Bitcoin versus onroerend goed: welke activaklasse presteert beter?

De kans is groot dat u al Bitcoin of andere crypto’s bezit. Op de lange termijn kunnen deze gedecentraliseerde, digitale valuta’s een winstgevende investering blijken te zijn. U kunt echter ook onroerend goed overwegen voor uw financiële langetermijnbelangen.

Hoe verstandiger u uw financiële zaken diversifieert, des te beter bent u afgeschermd van risico’s voor onverwachte omkeringen op een bepaalde markt. Misschien is het tijd voor u om het debat tussen Bitcoin en onroerend goed hier en nu te vergroten.

Dit artikel onthult de relatieve relatieve sterkte (RS) van Bitcoin ten opzichte van een belangrijk op de beurs verhandeld vastgoedfonds (ticker: ITB, de iShares US Home Construction ETF) gedurende zes belangrijke perioden..

U zult zien hoe BTCUSD het deed ten opzichte van ITB in de afgelopen perioden van drie, zes, 12, 24 en 36 maanden. U zult ook zien hoe Bitcoin de afgelopen vijf jaar dramatisch beter heeft gepresteerd dan ITB. U zult zien dat Bitcoin zelfs beter presteerde dan de aandelen van twee van de grootste Amerikaanse huizenbouwers.

Ten slotte krijgt u inzicht in waarom u in Bitcoin investeert en het bezitten van een eigen woning (of verhuur van onroerend goed) is nog steeds een gezonde financiële langetermijnstrategie.

Bitcoin vs. onroerend goed: belangrijke RS-statistieken

ITB werd om verschillende redenen gekozen als de proxy voor de Amerikaanse residentiële vastgoedmarkt (RE):

 • Het handelt de hele dag (930 tot 1600 ET), van maandag tot en met vrijdag (behalve op feestdagen).
 • Net als Bitcoin kunt u het in realtime short kopen, verkopen of verkopen, in tegenstelling tot transacties voor een huis.
 • Deze ETF volgt (indirect) goed de prestaties van Amerikaanse RE.
 • Wanneer huizenbouwers geld verdienen en de huizenprijzen stijgen, zal ITB bijna altijd ook stijgen.

De Bitcoin (BTCUSD) vs. ITB RS-statistieken sinds de cryptomarktpiek van december 2017 zijn momenteel bevooroordeeld ten gunste van ITB. Beide markten kenden een neerwaartse trend, maar die van ITB was minder ernstig. Desalniettemin blijven er bullish tekenen van leven verschijnen voor BTCUSD. Wat ITB betreft, het lijkt zich te concentreren op een zeer betrouwbaar laag patroon met meerdere fietsen dat vaak verhandelbare winsten oplevert.

Statistieken op korte termijn (één jaar of minder)

BTCUSD-prestatie van 3 maanden: (41,76) procent

ITB-prestatie over 3 maanden: (13,41) procent

RS-winnaar: ITB

6 maanden BTCUSD-prestatie: (41,81) procent

ITB-prestatie over 6 maanden: (22,13) ​​procent

RS-winnaar: ITB

BTCUSD-prestatie van 12 maanden: (75,00) procent

ITB-prestatie over 12 maanden: (33,20) procent

RS-winnaar: ITB

bitcoin vs. ITB-cycli voor onroerend goed

ITB, tweewekelijkse grafiek: de cyclische actie in Amerikaanse huizenbouwaandelen is al meer dan vijf opeenvolgende jaren bijzonder betrouwbaar. Afbeelding: MotiveWave Ultimate.

Het is duidelijk dat er geen wedstrijd is geweest in de RS-ranglijst op korte termijn. Het is waar dat ITB in waarde is gedaald in alle drie de kortetermijnframes. Het verloor echter in een aanzienlijk langzamer tempo waarde dan BTCUSD.

Lange termijn statistieken (twee jaar of meer)

24 maanden BTCUSD-prestatie: + 265,07 procent

24 maanden ITB-prestatie: + 18,67 procent

RS-winnaar: BTCUSD

36 maanden BTCUSD-prestatie: + 784,12 procent

ITB-prestatie over 36 maanden: + 14,42 procent

RS-winnaar: BTCUSD

5-jaars BTCUSD-prestatie: + 371,97 procent

ITB-prestatie over 5 jaar: + 22,28 procent

RS-winnaar: BTCUSD

bitcoin versus onroerend goed BTCUSD-oscillatoren

BTCUSD, wekelijks: Bitcoin handelt nog steeds boven zijn 200-weekse simple moving average (SMA). Zoek naar weerstand in de buurt van de afnemende SMA van 50 weken medio 2019. Afbeelding: NinjaTrader 8.

Key Homebuilder Stocks: Bitcoin wint ook

Als u op 3 januari 2016 had geïnvesteerd in aandelen van DR Horton (DHI) en BTCUSD, zou uw crypto-bezit aanzienlijk meer zijn gestegen dan uw DHI-aandelen:

36 maanden BTCUSD-prestatie: + 784,12 procent

36 maanden DHI-prestatie: + 15,60 procent

RS-winnaar: BTCUSD

Hier is een blik op de driejarige prestatievergelijking van Lennar Corp. (LEN) versus BTCUSD:

36 maanden BTCUSD-prestatie: + 784,12 procent

36 maanden LEN-prestatie: (15,33) procent

RS-winnaar: BTCUSD

Het maakt niet uit of het wordt vergeleken met ITB, DHI of LEN, de langetermijnprestaties van BTCUSD stelen letterlijk de show.

Alle gegevens via TradingView.com De laatste afsluitdatum voor gegevens was 3 januari, 2019, voor BTCUSD, DHI, ITB en LEN. Geen rekening gehouden met provisies, ontsporingen en stockdividenden.

De investering waarin u leeft

Oké, Bitcoin is een superieure langetermijninvestering geweest in vergelijking met de meeste andere activaklassen, afhankelijk van hoe vroeg men binnenkwam vanwege de astronomische prijsstijgingen, waaronder ITB en belangrijke huizenbouwersaandelen. Hoe zit het met het bezit van een huis versus Bitcoin? Hoe is dat gelukt? In werkelijkheid is het een soortgelijk verhaal als dat van Bitcoin versus technische aandelen, goud en RE. Bitcoin is op de korte termijn erg hard geraakt, maar in de twee tot tien jaar durende terugblikperiode heeft Bitcoin weinig gelijken in het universum van de financiële markten.

bitcoin versus onroerend goed ITB en BTCUSD correlatie

ITB en BTCUSD, wekelijks: Homebuilder-aandelen en Bitcoin delen een gematigde hoeveelheid gecorreleerde directionele beweging. Beiden zijn mogelijk in positie voor een sterke rally in het eerste kwartaal van 2019. Afbeelding: NinjaTrader 8.

Dat is goed nieuws voor Bitcoin, en voor zover iedereen weet, kan Bitcoin binnenkort de beste RS-slot op korte termijn terugwinnen ten opzichte van alle andere kanshebbers op de financiële markt. Het bezitten van RE als investering biedt u echter iets van waarde dat geen enkele crypto, aandelen, obligaties of in contanten afgewikkelde grondstof kan. En dat is de mogelijkheid om dagelijks in uw investering te leven en ervan te genieten.

Zelfs als uw huis van $ 400.000 de helft van zijn dollarwaarde in de komende vijf jaar verliest, kunt u er nog steeds in wonen en ervan genieten alsof er niets is gebeurd. Betaal gewoon uw RE-belastingen op tijd, onderhoud uw huis en eigendommen en ontspan.

Tenzij je een baan in een andere stad moet aannemen, kun je gewoon wachten op de terugval van de RE-markt. Zelfs als je deed naar een andere locatie moet verhuizen om werk te vinden, dat kan altijd huur uw huis uit totdat u het verkoopt.

Inflatie-afdekking – meestal

Tijdens het door inflatie geteisterde tijdperk dat liep van 1966 tot 1981, won RE in veel gebieden van de VS waarde. Het huis van ons gezin op Long Island steeg bijvoorbeeld tussen oktober 1964 en augustus 1972 van $ 16.490 tot $ 30.000. Een ander huis in New Mexico steeg tussen september 1972 en juni 1980 van $ 19.500 tot $ 52.000. Veel van onze buren en familieleden ervoeren vergelijkbare RE-winsten. tijdens datzelfde pre-Reaganomics-milieu.

Het is duidelijk dat de locatie een grote rol speelde bij deze winst (de economieën van New York en New Mexico waren toen erg gezond). Andere delen van de VS (inclusief de zogenaamde Roest riem) zag RE zelfs stagneren (of zelfs afnemen) tijdens de verschillende recessies die de VS tussen november 1973 en juni 1982 op zijn kop zetten.

Lagere tarieven, grote bijeenkomsten

Toen de rentetarieven eenmaal een piek bereikten in 1981-1982 (herinner je je die rentetarieven van 16% op Amerikaans schatkistpapier?), Begonnen de hypotheekrentes te dalen, waarbij huizenprijzen de belangrijkste begunstigden waren. Mijn ouders kochten bijvoorbeeld begin 1983 een huis met drie slaapkamers van $ 72.000 in Hartford, Connecticut. De hypotheekrente bedroeg 12% gedurende 30 jaar. Niet lang daarna daalden de rentetarieven snel, en daalden constant gedurende meerdere jaren.

Plots wilde iedereen een huis, en Hartford-gebied RE schoot gedurende meer dan vier jaar meedogenloos hoger. Mijn ouders hebben het biljet twee keer geherfinancierd, waardoor de maandelijkse betaling aan de bank drastisch is verlaagd. In juli 1987 werd dat huis verkocht voor $ 172.000, een winst van 139% vóór re-fi en verkoopcommissies. Geen slecht rendement voor een investering van 52 maanden!

Voor veel Amerikaanse gezinnen en investeerders heeft RE op betrouwbare wijze bewezen een solide inflatie-afdekking te zijn. Het is ook een van de beste activa om te bezitten, aangezien rentecycli hun hoogtepunt bereiken en lager beginnen te worden. Ter informatie: de neerwaartse trend op de lange rente kwam onlangs tot een einde toen 10-jarige schatkistpapier een belangrijke technische ommekeer veroorzaakte. Het is mogelijk dat de 37-jarige bearmarkt in rentetarieven eindelijk voorbij is.

Investeer in Crypto en Uw eigen huis

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het bezitten van een eigen huis, zelfs als u in Bitcoin en andere crypto’s investeert:

Uw eigen huis:

 • Bouw eigen vermogen op in plaats van huur aan uw huisbaas te betalen.
 • Het potentieel voor groot meerwaarden in tijden van economische expansie (en vooral in omgevingen met dalende rentetarieven).
 • Uw woning verhuren als een betere jobaanbieding in een andere stad (land) een onmiddellijke verhuizing vereist.
 • Geniet van uw huis, ongeacht waardeschommelingen.
 • Een van de weinige investeringen waarin u leeft en waar u mogelijk van profiteert.

Uw Bitcoin-investering:

 • In tegenstelling tot uw huis is Bitcoin vloeibaar. U kunt het onmiddellijk verkopen als u contant geld nodig heeft.
 • Bitcoin heeft op de lange termijn potentieel voor winst, mogelijk veelvouden boven die van eigenwoningbezit.
 • Uw Bitcoin-investering heeft nooit een nieuw dak, vaatwasser, vloerbedekking of termietenbehandelingen nodig. U bespaart zelfs kosten voor het verbouwen van de keuken.
 • Er is geen hypotheek van 30 jaar nodig om Bitcoin te kopen. Er zijn ook geen sluitingskosten of 6 procent RE-commissies te betalen.
 • De waarde van Bitcoin wordt niet rechtstreeks beïnvloed door renteschommelingen.
 • Historisch gezien veel riskanter dan de meeste andere activaklassen

Dan, nu en de toekomst

Op basis van historische gegevens kan het bezitten van Bitcoin en uw eigen huis vaak goede langetermijninvesteringen blijken te zijn. Hoewel niemand weet wat de toekomst in petto heeft voor Bitcoin of RE, lijken beide investeringen een groot groeipotentieel op lange termijn te bieden. Nog beter, het bezitten van een huis en Bitcoin kunnen u helpen te genieten van een unieke reeks voordelen die kunnen helpen om enkele van de kleine nadelen van de andere te compenseren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map