Hacks voor het uitwisselen van cryptovaluta bieden veel uitdagingen voor investeerders en beurzen. Deze gebeurtenissen betekenen niet alleen grote financiële verliezen voor huidige investeerders, maar kunnen potentiële nieuwe gebruikers ook ontmoedigen om cryptocurrency-uitwisselingen te gebruiken. Hoewel er een aantal technische oplossingen zijn die exchanges kunnen implementeren, kijken gebruikers van cryptocurrency ook naar bitcoin-verzekeringen als een mogelijk back-upplan..

In dit artikel onderzoeken we de verschillende opties die beschikbaar zijn voor cryptocurrency-verzekeringen en hoe dit de toekomst van de markt zal bepalen.

Waarom een ​​verzekering nodig is: grootschalige hacks zijn in opkomst

De recente geschiedenis van hacks laat zien dat cryptocurrency-uitwisselingen kwetsbaar zijn voor hacks en inmenging van derden. Van 2011 tot 2018, er zijn een aantal grootschalige hacks geweest. Zelfs als het aantal tokens dat tegenwoordig wordt gestolen lager is, lijkt de waarde van het gestolen geld van hacks toe te nemen, aangezien de prijzen van tokens in de loop der jaren zijn gestegen.

Technologie is waarschijnlijk de meest effectieve manier om deze hacks te stoppen. Hoewel veel uitwisselingen werken aan betere beveiliging via gedecentraliseerde databases en niet-bewaarnemingsopties, blijven gecentraliseerde uitwisselingen nog steeds behoorlijk populair, goed voor 99% van alle cryptocurrency-transacties. Deze centralisatie heeft echter tot veel beveiligingsproblemen geleid.

Zelfs hardware wallets zijn gehackt en gestolen uit het verleden. Omdat zelfs de meest veilige opties kunnen leiden tot het verlies van cryptocurrency-fondsen, overwegen veel gebruikers en beurzen bitcoin-verzekeringsopties.

De levensvatbaarheid van de huidige cryptocurrency-verzekering

Een cryptocurrency-verzekering is om nogal wat redenen een interessant concept. Ten eerste moet elke verzekeringsmaatschappij de risico’s van het verstrekken van dekking overwegen. Risicoberekening voor andere, meer traditionele vormen van verzekeringen wordt veel eenvoudiger geacht. Voor overstromingsverzekeringen kan het bijvoorbeeld eenvoudig zijn om de waarschijnlijkheid dat een gebeurtenis zal plaatsvinden te voorspellen op basis van weerpatronen, geografie, klimaat en andere factoren. Dit maakt het voor verzekeringsmaatschappijen gemakkelijker om winst te maken met de dekking.

De beveiliging van cryptocurrency-uitwisselingen of zelfs hardwareportefeuilles is daarentegen veel dynamischer. Een beurs die ooit de uitstekende reputatie had onkraakbaar te zijn, kan op een dag te lijden hebben onder een hack, wat resulteert in verliezen van in totaal honderden miljoenen dollars.

Zelfs als een gebruiker gedekt is, kan het moeilijk zijn om te bepalen hoe verloren geld het beste kan worden teruggevorderd. Dekt de verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld het verlies in fiat-valuta, dezelfde cryptocurrency die is gestolen of in een andere cryptocurrency helemaal?

Al deze vraagtekens betekenen dat veel potentiële verzekeraars nogal sceptisch zijn geweest over hoe ze de juiste opties voor bitcoin-verzekeringsdekking kunnen bieden.

cryptocurrency-verzekering

Het inschatten van het risico van cryptocurrency-verzekeringen was moeilijk voor verzekeraars.

Uitwisselingen: is Bitcoin-verzekering het echt waard??

In 2018 presenteert de beschikbaarheid van cryptocurrency-verzekeringen een Catch-22 voor uitwisselingen. Verzekeringsmaatschappijen hebben ernstige vragen over de veiligheid van uitwisselingen. Omdat het risico moeilijk te berekenen is, is de haalbaarheid van een behoorlijke dekking voor uitwisselingen vrij slecht. Aan de andere kant staan ​​veel investeerders ook sceptisch tegenover de beveiliging van cryptocurrency exchange en kiezen ze liever voor een exchange die verzekerd is. Dit probleem is verre van theoretisch en speelde zich af in een paar verschillende realistische scenario’s.

Bithumb-hack

Bithumb was verzekerd bij Hyundai Marine & Brandverzekering en Heungkuk Fire & Marine Insurance Co voor een hack die plaatsvond in juni 2018. Hoewel de hack resulteerde in het verlies van ongeveer $ 31 miljoen aan fondsen, bood de verzekeringsdekking slechts $ 5,39 miljoen aan dekking. Dit betekende dat de beurs de resterende $ 25 tot $ 26 miljoen met eigen middelen moest betalen.

Het goede nieuws voor die beleggers die geld verloren, was dat ze gemakkelijk konden terugkrijgen wat verloren was. Het belangrijkste was dat gebruikers niet vooraf extra kosten hoefden te betalen om bescherming te krijgen. Hoewel de hack zelf slecht was, was dit waarschijnlijk een ideale situatie voor investeerders. Aangezien Bithumb een populaire beurs is met grote winsten ($ 424 miljoen in 2017), hoefden beleggers zich minder zorgen te maken over hun verloren crypto.

Coincheck-hack, mogelijkheid van toekomstige hacks en verzekering voor cryptocurrency

Het is belangrijk om ook op te merken hoe grootschalige hacks verzekeringspolissen beïnvloeden. Hackers hebben bijvoorbeeld $ 545 miljoen gestolen in NEM tijdens een hack van Coincheck. Deze hack was ongeveer 17x groter dan de Bithumb-hack. Maar, Coincheck’s de winst van april 2017 tot januari 2018 bedroeg slechts ongeveer $ 490 miljoen.

Er is geen openbare informatie over de verzekeringspolis van Coincheck; het bedrijf begon echter na dit incident alle gebruikers terug te betalen. De vraag die veel beleggers hebben, is hoe zal een nog kleinere beurs reageren op een grote hack? Het is mogelijk dat een beurs het verlies niet kan dekken door middel van een verzekering of eerdere winsten.

Desalniettemin is het gemakkelijk in te zien hoe het hebben van een verzekeringspolis de financiële last van een hack kan verlichten. Een cryptocurrency-uitwisseling die wel is verzekerd, kan mogelijk ook de angst van bestaande gebruikers en potentiële nieuwe gebruikers verminderen.

bitcoin-verzekering

Bitcoin-verzekeringspolissen zijn duur en dekken doorgaans niet al het geld dat tijdens hacks verloren gaat.

Zijn haalbare individuele polissen beschikbaar voor beleggers?

Zoals hierboven vermeld, kan een verzekering een noodzakelijke uitgave zijn voor cryptocurrency-uitwisselingen. Er zijn ook een aantal bedrijven die bitcoin-verzekeringen aanbieden voor individuele beleggers. Waaronder Great American Insurance Group, XL Catlin, Chubb, Mitsui Sumitomo Insurance en anderen. Sommige van deze opties zijn goed ingeburgerd. Anderen zijn nog bezig met het implementeren van verzekeringspolissen of het evalueren van de juiste kosten voor klanten.

Helaas zijn verzekeringspremies verre van goedkoop. Voor de overgrote meerderheid van individuele beleggers zijn deze opties vrijwel uitgesloten. Zelfs voor institutionele beleggers die wel het geld hebben om uit te geven, is het misschien niet haalbaar om een ​​verzekering af te sluiten bij een van de bovengenoemde aanbieders. Het beleid van XL Catlin zal dat bijvoorbeeld doen hebben naar verluidt een premie van $ 200.000 voor $ 10 miljoen aan dekking.

Mogelijk zien we in de toekomst meer praktische opties met lagere premies voor individuele beleggers. Er zijn een paar bedrijven zoals Allianz die hebben gesproken over de mogelijkheid om verzekeringsdiensten uit te breiden om individuele hacks en crypto-opslag te dekken. Desalniettemin lijkt het erop dat dit deel van de cryptocurrency-verzekeringsmarkt relatief onderontwikkeld is. Zelfs verzekeringen voor cryptogerelateerde bedrijven en ICO’s worden van geval tot geval gevormd.

De toekomst van Bitcoin-verzekering

Statistisch gezien is het moeilijk te zeggen of cryptocurrency-verzekeringspolissen in de toekomst een steunpilaar of zelfs een wettelijke vereiste zullen worden. Aan de ene kant tonen verzekeraars terughoudendheid bij het accepteren van hoge risico’s. Dit heeft veel te maken met de onvoorspelbaarheid wanneer er hacks zullen plaatsvinden of welk bedrag er kan worden gestolen. Aan de andere kant kunnen meer cryptocurrency-gebruikers waarschijnlijk eerder handelen op verzekerde beurzen.

Zullen individuele gebruikers in de toekomst de mogelijkheid hebben om verzekeringspolissen af ​​te sluiten? Blijven de beurzen de volledige financiële verantwoordelijkheid op zich nemen? Welke soorten verzekeringen zullen er komen om individuele gebruikers te beschermen tegen hacks of diefstal? Antwoorden op deze vragen zullen helpen bij het vormen van de toekomst van cryptocurrency-verzekeringspolissen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me