BitConnect: Is het legaal of een Ponzi-regeling??

BitConnect is een Bitcoin-investeringsplatform en een cryptovaluta uitgebracht in 2016. Oorspronkelijk promootte het BitConnect-platform Bitcoin-investeringen en prees speciale investeringssoftware die hielp om rendement te genereren. Een paar maanden na de oprichting implementeerde BitConnect echter een ICO voor zijn eigen valuta om binnen het platform te gebruiken voor investeringsdoeleinden.

Het platform is de afgelopen maanden onderwerp van veel controverse geweest. Veel van de gebruikers beweren dat ze een aanzienlijk rendement hebben behaald met hun investering in BitConnect, en ze pleiten sterk voor het platform op forums, YouTube en blogcommentaar. Aan de andere kant waarschuwen tegenstanders dat het bedrijfsmodel van BitConnect niet helemaal eerlijk lijkt, en dat het een langdurige zwendel kan zijn of een variatie op een ponzi-schema.

De tegenstanders hebben BitConnect er niet van weerhouden om een ​​aanzienlijk aantal volgers te krijgen. Waarschijnlijk vanwege de sterke verwijzingsbonussen voor bestaande leden wanneer ze anderen overtuigen om lid te worden van het platform, groeit het gebruikersbestand van BitConnect. Naarmate het groeit, neemt ook de waarde van de Bitconnect-munt (BCC) toe. In de afgelopen maanden is het BCC-token consequent in de top 20 van cryptocurrencies gebleven op basis van marktkapitalisatie, met een totale kapitalisatie van meer dan $ 1 miljard volgens CoinMarketCap.

De meeste Ponzi-schema’s lijken succesvol tot het einde, wanneer ze spectaculair opdrogen.

In het geval van BitConnect is het de moeite waard om goed na te denken over hoe het platform werkt, waar het rendement genereert en wie er achter het bedrijf zit, voordat een investeringsbeslissing wordt genomen. In dit artikel zal ik mijn best doen om beide kanten van het omstreden debat over de legitimiteit van BitConnect te presenteren, en uiteindelijk is het aan jou om meer onderzoek te doen en te beslissen hoe je over BitConnect denkt..

Hoe BitConnect werkt

Het kernaanbod van BitConnect is een onderdeel van Prijsvolatiliteitssoftware voor Bitcoin die Bitcoin-investeringsbeslissingen neemt namens de BitConnect-gemeenschap. Het basisidee achter BitConnect is dat iedereen zijn geld leent aan de BitConnect-investeringspool, en de software beheert die fondsen en genereert een gegarandeerd rendement op basis van zijn volatiliteitsvoorspellingen. In ruil daarvoor ontvangen de geldschieters (gebruikers) dagelijks rente over hun beleggingen.

bitconnect dagelijkse rente

Het dagelijkse rentetarief voor BitConnect-investeringen varieert dagelijks tussen 0,25% en 5,0%, waarbij BitConnect een garantie biedt gemiddeld 1% / dag. Als gebruikers de rente na verloop van tijd herinvesteren, kan deze dagelijkse rente oplopen tot aanzienlijke opbrengsten als gevolg van dagelijkse samengestelde rente. Een investering van $ 100, samengesteld tegen 1% dagelijkse rente, zou bijvoorbeeld $ 107,21 waard zijn na een week, $ 134,78 na een maand en $ 599,58 na 6 maanden! Na een jaar zou u meer dan $ 3700 hebben dankzij samengestelde rente op een initiële investering van $ 100.

Natuurlijk varieert de rentevoet van dag tot dag, en alleen de BitConnect-site belooft een rendement van 120% per jaar, niet de 3700% die we zojuist hebben berekend. Toch zou het beloven van dit soort resultaten u sceptisch moeten maken. Als de jaarlijkse rente van 120% klopt, is BitConnect een van de beste plaatsen waar u uw geld kunt investeren. Beloftes van dergelijke hoge opbrengsten zijn echter meestal het teken van een piramidespel, en het is verstandig om voorzichtig te zijn wanneer u een programma ziet dat reclame maakt voor ‘gegarandeerd rendement’. Investeren is inherent riskant en volatiel, en bij elke legitieme investering mag worden verwacht dat er in de loop van de tijd sprake is van verliezen en winsten, niet alleen van winsten.

Het is niet duidelijk hoe de prijsvolatiliteitssoftware van BitConnect werkt, of zelfs maar bestaat. BitConnect beweert dat de prijssoftware intellectueel eigendom is van het bedrijf, en daarom houden ze de werking ervan liever geheim. Het is de moeite waard om te vragen waarom BitConnect ervoor heeft gekozen zijn software openbaar te implementeren als het dergelijke opbrengsten kan behalen. Zouden de oprichters van BitConnect niet beter worden bediend door de software te gebruiken om de markt te bespelen met hun eigen particuliere investeringen of institutionele geldschieters? In veel gevallen vertellen bedrijven die beweren alwetende software te hebben, verhalen die te mooi zijn om waar te zijn.

De BitConnect-munt

bcc-token

Om het BitConnect-handelsplatform te vergemakkelijken, hebben de BitConnect-ontwikkelaars het BCC-token. U kunt BCC kopen met Bitcoin, en het token is handig binnen het BitConnect-platform om te lenen voor investeringen of om uit te zetten in het proof of stake-systeem van de munt. Het BCC-token maakt gebruik van een gecombineerd bewijs van werk en bewijs van inzet-systeem, met een mijnbouw- en uitzetbeloning voor verificateurs. In totaal zijn er meer dan 3,1 miljoen BCC-tokens in omloop, elk met een waarde van meer dan $ 400 USD op het moment van schrijven.

Het BCC-token is niet nuttig buiten het BitConnect-ecosysteem. Er zijn maar weinig leveranciers die BCC accepteren en u kunt het niet gemakkelijk inwisselen voor andere tokens. Over het algemeen koop je BCC rechtstreeks bij BitConnect met behulp van Bitcoin, wat betekent dat het bedrijf achter BitConnect, paradoxaal genoeg, Bitcoin verzamelt in ruil voor het token dat ze hebben gemaakt, zodat gebruikers kunnen investeren in hun platform dat in Bitcoin investeert. Vanwege de populariteit van BitConnect blijft de waarde van het BitConnect-token echter stijgen.

Wanneer u zich bij BitConnect koopt, betaalt u in Bitcoin, maar ontvangt u uw inkomsten niet in Bitcoin. In plaats daarvan worden ze gestort in BCC die u vervolgens moet converteren als u uw inkomsten uit het systeem wilt opnemen. Hoewel dit voor de meeste ICO’s vrij standaard is, roept het de vraag op hoe gemakkelijk u uw geld kunt opnemen in het geval dat BitConnect wordt afgesloten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat u de Bitcoin die u in eerste instantie heeft geïnvesteerd terugkrijgt, en het BCC-token zou waardeloos zijn in het geval van een uitval.

Verwijzingsbeloningen & Andere bonussen

Afgezien van de twijfelachtige software voor prijsvolatiliteit, is de belangrijkste economische motor van BitConnect affiliate marketing. Huidige gebruikers worden sterk gestimuleerd om nieuwe gebruikers lid te laten worden van BitConnect. Het affiliate marketingprogramma van BitConnect biedt drie niveaus van beloningen voor werving. Het eerste niveau is rechtstreeks van toepassing op de vriend die je hebt gerekruteerd, en je ontvangt 5% van wat je vriend investeert met BitConnect. Als je vriend iemand rekruteert, ontvang je 3% van wat die persoon investeert. En als die persoon iemand rekruteert, ontvang je 2% van de investeringen van de derde persoon.

bitconnect aangesloten niveaus

Dit piramidevormige marketingprogramma leidt beloningen naar de top en moedigt een cultuur van zware rekrutering en evangelisatie aan. Het zorgt er ook voor dat er steeds nieuwe fondsen in het ecosysteem worden geïnjecteerd en stimuleert de vraag naar het BCC-token, waardoor de waarde ervan op de markt toeneemt. BitConnect biedt zelfs bonussen voor het in eerste instantie investeren van grotere bedragen in het platform. De aard van de affiliate marketing van BitConnect is wat veel critici ertoe brengt om het een ponzi-schema te noemen, zoals we zullen zien in het gedeelte ‘Kritieken’ van dit artikel.

bitconnect rentegaranties

Wie gebruikt BitConnect?

De website van BitConnect bevat geen informatie over het team achter het platform en het is onduidelijk wie het bedrijf leidt of de software ontwikkelt. Bitconnect maakt een lijst van een groep partnerorganisaties op hun website, en ze hebben daar vertegenwoordigers van woon brancheconferenties bij. Aanhangers beweren dat BitConnect een privébedrijf is en het recht heeft om privacy te behouden over zijn leiderschap. Critici stellen dat het gebrek aan transparantie in leiderschap een andere indicatie is van twijfelachtige zakelijke praktijken.

Kritiek

charlie lee bitconnect vitalik buterin bitconnect

Gerespecteerde cijfers in cryptocurrency zoals Ethereum’s Vitalik Buterin en Litecoins Charlie Lee hebben BitConnect aangemerkt als een ponzi-schema. Ponzi-regelingen zijn afhankelijk van de instroom van nieuwe leden door werving om de dividenden aan bestaande leden uit te betalen. Deze vorm van piramidespel zal blijven groeien zolang het gebruikersbestand dat doet. Als het gebruikersbestand echter stopt met groeien, zal er niet langer genoeg inkomend geld zijn om dividenden uit te betalen en zal de regeling definitief worden gesloten..

Dit was het geval met BitPetite, een vergelijkbaar investeringsplatform dat eerder dit jaar abrupt werd gesloten, waardoor gebruikers geen toegang meer hadden tot hun accounts terwijl de leiding verdween.. Reddit draden, Steem artikelen en Twitter-hashtags staan ​​vol met vergelijkbare waarschuwingen tegen BitConnect. Er komen meer experts naar voren zorgen over het platform. 99Bitcoins heeft onlangs een uitstekende, diepgaande evaluatie gemaakt van waar BitConnect zijn geld vandaan haalt en waarom mensen denken dat het oplichterij is.

Zelfs als de bedoelingen van BitConnect puur zijn, is het nog steeds onwaarschijnlijk om een ​​bedrijf te leiden dat consequent een rendement van 120% genereert. BitConnect zal waarschijnlijk problemen krijgen om die doelen eerder dan later te halen. Het kan ook worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van regelgeving. De Britse regering heeft onlangs gedreigd een BitConnect-bedrijf op zijn register, en aangezien het BCC-token duidelijk een investeringsvehikel is, mag BitConnect tussenkomst verwachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Gevolgtrekking

BitConnect heeft veel fervente supporters die klaar staan ​​om het platform te verdedigen en hun inkomstenverklaringen te laten zien in YouTube-video’s en tweets. De kritiek is echter moeilijk te negeren, vooral als ze afkomstig zijn van de meest gerespecteerde experts in crypto. Ik zal persoonlijk niet investeren in BitConnect. Als u erover nadenkt, is het de moeite waard om twee keer na te denken over de zorgen van de experts voordat u een beslissing neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me