Blockchain-affiliate marketingplatforms zijn enkele van de nieuwste om nieuwe technologie te exploiteren om oude problemen op te lossen. Meer dan 80% van de online merken en uitgevers gebruikt nu affiliate marketing, en toch is het alleen goed voor 5% van de uitgaven over digitale marketing wereldwijd. Waarom zou dit het geval zijn??

Nou, zoals zoveel andere industrieën, is affiliate marketing afhankelijk van tussenpersonen. In dit geval, de tussenpersonen zijn de aangesloten netwerken. Er zijn nu echter verschillende bedrijven die blockchain-affiliate marketingplatforms vrijgeven die doen wat blockchain zo goed doet. Het zal de tussenpersoon elimineren – en de vergoedingen die zij voor hun service in rekening brengen.

Wat is affiliate marketing?

Voor niet-ingewijden is affiliate marketing een manier voor merken om hun producten online te promoten. Hoe het werkt, is dat een website (de uitgever) een link op hun site plaatst om een ​​bepaald product of dienst van een merk (de handelaar) te promoten. Wanneer een klant op die link klikt en een aankoop doet, krijgt de uitgever een commissie uit de verkoop.

Het is populair omdat het een win-win-scenario creëert voor zowel verkopers als uitgevers. De handelaar betaalt alleen commissie op basis van verkoopprestaties, in tegenstelling tot veel andere soorten advertenties. Zodra de links zijn opgezet, kan de uitgever passief inkomen verdienen met zijn website.

Sommige zeer bekende sites zijn op deze manier begonnen met het leven – neem bijvoorbeeld Skyscanner. Het spraakmakende succes van veel aangesloten marketeers is een andere manier waarop millennials in de gig-economie kunnen proberen wat bijverdienste te genereren.

Wat is een aangesloten netwerk?

Als een merk op elke schaal een affiliate programma wil lanceren, moet het een middel creëren voor publishers om tracking cookies te installeren en een beveiligd inloggedeelte hebben, onafhankelijk van de online winkel, zodat publishers de verkoop kunnen volgen. Dit alles creëert toetredingsdrempels voor handelaren. Voer de tussenpersoon in – het aangesloten netwerk. CJ Affiliate en Clickbank zijn twee van de grootste.

Deze grote spelers brengen zowel uitgevers als verkopers samen om ze met elkaar te verbinden, net zoals Uber een rijder met een chauffeur verbindt. Voor de levering van deze dienst rekenen de aangesloten netwerken doorgaans tussen 10% en 25% van de betaalde commissie. Het is een mooie betaling voor een grotendeels passieve service. Aangezien aangesloten uitgevers ook afhankelijk zijn van services zoals PayPal om hun inkomsten te ontvangen, kan wat ze aan het eind verdienen, worden onderworpen aan nog duurdere inhoudingen..

Een van de bekendste use-cases voor blockchain is om de noodzaak van een tussenpersoon te elimineren – in het geval van Bitcoin is er geen behoefte meer aan een bank of verrekenkantoor. In het geval van affiliate marketing zien sommige slimme startups nu dat het de behoefte aan het aangesloten netwerk kan elimineren.

Hoe werken Blockchain Affiliate Marketing Networks?

Er zijn verschillende nieuwe spelers op de markt en elk van hen heeft een iets ander model. Slimme contracten zijn echter de standaardfunctie. In het geval van op Ethereum gebaseerde platforms Hoqu en RefToken, blockchain creëert automatisch slimme contracten bij het genereren van een lead of verkoop. Een nieuwe speler, Attrace, ontwikkelt een aangepaste blockchain die een slim contract genereert elke keer dat een gebruiker op een aangesloten link klikt.

Slimme contracten zullen ook de voorwaarden van de aangesloten verkoopovereenkomst tussen uitgever en handelaar kunnen regelen. Dus bijvoorbeeld het percentage of het bedrag van de aangesloten commissie dat moet worden betaald, en misschien de timing van de betaling, worden bepaald door het slimme contract.

Het slimme contract kan de verkoop automatisch toeschrijven en de betaling van de aangesloten inkomsten uitvoeren door digitale fondsen van de handelaar af te trekken en aan de uitgever te betalen. De commissie kan worden betaald in cryptocurrency. Of in het geval van Attrace; het is van plan een optie aan te bieden voor het ontvangen van inkomsten in fiatvaluta. Uitbetalingen in fiat zouden mogelijk de barrières verlagen voor het gebruik van een dergelijk blockchain-affiliate marketingnetwerk voor uitgevers die nog geen cryptocurrencies hebben geadopteerd.

Waarom de overstap maken naar Blockchain Affiliate Marketing Solutions?

Alle blockchain-affiliate marketingnetwerken kunnen zichzelf promoten met een aanzienlijke verlaging van de vergoedingen ten opzichte van de traditionele aangesloten netwerken – in sommige gevallen zelfs 95%.

Er zijn echter nog andere problemen die op blockchain gebaseerde oplossingen kunnen oplossen naast het besparen van kosten.

Fraude en geschillen verminderen: Een van de meest gemelde problemen van zowel verkopers als uitgevers. Uitgevers klagen dat hun verkopen mogelijk te weinig worden gerapporteerd en dat hun inkomsten worden ingehouden. Blockchain zorgt voor een permanent overzicht van transacties. Een record als dit betekent minder kans op geschillen over het al dan niet slagen van een verkoop. Zeker als click-tracking de norm wordt, zal dit de transparantie aanzienlijk vergroten. Verkopers en uitgevers kunnen zien welke klikken hebben geleid tot zowel verkopen als niet-verkopen.

Snelheid: Momenteel kan het weken of soms zelfs maanden duren voordat uitgevers hun betalingen ontvangen. In sommige gevallen duurt het net zo lang voordat de verkoop zich zelfs maar op het aangesloten netwerkplatform heeft geregistreerd. Het is ook gebruikelijk dat aangesloten netwerken minimale betalingsdrempels opleggen. Daarom kunnen uitgevers lang wachten om betaald te worden. Blockchain maakt het mogelijk om in realtime te betalen, of het betalingsschema kan worden geautomatiseerd met slimme contracten.

Verhoogde waardecreatie tussen handelaar en uitgever: De traditionele aangesloten netwerken staan ​​tussen uitgever en handelaar in. Dit betekent dat de twee partijen nooit de mogelijkheid hebben om rechtstreeks in gesprek te gaan over het creëren van meer waarde in de relatie. Bijvoorbeeld transparantie over welk soort links of advertenties het beste presteren, of hoe nieuwe producten het beste op de markt kunnen worden gebracht.

Zelfs als een uitgever de belangrijkste verkoopbron voor een bepaalde handelaar is, hebben ze geen mogelijkheid om te differentiëren, aangezien het aangesloten netwerk er tussen zit en de waarde die door verschillende uitgevers wordt aangeboden, kan maskeren. Een uitgever kan bijvoorbeeld een klein aantal levenslange klanten genereren die voor de klant mogelijk meer waard zijn dan een groter aantal eenmalige klanten.

Verlaag de toegangsdrempels voor kleinere handelaars: De traditionele aangesloten netwerken geven om het genereren van commissie. Daarom eisen ze meestal dat verkopers een minimumdrempel betalen om in aanmerking te komen voor hun platforms. Op blockchain gebaseerde services kunnen het zich veroorloven om te werken zonder dergelijke limieten op te leggen.

Deze nieuwe spelers die het blockchain-affiliate-netwerkspel betreden, geloven duidelijk dat dit een industrie is met veel potentieel. Naast innovatieve contentmarketingoplossingen zoals Steem, zijn er nog steeds nieuwe manieren waarop blockchain bestaande contentmarktplaatsen kan verbeteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me