We bouwen bergen. Maar niet de verbluffende natuurlijke wonderen waar u aan denkt. Nee, in plaats daarvan bouwen we bergen afval, en het wordt erger. Terwijl de bevolking van de aarde haar gestage stijging voortzet, schat de Wereldbankgroep dat de afvalproductie zal toenemen 2,2 miljard ton afval tegen 2025. Helaas heeft de mens niet die magische schilderstoets die de natuur heeft.

Alsof de aanblik niet genoeg was, zijn veel van deze stortplaatsen gevaarlijk geworden om mee om te gaan. Stortplaatsen zijn giftige knooppunten die giftige materialen in de grond en nabijgelegen waterbronnen lekken. Ze creëren ook negatieve broeikaseffecten.

Nu, met de komst van gedecentraliseerde technologie die Bitcoin pionierde, zijn bedrijven op zoek naar blockchain voor zinvolle oplossingen. Blockchain-afvalbeheer is een opkomend veld dat bedrijven miljoenen kan besparen en tegelijkertijd voor het milieu kan zorgen. Het potentieel voor een win-win-scenario is aangekomen. Maar potentieel is slechts een woord. Is iemand daarbuiten kansen om te zetten in een echte oplossing??

Plastic afval

De kunststofindustrie is helaas volledig opgebouwd rond de wegwerpmentaliteit. Dat is tenslotte wat het geld oplevert. Onderzoek suggereert dat 8,3 miljard metrische tonnen plastic zijn geproduceerd sinds het midden van de 20e eeuw, en een verbazingwekkende 60 procent hiervan is op stortplaatsen terechtgekomen. Het is duidelijk dat dit soort bedrijfsmodel onhoudbaar is voor de aarde.

Blockchain-recyclingbedrijven, zoals De Plastic Bank, dagen de status quo uit. De Plastic Bank volgt een proces in de geest van blockchain door het inzamelen van gebruikt plastic te stimuleren in ruil voor fiatgeld en diensten zoals cellulaire zendtijd of cryptocurrency.

Daartoe werkt de Plastic Bank samen met IBM om de blockchain-technologie te ontwikkelen die nodig is om een ​​wereldwijde, schaalbare recyclingoplossing te bouwen. Hier is een voorproefje van hun aanstaande blockchain-recycling-app:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avJsgPu5Hkg]

Elektronisch afval

Volgens de International Telecommunications Union is naar schatting maar liefst € 55 miljard ($ 47 miljard) verloren gegaan aan elektronisch afval. De grootste bijdrage van waarde is goud, die wordt gebruikt bij de constructie van een breed scala aan elektrische componenten.

De technologie verbetert in een alarmerend tempo en als gevolg daarvan zijn producten in slechts enkele jaren verouderd. De meeste klanten weten niet hoe ze hun elektronisch afval op de juiste manier moeten weggooien. Dit betekent helaas dat het meeste op stortplaatsen terechtkomt.

Blockchain-afvalbeheer

Stortplaatsen zijn potentiële honeypots!

Het is interessant om op te merken uit de bovenstaande grafiek dat terwijl kunststoffen de tweede plaats innemen in termen van waarde, de enorme hoeveelheid afval benadrukt nogmaals de noodzaak en de mogelijkheid voor blockchain-projecten om de grootste deuk te maken.

Het lijkt er ook op dat er geen serieuze blockchain-kanshebbers op jacht zijn naar deze lucratieve recyclingmogelijkheid van grondstoffen. Natuurlijk zou de slimme blockchain-ondernemer inmiddels moeten weten dat metal mining een sterk gecentraliseerd spel is. Grote gevestigde belangen zullen hoogstwaarschijnlijk eerst in actie willen komen.

Innovatieve Blockchain-ideeën

Initiatieven voor het delen van afval

Ons huidige model van afvalbeheer houdt in dat we afval op stortplaatsen centraliseren. Hierdoor ontstaat een afvalconcentratie die methaan als bijproduct produceert. Methaan is schadelijker voor het milieu dan kooldioxide, tot wel 25 keer zelfs. Als we ons afval onder de bevolking zouden verdelen, zouden we een aantal belangrijke voordelen kunnen behalen: het afval zou sneller vergaan en we zouden kunstmest kunnen maken voor lokale tuinprojecten.

Blockchain voor het milieu is niet per se alleen een op technologie gebaseerde oplossing. Door verantwoordelijkheid en kennis van recyclinginspanningen te delen, kunnen we imiteren wat de krachtigste cryptocurrency-netwerken al doen.

Aan de andere kant, als we de spreekwoordelijke prullenbak op de weg schoppen, verdwijnt ons afval niet, het vertraagt ​​gewoon het onvermijdelijke.

Afvallevering

Een gedecentraliseerde aanpak zal er ongetwijfeld toe leiden dat sommige bestaande bedrijven verouderd raken. Maar dit is de prijs van vooruitgang. En laten we eerlijk zijn, velen van hen worden betaald om te bezuinigen, niet om voor het milieu of de gemeenschap in het algemeen te zorgen.

Als deze spelers verdwijnen, kunnen we verwachten dat er in hun plaats nieuwe kansen zullen ontstaan, waaronder de levering van afval. Dat klinkt misschien niet als een ondernemend bedrijf, maar gezien de enorme hoeveelheid afval die we al hebben gemaakt, kunnen slimme blockchain-projecten het afval uit deze voorheen geconcentreerde gebieden verdelen en decentraliseren en een flink deel van de verandering in het proces veroorzaken..

Blockchain-afvalbeheer

Massa-recycling zal echt een vlucht nemen, aangezien blockchain helpt om het proces te stimuleren.

Om deze ideeën te bereiken, moeten we ze koppelen aan de prikkels die blockchain-kampioenen zijn: betaling voor het doen van werk. We leven niet in een volledig altruïstische wereld, maar als mensen worden beloond voor het goede doen, zullen ze zeker blijven hangen om het te blijven doen!

Afsluitende gedachten: Blockchain-afvalbeheer voor de massa

Er zijn een aantal afvalbeheersectoren waarvoor op blockchain gebaseerde projecten echt voordeel kunnen opleveren. Een opmerkelijke toevoeging is in de huishoudelijk en industrieel afval sector. Hoewel een aantal ICO’s in feite lanceren om dit aan te pakken, blijft de cryptocurrency-gemeenschap voorzichtig. Revoluties zijn gebaseerd op actie, niet op beloften.

Onze wereld ligt op ramkoers met een ramp als we onze gewoonten niet veranderen. Blockchain zal zeker een belangrijke rol spelen om ons daarbij te helpen. Maar blockchain is slechts een technologie en technologie kan worden gebruikt voor groot kwaad of voor het algemeen welzijn. Dus als blockchain echt de wereld gaat veranderen, dan lijkt het erop dat we eerst onszelf moeten veranderen.

Landen als Zweden zijn dat wel de groep leiden omdat ze bijna 100 procent van al het huishoudelijk afval recyclen. Hun recyclingfabrieken zijn zo efficiënt dat ze zelfs afval moeten importeren om op maximale capaciteit te kunnen werken. Door beide mind-shift recyclen met de technologie die blockchain-oplossingen voor afvalbeheer kunnen bieden, we hebben misschien gewoon een kans om het soort apocalyptische toekomst te voorkomen dat we zo vaak op tv zien.