Blockchain in media en entertainment verandert mogelijk de aard van digitale advertenties, maar hoe kan blockchain worden toegepast op digitale advertenties, media en entertainment?

Laten we eerst een veel voorkomende mythe over marketing en reclame ontkrachten: dat ze hetzelfde zijn. Reclame onderscheidt zich op belangrijke punten van marketing. Marketing omvat de algemene strategie die is opgebouwd uit de vele componenten die een bedrijf gebruikt om zijn product in handen van de klant te krijgen.

En reclame definieert een specifiek onderdeel van die strategie om de bedrijfsboodschap aan een potentiële klant over te brengen. Adverteren veronderstelt dat het bedrijf eerst potentiële klanten moet lokaliseren om mee te communiceren, en dat digitale advertenties leven in de online wereld.

Kijk over je schouder

Bijgevolg is digitale reclame sterk afhankelijk van het stalken van online gebruikers. Effectieve advertenties zijn gericht op de mensen die het product waarschijnlijk zullen kopen. Daarom verzamelen adverteerders gebruikersgegevens om te bepalen waar ze hun bronnen het meest effectief kunnen inzetten. Adverteerders verzamelen zoveel mogelijk persoonlijke gegevens en slaan deze gegevens centraal op.

Als dit het geval is, botst blockchain in media en entertainment met behulp van digitale advertenties fundamenteel met de aard van cryptocurrency op basis van blockchain-technologie.

Blockchain presenteert een open grootboek zodat de hele wereld de transacties kan bekijken, maar de identiteit van de gebruikers blijft verborgen op de blockchain. Met behulp van cryptografie bevatten blockchains openbare sleutels, digitale handtekeningen en portemonnee-adressen, maar geen van deze identificeert de gebruiker als John Doe, Jane Smith of iemand anders.

Waarom kunnen ze ons niet gewoon met rust laten??

Blockchain waardeert privacy en advertenties waarderen de verzameling door een gecentraliseerde kracht van alle mogelijke informatie over potentiële klanten. Blockchain stelt de gebruiker in staat te ontsnappen aan de meedogenloze bewaking van elke online beweging die de gebruiker maakt.

Als adverteerders de identiteit van Satoshi Nakamoto kenden, kunt u er zeker van zijn dat ze hem meedogenloos zouden achtervolgen en proberen een deel van zijn Bitcoin uit zijn portemonnee en in die van hen te lokken! Ironie faalt nooit, dus advertenties voor privacyproducten zouden waarschijnlijk bovenaan in zijn feed staan.

blockchain in media- en entertainmentbeeld

Blockchain in media en entertainment – we weten wat je afgelopen zomer hebt gedaan

Het is waar dat informatie buiten de blockchain identificerende informatie biedt over individuen die zaken doen op de blockchain, en voor het Bitcoin-netwerk leveren forensische gegevens van verkeersanalyse deze informatie op..

Als persoon X op IP-adres 123 meubels verkoopt en persoon Y op IP-adres 456 Bitcoin naar persoon X stuurt, concludeer dan simpelweg dat persoon Y wat meubels heeft gekocht. Wetshandhaving gebruikt deze methode om illegale activiteiten op te sporen. (Een IP-adres bepaalt de locatie van uw computer op internet).

Mensen kunnen het kijkgaatje sluiten

Dit wetende, bouwen sommige cryptocurrencies privacy in hun blockchain-technologie in. Monero, Dash en Zcash vertegenwoordigen bijvoorbeeld slechts enkele van de privacymunten. De protocollen van deze munten behouden de anonimiteit van de gebruiker.

Privacy veronderstelt geen illegale activiteit en u kunt privacy beschouwen als een fundamenteel mensenrecht.

Privacy verdween van het World Wide Web, maar blockchain hoopt het te herstellen.

blockchain in media- en entertainmentbeeld

Hoe doen ze dat?

Hoe stalken adverteerders u op internet? Bij sommige sites moet u zich registreren, dus u geeft vrijwillig uw gegevens op om hun gegevens te kunnen zien. Sites gebruiken browsercookies. Een cookie bestaat als een bestand dat de server op uw eigen computer plaatst om uw informatie bij te houden. De server verzamelt uw IP-adres en identificeert u aan de hand van dat adres op internet.

Websites identificeren u zelfs via de systeeminformatie van uw computer die via de browser wordt verzonden. Als uw monitor bijvoorbeeld de weergave instelt op 2560 bij 1440 pixels, en u bent de enige van alle gebruikers van een website die die resolutie gebruiken, identificeert die informatie u zonder dat u zelfs uw IP-adres hoeft te weten.!

Je kunt rennen, Jekyll, maar je kunt niet hyde

Met het succes van het bedrijfsmodel van Google bepalen online stalking en daaropvolgende advertenties wat het internet is geworden. Voorafgaand aan Google en internet kochten gebruikers software voor geld, en software kwam in krimpfolie. Als alternatief stelt het bedrijfsmodel van Google mensen in staat software te gebruiken in ruil voor persoonlijke gegevens, en uw persoonlijke gegevens worden vervolgens verkocht aan adverteerders.

Op internet, zoals het is geëvolueerd, bent u niet de klant. Jij bent het product.

Zijn er positieve use-cases voor blockchain in media en entertainment met behulp van digitale advertenties? Sommigen zeggen ja, maar het zijn advertentie-organisaties, dus waarschuwingsteken.

NYIAX, een door Blockchain aangedreven advertentie-uitwisseling

Ontwikkeld door een samenwerking met Nasdaq, NYIAX biedt een uitwisseling waar adverteerders en uitgevers advertentiecontracten afhandelen. Ze gebruiken blockchain-technologie voor deze contracten, en dit brengt het vertrouwen en de transparantie die blockchain definieert voor deze uitwisseling.

Maar deze blockchain bestaat tussen de uitgever en de adverteerder en heeft niets te maken met de relatie tussen de uitgever en de gebruiker of tussen de adverteerder en de gebruiker. Dit gebruik van de technologie geeft de backend-deelnemers dus gewoon een manier om zaken onderling af te handelen. Dit gebruik van blockchain in media en entertainment levert de eindgebruiker weinig op.

MadHive, een combinatie van reclame en privacy met Blockchain

Evenzo, MadHive wil videoadverteerders gegevensbeheerproducten bieden die worden aangedreven door blockchain, en hun blockchain elimineert de tussenpersonen die gebruikersgegevens verzamelen en opslaan.

De AI van MadHive verzamelt deze gegevens, houdt de persoonlijk identificeerbare informatie van de gebruiker privé en stelt adverteerders in staat deze potentiële klanten te bereiken zonder ooit hun privégegevens te kennen.

De Europese Unie heeft onlangs de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gehandhaafd. AVG versterkt de privacyrechten van gebruikers. Dus aangezien overheden nieuwe wet- en regelgeving afdwingen ter bescherming van de privacy van consumenten, kan MadHive’s benadering van het gebruik van blockchain in media en entertainment bijzonder nuttig blijken..

blockchain in media- en entertainmentbeeld

Enkele laatste gedachten

De grondleggers waren voorstander van leven, vrijheid en het nastreven van geluk als fundamentele mensenrechten; en zonder privacy faalt vrijheid en verdampt geluk.

Samuel Warren en Louis Brandeis, rechter bij het Hooggerechtshof, publiceerden op 15 december 1890 “The Right to Privacy” in de Harvard Law Review. Zij bepleitten dat individuen het recht op privacy hebben; en interessant genoeg wezen ze erop dat moderne technologie bijdroeg aan het verlies van privacy. De moderne technologie van die tijd bestond uit fotografie en kranten met een brede verspreiding.

Het web evolueerde naar een instrument dat privacy vernietigt. Blockchain-technologie streeft ernaar de privacy van een individu te beschermen, en blockchain probeert daarmee de rechten van het individu te herstellen die door gecentraliseerde autoriteiten zijn genomen.

De tijd zal leren of de privacy van blockchain in media en entertainment en de invasieve aard van digitale advertenties effectieve gebieden van wederzijdse samenwerking en compatibiliteit vinden..