Blockchain en de strijd tegen corruptie en fraude

“Corruptie, verduistering, fraude, het zijn allemaal kenmerken die overal voorkomen. Het is helaas de manier waarop de menselijke natuur functioneert, of we dat nu leuk vinden of niet. Wat succesvolle economieën doen, is het tot een minimum beperken. Niemand heeft ooit iets van die dingen verwijderd. “

-Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Federal Reserve van de Verenigde Staten.

“…tot nu.”

-Blockchain

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we misschien wel een haalbare oplossing voor de ongebreidelde politieke en economische corruptie in de wereld.

Blockchain biedt niet alleen een technische oplossing voor veel van de veelzijdige problemen van de wereld, het activeert een krachtige, maar relatief slapende gemeenschap van sociale innovators..

Van talloze industrieën, van supply chain management tot kunstbezit, wordt verwacht dat ze een back-end herbedrading krijgen in de zoektocht om inefficiëntie te elimineren en de transparantie en decentralisatie te vergroten.

Als het echter om politiek en systematische corruptie gaat, is het niet zo eenvoudig als mensen vervangen door wiskunde. Het gaat dieper dan het afzetten van corrupte politieke leiders en ze te vervangen door gunstiger leiders met een gelijke menselijke neiging tot corruptie. Het is ingewikkelder dan het bedenken van een ‘plug-and-play’-universele blockchain-oplossing waar crypto-terianen over kwijlen.

cultuur van corruptie

De missie is om het sociaal-politieke kattenbakvulling te doorzoeken en de probleemvariabelen te identificeren die voorgoed kunnen worden verbeterd met blockchain en cryptocurrency.

Ga met ons mee op avontuur en ontdek hoe blockchain en cryptocurrency wereldwijde corruptie kunnen bestrijden met inzichten van experts die werken aan blockchain-gebaseerde projecten die zich richten op financiële privacy, commerciële gegevens en inflatie. We hebben Rob Viglione van ZenCash, Yoni Cohen van Novo Protocol en Eiland Grover van Kowala.

  • Rob Viglione is de medeoprichter van ZenCash, een op privacy gerichte cryptocurrency waarmee iedereen ter wereld inkomen kan verdienen door hun munten uit te zetten om een ​​veilig knooppunt op het netwerk te draaien. Het privacyplatform bevat functies zoals berichtenuitwisseling en media.
  • Yoni Cohen is de CEO en medeoprichter van Novo-protocol, een op blockchain gebaseerde marktplaats voor commerciële gegevens die tot doel heeft zakelijke geloofwaardigheid te geven aan opkomende economieën waar de bestaande zakelijke gegevensinfrastructuur beschadigd, inefficiënt of niet bestaat.
  • Eiland Glover is de CEO en medeoprichter van Kowala, ‘s werelds eerste autonoom gestabiliseerde cryptocurrency. Hij is van mening dat terwijl digitale valuta zoals bitcoin de inwoners van Venezuela ongeëvenaarde financiële vrijheid bieden, bitcoin een enorm gebrekkige oplossing is..

Een wereldwijde oplossing voor een wereldwijd probleem

De totale kosten van corruptie over de hele wereld bedragen vier tot vijf procent van het wereldwijde BBP, bijna $ 2,6 biljoen USD, volgens de Wereld Economisch Forum. Om dat in perspectief te plaatsen: dat is als het volledige jaarlijkse nominale bbp van het Verenigd Koninkrijk, de op vier na grootste economie ter wereld, volledig verloren door de onderwereld van steekpenningen en duistere onderhandelingen.

corruptie in Kenia


Klachtenbox voor corruptie in Kenia (Flickr / watchsmart)

Landen die economische groei hard nodig hebben, zoals Kenia, zijn de grootste slachtoffers van interne corruptie Kenia verliest regelmatig een derde (bijna $ 6 miljard) van zijn staatsbegroting elk jaar tot corruptie.

Een aanzienlijk deel van de wereldwijde corruptie vindt plaats buiten de directe blik van regeringsleiders, maar wat gebeurt er als de leiding zelf corrupt is??

overheidscorruptie

Er is geen gebrek aan voorbeelden om uit te kiezen.

  • Ferdinand Marcos, President van de Filipijnen (1965 – 1986), verduisterde naar schatting $ 5 miljard tot $ 10 miljard door grote particuliere ondernemingen over te nemen, buitenlandse hulp af te kappen, staatsmonopolies te creëren en zelfs de schatkist en andere financiële overheidsinstellingen rechtstreeks te overvallen.
  • Sani Abacha, President van Nigeria (1993 – 1998), het zevende militaire staatshoofd van het land verduisterde naar schatting $ 2 miljard tot $ 5 miljard, terwijl het op de een of andere manier ook op wonderbaarlijke wijze de buitenlandse schuld verminderde van $ 36 miljard naar $ 27 miljard en de inflatie terugdreef van 54% naar 8,5%.
  • Mohamed Suharto, President van Indonesië (1967 – 1998) haalde in totaal $ 15 miljard tot $ 35 miljard verduisterd door zijn totale controle over staatsmonopolies, leveringscontracten en speciale belastingvoordelen voor bedrijven die eigendom zijn van familieleden, goede vrienden en vier kinderen.

Corruptie in realtime: Venezuela

Kijk voor een hedendaags voorbeeld naar Venezuela, de wereld’s gevaarlijkste land twee jaar op rij. Terwijl de regering van Maduro regeert, worden politici op elk niveau steeds meer gescheiden van een uitgehongerd bevolking, 90% daarvan leeft in armoede.

“Demonstranten botsen met oproer-veiligheidstroepen terwijl ze zich inzetten tegen de president van Venezuela, Nicolas Maduro, in Caracas, Venezuela, 31 mei 2017.” REUTERS / Christian Veron / File Photo

Sommige Venezolanen wenden zich tot alternatieven zoals cryptocurrency-mijnbouw, maar ook zelfs draken doden op Runescape om hun buit / goud te verkopen voor USD om een ​​minimumloon te bestrijden dat gelijk is aan ongeveer $ 47 USD per maand en de inflatie nadert 13.000 procent in 2018.

“De valuta van Venezuela heeft in de afgelopen 5 jaar 99,99% van zijn waarde verloren. En toch werd het regime van Maduro net herkozen. Waarom?

Hyperinflatie treedt op wanneer een overheid het geld dat nodig is om haar uitgaven te dekken, niet kan belasten of lenen. In plaats daarvan drukt het geld af, wat leidt tot een devaluatie van de valuta en sterk stijgende prijzen. Spaargelden worden weggevaagd en mensen haasten zich om geld in harde activa en stabiele buitenlandse valuta te stoppen. Investeringen van buitenaf in het land vallen stil, de belastinggrondslag wordt verder uitgehold en de doodsspiraal zet zich voort. Wie profiteert er? De mensen die het nieuw gedrukte geld als eerste krijgen.

Ironisch genoeg kan hyperinflatie op korte termijn een autocratie versterken door de hele bevolking te verzwakken, het veroorzaken van de emigratie van gekwalificeerde politieke uitdagers, en het verrijken van de coterie van de autocraat. Dit is het huidige verhaal in Venezuela.

Desalniettemin moet er een einde komen aan hyperinflatie, en de meest vreedzame manier om dit te bewerkstelligen is door middel van een “dollarisering” van de economie. Ecuador heeft bijvoorbeeld zijn eigen inflatoire spiraal doorbroken door de Amerikaanse dollar officieel als nationale munteenheid in te voeren na de economische crisis van 1999. ”

– Eiland van Kowala

Nu het land ineenstortte, besteedde Maduro een groot deel van zijn tijd aan een ironische ‘anticorruptie’-aanval en het installeren van loyalisten in hun plaatsen. In mei 2018 won Maduro nog eens zes jaar aan de macht met 68% van de stemmen bij een opkomst van ongeveer 46,1% (vergeleken met 80% in 2013​.

De blockchain is machtiger dan het zwaard

Blockchain kan worden toegepast op verschillende use-cases die corruptie op wereldwijde schaal aanpakken.

Onmiddellijke toepassingen komen voort uit de onveranderlijk (kan door niemand worden veranderd, zelfs niet door machthebbers), transparant (elk blok kan worden gecontroleerd tot aan het genesisblok), en efficiënt (minder jongleren van procedures tussen snel veranderende regimes) aard van blockchain-technologie.

Deze drie kenmerken alleen al geven aanleiding tot het vermogen om vuile transacties en stemprocedures te zuiveren en corrupte tussenpersonen uit te bannen..

De volgende commentaren zijn afkomstig van experts die werken aan verschillende blockchain-gebaseerde oplossingen die een substantiële rol kunnen spelen bij het uitroeien van corruptie.

Hoe kunnen blockchain en cryptocurrency financiële vrijheid bieden aan burgers die onder corrupte regimes leven??

Een kerncomponent van het cryptocurrency-ethos is “macht aan de mensen” brengen. De mogelijkheid om een ​​volledige digitale valuta te dragen en te onderhouden, valt op een netwerk van mensen over de hele wereld, en geen enkele centrale entiteit kan deze afsluiten.

De volledige Bitcoin-blockchain is ongeveer 161 GB, iets meer dan de helft van de opslag van een moderne iPhone. Dit bestand bevat echter de geschiedenis van elke transactie die ooit met bitcoin is gedaan, inclusief de betrokken adressen.

Dezelfde aspecten die blockchain een voorsprong geven, kunnen op verschillende manieren worden toegepast om burgers die onder corrupte regimes leven, te beschermen.

“Op blockchain gebaseerde identiteitsproviders, bedrijfsregisters en kredietnetwerken zullen bedrijven en individuen in staat stellen toegang tot kapitaal- en wereldmarkten zonder hun privé-informatie bloot te stellen aan corrupte of hardhandige regeringen.

Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt als een waardeopslag en transactiemiddel, die vooral handig zijn voor mensen die onder corrupte regimes leven of in landen met een onstabiel nationaal fiat. “

-Yoni Cohen van Novo Protocol

Voor burgers die leven in landen die een economische ineenstorting ondergaan, kan het catastrofaal zijn om hun levensonderhoud te verankeren in een snel opblazende valuta. Burgers hebben niet alleen moeite om de dagelijkse uitgaven te betalen, ze hebben ook te maken met zeer ongunstige wisselkoersen als ze ervoor kiezen om naar een ander land te verhuizen (als ze het geluk hebben om die optie te hebben).

“De meest voor de hand liggende aanbieding van cryptocurrencies is onmiddellijke diversificatie van uw lokale monetaire systeem. Als je je in een falende economie bevindt met een ineenstortende valuta, is elk alternatief om eruit te komen een goed alternatief. “

-Rob Viglione van ZenCash

Zijn corrupte regimes in staat om cryptocurrencies in hun land stop te zetten of er toegang toe te krijgen? Waarom of waarom niet?

“Macht neigt te corrumperen, en absolute macht corrumpeert absoluut. Grote mannen zijn bijna altijd slechte mannen. “

– John Dahlberg-Acton

Kracht is een moeilijke drug om te schoppen.

Mensen werken er hun hele leven aan om de wereld te kunnen beïnvloeden, en zeer weinigen zijn bereid haar op te geven omwille van hun integriteit. Afgezette dictators hebben ook niet de neiging om een ​​aangenaam lot te ondergaan nadat ze de controle hebben verloren. Elke bedreiging van de macht wordt meestal snel en krachtig aangepakt.

Het is vrij gemakkelijk voor een regering met een stevige greep op een land en zijn leger om ‘verraders van het volk’ uit te schakelen. Blockchain is echter anders. Er is geen centrale politieke agitator om te vermoorden, maar een gedecentraliseerd netwerk van computers en knooppunten over de hele wereld.

Zijn blockchain-oplossingen dus eigenlijk immuun voor regelgevende en militaire druk??

Cryptocurrencies kunnen niet worden afgesloten, maar gebruikers kunnen worden vervolgd. Dit is een punt waarvan ik denk dat het ondergewaardeerd wordt in zowel onze industrie als bij overheden. Industrie-enthousiastelingen wijzen er graag op dat het onmogelijk is om een ​​gedistribueerd netwerk te sluiten en dat onze producten daarom censuurbestendig zijn, terwijl overheden de neiging hebben te veel vertrouwen te hebben in hun regelgevende autoriteit. De realiteit is dat menselijk lijden niet iets is dat we hardvochtig moeten behandelen. ”

– Rob van Zencash

“Slechts in beperkte mate. Overheden kunnen samenwerken met ISP’s om de toegang tot en het gebruik van virtuele valuta binnen een bepaalde locatie te beperken, maar de aard van decentralisatie maakt het bijzonder moeilijk om de toegang volledig af te sluiten. ”

-Yoni van Novo

Onmiddellijke toepassingen komen voort uit de onveranderlijke (niet door niemand te veranderen, zelfs niet door de machthebbers), transparante (elk blok kan worden gecontroleerd tot op het genesisblok) en efficiënte (minder jongleren van procedures tussen snel veranderende regimes) aard van blockchain-technologie .

“Regimes zullen moeite hebben met het afsluiten van cryptocurrencies vanwege het gedecentraliseerde karakter van de blockchain. Desalniettemin zullen regeringen hard werken om te voorkomen dat ze hun stevige grip op de economie verliezen.

We kunnen kijken naar de reacties van de overheid op internet en sociale media om te begrijpen hoe het met cryptocurrency kan verlopen. Deze technologieën maakten informatie vrij en hielpen burgers bij het organiseren van enkele succesvolle protesten om het regime omver te werpen, zoals aangetoond tijdens de Arabische Lente. Aan de andere kant heeft China met zijn ‘Great Firewall’ aangetoond dat het voor een land mogelijk is om aanzienlijke controle uit te oefenen over internet en sociale media..

Overheden zullen ook moeten worstelen met het feit dat cryptocurrency en blockchain ook criminele en terroristische activiteiten mogelijk kunnen maken. Cryptocurrency-projecten zoals de onze die gericht zijn op het vergroten van de menselijke vrijheid, moeten effectieve belemmeringen creëren om misbruik van gedecentraliseerde netwerken door slechte actoren, officieel of niet-officieel, te voorkomen.

– Eiland van Kowala

Hoe kan uw project hulp / ondersteuning bieden aan burgers in nood??

Het kenmerk van een effectieve oplossing is niet ideevorming, maar implementatie.

Oververhitte whitepapers zullen geen eten op tafel zetten, noch onderdrukte mensen weghouden van corrupt leiderschap.

Hoewel de implementatie van blockchain in oplossingen die mogelijk corruptie zouden kunnen uitroeien of bestrijden nog in de kinderschoenen staat, zijn er verschillende projecten die belangrijke oplossingen ontwikkelen en testen.

“Het ontwerpen van kwaliteitsproducten die individuen meer mogelijkheden geven, is de eerste stap en het aanbrengen van sterke beveiliging en een beetje privacy gaat een lange weg.. Ons hele netwerk is ontworpen om gebruikers te beschermen en ervoor te zorgen dat hun privégegevens niet worden uitgelekt naar tegenstanders, zoals hackers of zelfs repressieve regimes die de mensenrechten schenden.. We gaan verder dan de technologie, we kunnen en moeten absoluut samenkomen als een gemeenschap om ons uit te spreken tegen onderdrukking en onnodig lijden. “

– Rob van Zencash

anti-corruptie billboard

“Novo stelt bedrijven in staat om slecht functionerende overheden, kredietbureaus die hen niet goed van dienst zijn, en de lokale corruptie te omzeilen door aan de mondiale markten bewijzen dat ze de geloofwaardigheid en kredietwaardigheid hebben om als klanten, leveranciers en leners op de wereldmarkt te vertrouwen.

– Yoni van Novo

Bulgaren protesteren tegen corruptie

Bulgaren protesteren in Sofia, Bulgarije 15 juni 2013. Afbeelding via Global Risk Insights EPA / STRINGER

“De stabiele cryptocurrency die Kowala aan het creëren is, bijvoorbeeld, kan burgers een stabiele, onvergankelijke betalingsvorm bieden die op de blockchain bestaat. Met tools zoals onze portemonnee-app kunnen deze burgers hun geld opslaan, opslaan, verzenden en beveiligen op manieren die een corrupt regime niet kan controleren of controleren. In feite, met stabiele cryptocurrency, kan een burger zijn eigen proces van dollarisering beginnen wanneer hij maar wil. ”

In een moeilijke situatie als die van Venezuela, zouden Kowala en zijn gebruikers aanzienlijke en tijdige financiële hulp kunnen besteden aan de meest behoeftige burgers van Venezuela door de kracht van de massa.

Voor zelfs enkele van de armste burgers creëren de blockchain en tools, zoals onze wallet-app, een reddingslijn die mensen opnieuw verbindt met de wereldeconomie en haar kansen. Burgers in nood zouden de verwoestingen van hyperinflatie kunnen vermijden door hun geld op te slaan in stabiele cryptocurrency en door technologie te gebruiken om veilig transacties uit te voeren met mensen in hun lokale gemeenschappen en daarbuiten. ”

– Eiland van Kowala

Laatste gedachten

Corruptie kan desastreuze gevolgen hebben voor de burgerbevolking in derdewereldlanden, maar vormt ook voor gezonde economieën nog steeds een aanzienlijk probleem. Om een ​​paar opmerkelijke voorbeelden te noemen uit de Amerikaanse geschiedenis:

  • Boss Tweed, een beruchte Amerikaanse politicus die in 1873 de gevangenis in ging voor een corruptiering van meer dan $ 1 miljard.
  • Spiro Agnew, de vice-president van Richard Nixon (wat een dynamisch duo!) Die meer dan $ 100.000 aan steekpenningen accepteerde als gouverneur van Maryland.
  • Enron, wiens boekhoudfraudeplan en het daaropvolgende faillissement in 2001 in totaal $ 74 miljard bedroegen.
  • De financiële crisis van 2008, waarbij de mensen die verantwoordelijk waren voor een crisis die Amerika 12,8 biljoen dollar kostte, reddingsoperaties ontvingen in plaats van gevangenisstraffen (alleen een bankier ging naar de gevangenis).

overheidscorruptie

“De bazen van de senaat” door Joseph Keppler Puck circa 1889

Terugkerende naar de woorden van wijsheid à la Greenspan, “wat succesvolle economieën doen, is [corruptie, verduistering, fraude] tot een minimum beperken.​

Natuurlijk zijn wijdverbreide corruptie en falende economieën zeker gecorreleerd, maar de veronderstelling dat arme economieën corruptie veroorzaken, is nalatig. Succesvolle economieën kunnen net zo corrupt zijn als falende economieën, ze zijn gewoon functioneel.

“Corruptie” is niets meer dan machtsverraad, beoordeeld aan de hand van algemeen aanvaarde normen. Verraad gebeurt in het donker of door een sluier van georkestreerde rookgordijnen. De economie van een land bepaalt niet noodzakelijkerwijs de mate van corruptie, maar bepaalt meestal wel hoe schadelijk de effecten zijn voor een reeds verarmde bevolking..

Blockchain, minus al het modewoord, is in wezen een technologie die transparantie en efficiëntie maximaliseert – twee van de belangrijkste ingrediënten die de neiging hebben te verdwijnen uit corrupte regimes.

Of het nu gaat om democratie of autoritair, corruptie bestaat.

Succesvolle economieën kunnen net zo corrupt zijn als falende economieën, ze zijn gewoon functioneel. De economie van een land is niet noodzakelijkerwijs bepalend voor de mate van corruptie, maar het bepaalt meestal wel hoe schadelijk de effecten zijn voor een reeds verarmde bevolking.

Blockchain is geen wondermiddel. Het is slechts een waakhond voor digitale corruptie.

Op blockchain gebaseerde projecten kunnen helpen om een ​​oplossing te bieden voor de corruptie in de wereld, maar er is een wereldwijde gemeenschap voor nodig om de acceptatie en de uitvoering ervan te ondersteunen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map