Zoals met zoveel dingen blockchain, zijn blockchain mobiele games tot nu toe enigszins achtergebleven. Ja, er zijn een heleboel redelijk fatsoenlijke mobiele blockchain-games die je vandaag naar je smartphone kunt downloaden. Maar je zult waarschijnlijk nog niet verslaafd raken aan iemand.

Bovendien is de component cryptocurrency in de meeste bijna incidenteel; in wezen een add-on-functie in plaats van een fundamentele. Als je gewoon op zoek bent naar een spel om de tijd door te brengen in de metro, dan maakt dat niet veel uit voor jou. Maar als het blockchain-technologie is waarvan je getuige wilt zijn, heb je wat tijd om te wachten.

De opkomende mobiele gaming-industrie

Sinds mobiel internetten overtroffen desktop In 2016 bereikten we voor het eerst een cruciaal omslagpunt dat een historische verandering markeerde. De opkomst van mobiel internet gaat hand in hand met het verbeteren van technologie en het verlagen van kosten. Hoewel ze misschien niet op de markt zijn voor een iPhone X, lopen ontwikkelingslanden niet ver achter op het gebied van smartphone-eigendom 82 procent van de mensen daar met een soort smartphone.

Eigenlijk, India en China houden stand een derde van de wereldbevolking aan smartphones. En ze zijn er ook behoorlijk verslaafd aan in Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika.

Grote spelers zoals Nintendo gaan mobiel / https://pixabay.com/en/video-games-joy-stick-games-1557358/

Het is een kortzichtig bedrijf dat zijn ogen niet heeft geopend voor de kracht van mobiel. En aangezien videogames ongeveer 25 procent uitmaken van alle apps die beschikbaar zijn op Google Play, hoeft u geen gamer te zijn om het potentieel te zien. Zelfs traditionele console-gebaseerde gaming-giganten zoals Nintendo gaan over op mobiel voordat hun product irrelevant wordt.

Maar het is niet alleen plezier en games in de mobiele game-industrie. Er zijn ook enkele problemen. En raad eens? Jij hebt het! Blockchain mobiele games zouden de oplossing kunnen bieden.

De behoefte aan mobiele blockchain-games

Bij het ontwikkelen van games voor mobiele apps in plaats van ongetwijfeld in dozen verpakte versies voor gameconsoles verlaagt de kosten voor ontwikkelaars, de uitbetalingen zijn vaak ook minder. Het betalingssysteem kan gefragmenteerd en bewerkelijk, inefficiënt en traag zijn. Piraterij en gebrek aan transparantie blijven de belangrijkste problemen waarmee we te kampen hebben. Het kan voor ontwikkelaars moeilijk zijn om toegang te krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben om inzichten te verzamelen om hun games te verbeteren.

Ondanks de opkomst van alternatieve betaalmethoden, komt het merendeel van de betalingen in de mobiele industrie nog steeds via sms. Dit heeft tot dusver een oplossing opgeleverd voor het innen van betalingen van mensen zonder toegang tot een bankrekening. Dit is vooral wijdverbreid in Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië, waar ze in plaats daarvan aankopen doen met hun gsm-tegoed.

Maar deze vorm van betalen is traag en omslachtig voor ontwikkelaars. Het kan zelfs tot zes maanden duren voordat ontwikkelaars betalingen ontvangen van sms-providers! Hun commissies zijn ook hoog: tot wel 70 procent van de betalingen afromen.

Blockchain mobiele games die gebruik maken van gedecentraliseerde technologie zorgen ervoor dat betalingen tijdig (of zelfs bijna realtime) worden ontvangen. Er zijn geen tussenpersonen die hun deel nemen. Dit verbetert de efficiëntie en uiteindelijk (in theorie) de gamekwaliteit voor zowel gamers als ontwikkelaars.

Blockchain mobiele games kunnen een oplossing bieden voor het sms-probleem zonder dat gebruikers een bankrekening hoeven aan te houden. Dus voor de ongeveer 2 miljard mensen zonder bankrekening over de hele wereld konden ze zonder problemen meedoen aan de blockchain-beweging voor mobiele games.

Cryptocurrency kan sms-betalingen uitsluiten

Ontwikkelaars zouden gamers kunnen stimuleren met cryptocurrency om bijvoorbeeld gegevens te verstrekken, deel te nemen aan enquêtes of advertenties te bekijken. Hun identiteit zou worden geverifieerd op de blockchain. Dit zou kunnen dienen om het piraterijprobleem in de kiem te smoren en een einde te maken aan de talloze spin-offversies van merkgames die illegaal gratis entertainment bieden.

Projecten zoals Enjin Coin worden opgelost om fraude op de virtuele goederenmarkt te bestrijden met behulp van het transparante karakter van blockchain. Ze willen ook een heel ecosysteem voor gamers bieden.

Bij sommige mobiele blockchain-games kun je zelfs cryptocurrency minen, zoals Ionomy. Totdat mobiele cryptocurrency-mijnbouw echter efficiënter en winstgevender wordt, zal mijnbouw puur vanaf een mobiele telefoon weinig vruchten afwerpen.

Waar Blockchain Mobile Games zich nu bevinden

Er zijn tal van mobiele blockchain-games die er zijn. Maar ze lossen nog niet alle problemen van de mobiele game-industrie op. Een van de grootste problemen met veel mobiele blockchain-games is dat ze het essentiële product missen: een echt goede game.

Enkele van de meest populaire mobiele blockchain-games zoals Alien Run en Itadaki Dungeon worden hoog gewaardeerd, maar kunnen net zo goed functioneren zonder cryptocurrency. Mobiele blockchain-games beginnen eigenlijk pas vleugels te krijgen. Momenteel gebruiken de meeste van hen hun native token als een spelbeloning of een eenvoudig promotiemiddel.

blockchain-spellen google play

Blockchain-gamingapps op Google Play https://play.google.com/store/search?q=blockchain+games&c = apps&beoordeling = 1

Er zijn maar weinig mobiele blockchain-games die echt geïnvesteerd lijken om hun native token fundamenteel te maken voor hun bedrijfsmodel – een echte game-wisselaar, om zo te zeggen. Platformen zoals Worldopoly en Ionomy zijn toegewijd aan het creëren van meer dan alleen games voor casual gamers, het bouwen van echte ecosystemen waarin gamers crypto kunnen verdienen, crypto kunnen delven en binnen de mobiele app kunnen blijven.

De meest bekende blockchain-games ooit

Iedereen heeft gehoord van CryptoKitties, de razend populaire DApp die de Ethereum-blockchain gebruikt om kattenbezit te verhandelen en te bewijzen (wat je boot ook drijft, toch?). Maar het kost tijd om mobiel te worden. Na de eerste rage van eind 2017 en begin 2018, kondigden ze in februari de lancering aan van een Chineestalige iOS-app gericht op het grotere China en Singapore..

Maar de schaalbaarheidsproblemen van de Ethereum-blockchain gooiden een kat tussen de duiven met zoveel transacties, resulterend in achterstand, bottleneck en vertraging. In juni kondigde CryptoKitties aan de lancering op de vlaggenschiptelefoon van HTC. De app wordt op elk nieuw apparaat geïnstalleerd, wat voor extra buzz zorgt voor de Taiwanese mobiele fabrikant. Laten we hopen dat deze onderneming beter wordt.

cryptokitties

Iedereen heeft gehoord van CryptoKitties

Er zijn andere hoofdrolspelers in de wereld van mobiele blockchain-games geweest, waaronder Huntercoin, een vork van de Namecoin-blockchain waarmee spelers hun eigen valuta konden minen en deze vervolgens konden vinden en naar virtuele ‘banken’ konden brengen. En games zoals BitQuest die in 2016 ook beloningen aanbood in Bitcoin. Maar CryptoKitties neemt de titel aan als de beroemdste blockchain-game tot nu toe (of de meest bekende entertainment-dApp, tenminste).

Gedachten sluiten

De verscheidenheid en het aantal mobiele blockchain-games blijft beperkt en voornamelijk gereserveerd voor games die experimenteren met crypto, in plaats van het instrumenteel te maken voor hun bedrijfsmodel. Maar aangezien beide technologieën blijven stijgen en meer van de niet-bankgebonden, mobiele games die met blockchain zijn gebouwd, in de toekomst waarschijnlijk zullen exploderen. En zodra dat grote hitspel uitkomt, zullen er zeker meer volgen.