Blockchain Real Estate komt sneller dan u denkt

Blockchain-onroerendgoedtransacties, records en marktplaatsen kunnen de manier waarop we over onroerend goed denken radicaal veranderen. Terwijl de bedrijven aan de top leuk vinden Spring Hill TN makelaar zijn al begonnen met het gebruik van blockchain-technologie in hun bedrijf om efficiëntie te garanderen, zijn er nog steeds een paar bedrijven die er sceptisch over zijn en vertrouwen op het gebruik van oude inefficiënte volgmethoden. Blockchain biedt een enorme kans om vastgoedgegevens te standaardiseren en te beveiligen. Landrecords, onroerendgoedvermeldingen, leases en hypotheken, en belastingkantoren voor onroerend goed van de overheid kunnen allemaal profiteren van een blockchain-vastgoedrevolutie.

De uitdaging is natuurlijk dat onroerend goed een enorme bedrijfstak is met veel spelers, waaronder geldschieters, makelaars, lokale overheden en particulieren. Overschakelen naar een op blockchain gebaseerd vastgoedsysteem is niet zo eenvoudig als een schakelaar omdraaien. Dat gezegd hebbende, experimenteren verschillende partijen met blockchain in de hele vastgoedwaardeketen om manieren te vinden om de nieuwe technologie te integreren.

Kadasters

Landregistraties vormen de basis van onroerend goed. Titels en akten maken duidelijk wie welke eigendommen bezit. Ze voeden al het andere dat in onroerend goed gebeurt. Ze zijn echter erg gefragmenteerd. Elk afzonderlijk lokaal rechtsgebied heeft zijn eigen regels met betrekking tot eigendomsrecords. Soms zijn deze records niet eens online beschikbaar.

Dat is allemaal aan het veranderen. Cook County in Chicago had vanaf 2016 een proefproject voor landrecords dat alle informatie digitaliseerde en blockchain-oplossingen testte. South Burlington, Vermont lanceerde in januari 2018 een soortgelijk proefproject. Zweden implementeerde onlangs de tweede fase van zijn overgang naar blockchain-kadaster, met behulp van slimme contracten op een private blockchain om transacties te vergemakkelijken. Dat project zal de Zweedse belastingbetalers naar schatting $ 100 miljoen per jaar besparen als het tot volle bloei komt.

Zodra we eigendomsrecords hebben geregistreerd en beveiligd op de blockchain, opent dit veel deuren. Nu kunnen die records gemakkelijk van eigenaar wisselen. We kunnen slimme contracten ook gebruiken om die records te beheren en te verhandelen.

Vastgoedvermeldingen

Als u op dit moment een stuk onroerend goed wilt verkopen, kunt u het het beste bij een lokale makelaar plaatsen. Een voorbeeld hiervan is Huis te koop in Hua Hin, Thailand. Natuurlijk kunt u het onroerend goed te koop aanbieden door de eigenaar, maar u heeft geen toegang tot de dienst voor meerdere vermeldingen (MLS) die makelaars gebruiken om onroerend goed te zoeken wanneer ze een nieuwe koper hebben.

De MLS is notoir gefragmenteerd, ommuurd en moeilijk te begrijpen. Het overzetten van onroerendgoedvermeldingen naar de blockchain zou betekenen dat iedereen toegang krijgt tot alle beschikbare eigendommen om te beoordelen. Naast de vermelding kunt u eventuele voorwaarden of bepalingen opnemen waaraan moet worden voldaan voor een succesvolle verkoop. In de toekomst kan winkelen voor een huis of kantoorruimte net zo eenvoudig zijn als het bezoeken van een e-commercewebsite en het toevoegen van de woning aan uw winkelwagentje. Slimme contracten achter de schermen kunnen de rest van de transactie afhandelen – geld overmaken in ruil voor de blockchain-titel van het onroerend goed.

Slim contractbeheer van onroerend goed

Een van de meest opwindende toepassingen van blockchain-onroerend goed is slim contractbeheer. Momenteel vereist elke onroerendgoedtransactie bergen papierwerk en urenlange coördinatie tussen de bank, makelaar, verkoper, koper en lokale overheid. Je kunt je een wereld voorstellen waarin slimme contracten de meeste van die lasten afhandelen.

Niet alleen dat, maar wat als slimme contracten huurovereenkomsten, huur van commercieel onroerend goed en andere lopende soorten onroerendgoedtransacties afhandelden?. een beoordeling van een aanbieder van thuisgarantie beweert dat de huisgarantie ook kan worden gekoppeld aan deze slimme contracten, en dat de voortgang gemakkelijk kan worden gevolgd. Slimme contracten kunnen makelaars ook helpen bij het automatiseren van due diligence bij potentiële kopers / huurders. Blockchain-onroerend goed kan vertrouwen creëren tussen partijen op een niveau dat momenteel niet bestaat.

Crowd-eigendom & Investeren

Een ander opwindend idee in blockchain-onroerend goed is het eigendom van onroerend goed door mensen. Met blockchain-bestuursmodellen kan een groep mensen samenkomen om onroerend goed te kopen en vervolgens stemmen over beslissingen over wat ze met dat onroerend goed gaan doen. Deelnemers zouden in wezen een deel van het onroerend goed bezitten dat ze op elk moment zouden kunnen verkopen.

Nog een stap verder genomen, kunnen vastgoedbeleggingsfondsen (REIT’s) en andere investeringsvehikels voor vastgoedontwikkeling profiteren van lagere overheadkosten als gevolg van blockchain.

Wat gebeurt er met makelaars & Makelaars?

De vastgoedsector verandert traag, en dat zal met de blockchain-transitie niet anders zijn. De waarheid is dat geldschieters, verzekeraars en andere partijen veel geld verdienen aan de inefficiënties en uitdagingen die gepaard gaan met het navigeren door het huidige systeem. Blockchain vormt een ernstige bedreiging voor deze administratieve en regelgevende bedrijven.

Dat gezegd hebbende, er zal altijd een rol zijn voor makelaars en makelaars in onroerend goed. Zelfs met blockchain-onroerend goed zullen mensen de huizen of kantoren willen zien die ze overwegen te kopen. Ze hebben nog steeds de hulp van een deskundige in het veld nodig om door zo’n grote transactie te navigeren en ervoor te zorgen dat het fysieke bezit dat ze kopen in goede staat verkeert. Zelfs als de transactie veel eenvoudiger en sneller is, hebben kopers altijd een deskundige gids nodig.

Gevolgtrekking

Veel trends in onroerend goed veranderen tegelijkertijd. De huizenprijzen in steden stijgen enorm. Het eigenwoningbezit onder jongeren is gedaald. De fysieke detailhandel wordt bedreigd door online winkelen. Onze buurten veranderen om ons heen en blockchain-onroerend goed staat klaar om deel uit te maken van die verandering en deze te versnellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me