De digitale advertentierevolutie: 3 blockchain-projecten die de koningen willen onttronen

In 2017 hebben Google en Facebook behaalde bijna 73% van de inkomsten uit digitale advertenties in de Verenigde Staten, terwijl de rest voor het oprapen ligt voor concurrenten als Amazon en Snapchat. De uitgaven voor digitale advertenties worden geschat op bijna $ 270 miljard in 2018 en blijven elk jaar groeien.

Met een marktkapitalisatie van bijna $ 2 biljoen tussen alleen de bovengenoemde vier bedrijven, overtroeft de huidige digitale reclame-oligarchie zelfs de (momenteel) $ 250 miljard marktkapitalisatie van de hele cryptocurrency-industrie..

De volgende cryptocurrency-projecten lijken niet veel meer dan kakkerlakken die zich haasten om huizen te bouwen en voorkomen dat ze opzettelijk of onbedoeld worden betrapt door de Titans die aan de top worstelen.

Dus, wat gebeurt er als Alphabet Inc. (Google), een bedrijf van bijna een biljoen dollar dat ongeveer verdient? 84% van de totale omzet, ziet een dreiging? Wat gebeurt er als Facebook en Twitter wakker worden met nachtelijk zweten door de verre mogelijkheid dat een of ander slordig jong bedrijf hun bedrijfsmodel kan vernietigen met een nieuwe en onvoorspelbare technologie?

Ze ondernemen actie waar dat nodig is. Het zou geen sinecure zijn om aan te nemen dat het algemene verbod op cryptocurrency-advertenties op Google, Facebook, Twitter en zelfs Mailchimp niet op zijn minst een handige manoeuvre was om de concurrentie te onderdrukken.

Met 8x de marktkapitalisatie van de hele cryptocurrency-markt, duizenden werknemers, enkele van de slimste talenten van over de hele wereld, en toegang tot extra kapitaal, in wezen naar believen, heeft de oude garde duizend meter hoge muren die zijn koninkrijk beschermen.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Google, Facebook, Amazon en Twitter zelfs maar een klein beetje niet op de hoogte zijn van de volgende projecten. Naar believen kopen en / of vernietigen is ook niet zo ver buiten hun repertoire. Ze bouwen zelfs interne blockchain-gebaseerde oplossingen om verschillende onderdelen van hun bedrijf te verbeteren en zichzelf mogelijk verder te beschermen tegen externe bedreigingen.

Zoek naar de heilige graal: gegevens

Toen Yahoo (1995), Ask Jeeves (1996) en Google (1998) de wereld van het zoeken op internet populair maakten voor de gemiddelde persoon, bevond het digitale ecosysteem zich nog in de kinderschoenen. Niet alleen waren er maar heel weinig bedrijven die probeerden het internet te gebruiken als een platform om producten en diensten te verkopen, maar weinig mensen hadden zelfs een computer.

AskJeeves

Vroege zoekmachine AskJeeves

Dit waren de dagen dat digitale doelgroeptargeting in de mate van AdWords en Facebook Ad Manager het spul was van marketingnerd-sciencefiction.

Terwijl het internet evolueerde, bleken verbazingwekkende functies, zoals de mogelijkheid om op elk moment iets op te zoeken en contact te maken met vrienden over de hele wereld, geschenken van de technische goden. De overgrote meerderheid van de mensen begreep het niet (en nog steeds niet) hoe platforms zoals Google en Facebook waren gratis.

Mark Zuckerberg

De Facebook-Cambridge Analytica-schandaal van maart 2018 was een van de eerste gevallen waarin het grote publiek werd blootgesteld aan het concept van persoonlijke gegevens op internet en de impact die dit kan hebben. Kortom, Cambridge Analytica is een politiek gegevensbedrijf dat werd ingehuurd door de verkiezingscampagne van Trump in 2016 en die toegang kreeg tot de privégegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers. Dit bedrijf gebruikte een verscheidenheid aan strategieën, waaronder die stomme Facebook-quizzen die waarschijnlijk gingen als ‘Zoek uit in welk Harry Potter-huis je zou moeten zijn!’ of “Ontdek hoe je eruit zou zien als het andere geslacht!” Deze quizzen werden gebruikt om persoonlijkheden van Amerikaanse kiezers te identificeren en mogelijk hun gedrag te beïnvloeden.

Dit was geenszins een hack- of beveiligingsprobleem, het is gewoon dat gebruikers ongelukkig de algemene voorwaarden van Facebook negeerden waarmee ze akkoord waren gegaan, evenals de waarschuwingsmeldingen toen ze de quizzen deden.

Oké, terugcirkelend naar de rol van data. Uw gegevens dienen als primaire identificatie voor u en mensen zoals u voor duizenden adverteerders en bedrijven.

Hoe? Stel dat u € 1.000.000 aan advertentiebudget heeft dat u wilt besteden om zo veel mogelijk widgets te verkopen. Wil je liever iedereen in de wereld targeten, iedereen die het geld heeft om te kopen, of iedereen die het geld heeft om te kopen en bereid is om te kopen? Met de juiste soort gegevens kunt u iedereen targeten die uw product kan en waarschijnlijk zal kopen. Dit betekent dat er minder advertentie-uitgaven verloren gaan en uiteindelijk meer inkomsten.

Zoals u zich kunt voorstellen, is de juiste soort gegevens de juiste adverteerder veel geld waard.

Voor gebruikers hebben Facebook, Google en Twitter een ‘gratis’ service geboden waarbij gebruikers zelf de producten worden en worden geoogst voor gegevens. Dit leidt tot twee belangrijke problemen voor gebruikers: ze willen niet dat hun gegevens worden gedeeld (vooral niet met de verkeerde mensen) en ze willen niet worden bestookt met advertenties die niets met hen te maken hebben..

Voor adverteerders hebben Facebook, Google en Twitter platforms gecreëerd om te helpen bij het verzamelen en verfijnen van gegevens, en om zeer gerichte advertenties te lanceren terwijl ze een aanzienlijke verlaging van de advertentie-uitgaven hebben genomen. Dit leidt tot twee belangrijke problemen voor adverteerders: ze willen niet vertrouwen op platforms die hun algoritmen van de ene op de andere dag kunnen veranderen en hele weken / maanden aan strategie ondermijnen, en ze willen niet in hun winstmarges snijden als ze dat niet doen. t moet.

Dus nu we het digitale advertentielandschap en de rol van gegevens op een hoog niveau hebben besproken, gaan we in de cryptocurrency kijken en proberen de 4 belangrijkste problemen van het huidige model te exploiteren om het digitale landschap mogelijk voor altijd te veranderen..

Bitclave

Bitclave is een van de koplopers in de race om de technische oligarchie te onttronen en het internet terug te nemen en naar de mensen te brengen.

Het wil dit doen door middel van zijn gedecentraliseerde zoekmachine die alle advertentie-tussenpersonen van derden elimineert om een ​​sterkere en efficiëntere relatie tussen consumenten en bedrijven te creëren..

BitClave zou een vorm van gestimuleerd zoeken gebruiken, waarbij het alleen advertenties zou tonen aan mensen die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het zien ervan. Dit maakt niet alleen de gebruikerservaring veel beter, het kwalificeert ook leads voor bedrijven, waardoor er minder advertentiegeld wordt verspild. Dit advertentiegeld kan worden gebruikt om de prijs van het product te verlagen of om andere vormen van waarde voor de gebruiker te creëren.

Gebruikers die op het BitClave-platform zoeken, zien samengestelde advertenties, terwijl ze ook de native BitClave-token CAT verdienen wanneer ze met die advertenties werken.

In maart 2018 lanceerde Bitclave de eerste iteratie van hun zoekmachine op https://desearch.com/ en het richt zich voornamelijk op zoekopdrachten in cryptocurrency.

desearch

Basis aandachtstoken

Basic Attention Token (BAT) is het op blockchain gebaseerde digitale reclametoken dat de Brave-browser aandrijft. De Moedig browser is een open-source webbrowser die automatisch trackers en opdringerige advertenties blokkeert.

Brave huis

Via slimme contracten stelt BAT adverteerders in staat om advertenties met een symbolische betaling in een vergrendelde toestand naar gebruikers te sturen. De tokenbetaling kan worden ontgrendeld wanneer gebruikers een advertentie bekijken. De rest van de betaling wordt verzonden naar de Brave-browser en de uitgever die de advertentie heeft gehost.

Gebruikers kunnen hun BAT uitgeven aan alles, van premiumartikelen en -producten, foto’s met hoge resolutie, dataservices of doneren aan contentproviders.

De waardepropositie van BAT stelt gebruikers in staat om veilig en privé op internet te surfen en tegelijkertijd geld te verdienen met hun aandacht. Uitgevers ontvangen bovendien meer inkomsten die anders verloren zouden zijn gegaan voor tussenpersonen en bots. Adverteerders krijgen betere gegevens in hun campagnes en kunnen beter gerichte berichten maken.

AdEx

AdEx (ADX), of “advertentie-uitwisseling”, biedt een gedecentraliseerd platform waar online uitgevers en adverteerders advertentiecontracten kunnen sluiten. Het platform is volledig transparant, kent geen kosten en biedt onbeperkte toegang.

wat is adex

AdEx heeft ook een gebruikersportal voor internetgebruikers om de soorten advertenties te selecteren die ze willen zien, hun privacy te beheren en te bepalen wie hun gegevens kan zien.

Het native token ADX vergemakkelijkt de uitwisseling en AdEx is van plan in de toekomst een directe fiat-gateway te implementeren.

Een belangrijk onderdeel van het AdEx-platform voor adverteerders is dat adverteerders kunnen profiteren van een hoge mate van aanpasbaarheid en doelgroeptargeting, wat leidt tot een hogere ROI. AdEx is ook van plan een vertonings- en klikverificatieprogramma te implementeren dat alle frauduleuze activiteiten zal verminderen en mogelijk elimineren.

Laatste gedachten

Een gemeenschappelijk thema komt naar voren bij het bestuderen van de bedrijfsmodellen van tientallen cryptocurrency-projecten: traditionele externe tussenpersonen over de hele linie worden het doelwit van scrappy, jonge op blockchain gebaseerde projecten die het bedrijfsmodel van ‘tussenpersonen’ rechtstreeks willen ondermijnen..

De drie hierboven genoemde projecten zijn zeker niet de enige concurrerende spelers in de jacht op de digitale advertentiemarkt. Projecten zoals Qchain, Adchain, en KindAds streef ernaar om vergelijkbare doelen te bereiken door middel van marginaal verschillende strategieën.

Online adverteren is goed voor bijna 40% van alle advertentie-uitgaven, tegen 30% in 2015. Ongeacht wat deze projecten motiveert, of dat nu geld, macht of een oprechte wens is om een ​​sector van bijna $ 270 miljard / jaar te decentraliseren, de kans is Daar. Blockchain heeft honderden projecten de zilveren kogel gegeven om de regerende tussenpersonen neer te halen – de vraag is of ze hebben wat nodig is om het geweer te bouwen en daadwerkelijk te schieten.