Blockchain-overmakingsbedrijven maken een recordgroei door dankzij een toename van de wereldwijde migratie. Terwijl de bevolking blijft migreren, groeit de behoefte om geld terug te sturen naar hun thuisland. Blockchain-overmakingsbedrijven bieden deze essentiële service tegen een verlaagd tarief.

Deze internationale betalingen zijn essentieel voor het levensonderhoud van miljoenen mensen over de hele wereld. Ze worden voornamelijk gebruikt voor levensonderhoud, zoals eten, vervoer en onderwijs. Om deze verklaringen tastbaarder te maken, ontvingen Oost-Aziatische landen vorig jaar $ 129 miljard aan overmakingen volgens de Wereldbank.

Overmakingsstatistieken

Een recent studie onthulde dat de overmakingssector is uitgegroeid tot een duizelingwekkende industrie van $ 585 miljard. Alleen al in 2017 werd $ 439 miljard naar ontwikkelingslanden gestuurd, wat neerkomt op ongeveer 700 miljoen gezinnen die van overmakingen wereldwijd leven..

Overmakingen zijn voor veel landen ook de belangrijkste bron van buitenlandse inkomsten geworden. Volgens een rapport van mei in Forbes zijn de overmakingen van Mexico nu betaald vervangen hun olie-industrie om de belangrijkste bron van buitenlandse inkomsten van het land te worden. De meeste Mexicaanse arbeiders buiten hun geboorteland stuur geld naar Mexico om hun gezin te onderhouden.

Mexico is niet de enige die afhankelijk is van overmakingen. De Wereldbank publiceerde in april van dit jaar hun overmakingsstatistieken voor 2016. Het rapport onthulde dat overmakingen nu stabieler zijn dan de particuliere kapitaalstroom in termen van internationale groei. Dit betekent dat de overmakingssector in de meeste delen van de wereld een slimme investering zou kunnen zijn.

Overmakingsstatistieken via de Wereldbank

Overmakingsstatistieken via de Wereldbank

De hoge kosten van het verzenden van overmakingsbetalingen

Internationaal geld verzenden is niet goedkoop, en non-profitorganisaties zoals de Wereldbank bestrijden al jaren deze hoge vergoedingen. Sinds 2008 zijn de overmakingskosten met 7,32 procent gedaald. Deze daling heeft migranten in dezelfde periode $ 90 miljard aan vergoedingen bespaard.

Telkens wanneer iemand internationaal geld verstuurt, zijn er tal van externe organisaties bij de transactie betrokken. Elke verificatiestap voegt een kleine vergoeding toe aan de totale kosten. Bovendien moet rekening worden gehouden met internationale omrekeningskoersen. De rapporten van de Wereldbank hebben dit gemiddeld genomen kosten ongeveer 7,45 procent van elke verwerkte transactie.

Blockchain Remittance Fintech: technologie om miljoenen te helpen

Blockchain-overmakingsbedrijven tillen de industrie naar een hoger niveau door gebruikers een probleemloze ervaring te bieden. Traditioneel kunnen internationale geldovermakingen dagen in beslag nemen vanwege het aantal vereiste verificaties. Blockchain-overmakingsbedrijven bieden directe geldovermakingsdiensten.

Overmakingsfirma’s: Abra

Afrika is sterk afhankelijk van overmakingen. Tot voor kort domineerden grote financiële bedrijven, zoals Western Union en MoneyGram, de markt. Dit veranderde toen blockchain-overmakingsbedrijven over het hele continent begonnen te groeien. Bedrijven zoals Abra veranderen nu de lokale markten.

Met het Abra-platform kunnen gebruikers gratis geld over de hele wereld overmaken. Naast deze kostenbesparingen kunnen gebruikers transacties rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaten verzenden. Abra biedt een directe peer-to-peer-technologie voor geldoverdracht waarvoor geen enkele bank nodig is. En het platform stort automatisch geld op debetkaarten die het aan gebruikers biedt.

Overmakingsbetalingen via Abra

Overmakingsbetalingen via Abra

Abra pioniert met het overmaken van FinTech met deze allesomvattende aanpak. Deze niet-afhankelijkheid van het traditionele banksysteem is belangrijk in ontwikkelingslanden omdat ze vaak de middelen missen om de dure infrastructuur te implementeren die nodig is om deze organisaties op te richten. Door het huidige systeem te omzeilen, hoeven Abra-gebruikers zich geen zorgen te maken over het overboeken van geld van blockchain naar bankrekening.

Migranten besparen op vergoedingen en conversiekosten door de tussenpersoon uit het betalingssysteem te verwijderen. Deze besparingen zijn te groot om te negeren en nu onderzoeken marktleiders deze technologie.

Blockchain-overmakingen in opkomst

Voor de allereerste keer zal de Global Money Transfer Summit (GMTS) van dit jaar Blockchain Remittance FinTech bevatten. De GMTS is de grootste internationale conferentie over geldoverdrachten ter wereld. Elk jaar worden vertegenwoordigers van grote financiële instellingen gekozen om op dit evenement te spreken.

Onder die genodigden zijn vertegenwoordigers van Ripple, Stellar en Cashaa. Deze populaire vertegenwoordigers van cryptocurrency zullen de toekomst van de geldtransferindustrie bespreken en waarom blockchain-technologie een essentieel pad is voor de industrie om te reizen.

Overmakingen Cryptocurrencies: Ripple

Ripple (XRP) was een van de eerste bankgerichte cryptocurrencies die in 2012 op de markt kwam. De ontwikkelaars van Ripple, die primair is ontworpen voor grote internationale interbancaire geldovermakingen, omschrijven het als een real-time bruto-afwikkelingssysteem. Het Ripple-platform maakt gebruik van het XRP-token om deze wereldwijde overdrachten onmiddellijk te vergemakkelijken.

Ripple is erin geslaagd om grote partnerschappen te sluiten met tal van grote financiële organisaties, waaronder Fidor Bank in München, Bank of America en Santander. In mei 2015 werd Ripple AML-compatibel na het ontvangen van een boete van $ 700.000 van FinCEN voor het niet naleven van de Bank Secrecy Act. Tegenwoordig blijft de cryptocurrency in de top vijf van munten in termen van marktkapitalisatie.

Overmakingen Fintech: een nieuwe horizon

Blockchain-technologie transformeert de overmakingssector en Ripple is niet de enige in hun zoektocht om de internationale geldtransfersector van dienst te zijn. Tegenwoordig zijn er tal van op overmakingen gerichte cryptocurrencies beschikbaar. U kunt verdere integratie van deze baanbrekende technologie verwachten.

Nu de industrie openlijk de voordelen heeft erkend die blockchain-technologie met zich meebrengt, wordt verwacht dat de vraag naar op blockchain gebaseerde overmakingsdiensten aanzienlijk zal toenemen. Dit is geweldig nieuws voor de miljoenen gezinnen die op deze levenslijn vertrouwen om te overleven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me