Er zijn blockchain-problemen. Of anders gezegd: er bestaan ​​beperkingen in wat blockchain biedt.

Telkens wanneer er een nieuwe technologie opduikt, schieten de verwachtingen omhoog over wat het bereikt en hoe het de wereld verandert. Personal computers brachten digitale technologie naar de massa, maar grote bedrijven blijven afhankelijk van mainframes. Het internet verbond iedereen, maar daardoor bewaart niemand zijn privacy.

In het begin

Satoshi Nakamoto heeft in 2008 blockchain uitgevonden als de technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin. Blockchain biedt een gedecentraliseerd mechanisme waarbij transacties plaatsvinden zonder dat een van de partijen elkaar hoeft te vertrouwen. Asymmetrische cryptografie zorgt voor veiligheid en privacy.

Zelfs in de context van het Bitcoin-netwerk waarvoor het is gemaakt, bestaan ​​er blockchain-problemen. Het rigide monetaire beleid van Bitcoin beperkt de voltooiing van transacties tot eens per 10 minuten. Moderne zaken vereisen snellere resultaten.

Vitalik Buterin identificeert schaalvergroting als een primaire zorg die moet worden aangepakt in blockchain-technologie. Hij maakte in september 2017 de volgende opmerkingen in een interview met Naval Ravikant op de Disrupt SF 2017-conferentie:

“Bitcoin verwerkt momenteel iets minder dan drie transacties per seconde; en als het in de buurt van vier komt, heeft het al piekcapaciteit. Ethereum doet het de afgelopen dagen vijf keer per seconde. En als het boven de zes komt, is het ook op piekvermogen. Aan de andere kant, Uber gemiddeld – 12 ritten per seconde, PayPal – enkele honderden, Visa – enkele duizenden, grote effectenbeurzen – tienduizenden. En als je naar IoT wilt gaan, dan heb je het over honderdduizenden … “

Toon me het geld

Bijgevolg is het doel van Bitcoin geëvolueerd vanuit de oorspronkelijke visie van Satoshi. Hij noemde zijn witboek ‘Bitcoin: een peer-to-peer elektronisch kassasysteem“, Maar tegenwoordig hoor je meer praten over Bitcoin als een winkel van waarde zoals goud in plaats van elektronisch geld. Een waardeopslag vereist niet de snelheid van elektronische contante transacties.

Dit introduceert ook blockchain-problemen in de vorm van tribale oorlogsvoering. De ene stam pleit voor de puurheid van Nakamoto’s oorspronkelijke visie, en een andere stam pleit voor innovatie. Bijgevolg verspreiden verschillende blockchains zich. Deze blockchain doet dit, en die blockchain doet dat, en een andere blockchain doet weer iets anders. Dit alles zorgt voor een hoop verwarring over wie het beste weet en welke weg er verder moet.

Stel dat de toekomst een groot aantal verschillende blockchains bevat die u gebruikt, net zoals u momenteel een verscheidenheid aan verschillende websites bezoekt. De gedecentraliseerde aard van blockchain vereist dat u een versie van een netwerkknooppunt op uw computer of apparaat host. Hoeveel knooppunten heb je nodig? Wanneer zullen de opslagvereisten uw systeem belasten? Welke andere valkuilen wachten u in dit scenario?

Peter koos een paar portemonnees

En cryptocurrencies hebben portefeuilles nodig voor opslag, maar geen enkele portemonnee slaat elke cryptocurrency op. Je hebt meerdere portemonnees nodig. Hoeveel wallets heb je nodig om bij te houden? U verliest een portemonnee en u verliest uw geld. Wat als uw portemonnee crasht maar u het zaad bent kwijtgeraakt? Wat gebeurt er als u overlijdt maar uw erfgenamen geen toegang hebben tot uw portemonnee??

blockchain problemen afbeelding

Bij het verwerken van transacties slaan blockchains gegevens op, maar blockchains vervangen databases niet. Blockchain biedt een platform voor gedecentraliseerd computergebruik, maar het valt nog te bezien of blockchain in staat blijkt cloud computing te vervangen.

De decentralisatie van het heelal

Blockchains zorgen voor decentralisatie, maar decentralisatie zit in de ogen van de toeschouwer. Decentralisatie bestaat in de Bitcoin-technologie, maar zonder mijnbouw stoppen Bitcoin-transacties en een relatief klein aantal Bitcoin-mijnwerkers beheert het systeem. Dus Bitcoin-mijnbouw mislukt decentralisatie. En gezond verstand vertelt ons dat de meerderheid van de Bitcoin-rijkdom in een relatief klein aantal welvarende vroege investeerders berust. Dus de verdeling van Bitcoin-rijkdom mislukt decentralisatie.

Omgekeerd kijken Bitcoin-enthousiastelingen naar Ethereum en beweren dat het de decentralisatie mislukt. Vitalik Buterin leidt de Ethereum-organisatie, dus leiderschap vormt een mislukking van decentralisatie.

Gebroken record

Naast decentralisatie biedt blockchain een onveranderlijk record van de waarheid. Dit geeft waarde aan blockchain als transactiesysteem. Blockchain documenteert elke transactie duidelijk en voor altijd. Dit brengt de keerzijde van stijfheid met zich mee. Als er fouten optreden, leven ook zij voor altijd.

Veel blockchains bieden slimme contractmogelijkheden. Slimme contracten bestaan ​​als code-eenheden die op de blockchain leven. En omdat ze op de blockchain leven, leven ze voor altijd. Alle bugs die ze bevatten, blijven voor altijd. En als het slimme contract beveiligingsproblemen bevat, blijven die ook bestaan. Hierdoor ontstaan ​​blockchain-problemen.

Messen en vorken

Software vereist regelmatige updates. Of je nu Linux of Windows gebruikt, je merkt dat het systeem regelmatig updates en upgrades nodig heeft. Uw smartphone kan zichzelf elke nacht updaten. Maar als een onveranderlijk record van de waarheid, is blockchain bestand tegen updates. Updates maken mogelijk eerdere gegevens ongeldig.

In plaats van updates implementeert blockchain-technologie forks. Dit kunnen harde vorken of zachte vorken zijn.

Hard gekookt

Een hard fork betekent een permanente divergentie in de blockchain waarbij knooppunten die niet upgraden de nieuwe blokken niet als geldig kunnen zien. Wanneer er een hardfork plaatsvindt, heeft één blok twee kinderen in plaats van het gebruikelijke één kindblok. Dus de blockchain vertegenwoordigt nu twee afzonderlijke projecten. Ethereum (ETH) vertegenwoordigt bijvoorbeeld een harde vork van Ethereum Classic (ETC).

Zacht gekookt

Een zachte vork betekent de blockchain-upgrade zodat knooppunten die niet worden bijgewerkt, de nieuwe blokken toch als geldig beschouwen. Stel bijvoorbeeld dat de slimme contracttaal nieuwe extra functies toevoegt. Oude knooppunten voeren nog steeds de oude functies van de code uit, maar nieuwe knooppunten hebben de nieuwe taalfuncties die naar wens kunnen worden gebruikt.

Niets beperkt het aantal mogelijke harde vorken, dus theoretisch kunnen projecten meerdere incompatibele projecten met een orde van grootte verspreiden. Als gebruiker ontstaat er een blockchain-nadeel wanneer je moet bepalen welke je moet volgen?

Luister, wil je een geheim weten?

Blockchain is afhankelijk van asymmetrische cryptografie om de privacy van deelnemers te behouden. Asymmetrische cryptografie functioneert perfect voor de rekenkracht die tegenwoordig algemeen beschikbaar is. Deze vorm van cryptografie faalt echter bij supercomputers of kwantumcomputers die voldoende kracht hebben om de privésleutel van een gebruiker uit de openbare gegevens te bepalen. Wanneer krachtigere computers direct beschikbaar komen, verdwijnt de privacy die wordt gegarandeerd door de huidige blockchains.

En de anonimiteit van de technologie van vandaag zorgt voor eigen blockchain-problemen. Anonimiteit zelf moedigt illegaal en twijfelachtig gedrag aan, en er bestaan ​​blockchain-problemen zoals het witwassen van geld. En soms denken mensen dat ze meer anonimiteit hebben dan er werkelijk bestaat. Bitcoin biedt bijvoorbeeld anonimiteit op de blockchain, maar onderzoekers gebruiken verkeersanalyse en netwerkadres om te identificeren dat deze persoon die persoon in deze transactie heeft betaald..

Kijk naar All the Little Piggies

Alleen al de bancaire / financiële sector vormt een industrie van 7 biljoen dollar. Blockchain wil deze industrie ontwrichten. Verwacht niet dat een industrie van 7 biljoen dollar zich omdraait en dood gaat spelen als een nieuwkomer op het toneel verschijnt. Alleen al adoptie biedt één beschikbare vorm van vernietiging. Als de industrie blockchain overneemt maar aspecten als decentralisatie en transparantie verandert, blijft blockchain bestaan ​​in één vorm, maar niet in de oorspronkelijk gewenste vorm.

Evenzo hielden regeringen uitsluitend geld uit. Aangezien blockchain-cryptocurrency de macht van overheden bedreigt, kun je pushback verwachten.

Scams op de Lam

Nieuwe technologieën die veel geld opleveren, dienen als magneten voor oplichting. Blockchain-problemen zijn onder meer oplichters die zich voordoen als blockchain-beroemdheden op sociale media en proberen cryptocurrencies te extraheren van nietsvermoedende slachtoffers. Bij sommige oplichting gaat het om mensen die zichzelf presenteren als experts en proberen twijfelachtige producten te pushen. Anderen zijn onder meer onstabiele bedrijven die geld verdienen met ICO’s en vervolgens in de schaduw verdwijnen.

Laatste gedachten

Blockchain is een opkomende technologie in de vroege stadia van ontwikkeling. Het gordijn ging omhoog, het stuk begon, maar de laatste akte blijft een mysterie. Een deel van het ontwikkelingsproces omvat het ontdekken hoe je het slechte kunt elimineren en tegelijkertijd het goede kunt versterken. Blockchain-problemen kunnen gebruikers hoofdpijn bezorgen en ze zullen niet van de ene op de andere dag verdwijnen, maar de nadelen van blockchain zouden na verloop van tijd moeten verdwijnen.