Cryptocurrencies zijn leuk, opwindend en gemakkelijk te begrijpen, dus ze krijgen de meeste aandacht in de blockchain-revolutie. De onderliggende blockchaintechnologie wordt echter al getest in tientallen industrieën, van landbouw tot energie tot kunst. Blockchain verzending en vracht is een andere nieuwe ontwikkeling. Het staat klaar om de hele bewakingsketen te veranderen voor hoe de goederen die we kopen, van plaats tot plaats komen.

Scheepvaart en vracht is een enorme en complexe industrie. Vliegtuigen, vrachtwagens, boten en treinen reizen de hele wereld over om elke dag goederen af ​​te leveren. Hiervan is de botenindustrie echter verreweg de grootste. Bijna 90% van alles wat we kopen, vaart ooit op een boot. Dankzij verzending hebben we midden in de winter verse producten. Producten die in Bangladesh zijn vervaardigd, kunnen in Londen in de schappen worden verkocht. De scheepvaart verbindt zich en maakt de wereldeconomie mogelijk.

Een toekomst met blockchain-verzending zou verschillende paradigma’s in de huidige industrie kunnen veranderen. Blockchains zouden de complexiteit van een wereldwijd handelsnetwerk kunnen beheren door één enkele, transparante bron van waarheid vast te stellen. Van daaruit zou een blockchain-scheepvaartindustrie concurrentie, efficiëntie en minder fouten aanmoedigen. In dit artikel wordt bekeken hoe de verzending klaar is voor enorme veranderingen.

Containerisatie heeft een protocol gemaakt

Vraag het iemand in de scheepvaartindustrie en zij zullen u vertellen over de belangrijke rol die containerisatie heeft gespeeld in de manier waarop goederen over de hele wereld reizen. De zeecontainer is een bekend verschijnsel waar goederen en diensten vervoerd moeten worden. Toen de intermodale zeecontainer halverwege de 20e eeuw werd gestandaardiseerd, konden dezelfde containers naadloos worden overgebracht van vrachtwagen naar trein naar boot, waar ook ter wereld.

zeecontainers op een trein verschepen

Vroeger waren containers in veel verschillende maten verkrijgbaar. Ze moesten vaak worden uitgepakt en opnieuw ingepakt bij elke overbrenging. Met de uitvinding van een gestandaardiseerde golfkartonnen container, was het niet nodig om op elk overslagpunt uit te pakken. Goederen konden gemakkelijk droog worden bewaard in de containers. Ook kunnen deze containers op elkaar worden gestapeld voor een grotere dichtheid.

De intermodale zeecontainer heeft een protocol opgesteld voor de scheepvaart. De verandering was revolutionair. De verzending werd veel efficiënter. Bovendien werden overdrachten tussen vervoerders eenvoudiger en begonnen ze voorspelbare procedures te volgen. Het was gemakkelijker om een ​​standaardcontainer te volgen dan om een ​​willekeurige zending bij te houden.

Blockchain als protocol

Hetzelfde niveau van verstoring in de scheepvaart zou kunnen komen van een nieuw protocol. Net als de verzendcontainer kan blockchain de activiteiten efficiënter maken, overdrachten standaardiseren en verzenders en ontvangers in staat stellen hun bestellingen in realtime te volgen. Dit maakt het een spannende tijd voor blockchain-verzending. Blockchain zal een industrie ontwrichten waarop de wereld vertrouwt.

Veel van de grote bedrijven in de scheepvaart en vracht hebben zich bij de Blockchain in Transport Alliance. Het doel is om standaarden te creëren voor de nieuwe blockchain-scheepvaartindustrie. Deze bedrijven hebben het potentieel van blockchain en de levensvatbaarheid van deze use case in hun branche erkend. Verwacht dat blockchain eerder dan later een industriestandaard wordt, aangezien de toename in efficiëntie moeilijk te negeren is.

Zendingen transparant volgen

Een van de belangrijkste componenten van de scheepvaartsector staat bekend als een cognossement. Deze ouderwetse term verwijst naar de overeenkomst die bepaalt welk bedrijf op enig moment verantwoordelijk is voor een item in transport. De Bill of Lading bepaalt de voorwaarden voor het transport en de levering van het artikel.

Een blockchain-scheepvaartindustrie zou vertrouwen op blockchain-technologie om de vrachtbrief en de overdrachtshistorie van een zending bij te houden. Wanneer een transportbedrijf tekent voor een zending en de zending accepteert voor verder transport, kan dit worden opgenomen in de blockchain. In een transparant systeem is dat blockchain-record dan overal ter wereld beschikbaar. Iemand die op de verzending wacht, kan informatie zien over welk bedrijf het artikel op dit moment vervoert en waar ze voor het laatst hebben getekend.

Problemen sneller identificeren

Als er iets misgaat met een zending, kan het vaak kostbare tijd duren voordat de afzender of ontvanger het probleem ontdekt. Verzendovereenkomsten kunnen vaak complex zijn. Ze kunnen worden gebundeld of uitbesteed tot het punt waarop het bedrijf dat momenteel verantwoordelijk is voor de verzending niets weet over de persoon die ervoor heeft betaald of waar het uiteindelijk naartoe gaat. Dat betekent dat ze niet weten wie ze moeten waarschuwen in geval van een probleem.

Met een blockchain-verzendoplossing konden alle partijen de hele chain of custody overzien. In het geval van een probleem, kunt u die ketting volgen om te bepalen waar er iets mis is gegaan en een vervanging sturen of de retourzending bestellen terwijl deze nog onderweg is.

Snelheid in verzendroutes

De snelheid van de verzendroute is een andere enorme kans voor decentralisatie en een blockchain-scheepvaarteconomie. In plaats van inefficiënte routes te nemen terwijl rederijen proberen grote zendingen op hun hoofdlijnen te vullen, kunnen kleinere bedrijven bieden op etappes van een reis. Ze zouden uw pakket directer kunnen bezorgen, in plaats van het huidige hub-and-spoke-bezorgmodel te volgen.

vrachtwagentransportcentrum

Blockchain-verzending opent ook de mogelijkheid van een gedecentraliseerde markt voor verzendingen. Op dit moment vereist het starten van een rederij veel overheadkosten en kosten vooraf. In een blockchainsysteem kunnen kleinere operators bieden op contracten voor bepaalde zendingen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in de gehele scheepvaartsector.

Certificerende aankomst, staat, & Inhoud

Een toepassing waar blockchain echt uitblinkt, is certificering. Het is mogelijk dat blockchain, in combinatie met IoT, een geautomatiseerde service kan aandrijven voor het certificeren van bezorging, sabotagebeveiliging en de authenticiteit van de inhoud van een zending. Dit type certificering betekent dat u er zeker van kunt zijn dat een zending aankomt zodra u een bestelling heeft geplaatst. Op dit moment moet u een onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in het transportbedrijf om uw pakket veilig af te leveren. In de toekomst met blockchain-verzending kunnen slimme contracten een tijdige levering garanderen of u automatisch terugbetalen of een vervanging sturen.

Gevolgtrekking

Verzendefficiëntie, vertrouwen en veiligheid kunnen drastisch veranderen. Blockchain-verzending zou meer transparantie, concurrentie en zekerheid betekenen, zodat zendingen hun eindbestemming bereiken. Verwacht niet dat een enthousiaste startup deze nieuwe industriestandaard zal creëren. In plaats daarvan zal het waarschijnlijk afkomstig zijn uit de scheepvaartsector, omdat ze een standaard creëren voor meer efficiëntie en een enkele bron van waarheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me