Wat is blockchain voor Europa?

Blockchain for Europe voorzitter Kristof Van de Reck

Blockchain for Europe voorzitter Kristof Van de Reck

Eind 2018 waren er vijf blockchain-zwaargewichten de krachten gebundeld om Blockchain voor Europa te creëren, een poging “om een ​​verenigde stem te creëren voor de blockchain-industrie op [het] Europees niveau.” De eerste commissie van Ripple, NEM, Emurgo / Cardano, Bloq, en Ophalen. AI gastheer van een top in november 2018 in samenwerking met de vier grootste Europese parlementaire fracties om een ​​reeks onderwerpen met betrekking tot blockchain, cryptocurrency en de bijbehorende regelgeving te bespreken.

Terwijl blockchain-technologie steeds meer in de schijnwerpers komt te staan, is het belangrijk dat de toezichthouders achter de onvermijdelijke wetgeving de ins-en-outs van de technologie begrijpen en welke impact hun beslissingen zullen hebben op innovatie..

Steven Buchko en Sarah Rothrie van CoinCentral hadden de gelegenheid om mee te praten Kristof Van de Reck, Voorzitter van Blockchain for Europe en NEM’s Regional Head of Europe, over wat deze nieuwe organisatie drijft en enkele van de uitdagingen waarmee deze de komende jaren kan worden geconfronteerd.

Wat zijn de doelen van Blockchain voor Europa in 2019?

In 2019 heeft Blockchain voor Europa drie prioriteiten:

  1. Onszelf vestigen als een vertrouwde stakeholder richting beleidsmakers in de blockchain-ruimte;
  2. Onderwijsinstellingen in de EU en de lidstaten over de ware aard en het potentieel van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en blockchain-technologieën; en
  3. Neem deel aan beleidsdiscussies, met name rond blockchain-protocolstandaarden en crypto-activa. Andere onderwerpen zullen de komende jaren volgen.

Aangezien 2019 ook ons ​​eerste jaar als vereniging is, zal een belangrijke focus ook zijn om ons lidmaatschap te stimuleren. Onze primaire kiesdistricten zijn blockchain-originelen (d.w.z. organisaties waarvan de belangrijkste bestaansreden blockchain is).

Beschrijf hoe de besprekingen met Europese toezichthouders tot dusver verlopen.

De eerste reacties zijn erg positief. Europese toezichthouders staan ​​over het algemeen erg open voor input van ons over dit onderwerp. Het huidige landschap van belanghebbenden wordt grotendeels gedomineerd door grote, niet uit blockchain afkomstige bedrijven, advocatenkantoren en universiteiten. We kunnen toezichthouders een ander perspectief bieden.

Welke landen benaderen blockchain-regulering naar uw mening op een gepaste manier?

Vanaf vandaag lopen Frankrijk, Malta, Litouwen, Zwitserland en Liechtenstein voorop in Europa op het gebied van cryptocurrency-regulering. Ook het VK neemt stappen in de goede richting. Bij blockchain-regulering in het algemeen is het plaatje veel gecompliceerder omdat het vaak een applicatie-gebaseerde benadering vereist en niet noodzakelijkerwijs gekoppeld is aan de technologie zelf.

Hoe zien de ideale blockchain- en cryptocurrency-voorschriften er voor jou uit??

Wij vinden dat blockchaintechnologie als zodanig niet gereguleerd mag worden. Regelgeving moet standaard technologieneutraal zijn. Het belangrijkste punt bij het omgaan met regelgeving is waarschijnlijk om bedrijven aan boord te halen die deze nieuwe technologie ontwikkelen, zodat toezichthouders de toekomstige impact ervan beter kunnen begrijpen. Dat is ook de missie van Blockchain voor Europa.

Hoe kunnen toezichthouders gelijke tred houden met de ontwikkeling van blockchain, met name in de EU, waar het (noodzakelijk) aannemen van nieuwe regelgeving een bureaucratisch proces is waarbij veel partijen betrokken zijn? De AVG duurde bijvoorbeeld twee jaar van goedkeuring tot handhaving. Is er geen risico dat tegen de tijd dat de regelgeving van kracht wordt, deze al achterhaald is??

Wij zijn van mening dat regulering, voor zover mogelijk, technologieneutraal moet zijn, zodat de technologische ontwikkeling niet wordt geschaad. Regulering moet gebaseerd zijn op de toepassingen, niet op de technologie. Blockchain kan niet worden gereguleerd met één verordening, maar vereist een behendige, sectorale aanpak.

kristof citaat

Wat is uw mening over het conflict dat wordt gepresenteerd aan blockchain door de AVG die een “recht om te worden vergeten” vereist? Hoe kunnen blockchain-projecten zorgen voor compliance??

De EU-verordening gegevensbescherming is zeker een uitdaging voor bedrijven die met blockchain werken. In scenario’s waarin gebruikers controle hebben over hun eigen gegevens, zoals openbare blockchains, is de AVG geen probleem. We moeten ons echter afvragen of gebruikers zich wel bewust zijn van de gevolgen van bepaalde acties in deze omgeving.

Blockchain-technologie, in combinatie met cryptografie, biedt eigenlijk enorme kansen voor privacy. En we kunnen ons scenario’s voorstellen waarin de AVG misschien een beetje streng is. Hopelijk komen er in de toekomst kansen om de AVG te verbeteren.

Zijn er gebieden waar u ziet dat de acceptatie van blockchain in de EU bijzonder aan kracht wint? Het My Health My Data-initiatief lijkt bijvoorbeeld op een bijzonder enthousiasme te wijzen voor het implementeren van blockchain in de gezondheidszorg. Hoe denkt de vereniging de acceptatie van blockchain in verschillende sectoren te vertegenwoordigen??

Europa wil graag een leider worden op het gebied van blockchain. We zien blockchain snel terrein winnen in governance-toepassingen, waaronder identiteit, onderzoekssamenwerking tussen universiteiten en op het gebied van logistiek / supply chain.

Hoewel ons doel in 2019 is om beleidsmakers voor te lichten over blockchain-protocolstandaarden en crypto-activa, willen we ons de komende jaren ook richten op andere sectoren. Onze leden willen graag deelnemen aan de discussies over met name digitale identiteit en slimme contracten.

In 2019 wordt een nieuw Europees Parlement gekozen. Denk je dat dit de toon of richting van het blockchain / cryptocurrency beleidsdebat zal beïnvloeden??

Het risico bestaat zeker dat de toon van het blockchain / cryptocurrency-beleidsdebat verandert na de Europese verkiezingen van mei 2019. We zullen niet alleen waarschijnlijk alle Britse leden van het Europees Parlement verliezen, over het algemeen een pro-vrije marktmacht, we verwachten ook dat het Parlement veel meer gefragmenteerd zal raken. Hoewel het voor ons vandaag vrij gemakkelijk is om rechtstreeks invloed uit te oefenen op het debat via een paar parlementsleden die echt belangstelling hebben voor het onderwerp, kan dit in een toekomstig Parlement veel uitdagender worden. Afhankelijk van hoe het machtsevenwicht verschuift, kan het Parlement ook een meer of minder restrictieve benadering volgen bij het reguleren van blockchain-technologie.

Is de vereniging van plan betrokken te raken bij Europese cross-technologie-initiatieven zoals het Smart Cities Initiative??

Nee, in dit stadium heeft het voor ons geen prioriteit.

Bedankt, Kristof en de rest van Blockchain voor Europa, voor je tijd en inspanningen voor verdere acceptatie van blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me