Naar de dokter gaan kan heel vervelend zijn. Tenzij je het geluk hebt om in een van die Scandinavische landen te wonen waar alles gewoon werkt, is een reis naar de dokter voor de meesten van ons een nooit eindigende cyclus van bureaucratische ellende. Proberen een afspraak te maken, verzekering verifiëren, medische dossiers zoeken. Als zelfs de gedachte eraan je maag in de knoop doet raken, wees gerust … Blockchain zal snel genoeg een revolutie teweegbrengen in de medische industrie.

Dus leun achterover en ontspan. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw intieme details op het net circuleren, of dat u nooit meer wordt opgehangen door een receptioniste met een zuur gezicht. En de veiligheid van de medische apparaten die u gebruikt en de medicijnen die u gebruikt (ervan uitgaande dat ze legaal zijn) staat buiten kijf.

Want eerlijk gezegd, tussen datalekken, wanpraktijken en verzekeringsschandalen; als er ooit een kapot systeem zou zijn dat schreeuwt om gerepareerd te worden, is het gezondheidszorg. En hoewel blockchain misschien niet bepaald een superheld is die als een bliksemschicht uit de hemel neerdaalt om de problemen van de wereld op te lossen; soms kunnen zelfs de kleinste details ons leven verbeteren.

Blockchain heeft misschien nog geen remedie tegen kanker. Maar het kan een hoognodige laag van efficiëntie, privacy en veiligheid aan ons leven toevoegen en het hele pijnlijke proces van naar de dokter gaan een beetje gemakkelijker maken om door te slikken. Laten we dat van dichterbij bekijken.

Zorgdossiers veilig houden

Er zijn verschillende blockchain-bedrijven die werken aan oplossingen om het beheer van particuliere gezondheidsdossiers te verbeteren. Op dezelfde manier waarop uw cryptocurrency-account een openbare sleutel gebruikt in plaats van een naam, kunnen uw medische dossiers veilig worden opgeslagen, gemakkelijk toegankelijk voor geautoriseerde partijen.

Verzend Labs creëert een enterprise-ready blockchain-protocol dat elk type gegevens kan opslaan, ongeacht de grootte. CMO Ivan Goldensohn zegt:

“Ons medische systeem is niet alleen verouderd, het is zo groot en succesvol dat het korst en immobiel is geworden. Er is geen bliksemflits om grote farmacie, gezondheidszorg of medisch onderzoek te repareren, maar gedeelde grootboektechnologie biedt een natuurlijke oplossing om veel van de ergste problemen te verhelpen: gebrek aan transparantie, inefficiëntie en bureaucratie. ”

Blockchain kan ook medische dossiers beveiligen en voorkomen dat ermee wordt geknoeid. Of als Howard Orloff van Kudde Consulting zegt het zo duidelijk: “twee mannen en een advocaat zouden nooit een dokterspraktijk binnen kunnen lopen en medische dossiers verwijderen … zelfs niet namens de president van de Verenigde Staten!”

Gedeelde grootboektechnologieën zoals de blockchain kunnen de efficiëntie van veel aspecten van de medische industrie aanzienlijk verbeteren. Van het bijhouden van gegevens tot het plannen van de patiënt, het gemak van de overdracht van informatie en het zorgen voor zaken als HIPAA en GDPR-compliance.

Embleema, brengt bijvoorbeeld een HIPAA-compliant blockchain uit om EPD / EMR-gegevens veilig op te slaan in een omgeving waar de eigenaar (de patiënt) volledige controle over de gegevens heeft. In tegenstelling tot veel blockchain-bedrijven heeft het leiderschapsteam van Embleema meer dan 100 jaar ervaring in de gezondheidszorg. En ze ontdekten dat blockchain-technologie de perfecte oplossing biedt voor het veilig opslaan en openen van medische dossiers en gegevens.

Verbetering van efficiëntie en communicatie

Praveen Suthrum President en medeoprichter van NextServices, een bedrijf op het gebied van technologie en management in de gezondheidszorg dat samenwerkt met artsen en bestuurders, zegt: “De medische industrie opereert in enorme silo’s. Systemen praten niet met elkaar. Hoewel gegevens worden gedigitaliseerd met behulp van EPD’s, praten systemen niet met elkaar. Gegevens zijn geblokkeerd. Het volgen van de toeleveringsketen van medicijnen en medisch is onbekend. Blockchain heeft het potentieel om de stroom van medische informatie op een veilige manier te stroomlijnen. ”

Dus je weet wanneer je komt opdagen voor een afspraak met een specialist en een nieuw formulier moet invullen, je gegevens voor de vijftigste keer moet invullen, of je verzekeringsmaatschappij moet bellen en aan de lijn moet wachten met ‘Careless Whisper’ bij herhaling? Blockchain-technologie lost dat allemaal op, zodat je gewoon kunt verschijnen en aan de slag kunt.

Uw gegevens zijn veilig en draagbaar tussen artsen en zorgverleners.

Bestrijding van namaakgeneesmiddelen

“Vervalste medicijnen doden wereldwijd meer dan een miljoen mensen per jaar”, zegt Jeff Stollman van RMTM. “Door alle farmaceutische transacties op de blockchain te volgen, kan gemakkelijk worden vastgesteld wanneer een bedrijf meer product verkoopt dan het koopt. Een bedrijf dat dit doet, brengt waarschijnlijk namaakproducten of verdunde producten op de markt, omdat er geen andere verklaring is waarom ze meer producten kunnen verkopen dan ze kopen. “

Er lopen tal van projecten om hiervoor een oplossing te ontwikkelen. Eén netwerk Chain-of-Custody-oplossing, is bijvoorbeeld ontworpen om de medische toeleveringsketen te beveiligen en namaakgeneesmiddelen te bestrijden. Het bedrijf wil ook de bedreigingen in farmaceutische authenticatie en de serialisatie van medische apparaten verminderen. Het gebruik van blockchain-technologie biedt een end-to-end beheersysteem voor het hele distributieproces.

Zelfdiagnose mogelijk maken

Ten slotte zal blockchain een revolutie teweegbrengen in de medische industrie door de behoefte aan artsen volledig weg te nemen door middel van zelfdiagnose.

OK, misschien niet. Tenzij blockchain toch echt superkrachten heeft, hebben we in de nabije toekomst nog steeds doktoren en chirurgen nodig. In feite hebben robotica en AI de overhand op blockchain als het gaat om het verwijderen van menselijke fouten tijdens chirurgische procedures of het helpen van diagnose.

Maar wanneer blockchain en AI samenwerken, kunnen er interessante dingen gebeuren. Aaron Vick is lid van de Adviesraad voor C3D Medical LLC, een bedrijf dat toekomstige onderzoeksmogelijkheden onderzoekt door een op consumenten gebaseerde blockchain te creëren voor het transporteren van interactiegegevens tussen providers. Hij zegt:

“We zullen de eerste directe genetische interactietest voor de consument opzetten om individuen te informeren over effectieve en ineffectieve medicijnen, evenals over gevaarlijke interacties.”

Ooit uw symptomen gegoogeld en zelf gediagnosticeerd met een lijst met levensbedreigende aandoeningen? Of de bijwerkingen van uw medicatie nagegaan en uzelf hartkloppingen gegeven? Dat hoef je niet meer te doen. Blockchain zal een revolutie teweegbrengen in de medische industrie, en het is al begonnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me