Bluzelle CEO Pavel Bains spreekt over gedecentraliseerde clouddatabase

Op de Neo DevCon van dit jaar hadden we het genoegen om samen met Pavel Bains, CEO van Bluzelle, te gaan zitten. Het interview vond plaats in een tijd dat Bluzelle net uit zijn ICO kwam en genoteerd werd op grote beurzen.

Het grootste deel van het gesprek was gewijd aan het uitwerken van details van deze nieuwe technologie, met name de niche die het vult in een ontluikend blockchain-ecosysteem van cloudgebaseerde, gedecentraliseerde platforms.

Het interview

CoinCentral: als u een kort overzicht van uw platform zou kunnen geven, hoe zou u het dan omschrijven?

Pavel Bains: Het gemakkelijkste om te vergeten is dat er een enorme hoeveelheid gegevens wordt verbruikt door alle applicaties en producten. Nu al deze gegevens worden uitgewisseld, heeft het huidige internet niet de infrastructuur om de veiligheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid te beschermen. Bluzelle is een gedecentraliseerde databaseservice. Het is gedecentraliseerd internet waar je, als je blockchain-principes toepast, veel van de problemen van beveiliging en schaalvergroting kunt oplossen.

Is dit ook op het gebied van gedecentraliseerde cloud computing of is dit anders?

Dat zou nog een tandje bijsteken. Cloud computing is nog steeds gecentraliseerd, of het nu Oracle of Amazon is. Er zijn nog steeds centrale faalpunten, ze beheersen het allemaal. Wat we doen via een gedecentraliseerde databaseservice, is uw ongebruikte apparatuur, zoals computers en servers, omzetten in opslageenheden. Omdat het gedecentraliseerd is zoals Bitcoin, kan niemand het netwerk overnemen en de gegevens stelen.

Waarom een ​​gedecentraliseerde clouddatabase in plaats van een gecentraliseerde?

Als het gecentraliseerd is, kunt u enkele faalpunten hebben. Laten we de datalek nemen die vorig jaar plaatsvond met Equifax Credit Scoring. Als er een centraal punt is, is dat een gebied waar een hacker of iemand anders binnen kan komen en kan inbreken om alles mee te nemen. Als alternatief, als ze dat hebben verwijderd, gaat het hele systeem naar beneden. Het is vergelijkbaar met toen de AWS-servers vorig jaar uitvielen en de helft van het internet, inclusief Netflix, stopte met werken. Als je gedecentraliseerd bent, wordt er niets gecontroleerd. Iemand zou op meerdere plaatsen moeten inbreken om te proberen het over te nemen.

Er zijn veel gedecentraliseerde computerplatforms zoals iExec RLC, SOMN, Golem, ETC. Hoe onderscheidt Bluzelle zich hiervan??

Dat zijn echt goede voorbeelden. Veel van deze blockchain-projecten, zoals cryptocurrencies, bouwen een gedecentraliseerd internet, een ecosysteem. Als je naar Ethereum kijkt, laten we zeggen dat dit het nieuwe Windows of Apple iOS is. Het is het besturingssysteem. Als je naar Golem kijkt, is dat supercomputing, want dat is nodig voor weergave. Als je naar FileCoin of Storj kijkt, is dat bestandsopslag, dus dat zou de nieuwe Dropbox zijn. Wat ontbreekt er aan dat ecosysteem? Een database is altijd nodig. Waar Oracle ze deed op het traditionele internet, gaan we het gat opvullen op een gedecentraliseerd internet. Al die punten die je hebt meegebracht, het is de voltooiing van een heel ecosysteem en iedereen doet het tegelijkertijd en werkt samen.

Dit zijn allemaal bouwstenen en Bluzelle legt een heel belangrijke basis aan deze bouwstenen?

Ik denk dat een van de dingen die mensen vergeten in de blockchain of gedecentraliseerd in deze cryptowereld, is dat veel mensen zich richten op gekke consumententoepassingen. Voor mij is dat hetzelfde als elektrische auto’s op de weg zetten, maar we schilderen nog steeds de lijnen en zetten het grind neer en zetten de verkeerslichten op. Daarom zijn alle bedrijven die u noemt, het infrastructuur-ecosysteem.

In de toekomst verstoort de hele visie voor blockchain de huidige industrieën en stroomlijnt inefficiënties. Welke industrieën en welke gebruiksscenario’s van dApp, in het bijzonder, ziet u profiteren van Bluzelle?

Dat is moeilijk omdat elk product een database nodig heeft. Om klantgegevens op te slaan, financieel, wat het ook is. Enkele van de huidige die we zien, zijn voorspellingsmarkten op de blockchain. Onze vroege doelmarkt zullen allemaal blockchain-projecten zijn. Voorspellingsmarkten, ze nemen veel gegevens in beslag en moeten deze ergens opslaan. Ze kunnen het niet opslaan op een blockchain, dus hey, Bluzelle zal de databaselaag zijn die het doet. Als je kijkt naar gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen voor crypto-activa, dan hebben ze veel marktmakers en orderboeken die klaar zijn. Een meerwaarde is dat die uitwisselingsprotocollen weten dat Bluzelle de bestellingen van die marktmakers in goede staat houdt. Ze kunnen het snel pakken en alles op de juiste manier hebben georganiseerd. Op de lange termijn zou het moeten zijn zoals elke mobiele of webapplicatie. Iemand bouwt een videogame of de volgende MailChimp of Instagram. Al die locatiegegevens wanneer ze ons taggen en andere informatie, die moet ergens worden opgeslagen. Het zou op een gedecentraliseerde plaats moeten zijn, zodat niemand het kan hacken en meenemen.

Waarom twee tokens? Wat is het voordeel en waarom heb je besloten dat te doen??

Het was een lang proces om het te analyseren. U wilt een ERC-20-token doen, want dat is gemakkelijk inwisselbaar en iedereen begrijpt het en het is een manier om geld in te zamelen. Het probleem is dat als u dat voor een database gebruikt, u wat gegevens moet verzenden of ophalen. Elke keer dat u dat doet of ernaar schrijft, moeten we tot een consensus komen dat u de eigenaar bent, dat dit uw gegevens zijn en dat u deze naar onze databaseservice schrijft. Als we dat op Ethereum wilden bevestigen …

Je bent in opdracht van de Ethereum-blockchain, en zoals we hebben gezien bij cryptokatten, ben je soms overgeleverd aan digitale furballs.

Rechtsaf. Dus laten we zeggen dat u een ontwikkelaar bent. Gaat u 30 seconden tot een minuut wachten om uw gegevens op te halen om uw product te maken? Nee. Door een intern token te hebben, kunt u met uw ERC-20 in het systeem komen. Als je eenmaal binnen bent, wordt het omgezet in het interne Bluzelle-token en zo doe je al je productdingen.

Heeft Bluzelle het in hun routekaart om naar hun eigen blockchain te gaan of zie je geen punt omdat je je eigen interne token hebt dat het utility-token zal zijn?

Niet in de nabije toekomst. Laten we het product eruit halen, maar ik denk dat op de lange termijn, naarmate de technologie beter wordt en we nadenken over de kernfundamentals en er in feite bijna onze eigen blockchain voor hebben, dan zou het logischer zijn. We spraken met al onze adviseurs over twee tokens en het gebruik van staatskanalen of als daar problemen mee zijn. We beginnen met de twee, intern en extern, en dat kunnen we later afbouwen.

Je ziet niet te veel twee token-projecten, maar je hebt er misschien twee nodig omdat het echt helpt om alle latentieproblemen en alle bijbehorende problemen op te lossen.

Het belangrijkste is dat als je een ontwikkelaar bent, of dit nu veilig, gedecentraliseerd of dat soort dingen is, ze het betere product willen. Als we zeggen dat het niet zo snel is als een cloud, dan levert dat problemen op voor een ontwikkelaar.

Je hebt de beveiliging zonder twijfel, dat valt niet te ontkennen. Wanneer u die transactievertragingen heeft, beginnen mensen zich af te vragen waarom ze het gebruiken als het langzamer is.

U wilt uw gegevens snel hebben omdat u een product aan het bouwen bent. Dat was altijd nummer één.

Je bent begonnen in Vancouver. Heeft u uw hoofdkantoor naar Singapore verhuisd of is het gewoon een gratis kantoor??

Nee, Singapore werd het hoofdkantoor en Vancouver is meer het RND-centrum.

Waarom de verhuizing naar Singapore?

We zijn het bedrijf gestart in 2014 en het was om bij veel blockchain-projecten onze tanden te snijden. In die periode waren Noord-Amerika en Canada regelgevend en wisten we niet waar het heen ging. Iedereen was nogal traag en concentreerde zich op banken. We waren net als iedereen en probeerden erachter te komen wat de echte toepassingen hier waren. Enterprise leek de plek om blockchain te doen. De banken waren traag en we dachten erover na hoe Azië deze technologieën gewoon overneemt en een generatie overslaat. Met name Singapore is een van de vier financiële centra ter wereld. Ze pushten ook Fintech. We dachten dat als dit zou werken, het daar ook zou werken. Als het daar niet werkt, zal het nergens werken. Dat is wat er is gebeurd.

Dus gewoon meer prikkels en meer een reden om op die markt te zijn?

Ja. Het was niet alsof de regering ons dingen gaf, dat deden ze niet. Het was alleen dat ze sneller adopteren. We hebben gezien hoe Korea, Japan, China, ze zijn allemaal gewoon crypto, blockchain, boem, boem, boem.

Amerika wil niet achterblijven in deze branche. Het congres moet iets doen. Ze moeten het op zijn minst aanpakken. We hebben heel weinig gezien in termen van enige tastbare richting voor hoe de regering dit zou kunnen inslaan.

Als je kijkt naar wat er intern gaande is in Korea, is de regering verdeeld. Ik denk dat het het ministerie van Justitie een paar weken geleden was dat de cryptocurrency-uitwisselingen wilde sluiten. Toen hun versie van het Witte Huis, zeiden ze nee, nee nee, we moeten afwachten. Er zijn veel Koreaanse mensen die cryptovaluta kopen en ze hebben een petitie ondertekend. Er zijn miljoenen die nee zeiden, dat kunnen ze niet. De mensen willen dit eigenlijk, dus ze kunnen het niet zomaar gaan sluiten.

Westerlingen beschouwen de Chinese regelgeving misschien als overdreven streng en zeer beperkend voor de vrije markt, maar ze zeiden dat mensen nog steeds toegang hebben tot uitwisselingen via VPN’s en dat ze de regelgeving waarderen omdat het hoopt een robuustere economie rond crypto te bevorderen. Wat ons betreft, er is een los regelgevend kader bij de SEC dat u deze zaken als effecten moet registreren. Daarnaast heeft onze regering geen formele wetgeving op tafel gelegd. Als westerse investeerders beginnen we erg gefrustreerd te raken. Zonder dat de overheid naar buiten komt en iets doet, zal het altijd in het publieke oog worden gedelegitimeerd. Mensen denken dat bitcoin een Ponzi-schema is.

Mensen zoals Warren Buffet en anderen zeggen dat omdat ze het moeten zeggen. Denk er over na. Hun aandeelhouders komen naar Berkshire Hathaway en deze banken gaan naar hun CEO’s en zeggen dat bitcoin gek wordt als een actief en vragen waarom ze er nog niet in zitten. Ze kunnen niet zeggen dat ze de bal hebben laten vallen, ze moeten zeggen dat het oplichterij is. Dat is hun enige verdediging.

Als je zoveel van deze financiële industrieën hebt die voor hun leven vechten tegen crypto en je hebt veel verschillende industrieën, van dApps tot slimme contracten, zul je veel banen zien verdwijnen omdat ze de pluisjes wegnemen.

Maar als je erover nadenkt, veel van deze projecten die nu worden gedaan en die worden gefinancierd, zoals wijzelf en anderen, pitchen ze twee jaar geleden voor al deze banken en verzekeraars en ze weigerden allemaal. Toen zeiden we dat we het nu gewoon zelf kunnen bouwen omdat de hoofdstad er is.