Bollinger Band breakouts, squeezes en divergenties zijn krachtige op vluchtigheid gebaseerde handelsopstellingen. Bollinger Bands zijn op standaarddeviatie gebaseerde prijsenveloppen die u kunt gebruiken om bereikgebonden en trending markten te verhandelen. Ze kunnen ook helpen bij de tijdprijs / het momentum divergentie transacties. Bollinger Bands (BB) worden normaal gesproken ingesteld op twee standaarddeviaties verwijderd van een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) met 20 perioden.

Deze beweeglijkheid-gebaseerde instellingen verschijnen in alle cryptomarkten. Elk gebruikt de standaard BB-instellingen die u op de meeste grafiek- / handelsplatforms vindt. Alle cryptomarkten gaan regelmatig over van fasen met ultralage volatiliteit naar fasen met hoge volatiliteit. Er is nooit lang wachten tot er een nieuwe BB-transactie verschijnt.

Noot van de redacteur: bekijk onze woordenlijst over termen voor technische analyse als u worstelt met definities of als u duidelijkheid nodig heeft &# 128578;

Definities:

 • Bollinger% B meet de relatie tussen prijs en de BB’s. Waarden boven 0,5 geven aan dat de prijs dichter bij de bovenband ligt en waarden onder 0,5 geven aan dat de prijs dichter bij de onderband ligt. Waarden hoger dan 1,00 bevestigen een bullish breakout, waarden lager dan nul bevestigen een bearish breakout.
 • Bollinger-bandbreedte indicator identificeert de relatieve breedte van de BB’s gedurende een X-balkperiode.
 • Divergentie verwijst naar de scheiding tussen prijsactie en prijsmomentum. Wanneer de prijs stijgt naarmate het momentum zwakker wordt, treedt negatieve divergentie op, en wanneer de prijs daalt naarmate het momentum zwakker wordt, treedt positieve divergentie op. De meeste trendomkeringen worden voorafgegaan door prijs / momentumverschillen.

Zomer 2018: Vier Bollinger Band Breakout Trades in Cardano

Cardano’s (ADAUSD) daily chart onthult vier BB setups tussen juni en september 2018. Drie waren short trades, één long en twee kwalificeerden als BB squeeze trades. Drie waren grote winnaars en één had een matig verlies. Hier is het overzicht van elk:

Cardano / USD Bollinger Band-uitbraken

Figuur 1. Cardano / USD, dagelijks. Vier BB-handelsopstellingen verschenen in ADAUSD in de zomer van 2018. Drie leverden aanzienlijke winsten op. Grafiekgrafiek door Motivewave.com

Ruil # 1, korte doorbraak: Een breed scala uitbreken balk gesloten onder de onderste band. Je zou een kort vinkje onder de breakout-balk laag invoeren. Kreeg maar liefst 32,78 procent voordat hij hoger achteruitging.

Handel # 2, lange squeeze: Een breakout-balk met een bescheiden bereik sloot zich boven de bovenste band. Je zou één lang vinkje boven de uitbreekbalk hoog invoeren. Deze won een paar procentpunten voordat hij omkeerde voor een verlies van 9,73 procent (op een kruising van de BB-middellijn, het 20-periode eenvoudig voortschrijdend gemiddelde).

Ruil # 3, korte doorbraak: Een breakout-balk met een klein bereik sloot zich onder de onderste band. De breakout-balk sloot ook onder de belangrijkste trendlijnondersteuning, waardoor u een extra directionele bevestiging kreeg. De BB-bandbreedte van vijftig jaar was erg laag: een handelsvoordeel. Een andere grote winnaar resulteerde, die bijna 32 procent won voordat hij hoger achteruitging.

Handel # 4, short squeeze: Een breakout-balk met een klein bereik sloot zich onder de onderste band. De 50-period BB-bandbreedte was relatief laag: een voorsprong. Deze transactie won maar liefst 24,09 procent in slechts tien dagen voordat hij hoger werd.

Zullen alle winnende Bollinger Band-breakout-transacties netto 20 tot 30 procent opleveren? Sorry maar nee. Het winstpotentieel van BB-breakout- en squeeze-setups kan echter aanzienlijk zijn. Houd het risico van uw account per transactie klein, wees agressief met het nemen van winst en succes met BB-handel is mogelijk.

Belangrijkste leerpunten:

 • Cryptomarkten wisselen regelmatig van fasen met een lage naar hoge volatiliteit, perfect voor BB-handel.
 • Wees agressief in het vastleggen van uw openstaande winsten. Ga er nooit vanuit dat een winnende transactie doorgaat.
 • Trendline-onderbrekingen en ultralage BB-bandbreedte kunnen u extra vertrouwen geven bij het aangaan van een BB-transactie.
 • BB squeeze-opstellingen bieden u het beste risico- / opbrengstprofiel van alle BB-handelstypen.

Stalking the Big-Potential BB Squeeze Play

We hebben al gekeken naar twee BB-squeeze-setups, maar een andere squeeze-variant, een met een groot winstpotentieel, is ook het bekijken waard.

EOSUSD Bollinger Band breakout squeeze en secundaire koopsignalen

Figuur 2. EOSUSD, dagelijks. Sommige BB-squeeze-transacties zijn zo krachtig dat ze secundaire koop- / verkoopsignalen produceren. Grafische kaart: Motivewave.com

Deze specifieke squeeze bevatte een abnormaal smalle set BB’s. Het resulterende lange uitbarstingssignaal van de squeeze steeg in slechts 18 handelssessies met een maximum van 158 procent. Als het stop verlies als een paar vinkjes onder de breakout-balk waren geplaatst, zou de uiteindelijke risico / opbrengstverhouding van de transactie bijna tien tegen één zijn geweest. Nee, dit soort winnaars zijn niet gebruikelijk, maar ze pleiten zeker voor het verhandelen van BB-squeezes, vooral wanneer:

 • Een ultrabrede breakout-balk wordt gelanceerd vanuit het ultrasmalle knijppatroon. Moet minstens 3 keer groter zijn dan het gemiddelde werkelijke bereik van 14 perioden (ATR (14)).
 • De 21-periode Chaikin Money Flow (CMF (21)) is boven de nullijn.
 • De 89-periode Chaikin Money Flow (CMF (89)) is boven de nullijn.
 • De EMA voor 50 periodes draait snel in de richting van de breakout-balk.
 • Latere doorbraak-koopsignalen verschijnen naarmate de trend sterker wordt.

Handelsbeheer

De twee extra koopsignalen hadden op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Handelaren die ervan overtuigd waren dat er een verlengde rally aan de gang was, hadden mogelijk meer posities in EOSUSD toegevoegd. En handelaren die meer risicomijdend waren, hadden mogelijk een derde van hun positie afgenomen bij elk secundair koopsignaal, waardoor het laatste derde hoger naar een vooraf bepaald doel werd gelopen. Elk van hen, maar de meeste pro-traders schalen uit van winnende transacties in plaats van in te schalen (voeg extra posities toe), omdat het betere prestatiestatistieken biedt.

De BB Squeeze is een van de meest effectieve opstellingen voor volatiliteitsuitbreidingen ooit bedacht. Het besluipen van de allerbeste van deze krachtige opstellingen geeft u een superieur handelsvoordeel.

Belangrijkste leerpunten:

 • Besluip de beste BB-squeeze-setups. Zoek breakout-bars met een ultrabreed bereik van abnormaal smalle BB-knijppatronen.
 • De CMF-histogrammen met 21 en 89 perioden moeten in overeenstemming zijn met de uitbraakrichting.
 • Stel uw stop loss net voorbij het uiterste van de breakout-balk.
 • Uitbreiding van winnende transacties op volgende koop- / verkoopsignalen of andere winstdoelcriteria.

Winst nemen tegen% B prijs / momentumverschillen

De Bollinger% B-indicator helpt bij het identificeren van zeer waarschijnlijke prijs / momentumverschillen. Deze verschillen duiden op uitstekende mogelijkheden om winst te maken. Ze kunnen ook low-risk, mean-reversion trading-operaties lokaliseren op cyclische hoogte- / dieptepunten.

De volgende grafiek toont twee% B-divergentiesignalen die hadden kunnen worden gebruikt om uit te breiden van een grote winnende BB-squeeze-transactie.

Bitcoin cash / USD Bollinger Band breakout-winst bij divergentiesignalen

Figuur 3. Bitcoin Cash / USD, dagelijks. Verwerf altijd ten minste een gedeeltelijke winst bij elke nieuwe prijs / momentumdivergentie. Grafische kaart: Motivewave.com

De parameters voor het invoeren van squeeze waren vergelijkbaar met de vorige lange handel in EOSUSD. Er worden echter geen volgende breakout-koopsignalen afgedrukt. In plaats daarvan zou u het negatieve prijs / momentumdivergentiepatroon op de% B-indicator hebben gevolgd. Er werden twee verschillende divergentiesignalen afgedrukt, en elk zou een uitstekende plek zijn geweest om gedeeltelijke winst te oogsten.

Nieuwere handelaren vragen zich misschien af ​​waarom een ​​professionele handelaar niet zou hebben vastgehouden totdat punt 2 werd bereikt. De extra winst zou immers aanzienlijk zijn geweest. Dat waren ze, maar op punt 1 wist niemand, zelfs geen marktprofessional, wat er ging gebeuren! Pro’s behalen op zijn minst gedeeltelijke winst wanneer een divergentie in het prijsmomentum optreedt. En ze zullen alle posities volledig verlaten wanneer de tweede divergentie zich voordoet.

Belangrijkste leerpunten:

 • BB squeeze-setups kunnen krachtig zijn, maar je hebt nog steeds een exit-strategie nodig om winsten te behalen en risico’s te beperken.
 • Wanneer een prijs / momentumdivergentie optreedt, neem dan gedeeltelijke winst.
 • Als / wanneer een volgende prijs / momentumdivergentie optreedt, verlaat u volledig.
 • Professionele handelaren oogsten winst op basis van wat de grafiek zegt, niet op basis van de emoties van angst of hebzucht.

Overzicht

Bollinger Bands zijn een van de krachtigste technische tools die beschikbaar zijn voor handelaren. Voor het beste resultaat ruilt u Bollinger Band-breakout-signalen in de richting van de EMA-helling met 50 perioden. Neem altijd gedeeltelijke / volledige winst bij elk verschil in% B prijs / momentum. Laat nooit angst of hebzucht een gezonde exit-strategie negeren. Zelfs de meest perfecte BB breakout / squeeze setup kan mislukken, dus houd het risico per transactie altijd klein.

Speculatie op de financiële markten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en daarom mag alleen risicokapitaal worden gebruikt bij het handelen of beleggen. Raadpleeg altijd uw erkende financieel adviseur voordat u risicokapitaal op de financiële markten inzet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me