Celsius Network CEO Alex Mashinsky gaat over van VoIP naar MoIP

Alex Mashinsky, CEO van Celsius Network

alex mashinsky headshot

Je herkent de naam misschien niet, maar Alex Mashinsky waarschijnlijk wel heeft uw leven beïnvloed op de een of andere manier vorm of vorm zonder dat u het weet. Hij bracht mobiele service en gratis wifi naar de metro van New York City, werkte samen met Gogo Inflight Internet om wifi te bieden aan Amerikaanse vluchten, en met name vond hij Voice over IP (VoIP) uit..

Nu gaat Alex over van VoIP naar MoIP (Money over IP) met zijn nieuwe blockchain-startup, Celsius-netwerk. Celsius is een op lidmaatschap gebaseerd, peer-to-peer-leningsplatform waarin u leningen tegen verlaagde rente kunt afsluiten en uw crypto als onderpand kunt gebruiken. Aan de andere kant ontvang je vijf procent rente wanneer je je crypto via het platform uitleent.

In dit interview praatte Steven Buchko van CoinCentral met Alex over zijn passie voor non-profitdiensten, het belang van vrouwen in blockchain en de aanstaande golf van decentralisatie..

Noot van de redacteur: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 juli 2018 en is sindsdien bijgewerkt om updates weer te geven in de voortgang en mijlpalen van het bedrijf.

Het interview

SB: Zou je het erg vinden om onze lezers de twee minuten durende filmtrailer van je leven te geven? Hoe ben je begonnen met werken aan Celsius??

AM: Ik ben een immigrant. Ik ben geboren in Oekraïne en opgegroeid in Israël. Ik kwam 30 jaar geleden naar de VS en richtte zeven startups op waarin ik meer dan een miljard dollar aan durfkapitaal heb opgehaald.

ik bouw Arbinet, dat was het eerste bedrijf dat Voice over IP (VoIP) bouwde. Ik heb ook de originele VoIP-patenten en -protocollen geschreven.

Nu gaan we van Voice over IP naar Money over IP. Het Celsius-netwerk probeert de banken en wereldwijde financiële instellingen te ontwrichten.

We richten ons op wat we in de Verenigde Staten als vanzelfsprekend beschouwen, toegang tot krediet- en rente-inkomsten, en maken het vervangbaar over de hele wereld, zodat iedereen een bedrijf kan starten. We nemen de Amerikaanse droom en maken deze wereldwijd beschikbaar.

Gedurende uw hele carrière hebt u ondernemingen aangegaan om diensten aan te bieden die ooit gratis duurden voor het publiek. U speelde bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het brengen van gratis wifi naar de metrostations in New York City. Kunt u uw motivatie daarachter uitleggen??

Mijn beste vriend stierf op 11 september. Er zaten duizenden mensen vast in de metro tijdens het instorten van de torens, en velen van hen stierven. Ik wilde ervoor zorgen dat dat nooit meer gebeurt.

Als we betere communicatie hadden gehad, zouden we deze ramp niet hebben meegemaakt waarin niemand wist wat te doen. Iedereen bleef in de trein, want dat was wat ze moesten doen. Het is verschrikkelijk.

De systemen in New York, tot twee jaar geleden, hadden geen draadloze communicatie. Op het moment dat je de trap afdaalde, ontbrak niet alleen de wifi, ook je mobiele telefoon deed het niet. Er was helemaal geen receptie.

Ik ging naar de MTA [Metropolitan Transportation Authority] en gooide ze een aantal jaren over het plaatsen van draadloos internet in de metro. Hun antwoord was altijd: “Nee, dat hoeven we niet.” New York was een van de laatste steden ter wereld die draadloos gebruik maakte van de metrostations. Het kostte veel tijd, meer dan 11 jaar, om hen te overtuigen om het project samen te trekken en te bouwen.

Er waren veel ups en downs, maar we hebben doorgezet en vandaag gebruiken acht miljoen mensen het elke dag. Ik ben trots op die prestatie. Net zoals ik trots ben op VoIP, een gratis communicatiedienst waar een miljard mensen dagelijks gebruik van maken.

Je kunt het goed doen en je kunt het tegelijkertijd goed doen. Dit is iets dat belangrijk voor me is.

Over het goed doen gesproken, je hebt twee van de tien grootste afslagen in de geschiedenis van New York gehad. Waar draag je dat succes aan bij en hoe gebruik je wat je bij die twee bedrijven hebt geleerd om Celsius op de best mogelijke manier uit te bouwen??

Je hebt natuurlijk een goed idee nodig, je hebt financiering nodig en je moet minder fouten maken dan je concurrenten.

Maar veel komt ook neer op timing. Als je timing goed is, zul je succesvol worden. Als je timing niet goed is, werkt het niet zo goed.

Een geheim waar ik waarschijnlijk meer over zou moeten praten, is in dienst nemen meer vrouwen dan mannen. In al deze succesvolle bedrijven had ik meer vrouwen dan mannen. En we gaan daarmee door met Celsius. De meeste leden van het team zijn vrouwen, en daar ben ik trots op.

Het is grappig omdat onze ICO (Initial Coin Offering) meer dan $ 50 miljoen heeft opgehaald. Toch waren 95 procent van de deelnemers mannen, omdat de meeste blockchain-gemeenschappen overwegend mannen zijn.

top 10 NY-uitgangen

Alex Mashinsky heeft de 3e en 7e grootste bedrijfsuitgang in de geschiedenis van New York

Gaan we de wereld veranderen maar de helft van de bevolking uitsluiten? Dat gaat gewoon niet gebeuren. We moeten de hele planeet vertegenwoordigen, niet slechts de helft. Soms zijn het de meest voor de hand liggende dingen waar mensen geen aandacht aan besteden.

Vrouwen doen hun huiswerk beter dan mannen, en ze nemen er de tijd voor. Echt, de cryptogemeenschap heeft niets gedaan om aan hun behoeften te voldoen. Tenzij je een nerd bent in videogames, is het moeilijk te begrijpen waar dit allemaal over gaat.

Een deel van de missie van Celsius om de volgende honderd miljoen mensen [naar crypto] te brengen, is ervoor te zorgen dat we alle behoeften vertegenwoordigen en voorzien van de helft van de bevolking die misschien niet de hele dag videogames speelt.

Ik heb je er nu een paar keer over horen praten – 100 miljoen mensen. Waarom dat nummer?

Toen ik VoIP bouwde en het aan AT liet zien&T, ik was enthousiast dat ongeveer 100 miljoen mensen het gebruikten. Het was een doel waarvan we nooit dachten dat we het zouden bereiken. Nu gebruiken meer dan een miljard mensen het elke dag.

Toen internet ongeveer 10 jaar oud was, had het iets meer dan 500 miljoen gebruikers. Bitcoin is 10 jaar geleden gemaakt en heeft slechts ongeveer 50 miljoen gebruikers. We staan ​​op 1 / 10e van de acceptatiegraad van internet 20 jaar geleden.

Waarom is dat? Waarom is er zo’n kloof? Het gebrek aan vrouwen in de ruimte, de complexiteit van het openen van een portemonnee, de omslachtige manier waarop je munten moet kopen – dat zijn allemaal problemen die we proberen aan te pakken en het voor mensen gemakkelijker en eenvoudiger maken om deel te nemen aan de cryptorevolutie.

Vertel me in je eigen woorden over Celsius. Het is een platform voor peer-to-peer-leningen, maar het lijkt erop dat uw visie veel groter is dan dat.

U kunt ons zien als een andere versie van Costco of uw gemeenschapsbank. We behartigen de belangen van al onze leden.

Als u bij ons munten stort, kunt u vandaag twee basiszaken doen.

De eerste is het krijgen van een lening tegen een tarief van negen procent tegen uw cryptovaluta. We doen geen kredietcontrole. We geven niets om uw geschiedenis. Het is een door activa gedekte lening, dus het zou een goedkope lening moeten zijn.

Tegelijkertijd kunt u, als u een munthouder bent en de lening niet nodig heeft, rente op uw munten verdienen. Van de negen procent nemen we vijf procent en geven het terug aan de munthouders.

celsius-interface

Celsius-netwerkapp

Die twee dingen lijken klein, maar ze vormen eigenlijk de basis van elke economie. Bij het analyseren van de meeste economieën kijk je naar het niveau van sparen en lenen. Een van de redenen waarom de Verenigde Staten het machtigste land ter wereld zijn, is dat de helft van alle krediet in de wereld hier wordt uitgegeven. Mensen die hier komen, hebben een veel betere kans om een ​​bedrijf te starten en / of te laten groeien.

Wij geloven dat het gebruik van blockchain om deze kans te grijpen en wereldwijd beschikbaar te maken iets is dat van groot belang is. Niet alleen voor het succes van de cryptogemeenschap, maar ook om de volgende vijf of zes miljard mensen op de planeet naar de middenklasse te brengen. Dat is echt onze missie.

We geloven niet dat dit zal gebeuren met het traditionele financiële systeem, omdat het allemaal gebaseerd is op piramides. De jongens bovenaan de piramide doen uitstekend werk om ervoor te zorgen dat de jongens onderaan de piramide geen manier hebben om op te schalen.

Toen Satoshi Nakamoto Bitcoin creëerde, ging het erom het huidige financiële systeem te vervangen door iets nieuws dat voor de mensen is, door de mensen. Wat we doen is daar een verlengstuk van.

Het is een uitbreiding van wat ik deed met VoIP, de grootste gedistribueerd applicatie op internet. Niemand bezit het, niemand rekent er geld voor. Het is gratis, maar het is schaalbaar en veilig. Money over IP is daar een versie van.

Tijdens je presentatie op The Next Web Conference had je het over het bouwen van circulaire bedrijven in plaats van als piramides. Kunt u dat nog meer uitleggen??

Dit is oorlog. Dit is geen kleine schermutseling. Elke dag word ik wakker en voel ik me als een soldaat die de cryptogemeenschap vertegenwoordigt. Deze tsunami van een revolutie is een golf van decentralisatie die honderden jaren van centralisatie aanvalt.

De piramides zijn deze gigantische monopolies die een perfectionerende centralisatie zijn. Een bank als JP Morgan is bijvoorbeeld een expert in waardecreatie. Ze geven je bijna niets voor je geld.

U kunt er miljoenen bij storten. Ze betalen u anderhalf procent per jaar. Tegelijkertijd nemen ze dat geld, zetten het in en scheppen dan op over hoeveel ze aan uw geld verdienen en hoe weinig ze u ervoor geven.

Deze franchises zijn slechts de tolontvanger. Zonder uw aanbetaling zijn ze waardeloos. Als iedereen zijn geld bij JP Morgan zou opnemen, zou de bank niets waard zijn. We versterken deze monopolies, net zoals we Google en Facebook voorzien van al onze privé-informatie en Amazon voor al onze transacties. Maar het zijn allemaal tolinners.

De decentralisatiegolf belooft al deze tolheffers te vervangen door iets dat voor de mensen is, door de mensen.

Als je naar Ethereum of Bitcoin kijkt, hebben de makers van die projecten veel waarde gecreëerd, ook al zijn die platforms niet voor winst. Ze hebben geen inkomsten gegenereerd sinds ze zijn gemaakt. Maar ze hebben een enorme hoeveelheid waarde gecreëerd en bijna niets van die waarde ging naar de instellingen of de jongens aan de top van de piramide.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat de gemiddelde Joe met een mijnbouwknooppunt in zijn kelder plotseling op het volgende grote ding stapte vóór Goldman Sachs en vóór JP Morgan. Het is een prachtige architectuur, het is een prachtige kans, en de gemeenschap moet de goede ideeën in het ecosysteem blijven steunen.

Toen ik 30 jaar geleden naar dit land kwam, was de kloof tussen de gemiddelde werknemer en de CEO 10 tot 20x. Nu is het meer dan 300x. Het is niet zoals meer dan 30 jaar, de CEO verhoogde zijn IQ met 300x. Het is het feit dat de piramides groter zijn en het vermogen van die piramides om waarde te onttrekken enorm is toegenomen. Ze stellen het systeem in staat zichzelf veel meer te betalen.

We denken dat er geen manier is om dat op te lossen – net zoals Satoshi besefte dat er geen manier is om het financiële systeem te repareren. Al die bubbels zullen op een geweldige manier barsten.

De enige manier om de piramide te vervangen, is door circulaire, platte organisaties te creëren waarin uw waarde wordt bepaald door hoeveel u bijdraagt ​​aan de samenleving..

Ik zag dat Forbes Celsius koos als nummer drie in hun top tien van blockchain-applicaties voor 2018.

Veel heeft te maken met onze missie. Helaas probeert bijna iedereen in deze [crypto] gemeenschap te bouwen voor winst.

We hebben zoiets van: “Wacht even. Begreep je wat Satoshi schreef? Je zou de whitepaper opnieuw moeten lezen, want je mist het punt. Je probeert een piramide in een cirkel te bouwen, en dat gaat niet zo goed werken. “

U had het iets eerder over de niet-bank- en de achtergestelde bevolking over de hele wereld. Is dat waar je je eerst op concentreert voor Celsius?

Ik zou graag iedereen in Afrika of India of China en andere plaatsen van de ene op de andere dag in de middenklasse brengen. Maar helaas is ons systeem, net als elk ander financieel systeem, gebaseerd op de hoogte van de deposito’s.

Tegenwoordig is de economische activiteit van de onderste vijf miljard mensen slechts enkele honderden miljard dollar. Je kunt hun probleem niet oplossen door daar te beginnen. Je moet beginnen in de bestaande middenklasse, bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Europa, en vervolgens die platforms gebruiken om te profiteren van en toegang te bieden aan alle anderen.

We bieden hetzelfde tarief van negen procent aan de boer in Afrika of de kleine ondernemer in Vietnam voor wie de huidige kapitaalkosten tussen 18 en 25 procent bedragen – in sommige gevallen zelfs meer dan 30 procent.

Kijk bijvoorbeeld naar Afrika. Een boer betaalt meer dan 30 procent om leningen tegen zijn gewassen aan te gaan, zodat hij apparatuur of kunstmest kan kopen om dat gewas daadwerkelijk te leveren. Dat alles kan veel efficiënter worden gedaan met behulp van cryptocurrencies.

Onze lancering is gericht op de bestaande munthouders, die voornamelijk in de westerse wereld staan. Vervolgens breiden we dat universum uit naar mensen die al activa hebben en een deel van hun activa willen verplaatsen van dollar naar crypto-waarde.

Ten slotte zullen we die activakapitaalbasis gebruiken om leningen te verstrekken aan de kleinere jongens die gewoonlijk $ 100 of $ 200 aan kapitaalleningen zullen doen.

Ik wist dat dit mogelijk was toen ik hoorde over enkele van de microlending NGO’s (niet-gouvernementele organisaties), waaronder de man die de Nobelprijs won voor het runnen van microlending in Azië. Het standaardtarief voor microkredieten aan mensen zonder krediet was lager dan het standaardtarief van JP Morgan voor hun creditcards.

Het vertelt je echt dat 97 procent van de bevolking goede mensen zijn voor wie hun trots op hun geloofwaardigheid belangrijker is dan wat dan ook. Ze zullen alles doen om te werken en die lening teruggeven.

Als je trouwt met het feit dat de meesten van ons met goede bedoelingen zijn geboren met het feit dat deze cryptocurrencies vervangbaar zijn en over de hele wereld beschikbaar zijn, kun je echt magie doen door te focussen op de gemeenschap en niet op winstoptimalisatie..

Is er nog iets dat u onze lezers wilt laten weten dat we niet hebben behandeld??

Kijk, dit gaat allemaal over de oproep tot actie. Het klinkt misschien alsof ik een reclamespot voor Celsius doe, maar de oproep tot actie voor je lezers gaat eigenlijk over het betrekken van mensen bij de cryptocommunity.

Het kan me niet schelen of ze een Coinbase-portemonnee of een Abra-portemonnee of een Celsius portemonnee. Het punt is dat ze dit moeten leren. Ze moeten meedoen, en ze moeten hun vrienden meenemen, want het getij tilt hier alle boten op.

Als we niet meer mensen erbij betrekken, zal deze revolutie ontploffen, want op dit moment hebben we helaas geen anarchisten meer. We hebben geen libertariërs meer en we hebben geen speculanten meer.

De volgende adoptiegolf die ons van de early adopter-fase naar massale adoptie brengt, kan niet op speculanten zijn gebaseerd. Het moet gebaseerd zijn op mensen die iets nodig hebben of willen, zoals lenen en lenen. Daarom hebben we voor deze branche gekozen. We denken dat het de geweldige app is. Doe met ons mee in deze revolutie en word voetsoldaten voor decentralisatie.

Dank je

Bedankt, Alex, dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. We respecteren wat u doet en kijken uit naar de lancering van Celsius Network.

Als u meer wilt weten over het Celsius-netwerk, moet u het officiële website. De eerste versie van de app is beschikbaar op Android en iOS.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map