Ga zitten met DBC’s He Yong

DeepBrain Chain stormde eind 2017 de blockchain-wereld binnen met een succesvolle ICO en heeft een buitengewoon interessant project gepresenteerd voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de vooruitgang van blockchain en kunstmatige intelligentie. Het team zit vol met kunstmatige intelligentie-experts die enthousiast zijn over het verkennen van de praktische toepassing van blockchain om te innoveren binnen een industrie die wordt beperkt door de steeds duurdere rekenmiddelen..

DeepBrain Chain bundelt computerbronnen van mensen over de hele wereld om rekenkracht te bieden aan kunstmatige intelligentiebedrijven. Dit helpt AI-bedrijven de kosten van computationele middelen aanzienlijk te verlagen, waardoor ze effectiever kunnen worden in prototyping en praktijk.

Toen we He Yong, de CEO van DeepBrain Chain, ontmoetten, wilden we dieper ingaan op de ingrediënten van het platform en de doelen voor de toekomst. He Yong begroette onze vragen met een aanhoudende glimlach en een joviale houding, en onze tolk, Joya, navigeerde met indrukwekkende welsprekendheid door onze vragen en de antwoorden van de CEO. We hopen dat u de lezing net zo informatief vindt als wij.

Het volgende interview met He Yong vond plaats in Blockchain Connect 2018 door Alex Moskov en Colin Harper.

CoinCentral en DBC

Colin Harper (links), He Yong (midden), Alex Moskov (rechts)

Het interview

CoinCentral: Dus mijn eerste vraag is, waarom kunstmatige intelligentie op de blockchain?

Hij Yong: Dit is een heel goede vraag – er zit een reden achter. We zijn nu 4-5 jaar actief op het gebied van AI, maar elke keer dat we een vergadering hebben, stelt onze CTO een vraag. Hij zal me vertellen dat we niet genoeg machines hebben – we moeten meer machines en rekenkracht kopen. We moeten ook meer gegevens kopen, dus iedereen heeft er een beetje last van, omdat het erg dure apparatuur en gegevens zijn om te kopen. Dus vroegen we ons af, de problemen die we tegenkwamen, waren andere AI-bedrijven met hetzelfde probleem? Het gebeurde toen gewoon dat ik ook de technieken achter Bitcoin aan het onderzoeken en bestuderen was. Dus het kwam bij me op dat blockchain-technologie misschien AI zou kunnen helpen een aantal van zijn problemen op te lossen. Dit is hoe DBC tot stand is gekomen.

Briljant. Dus wat ik hieruit ophaal, is dat je veel hebt gezegd over wanneer een AI-platform wil uitbreiden, het meer gegevens en meer infrastructuur nodig heeft. Dus gedistribueerde rekenkracht via blockchain zou DBC in staat stellen gemakkelijker gegevens te verwerven?

Je zou het zo moeten zeggen: DBC stelt AI-bedrijven in staat om gemakkelijker gegevens te verwerven. Omdat veel gegevens privégegevens zijn. Ze hebben zware zekerheid, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en financiën. Voor AI-bedrijven is het bijna onmogelijk om deze gegevens te verkrijgen. De reden hiervoor is dat deze gegevens gemakkelijk te kopiëren zijn. Nadat de gegevens zijn gekopieerd, kunnen ze gemakkelijk lekken. Een van de kernfuncties van DBC is het proberen om dit datalekprobleem op te lossen, en dit zal de bereidheid van AI-bedrijven helpen om gegevens te delen, waardoor de kosten die u aan gegevens uitgeeft, worden verlaagd en de gegevensstroom in de samenleving wordt vergroot. Dit zal uitbreiden en echt de waarde van gegevens laten zien.

Het lijkt er dus op dat u probeert gegevens gemakkelijker te verkrijgen zonder concessies te doen aan kosten en beveiliging.

Ja, dit is een van de problemen die we proberen op te lossen. Op dat punt heb je gelijk. Om de kosten van gegevens te verlagen en ook de gegevensstroom te vergroten om meer bedrijven te helpen gegevens te verwerven, is dit ook gebaseerd op het beschermen van gegevens.

Een ding dat we in de ruimte hebben gezien bij projecten die erg technisch zwaar zijn: ze werken aan zeer innovatieve ideeën. Maar een ding dat we bij veel van deze projecten opvallen, is dat ze een zeer vage bedrijfskaart van de toekomst hebben.

Het idee van DBC is heel duidelijk. De beoogde klanten en roadmap zijn ook heel duidelijk. Onze topklanten zijn allemaal AI-bedrijven. Ten tweede is onze routekaart ook heel duidelijk, volgens de kernkenmerken van ons product. Ten eerste is het onze functie om de computerkosten voor AI-bedrijven te verlagen. Dit is onze eerste kernfunctie en we gaan deze dit jaar in het derde kwartaal testen. Vervolgens kunnen AI-bedrijven gegevens op het platform kopen en dataproviders zullen deze gegevens verstrekken. In de toekomst willen we AI-bedrijven helpen met financiering, we willen proberen hen te helpen met financiering op ons platform.

Dus hoe ziet de dag in het leven van de CEO van DBC eruit??

“Er is niet veel vast schema op een dag. Omdat ons bedrijf gevestigd is in Shanghai in China, maar ook in Silicon Valley en ook in Korea. Dus mijn werktijd is niet erg regelmatig. Zodra ik wakker word, begin ik aan mijn telefoon te werken en moet ik naar meerdere landen.

Dus in die geest, wat is je favoriete ding om te doen, dat is niet dit?

In het verleden keek ik graag naar films – vroeger. Maar ik ga niet naar de bioscoop. Het staat gewoon op mijn laptop. Het is bijna zes maanden geleden dat ik regelmatig naar films keek.

Dus nu om terug te keren naar het project. Hoe ziet u waar u aan werkt, gegevens gemakkelijker te verwerken maken, evolueren naar andere branches? Zoals VR en AR bijvoorbeeld.

hij yong

Er is een zeer belangrijke functie in de bedrijfstakken die we proberen te helpen. De gegevens die ze proberen te verkrijgen, hebben een zeer hoge beveiliging. De reden achter dit niveau van gegevensbeveiliging zijn overheidsvoorschriften. Daarom kunnen de gegevens niet worden gedeeld. Wij kunnen ze hierbij helpen, door de data niet op een alleenstaand eiland te bewaren maar te delen met de bedrijven. Binnen deze bedrijfstakken hebben ze eigenlijk veel gegevens, bijvoorbeeld het internet der dingen. Ze hebben veel gegevens, maar hoewel ze veel gegevens hebben, gebruiken ze alleen hun eigen gegevens tijdens trainingen. Ze zijn te bang om te delen zodat iemand anders ze kan gebruiken. Omdat als ze dat doen, er een paar problemen zullen zijn. Ten eerste kunnen deze gegevens worden gelekt naar hun concurrenten. Ten tweede kan de privacy van hun gebruikers worden gelekt. Voor een IoT-bedrijf is dit een zeer ernstig probleem. Bedrijven kunnen dus niet gemakkelijk gegevens delen, en dit geeft de indruk dat er weinig gegevens beschikbaar zijn, maar in werkelijkheid is er veel.

Dus wat ik hieruit krijg, een van de voordelen van DBC is toegankelijkheid.

Ja

En we beginnen te zien dat AI, ML echt begint te groeien als een potentiële technologie die in de toekomst een revolutie teweeg kan brengen in een bepaalde branche. Denk je dat DBC de kans heeft om menselijke fouten in deze ruimte te verminderen?.

Je zou het zo kunnen zeggen. De AI-industrie wil de efficiëntie verhogen, wat een verhoogde productiviteit betekent. Dus veel dingen die ooit door arbeid waren, zullen nu door machines worden gedaan, dus we geloven dat AI de wereld zal veranderen. En we willen AI-bedrijven helpen de wereld gemakkelijker en sneller te veranderen tegen lage kosten.

Denk je dat een blockchain-programma zoals DBC in wezen zal zijn om AI te helpen zijn potentieel te bereiken??

Dit zou een basis moeten zijn voor de AI-industrie, de basistechnologie. Het zal de groei van de AI-industrie helpen, zodat ze mensen beter van dienst kunnen zijn. Dus ja. Ik ben ook van mening dat we onze dienst momenteel niet veel naar de buitenwereld uitzenden. Maar dat komt omdat de behoefte eraan misschien niet bepaald dringend is. Sommige mensen beweren dat AI de mensheid bedreigt. We denken dat blockchain dat kan stoppen, omdat AI op dit moment eigenlijk niet zo intelligent is, dus de dreiging is relatief laag. Maar over een decennium, twee decennia, zal AI echt sterk zijn, veel sterker dan nu. Wanneer AI op blockchain draait, op slimme contracten, kunnen we AI afzien. We kunnen bijvoorbeeld een blockchain-algoritme schrijven om de rekenkracht van AI te beperken en te voorkomen dat het op zichzelf handelt.

Dus in wezen zou het een soort checks and balances zijn?

Ja, als AI op blockchain draait, kunnen we AI-berekeningen besturen, maar buiten blockchain zal het moeilijk te controleren zijn. Dit is een van onze mogelijke functies, maar zoiets hebben we nog nooit uitgezonden. Omdat we op dit moment niet denken dat er behoefte is aan een dergelijke service, omdat AI de mensheid momenteel niet bedreigt.

Laten we zeggen dat iemand dit interview leest, erg opgewonden raakt en betrokken wil raken. Hoe kunnen onze lezers DBC ondersteunen?

Er zijn een paar dingen die ze kunnen doen om te ondersteunen als ze ons beter willen leren kennen. Volg ons op Twitter, kijk op onze website – we zullen de informatie op onze website up-to-date houden. Als ze in ons willen investeren, kunnen ze op Huobi- of KuCoin-beurzen gaan.

Als er mensen zijn die strategisch partner willen worden bij DBC, hoe kunnen zij dan contact met u opnemen?

Ze zouden moeten e-mailen [e-mail beveiligd]. We werken aan een gemeenschapsprogramma en de gemeenschap, als iemand wil bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap, zullen we hen belonen.

Voor meer informatie over He Yong en het DeepBrain Chain-project, bekijk hun site, wit papier, en Twitter.