De officiële stem van de Chinese Communistische Partij, The People’s Daily, meldde dat de Chinese Academy of Sciences (CAS) op 15 juni de oprichting van een nieuw Blockchain Lab-initiatief aankondigde. De aankondiging kwam tijdens de prijsuitreiking voor de Internationale Blockchain-wedstrijd van het land en het duidt op een voortdurende druk van Chinese functionarissen in de blockchain-sector.

Blockchain Lab

Volgens de verslag doen van, het programma richt zich op de integratie van big data, geavanceerde wiskunde en blockchain-technologie. China is actiever geworden in het creëren van deze wiskundige formules nadat het zich realiseerde dat ze een essentieel onderdeel zijn van de blockchain-ruimte. China probeert meer blockchains te creëren voor gebruik door de overheid en de commerciële sector.

Tijdens de prijsuitreiking besprak de adjunct-directeur wiskunde van CAS hoe wiskundige methoden een kernwetenschap zijn achter de ontwikkeling van toekomstige blockchain-technologieën. Hij sprak ook over de primaire doelen van het project, dat bedoeld is om tegelijkertijd ondersteuning te bieden aan private, publieke en consortium blockchains. China erkent het belang van deze netwerken en streeft ernaar concurrerend te blijven binnen de ruimte.

Het blockchain-lab wordt mogelijk gemaakt door een joint venture met blockchain-startup Tai Cloud Corp. Tai Cloud is een in Beijing gevestigd bedrijf. Bovendien vertegenwoordigt de Tai Cloud Corporation nu een van China’s grootste blockchain-gebaseerde bedrijven. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 150 blockchain-gerelateerde patenten en ze opereren met de zegen van de Chinese overheid.

Het Tai Superconducting Network (Super Frequency Transaction)

Het Tai Superconducting Network is het nieuw gecreëerde blockchain-netwerk van Tai Cloud Corp. Het innovatieve bedrijf beweert dat dit netwerk honderdduizenden transacties per seconde kan verwerken, terwijl het gebruikers meer veiligheid biedt dan traditionele banksystemen. Het bedrijf probeert een nationale blockchain-standaard te creëren voor toekomstige Chinese economische ontwikkeling in de blockchain-ruimte.

Deng Di - Tai Cloud Corp-vertegenwoordiger via EconoTimes

Deng Di – Tai Cloud Corp-vertegenwoordiger via EconoTimes

Het vertrouwde Blockchain Lab

Deze laatste aankondiging weerspiegelt een eerder rapport van september 2017 door de populaire Chinese financiële publicatie, Caixin. Caixin kondigde de oprichting aan van een onderzoeksfaciliteit genaamd het Trusted Blockchain Open Lab. Hoewel de projecten dezelfde namen hebben, is het nog te vroeg om te bepalen of ze rechtstreeks of in tandem met elkaar moeten samenwerken. Het geeft de wereld aan dat China de ontwikkeling van blockchain serieus neemt.

Xi Jinping onderschrijft Blockchain Lab-technologie

De Chinese president Xi Jinping heeft blockchain-technologie publiekelijk bekrachtigd op de jaarlijkse Academic Conference die op 30 mei van dit jaar door CAS wordt georganiseerd. De Chinese president noemde blockchain een “doorbraak” -technologie. Hij vergeleek ook blockchain-technologie met enkele andere zich ontwikkelende tech-sectoren, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en het internet der dingen (IoT). Al deze technologieën vormen de toekomstige ontwikkeling van de digitale economie.

China staat op volle kracht vooruit op Blockchain Lab

Op 24 mei kondigde de Chinese Staatsraad verdere blockchain aan integratie in de Guangdong Free Trade Zone van de provincie. Deze zone zal de komende jaren de cryptohoofdstad van China worden. Ook heeft de Staatsraad de ontwikkeling van blockchain als kernprincipe opgenomen in de vijfjarige economische ontwikkelingsstrategie van de provincie. Dit plan is de dertiende van dergelijke economische ontwikkeling plan tot op heden geïntroduceerd.

China zet zich in tegen Crypto, maar is Pro Blockchain Lab

China blijft het gebruik van cryptocurrencies door zijn burgers beperken, terwijl het voortdurend geld dumpt in verder blockchain-onderzoek en -ontwikkeling. Chinese functionarissen verboden ICO’s en sloten vorig jaar al hun lokale crypto-uitwisselingen uit bezorgdheid over de ongereguleerde aard van de markt. Het land heeft zich uitgesproken over zijn crypto-zorgen bij het handelen in de publieke sector.

Chinese Bitcoin-mijnbouwboerderij via Ejinsight

Chinese Bitcoin-mijnbouwboerderij via Ejinsight

Chinese functionarissen hebben nagedacht over verdere beperkingen, waaronder een mogelijk BTC-mijnverbod. In januari van dit jaar stuurde de internetwaakhond van het land, de Leading Group of Internet Financial Risks Remediation, verzoeken naar lokale overheidsfunctionarissen met de suggestie dat ze beginnen met het beperken van BTC-mijnbouw. De petitie eiste dat lokale functionarissen een “ordelijke exit” uit de mijnsector zouden maken.

In eerste instantie stond deze manoeuvre onder het mom van bescherming van de elektrische infrastructuur van het land. BTC-mijnbouw is buitengewoon energie-intensief, en China, als ‘s werelds grootste BTC-mijnwerker, verbruikt al meer dan vier gigawatt aan elektriciteit als gevolg van mijnbouwactiviteiten. Om dit energieverbruik in perspectief te plaatsen, komt het overeen met de output van drie kernreactoren. Uit latere rapporten bleek dat het verzoek rechtstreeks van de Chinese centrale bank kwam.

De centrale bank van China is anti-crypto

Het blijkt dat de onderdrukking voornamelijk te wijten was aan bezorgdheid over de risico’s van beleggen in cryptocurrency. Chinese overheidsfunctionarissen hebben hun burgers herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren van investeringen in deze ongereguleerde markt. Ondanks de waarschuwingen blijven Chinese burgers manieren vinden om cryptocurrencies zoals Bitcoin te omarmen.

Veel mensen in de crypto-ruimte dachten dat deze regelgeving een signaal was van het terugschrikken van blockchain-technologie door de economische grootmacht, maar het lijkt nu precies het tegenovergestelde te zijn. Naast het Blockchain Lab zijn er meerdere op blockchain gebaseerde projecten aangekondigd sinds de sluiting van de beurzen van het land. China vertoont geen tekenen van omkering van zijn blockchain-ambities.

Deze manoeuvres hebben sommigen in de crypto-ruimte ertoe gebracht China ervan te beschuldigen hypocriet te zijn in zijn crypto-houding tegenover zijn burgers. Chinese burgers blijven beperkingen zien, ondanks dat de overheid zich verder in de blockchain-sector begeeft. Het Blockchain Lab-initiatief is een perfect voorbeeld van dit tegenstrijdige gedrag.

Het land is ook de thuisbasis van de grootste BTC-mijnbouwfaciliteit, evenals de nummer één fabrikant van cryptomininginstallaties ter wereld, Bitmain. Ondanks deze feiten blijft China de deelname van hun burgers aan de gedecentraliseerde economie beperken.

De blockchain-toekomst van China

Het is nu veilig om aan te nemen dat China de voordelen van blockchain-technologie heeft erkend. Zoals u nu weet, neemt het land belangrijke stappen in de richting van integratie van deze technologie in zijn lokale economische structuur. Sommige analisten zijn van mening dat China in deze kwestie geen keus heeft vanwege de aanzienlijke investeringen die momenteel gaande zijn in concurrerende landen zoals de VS en de EU.

U kunt verdere investeringen in de blockchain-ruimte verwachten, aangezien China ernaar streeft een wereldleider te worden in de blockchain-ontwikkelingssector.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me