Chris Keshian, Managing Partner en CEO van Apex Token Fund

chris keshian

Steven Buchko van Coin Central had onlangs de gelegenheid om met Chris Keshian, Managing Partner en CEO van Apex Token Fund, te praten over zijn nieuwe tokenized “fund of funds”. Met dit unieke type activa willen Keshian en zijn team liquiditeit injecteren in de crypto-hedgefondsmarkt en deze tegelijkertijd toegankelijker maken voor kleinere investeerders.

Als u meer wilt weten, ga dan naar de officiële website van Apex Token Fund.

Noot van de redacteur: helaas heeft Apex de zachte dop niet bereikt en moest dit tot rust komen.

Het interview

SB: Voordat we met Apex beginnen, hoe raakte je voor het eerst betrokken bij cryptocurrency?

CK: Ik raakte er ongeveer vijf jaar geleden bij betrokken – toen was er alleen de Bitcoin-gemeenschap. En ik bouwde een van de eerste fiat-gateways op Ethereum in 2014. Ik heb op verschillende gebieden in de ruimte gewerkt, grotere bedrijven geraadpleegd over blockchain-applicaties en actief crypto-activa verhandeld gedurende die hele tijd.

Ik heb Neural Capital gelanceerd, een long-short hedgefonds gevestigd in San Francisco ongeveer anderhalf jaar geleden, en sindsdien ben ik dat gestaag gegroeid. Meer recentelijk heb ik Apex Token Fund gelanceerd, het eerste tokenized crypto fund of funds.

SB: Zou je het erg vinden om daar verder op in te gaan – hoe werkt Apex??

CK: Een dakfonds, in de traditionele zin, is een masterfonds dat wordt belegd in verschillende onderliggende portefeuillefondsen in plaats van het actief zelf. In ons geval is het Apex Token Master Fund belegd in tien van de best presterende hedgefondsen voor cryptovaluta.

Voor de tokenized component, in plaats van kapitaal aan te trekken via investeerders die toetreden tot het Master Fund, verkopen we Apex Tokens die fractionele aandelen ervan vertegenwoordigen. Apex-tokens zijn een indirecte weergave van eigendom in het masterfonds en dat masterfonds wordt vervolgens belegd in tien van de best presterende cryptohedgefondsen.

apex token fondsstructuur

Deze structuur heeft enkele unieke voordelen. Ten eerste zijn Apex-tokens vrij verhandelbaar, wat betekent dat u uw aandelen in het fonds kunt verhandelen wanneer het wordt gelanceerd. Er is geen blokkeerperiode. Dit is anders dan bij traditionele fondsen waar er doorgaans een blokkeringsperiode van een jaar is, tenminste voor het geïnvesteerde kapitaal.

Het andere voordeel is dat we de toegang tot deze hedgefondsen kunnen democratiseren. Hedgefondsen hebben voor het grootste deel een hoge minimumvereiste, ten minste een miljoen dollar, waardoor de meeste gemiddelde beleggers niet in deze fondsen kunnen participeren. Voor ons kunt u meerdere aandelen in het hedgefonds hebben en een aantal kleinere investeerders toevoegen.

SB: Hoe kiest u welke fondsen in het masterfonds worden opgenomen?

CK: We kijken naar prestaties, de fit van de oprichter en de markt, hun betrokkenheid bij de ruimte en hun strategie om te investeren in crypto-activa – al die functies. Omdat we een fonds in de ruimte runnen, weten we waar we op moeten letten en hoe we fondsen moeten controleren.

We hielpen ook bij de lancering van Protocol Ventures, het eerste fonds van fondsen in de ruimte. Het is niet symbolisch, maar we zijn adviseurs voor hen. We hebben dit dus al met succes gedaan met één dakfonds en hebben al deze hedgefondsen afzonderlijk doorgelicht.

SB: We bevinden ons momenteel in een vrij slechte bearmarkt. Hoe dek je je af in tijden als deze wanneer de markt naar het zuiden draait??

CK: Al onze hedgefondsen hebben afzonderlijk hun eigen strategieën om zich daartegen in te dekken. Het verschilt afhankelijk van de strategie, maar het is in dit geval een aantrekkelijk geval om Apex te gebruiken.

Elke belegger die blootstelling aan deze activaklasse wil, zal niet actief handelen en geen shortposities in de ruimte innemen. Ze hebben waarschijnlijk niet de technische expertise of de capaciteit om dat te doen.

Het alternatief voor alleen het kopen en aanhouden van cryptovaluta is door te investeren in zoiets als Apex, waarbij u slechts één token bezit, maar dat token geeft u blootstelling aan actief verhandelde fondsen. Elk van deze individuele fondsen is aan het kortsluiten, doet arbitragestrategieën of soortgelijke dingen die nog steeds geld verdienen in een bearmarkt. Het is deze blootstelling die een overtuigende reden maakt om Apex te gebruiken wanneer we ons in een bearmarkt bevinden.

SB: Ik zag in de Apex wit papier dat je de strategie met vier kwadranten hebt voor bepaalde en onzekere markten en voor bull- en bearmarkten. Wat zijn de voordelen van het scheiden van de strategie in deze vier soorten marktomstandigheden??

apex token fund vier marktomstandigheden diagram

CK: Dat is wat we hebben waargenomen door de afgelopen vijf jaar naar de ruimte te kijken – die vier marktomstandigheden. Ze dekken vrijwel alle mogelijke omstandigheden in de ruimte.

We hebben blootstelling aan strategieën die goed presteren, ongeacht in welke marktomstandigheden we ons bevinden. Sommige zullen echter beter presteren dan andere. Voor ons is het een uitgebreid overzicht van hoe de markt zich in de komende twee tot drie jaar kan gedragen – de levenscyclus van het fonds.

SB: Het tokeniseren van het fonds heeft zijn voordelen, zoals u zei, bij het toevoegen van liquiditeit en het democratiseren van beleggen. Maar wat zijn de eventuele nadelen daarvan??

CK: Er zijn niet echt nadelen. We publiceren de driemaandelijkse updates over de tokenwaarden. Het token wordt altijd volledig gedekt door beleggingen in onderliggende portefeuillefondsen, dus het token heeft altijd echte waarde.

Tussen die kwartaalrapporten door kan het token omhoog of omlaag worden verhandeld, afhankelijk van hoe mensen de ruimte bekijken en hun kijk op de cryptomarkt. Maar dat maakt uiteindelijk niet uit, want het token is inwisselbaar wanneer we het fonds afbouwen voor de evenredige waarde van de onderliggende beleggingen. Dus de uitbetaling aan het einde aan de tokenhouders zal altijd hetzelfde zijn, maar de token-handel tussen die kwartaaloverzichten kan omhoog of omlaag gaan.

Ik denk niet per se dat dat een slechte zaak is; het is gewoon een ander aspect.

SB: De SEC komt elke dag met meer informatie over hoe ze tokens classificeren, maar ze hebben nog niet veel actie ondernomen. Is dat iets dat Apex zal beïnvloeden?

CK: Het zal de onderliggende portefeuillefondsen beïnvloeden. In termen van deze structuur valt daar niet veel op te zeggen.

We besloten samen te werken met DLA Piper Global Law Firm, een van de vijf grootste advocatenkantoren ter wereld. En we bieden dit aan op een manier die wereldwijd volledig in overeenstemming is met de effectenwetgeving, per rechtsgebied. Wat betreft de betrokkenheid van de SEC bij de ruimte, denk ik niet dat dit dit project direct substantieel zal beïnvloeden.

SB: Wat staat er op de roadmap voor Apex in 2018?

CK: We zijn klaar met onze publieke en private voorverkoop. Onze volgende verkoop vindt plaats op 1 mei. Dat is de laatste openbare verkoop. Iedereen kan onze website bezoeken om daar ook meer informatie over te vinden.

SB: En het fonds begint te investeren na die verkoop?

CK: De fondsen worden daarna ingezet en de tokens zijn verhandelbaar vanaf 1 juni.

SB: Is er nog iets dat u onze lezers wilt laten weten??

CK: Als er nog meer vragen zijn die lezers hebben, moedigen we ze aan om mee te doen en te stellen in ons Telegram-kanaal. Ik waardeer het dat je de tijd neemt om met me te praten.

Dank je

Bedankt, Chris, dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. Het is altijd geweldig om meer te weten te komen over projecten die cryptocurrency toegankelijker maken voor de gemiddelde belegger. We kijken ernaar uit uw fonds te volgen zodra het is gelanceerd.

Als u geïnteresseerd bent in deelname aan de laatste Apex Token Fund-verkoop, kunt u zich hier aanmelden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me