In november 2017 kreeg het grootste Bitcoin-geldautomatennetwerk ter wereld de felbegeerde licentie voor virtuele valuta van het New York Department of Financial Services en werd daarmee het 9e bedrijf dat dit deed.

Coinsource schoot sinds de zomer van 2015 op deze licentie en opereerde voornamelijk onder een voorlopige licentie. De nieuw uitgegeven “BitLicense” geeft de houder toestemming om virtuele valuta-activiteiten uit te voeren binnen de staat van uitgifte. Coinsource voegt zich bij een lijst van enkele redelijk invloedrijke bedrijven zoals BitFlyer, BitPay, Coinbase, Circle en Square om deze licentie te bezitten.

Muntautomaat

Met meer dan 200 machines in 19 staten heeft Coinsource een belangrijke rol gespeeld bij het bieden van toegang tot cryptocurrency op handige locaties zoals benzinestations. Met deze machines kunnen klanten fiat invoegen en bitcoin kopen om in hun mobiele portemonnee te bewaren, en bitcoin voor fiat verkopen door hun mobiele portemonnee te scannen.

Aan de ene kant heeft Coinsource bijgedragen aan het populariseren en vereenvoudigen van cryptocurrency voor duizenden mensen. Het zien van een Bitcoin-geldautomaat (soms een BTM genoemd) naast een vriezer vol Redbulls en een plank met Slim Jims geeft een gevoel van kalmerende vertrouwdheid voor een relatief overdreven hightech concept voor de gemiddelde persoon.

Aan de andere kant hebben Bitcoin ATM-providers hun beurs ontvangen deel van de kritiek voor het in rekening brengen van uitzonderlijk hogere vergoedingen en premies voor hun diensten. Geldautomaten schommelen rond een premie van 6% tot 10% op de prijs van een Bitcoin, terwijl Coinbase, een digitale beurs ook verschroeid is vanwege de extreem hoge kosten, 3,99% in rekening brengt..

Met de snelle groei van Bitcoin-geldautomaten in het hele land, is Coinsource gepositioneerd om een ​​dominante kracht te worden bij het binnenhalen van een even versneld groeiende populatie van mensen die stappen ondernemen om hun eerste bitcoins te kopen. Volgens CoinATMrader.com, het aantal Bitcoin-geldautomaten is groeien rond 4% elke periode. Van de 3931 machines in oktober 2018 heeft Coinsource een aandeel van ongeveer 5,1%, wat voldoende lijkt om het op de markt gebrachte “grootste Bitcoin ATM-netwerk” te houden..

CoinCentral verbonden met Coinsource CEO Sheffield Clark en General Counsel Arnold Spencer. Genieten!

Coinsource heeft zojuist de felbegeerde “Bitlicense” gekregen van het New York State Department for Financial Services (NYDFS). Kun je ons wat meer vertellen over wat de Bitlicense is en wat deze prestatie betekent voor Coinsource?

Sheffield Clark: De “Bitlicense”, meer recentelijk bekend als de “Licentie voor virtuele valuta”, is een zakelijke licentie voor virtuele valuta-activiteiten die is uitgegeven door het New York State Department of Financial Services (NYSDFS) onder specifieke voorschriften die zijn ontworpen voor bedrijven die in de staat actief zijn. De toekenning van deze licentie is een enorme overwinning voor Coinsource, evenals een stempel van goedkeuring waarmee potentiële partners en gebruikers vol vertrouwen met onze producten en diensten kunnen omgaan. We zijn van plan om de komende 180 dagen onze aanwezigheid in de staat New York te verdrievoudigen.

Arnold Spencer: Door de Bitlicense te ontvangen, loopt Coinsource veel minder regelgevingsrisico’s. We hebben nu een structuur waaronder we weten dat we in New York kunnen opereren. Tijdens het sollicitatieproces werden we geconfronteerd met de mogelijkheid dat New York bepaalde vereisten zou stellen waaraan we niet konden voldoen of dat we ons bedrijfsmodel zouden moeten beperken op manieren die ons bedrijf zouden kunnen verlammen. Nu hebben we normen voor naleving en een constructieve en open dialoog met onze toezichthouders.

Bovendien zijn interacties met andere bedrijven – zowel cryptobedrijven als traditionele bedrijven – eenvoudiger met de Bitlicense. Banken, en belangrijker nog: toezichthouders op banken beschouwen de Bitlicense als een extra niveau van comfort voor de veiligheid en soliditeit van ons bedrijf. Hardwarefabrikanten en softwareprogrammeurs weten dat we worden gereguleerd door NYDFS, en dat respecteren ze.

De Bitlicense geeft ons ook geloofwaardigheid in de omgang met andere toezichthouders. Terwijl we uitbreiden naar nieuwe rechtsgebieden, hebben we het momentum van de New York-licentie en alle beleidsregels en procedures die we hebben opgesteld tijdens het Bitlicense-aanvraagproces. We verwachten dat we door ons succes in New York gunstiger zullen worden ontvangen in deze nieuwe markten.

Het verkrijgen van de Bitlicense vereiste Coinsource om rigoureuze, op naleving gebaseerde controles door de NYDFS te ondergaan. Kunt u uitleggen hoe Coinsource Bitcoin-geldautomaten ervoor zorgen dat de machines niet worden misbruikt, gehackt of gebruikt voor illegale activiteiten? Wat voor soort controles en controles voert Coinsource uit op gebruikers van de geldautomaten om naleving te garanderen?

Sheffield Clark: Aangezien Coinsource een nationaal erkend en federaal gereguleerd bedrijf is, nemen we KYC / AML-compliance zeer serieus. Alle geldautomaten van Coinsource vereisen de juiste ID-verificaties, telefoonnummers en meer. We delen of verkopen geen enkele informatie aan derden.

Nu er zoveel online uitwisselingen beschikbaar zijn, kunt u ons wat meer vertellen over de langetermijndoelen van Coinsource als een bedrijf dat zich richt op fysieke geldautomaten? Hoe beoogt uw bedrijfsmodel duurzaam te concurreren met b.v. Binance, Coinbase of Bittrex, vooral gezien het feit dat gebruikers zich online moeten registreren voordat ze een Coinsource-geldautomaat gebruiken?

Sheffield Clark: Bitcoin-geldautomaten zullen dezelfde aantrekkingskracht blijven uitoefenen om dezelfde reden als gewone geldautomaten: ze zijn directer en toegankelijker. De meeste mensen met een toevallige interesse in cryptocurrencies willen niet door de hoepels springen van het verbinden van een bankrekening, wachten op een overboeking van een postwissel, prijsgrafieken volgen, koop- en verkooporders maken, enz. We bieden de eenvoudigste toegang. naar bitcoin tegen een concurrerend tarief.

Heeft u gebruiksstatistieken om met ons te delen die mogelijk interessant zijn voor onze lezers? Bijvoorbeeld hoeveel gebruikers van Coinsource-geldautomaten, gemiddelde transactiewaarde, meest populaire locatie?

Sheffield Clark: Ik zou zeggen dat het meest interessante datapunt is dat we ‘s werelds grootste bitcoin-ATM-operator ter wereld zijn. In tegenstelling tot al onze concurrenten, die software-integratie van derden op bestaande machines moeten gebruiken, bieden we een volledige stack-service met eigen software, hardware en klantenondersteuning.

Een van de blogposts op uw website vertelt hoe cryptocurrencies een oplossing zijn voor mensen zonder bankrekening. Hoe speelt Coinsource in op deze oplossing? Welke diensten kan het bedrijf aanbieden aan de banklozen van de Verenigde Staten?

Sheffield Clark: Simpel gezegd, voor degenen zonder bankrekening in de VS en uiteindelijk in het buitenland, is een bitcoin-geldautomaat die fysiek contant geld opneemt de meest directe manier om toegang te krijgen tot het nieuwe wereldwijde financiële systeem. Bitcoin ATM-netwerken bieden een bron voor waardewinkels die niet discrimineren op basis van sociaaleconomische geschiedenis.

Kun je ons vertellen over toekomstige plannen voor uitrol in andere landen buiten de VS? Op welke landen zal Coinsource zich vervolgens richten, en waarom?

Sheffield Clark: We begrijpen dat de aantrekkingskracht van geldautomaten met cryptocurrency universeel is en staan ​​daarom zeker open voor het idee om ons bereik in de toekomst uit te breiden. Voorlopig is ons primaire doel er echter voor te zorgen dat Amerikanen in alle 50 staten gemakkelijk toegang hebben tot bitcoin.

Wie is uw doelgroep? Is er een grote populatie zonder bankrekening in de VS??

Sheffield Clark: Hoewel een aanzienlijke minderheid van Amerikanen zonder of onder de bank blijft, is ons product bedoeld voor consumenten in alle demografische categorieën die een eenvoudige en toegankelijke optie willen bij het kopen van bitcoin..

Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen die projecten zoals Coinsource in de nabije toekomst zullen moeten overwinnen?

Arnold Spencer: Internationale regelgevende markten vormen een uitdaging voor alle cryptobedrijven. De uitdagingen zijn complex omdat de regelgeving van land tot land verschilt en elk land een veranderend, evoluerend regelgevingslandschap heeft. Bepaalde rechtsgebieden proberen cryptobedrijven aan te trekken door lage regelgevingshindernissen te handhaven. Maar cryptocurrency is een wereldwijde markt en een product zonder grenzen. Vanuit ons perspectief zullen bedrijven moeten voldoen aan de meest restrictieve regelgeving om wereldwijd succesvol te kunnen opereren. Door simpelweg aan de regelgeving voor Malta of de staat Georgia te voldoen, kunnen bedrijven geen toegang krijgen tot grote markten zoals New York, Tokio en Londen.

De transactiekosten van Coinsource zijn aanzienlijk hoger dan bij andere uitwisselingsplatforms. Welke waarde heeft een Bitcoin-geldautomaat om die hoge vergoeding te rechtvaardigen??

Sheffield Clark: Bitcoin-geldautomaten verschillen op veel manieren van beurzen. Bij beurzen is er geen mogelijkheid om een ​​onmiddellijke verkoop van munten uit te voeren, en op de meeste beurzen is er ook geen onmiddellijke koopmogelijkheid. Beurzen, evenals de meeste Bitcoin ATM-concurrenten van Coinsource, brengen extra ‘verwerkingskosten’ in rekening bovenop de wisselkosten. We doen niet.

Uitwisselingen vereisen ook uitgebreide bank- en creditcard- / betaalpasinformatie van hun klanten, terwijl Coinsource alleen een identiteitsbewijs vereist in overeenstemming met de nationale en federale bankvoorschriften. Ten slotte behoren onze tarieven tot de laagste in de Bitcoin ATM-sfeer, waardoor de niet-bankiers, de onderbankiers en zelfs een eerste bitcoin-koper naar een van onze kiosken kunnen lopen, contant geld kunnen invoegen en onmiddellijk bitcoin kunnen kopen en bezitten..

Hoe ziet de relatie met een bedrijfslocatie eruit? Onderhouden ze de machines? Ontvang een deel van de opbrengst?

Sheffield Clark: Coinsource bezit en beheert alle aspecten van hun Bitcoin ATM-producten en -diensten. Van live 7-daagse klantenondersteuning tot contante ophaal- / inleverdiensten voor gepantserde auto’s, installatie en onderhoud van machines, de winkeleigenaren en werknemers die Coinsource Bitcoin-geldautomaten hosten, hoeven geen vinger uit te steken, het is een bedrijfsmodel waar ze elke maand een cheque ontvangen voor het hosten van een ruimte van 2 ft x 2 ft en een stopcontact. Beide bedrijven profiteren ook van een aanzienlijke toename van het aantal bezoekers en de verkoop.

Hoewel het lijkt dat elk project dat diensten / producten aanbiedt ergens in de financiële toeleveringsketen er een nodig zou hebben, hebben maar weinig teams een formele General Counsel. Kunt u wat meer vertellen over de rol van General Counsel bij een blockchain-project??

Arnold Spencer: Ik behandel alle juridische en nalevingskwesties voor Coinsource, in nauwe samenwerking met onze CEO en onze CCO. Deze verantwoordelijkheden omvatten brede strategische planningskwesties, zoals het ontwikkelen en implementeren van ons eigen nalevingsprogramma of het overwegen van strategische groeistrategieën op basis van juridische kwesties in verschillende jurisdicties. En de verantwoordelijkheden omvatten ook meer traditionele juridische kwesties, zoals arbeidsovereenkomsten en HR-kwesties.

Coinsource besloot bij de oprichting dat we een nalevingscultuur zouden creëren, dat het bedrijf het werken binnen de wettelijke en regelgevende kaders als uitgangspunt van zijn missie zou opnemen. Dat is relatief uniek in de cryptocurrency- en blockchain-industrie. Veel van de ondernemers in deze ruimte zijn primair gericht op innovatie en disruptie, wat waardevol kan zijn. Maar er zijn vaak hiaten tussen deze nieuwe bedrijfsmodellen en bestaande regelingen voor naleving van regelgeving. Als General Counsel zorg ik ervoor dat onze creativiteit in overeenstemming is met de wet.

Hoe zou u het argument tegengaan dat Bitcoin, of beter nog privacymunten zoals Monero / Zcash, illegale activiteiten op grote schaal zullen vergemakkelijken??

Arnold Spencer: Criminelen hebben zich schuldig gemaakt aan illegaal gedrag lang voor de opkomst van fiat-valuta’s, niet minder cryptocurrencies. Voorstanders van cryptocurrency hebben nooit beweerd dat dit een oplossing was voor criminele activiteiten, maar eerder dat cryptocurrencies enorme voordelen hadden ten opzichte van fysieke fiat-valuta’s. Een van die voordelen is dat cryptocurrency-transacties kunnen worden gevolgd op hun blockchain.

We zien nu al dat wetshandhavers geavanceerde blockchain-strategieën aannemen om criminele activiteiten die cryptocurrencies gebruiken te onderzoeken en te vervolgen. We zien dus een trend naar brede acceptatie van Bitcoin onder gezagsgetrouwe bedrijven en individuen. Ongetwijfeld zullen criminelen proberen privacymunten te gebruiken voor illegale activiteiten, maar dat plaatst deze munten eenvoudig op hetzelfde niveau als contant geld.

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me