Simona Pop is niet zomaar een meisje. Maar nogmaals, praten met iedereen die betrokken is bij het laten groeien van het Ethereum-ecosysteem, draait het gesprek zelden naar het weer. Als hoofd Marketing en Community voor ConsenSys ‘project The Bounties Network, ze heeft zich een weg door een paar barrières moeten banen.

Vrouwen zijn niet alleen verantwoordelijk voor rechtvaardigheid 5 procent van de blockchain-industrie, maar Pop heeft geen programmeerachtergrond, maar komt uit de sociale media-ruimte. Voeg daar nog concepten aan toe die nog niet bestaan, en het is alsof je je weg in het donker voelt. Zonder zaklamp.

Dus wat bracht haar in de eerste plaats naar blockchain en waarom is ze zo gepassioneerd door het ConsenSys-ideaal? En wat is eigenlijk The Bounties Network en hoe ziet een ‘world on bounties’ er eigenlijk uit??

“Een van de belangrijkste gebieden van blockchain waar ik me echt tot aangetrokken voelde, is het feit dat het de potentie heeft om het speelveld te egaliseren”, zegt ze. “Ik vind dat de gedecentraliseerde aard en het feit dat het door iedereen kan worden gebruikt, ongeacht de geografie of infrastructuur binnen een bepaalde samenleving, echt heel interessant is.”

Werken om de wereld te veranderen

Het Bounties-netwerk

Het Bounties-netwerk

Er wordt vaak gezegd dat echte innovators de kracht hebben om te zien wat mensen nog niet weten dat ze nodig hebben. Zoals de smartphone of internet. Maar het is niet eenvoudig om mensen te overtuigen om een ​​sprong in het diepe te wagen, laat staan ​​als het gaat om het opschudden van de status quo of om de wereld te veranderen.

“Al zo lang, vooral in het Westen, gaan we er ten onrechte vanuit dat dit de norm is. Maar dan spreek je met verschillende mensen uit verschillende gebieden, zoals Latijns-Amerika of Afrika of het Midden-Oosten. Je realiseert je dat de drempels om toegang te krijgen tot de wereldeconomie in de huidige situatie vrij hoog zijn ”, blikt Pop terug.

“Hoe meer je leest, hoe meer je nadenkt over de mogelijkheden en echt enthousiast wordt om dingen te laten gebeuren. Dit is waar blockchain je echt dat platform geeft, omdat het de macht teruggeeft aan het individu. Als je iets wilt doen, kan dat echt. “

[The Bounties Network] gaat over het veranderen van de manier waarop de wereld werkt. En ik denk dat we daarom dit zeer ambitieuze doel hebben geformuleerd, maar ik denk absoluut dat het haalbaar is … Je boort deze wereldwijde pool van creativiteit en innovatie aan en echt nobele initiatieven waar mensen deel van willen uitmaken en waar ze echt bij betrokken willen zijn. Laten we eens kijken hoe breed we dit kunnen uitbreiden, hoe breed we het kunnen bouwen. “

Barrières doorbreken

Pop creëerde in mei de ervaringsinstallatie van het Bounties Network op het Ethereal-evenement van ConsenSys in New York. Het heette de Hive of Ideas bij Ethereal omdat ze mensen aan het denken wilde zetten over de mogelijkheden van blockchain. Maar ook om te communiceren dat je geen programmeur hoeft te zijn om in blockchain te werken als je de visie en een idee hebt.

“Ons belangrijkste doel voor dit jaar”, zegt ze, “is om blockchain te introduceren bij mensen die niet technisch zijn, die geen ontwikkelaars zijn, die nog niet eens zoveel onderzoek hebben gedaan of zoveel weten over nodes en hashes en cryptografie. Het gaat erom het in zeer duidelijke bewoordingen te formuleren. “

Wat is The Bounties Network?

Met het Bounties-netwerk kunnen gebruikers taken maken en uitvoeren in alle branches. Hoewel premies van oudsher worden gebruikt in de ontwikkeling voor kennisbanken of bugs, legt Pop uit, “ het is een heel, heel eenvoudig formaat waarmee je een taak kunt maken en deze kunt uitvoeren. En het wordt uitbetaald in elk token op Ethereum. “

Met een groeiende community en een solide gebruikersbestand in de duizenden, begint het netwerk vorm te krijgen. Iedereen heeft toegang tot live premies of kan vrij eenvoudig een nieuwe premie instellen door een MetaMask-extensie in hun browser te installeren.

Maar hoe ziet een premie eruit??

Bounty

Live premies

“Ze kunnen zo eenvoudig of complex zijn als u wilt. Van vertalingen van materiaal over blockchain… tot ontwerpen. We betalen eigenlijk veel van het werk voor het eigenlijke platform. Het is heel eenvoudig om van A naar B te komen. “

Als je denkt dat je al vergelijkbare alternatieven hebt gezien, komt dat omdat The Bounties Network nog maar net is begonnen. Naast eenvoudige, traditionele taken, verkent Pop het belonen van hele processen of zelfs afdelingen.

Ze zegt: “Een van de dingen die ik binnen ConsenSys echt graag wil onderzoeken, is eigenlijk het hele interviewproces belonen. De manier waarop we normaal zouden gaan, is dat recruiters een hele reeks cv’s krijgen die ze moeten doorzoeken. Dan heb je een intro-oproep, dan heb je nog een oproep, dan heb je nog een oproep, enzovoort. Wat als we een premie opzetten om een ​​shortlist met kandidaten te maken? “

The World on Bounties

The Bounties Network is beschreven in de Task Rabbit of Fiverr van blockchain, maar Pop gelooft dat het veel meer is dan dat. En terwijl we ons voorbereiden op Web 3.0 (eigenlijk het internet van alles), zullen premies de manier waarop mensen werken en communiceren voor altijd veranderen.

Freelancen vanuit huis, werken vanaf een computer kan een isolerende levensstijl zijn. Met het web van alles en overal kunnen mensen de verloren menselijke verbinding herstellen. “Als onderdeel van het‘ ConsenSys Cares ’-initiatief dat we binnen ConsenSys uitvoeren, hebben we daadwerkelijk iemand een boom laten planten,” zegt ze.

“Iemand heeft een premie-gezegde opgezet:‘ doe iets voor je gemeenschap. ’Ik denk dat het iemand in San Francisco was en dat iemand in Washington daadwerkelijk een boom ging kopen, deze plantte en vervolgens het verifieerbare bewijs overlegde dat ze de premie hadden voltooid. Er is een foto van de boom die ze hadden gekocht, er is een foto van hen die de boom planten met de datum erop. Ze hebben het volledige verifieerbare bewijs van die actie. “

Dus, naast het voltooien van online taken zoals schrijven en ontwerpen, zullen premies het scherm van uw desktop achterlaten en de gemeenschap binnenkomen. “Absoluut, je kunt dingen organiseren die mogelijk een sociale en ecologische impact hebben. Dat is een groot ding waar we ons ook op focussen ”, zegt Pop enthousiast.

Dus via premies, heel gemeenschappen zouden kunnen samenwerken om een ​​probleem op te lossen, het regenwoud te redden, of hun afval op de juiste manier te recyclen, of te stoppen met het gebruik van plastic.

“We zien een wereld op Bounties. Een wereld waarin we de manier waarop we werken en samenwerken aan projecten volledig veranderen. Dus ik stelde me bijvoorbeeld dit hele raamwerk voor toen ik 10 dagen in Ethereal in New York was en op basis van mijn vaardigheden, tijd en locatie kon ik op de hoogte worden gebracht van de premies die overal in New York plaatsvinden en in die 10 dagen , Zou ik ervoor kunnen kiezen om aan een gemeenschapsproject in Brooklyn te werken, wat vertaling, wat advies, misschien ook een kunstproject! “

Dit zou betekenen dat mensen kunnen werken waar ze maar willen, vanuit elk deel van de wereld en ook het werk kunnen doen waar ze zin in hebben, in plaats van elke dag dezelfde repetitieve taken. Tegelijkertijd profiteren de gemeenschap en de wereld als geheel.

“Mensen bevinden zich ooit in deze situatie waarin ze in een bepaald tijdsbestek werk moeten doen vanaf een bepaalde locatie, want dat is precies de manier waarop we het al jaren doen. Dat is gewoon de manier waarop de installatie is. Laten we dat maar afschaffen. Laten we mensen hun tijd teruggeven, ze belonen met de juiste waarde voor het werk dat ze doen en laten we mensen in staat stellen samen te werken waar ook ter wereld, niet alleen in West-Europa en Noord-Amerika. “

Laatste gedachten

Het is niet gemakkelijk om een ​​gesprek met Simona Pop af te ronden. Ze heeft een magnetisme waardoor je langer wilt blijven hangen, dingen dieper wilt bespreken en echt betrokken wilt raken. Pop geeft zelf grif toe dat ze er niet genoeg van kan krijgen om over de mogelijkheden van blockchain te praten.

Maar zijn er afscheidsgedachten of advies van een Ethereum-evangelist die werkt aan een betere, betere toekomst?

“Mijn advies is altijd: doe mee! Als je interesse hebt in code, neem dan deel aan de bouw. Voor alle anderen die de mogelijkheden van blockchain in hun vakgebied willen verkennen, kom het gewoon uitproberen. We zitten in hetzelfde schuitje.”

Heel erg bedankt Simona Pop!