Crypto-aanbevelingen verdwenen zuur | Een Celebrity Special

De afgelopen anderhalf jaar is de crowdfundingtrend van ICO enorm gegroeid. Het lijdt geen twijfel dat een overweldigend aantal blockchain-gebaseerde projecten elke dag aanzienlijk groeit.

Nu de concurrentie venijnig wordt, schaffen sommige ICO’s hulp van beroemdheden aan om hen te helpen voorop te blijven lopen. Tegelijkertijd groeit het crypto-enthousiasme onder beroemdheden, en het is geen verrassing dat veel crypto-aantekeningen van beroemdheden de krantenkoppen halen.

De interesse van beroemdheden in de cryptocurrency-sector is niet nieuw. In feite zijn er nogal wat beroemdheden naar buiten gekomen steun tonen voor hun favoriete crypto’s op verschillende manieren. Aan het begin van het jaar pronkte zangeres Katy Perry met haar ‘crypto-manicure’ op Instagram als een toewijding aan cryptocurrencies. Rapper 50 cent accepteerde bitcoin-betalingen voor zijn album Animal Ambition uit 2014, terwijl Nas fans beloonde met Bitcoin op zijn Nas Trivia-wedstrijd op de Rap Test-website.

Katy Perry Crypto-Claws

Afbeelding afkomstig van Katy Perry Instagram

Dus, waarom beroemdheden en cryptocurrencies mengen?

De beweging naar crypto-goedkeuringen is er een die zowel nieuw als onverwacht was voor de industrie. Desalniettemin hadden ICO-bedrijven symbiotische relaties met deze beroemdheden om één belangrijke reden: beroemdheden zijn geweldige influencer-marketeers. Ze hebben een overweldigende hoeveelheid invloed op een groot aantal doelgroepen, zowel op sociale media als offline. Bovendien kunnen ze moeiteloos het publiek over een ICO-fondsenwervingsevenement vertellen.

Bovendien hebben mensen de neiging beroemdheden te verafgoden. Daarom, als een beroemdheid een product promoot, is de kans groot dat hun fans het product kopen. Hoewel niet alle spelers in de industrie het eens zijn met de goedkeuring van beroemdheden theorie werkt de blootstelling blijkbaar voor sommige ICO’s. Niet alle crypto-goedkeuringen van beroemdheden werken echter, aangezien sommige gehypte ICO’s aanzienlijke mislukkingen ervaren. Hier is een blik op enkele van deze mislukkingen, samen met de beroemdheden die ze onderschreven.

Mislukte Crypto-aanbevelingen van beroemdheden

Steven Seagal

Steven Seagal

Afbeelding afkomstig van Twitter

De eerste op de lijst is de beroemde actiester Steven Seagal. Hij haalde dit jaar de krantenkoppen na goedkeuring van een ICO genaamd Bitcoiin2Gen, in de volksmond bekend als Bitcoiin. Hij diende als de merkambassadeur van de ICO en ging zelfs zo ver dat hij meerdere keren de munt op zijn Twitter-account haalde. Op een gegeven moment suggereerde hij zelfs dat de munt beschikbaar zou zijn op enkele van ‘s werelds grootste crypto-exchanges.

Gelukkig kreeg de staat New Jersey lucht van het dubieuze project en vaardigde een bevel tot staking uit aan de oprichters van Bitcoiin. Er wordt beweerd dat Bitcoiin niet als zekerheid in de staat was geregistreerd en dat het bedrijf onrechtmatig niet-geregistreerde effecten verkocht. Het is niet verwonderlijk dat Seagal en de oprichters van het project uit elkaar gingen met iets meer dan $ 75 miljoen. Sindsdien is het Twitter-account van Seagal grotendeels inactief gebleven.

Paris Hilton

Paris Hilton

Afbeelding afkomstig van Paris Hilton Twitter

Seagal was niet de enige beroemdheid die een controversieel ICO-project steunde. Ook televisiester en hotel-erfgename Paris Hilton werd in de hype gelokt. Ze onderschreef LydianCoin, een symbolische promotie van een in Singapore gevestigd bedrijf dat een geavanceerd digitaal marketing- en advertentieplatform wil creëren. Ze stuurde een tweet naar haar volgers over de nieuw opkomende LydianCoin – een daad die zware kritiek kreeg van experts binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Kort daarna ontdekte de SEC dat de Chief Executive van LydianCoin, Gurbaksh Chahal, betrokken was bij een zaak van huiselijk geweld en schuldig was aan het misbruiken van zijn vriendin. Chalal werd geconfronteerd met mogelijke gevangenisstraf voor het overtreden van zijn voorwaardelijke vrijlating en ook voor het misbruiken van een andere vrouw. Na deze ontdekking heeft Paris haar tweet over LydianCoin verwijderd en heeft sindsdien niet meer gesproken over cryptocurrency. Onmiddellijk daarna begon de SEC investeerders te waarschuwen voor de risico’s van betrokkenheid bij ICO’s, met name die gepromoot door beroemdheden.

DJ Khaled en Floyd Mayweather

Floyd Mayweather

Afbeelding afkomstig van Floyd Mayweather Twitter

Zowel DJ Khaled als Floyd Mayweather raakten betrokken bij een crypto-scam toen ze ermee instemden Centra te promoten. Centra Tech beweerde dat het samenwerkte met Visa en MasterCard om cryptocurrency-betaalpassen te lanceren. Deze kaarten moesten Centra-klanten de mogelijkheid geven om winkelaankopen te doen met hun cryptofondsen. Helaas ontdekte de SEC dat Centra Tech dergelijke partnerschappen niet had met Visa of MasterCard en een aantal van de namen van hun werknemers had verzonnen.

Na deze ontdekking werden de oprichters van Centra Tech gearresteerd, aangeklaagd en aangeklaagd wegens fraude. Gelukkig voor beide beroemdheden kwamen hun namen niet voor in de rechtszaak. De SEC heeft sindsdien echter verschillende waarschuwingen afgegeven tegen andere onderschrijvers van beroemdheden, zelfs waarin wordt gesuggereerd dat beroemdheden het risico lopen te helpen en aan te klagen. Sinds dit incident zijn zowel Mayweather als DJ Khaled vrij gebleven van crypto-aantekeningen en hebben ze vastgehouden aan andere veiligere aantekeningen van beroemdheden.

Wat de SEC vindt van Crypto-Endorsements

De Securities and Exchange Commission (SEC) is oprecht bezorgd over het toenemende aantal crypto-goedkeuringen van beroemdheden. Bovendien, op basis van de bovenstaande inhoud, slagen crypto-goedkeuringen door beroemdheden niet precies. De SEC moedigt investeerders daarom aan om onderzoek te doen voordat ze investeren in door beroemdheden goedgekeurde cryptocurrencies. De SEC wil ook dat beroemdheden weten dat ze mogelijk de antifraudebepalingen van de federale effectenwetten overtreden omdat ze optreden als niet-geregistreerde makelaars voor ICO’s.

Crypto-goedkeuringen door beroemdheden kunnen als onwettig worden aangemerkt, vooral als de beroemdheid het bedrag aan compensatie dat van het ICO-bedrijf voor de goedkeuring is ontvangen, niet bekendmaakt. De actie van SEC ten aanzien van Centra Tech maakt deel uit van hun inspanningen om fraude in een ongereguleerde crypto-omgeving te elimineren. Ze zijn van plan zich te blijven concentreren op dit soort goedkeuringen om investeerders te beschermen en ervoor te zorgen dat bedrijven zich houden aan de effectenwetten, een activiteit die cruciaal is voor het steeds veranderende cryptocurrency-landschap..

Laatste gedachten

Crypto-goedkeuringen hebben de neiging de fans van beroemdheden in verwarring te brengen, omdat ze niet zeker weten of de beroemdheden echt van crypto houden of er alleen maar reclame voor maken. Op basis van enkele van de bovenstaande resultaten lijkt het er echter op dat beroemdheden zelden de tijd nemen om te weten welk soort ICO’s ze nauwgezet onderschrijven. Niet alle beroemdheden hebben echter geen idee. Sommigen zijn ongelooflijk deskundig en willen oprecht een verschil creëren in het land van crypto. Eén ding is waar: de crypto-omgeving is het Wilde Westen, en het loont om uit de buurt van de stekker te blijven. Voer uw due diligence uit en blijf weg van de hype.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map