Crypto-advocaten die ons door een ongereguleerde jungle leiden

Advocaten zijn gespecialiseerd in vele vakgebieden, van dierenrecht tot timesharing. En naarmate de populariteit van cryptocurrency groeit, neemt ook de behoefte aan crypto-advocaten toe. De wetten rond cryptocurrency kunnen vaag zijn en van plaats tot plaats verschillen. Samen met deze warrige regelgeving heeft cryptocurrency zijn eigen soort rechtszaken voortgebracht. Hoewel deze rechtszaken vergelijkbaar kunnen lijken met die in de financiële wereld, hebben velen nog steeds een crypto-expert nodig om te helpen tijdens geschillen.

crypto-advocaten gerelateerde foto

Crypto-advocaten zijn experts in blockchain-technologie en cryptocurrency-regelgeving, als u er een moet inhuren, aarzel dan niet om te bezoeken El Monte advocatenkantoor. Ze helpen bij het afbreken van de technologie voor de rechtbank tijdens een proces. Ze helpen ook bij het doorbreken van de wetten voor ontwikkelaars, uitwisselingen en startups van cryptocurrency. Deze advocaten zijn de aangewezen liaison tussen de cryptowereld en wetgevers. De twee grootste gebieden waar advocaten in cryptocurrency belangrijk zijn, zijn ICO’s en uitwisselingen.

ICO-blunders

Het is gemakkelijk om voor een nep-crypto-whitepaper te vallen, kijk maar naar HoweyCoins. Beleggers hebben ook de neiging om door whitepapers te bladeren en te investeren in een cryptocurrency puur vanwege de hype eromheen. Of zelfs als de whitepaper solide is en de hype echt is, kunnen ontwikkelaars soms gewoon niet leveren. Het is geen gemakkelijke taak om te bepalen of een ICO al dan niet een scam is. Als we echter een verkeerde keuze maken, is het tijd om een ​​crypto-advocaat in te schakelen.

Een voorbeeld van een ICO die niet aan de verwachtingen voldoet, is Centra Tech. De oprichters van het bedrijf worden geconfronteerd met aanklachten nadat ze $ 32 miljoen hebben opgehaald via een ICO en goedkeuring van DJ Khaled en Floyd Mayweather. Dit ICO-schema lokte investeerders naar binnen met claims van grote creditcardpartnerschappen, nep-oprichtersbiografieën en prijsmanipulatie van zijn Centra-tokens (CTR).

In gevallen zoals hierboven is een crypto-advocaat een noodzaak. Beleggers weten dat ze het slachtoffer waren van fraude, maar wijzen op fraude in de niet-gereguleerde juridische wereld van crypto vergt ervaring. In de VS is een belangrijke factor die frauduleuze ICO’s met het juridische systeem verbindt, de SEC’s definitie van een beveiliging. Maar zelfs met de definitie van de SEC, is het aan een crypto-advocaat om de rechtbank te overtuigen of een ICO al dan niet een beveiliging is. In het geval van Centra Tech waren juridische crypto-experts in staat om CTR-tokens als een beveiliging te definiëren en effectenfraude samen met de andere aanklachten tegen het bedrijf aan te pakken..

Crypto-advocaten zijn ook belangrijk bij het voorkomen van rechtszaken die voortvloeien uit ICO’s. Zelfs legitieme bedrijven die met goede bedoelingen een cryptocurrency creëren, kunnen gerechtelijk worden vervolgd. Elk land heeft zijn eigen strikte regels. In de VS heeft elke staat andere wetten, samen met de SEC-uitspraak die vereist dat effecten worden geregistreerd. Crypto-startups die zelf de wetten proberen te achterhalen, zullen in de toekomst ongetwijfeld in de problemen komen.

Uitwisselingen: hacks en aanvallen

Crypto-investeerders zijn sterk afhankelijk van uitwisselingen. We stellen ons vertrouwen in uitwisselingen in de hoop dat ze elke keer perfect zullen werken. Helaas is geen enkele uitwisseling perfect. Hoewel veel problemen kunnen worden opgelost door een snelle e-mail naar het ondersteunend personeel, is soms wat meer expertise nodig. Dit is vooral het geval als er miljoenen dollars mee gemoeid zijn.

Momenteel zijn hacks een van de grootste problemen waarmee uitwisselingen worden geconfronteerd. Crypto Aware-rapporten dat net dit jaar meer dan $ 670 miljoen USD aan crypto-activa is gestolen. Er zijn geen winnaars in een crypto-hack. Het heeft een negatief effect op zowel de beurzen als de investeerders. Elke keer dat er een hack plaatsvindt, volgt er zeker een juridisch drama.

Beurzen gehackt

Live action shot van iemand die krijgt.

De meest opvallende recente hack betreft de Japanse crypto-uitwisseling Coincheck. Meer dan $ 400 miljoen van NEM-munt werd gestolen, gevolgd door een overvloed aan juridisch drama. Honderden investeerders hebben de beurs aangeklaagd voor ongeveer $ 2 miljoen aan schadevergoeding. De eisers zijn van mening dat Coincheck hun investeringen niet heeft beschermd en verantwoordelijk moet worden gehouden.

Wanneer een hack zo groot is, is het aan crypto-advocaten om uit te zoeken wat er voor de rechtbank is gebeurd. Ze moeten een schadevergoeding eisen tegen Coincheck en bewijzen dat de uitwisseling deels verantwoordelijk is voor het verlies. Advocaten hebben ook de taak om de rechtbank te overtuigen hoeveel eisers precies aan schadevergoeding verschuldigd zijn. Voor beide taken is crypto-expertise nodig om alles te vereenvoudigen tot juridische termen die de rechtbank gemakkelijk kan begrijpen.

De zaak roept overal serieuze discussies op over uitwisselingen over regelgeving. Maar totdat er meer regels zijn uitgewerkt, zullen we gewoon deze discussies voeren. Ervaren uitwisselingen hebben meestal een team van advocaten om hen te helpen bij het navigeren door de warboel van wetten rond cryptocurrency. Alleen gespecialiseerde crypto-advocaten kunnen hen helpen beschermen tegen fouten en warmte opvangen van investeerders of hun lokale overheid.

Laatste gedachten

Hoewel het uw beste gok is om weg te blijven van rechtszaken (tenzij u een advocaat bent), is het niet altijd zo gemakkelijk. Beurzen worden gehackt, ICO’s vallen erdoorheen en er gaat geld verloren. Vergeet niet uw due diligence te doen en wees voorzichtig met uw investeringen. Als er zich problemen voordoen, zullen crypto-advocaten er zijn om te helpen bij het navigeren door de steeds veranderende wet van de crypto-ruimte.