Bitcoin Cash (BCH) ging onlangs in een absolute traan.

Eind oktober terug het testte een ondersteuning van ~ $ 320,00. In de vroege uren van 12 november bereikte het een nieuw record van ~ $ 2.400. Ondertussen heeft Bitcoin (BTC) een grote terugval geleden, van een maximum van $ 7.700 een paar dagen geleden naar een dieptepunt van minder dan $ 6.000 gisteren.

Voor velen in de cryptocommunity begint het erop te lijken dat BCH en BTC koning van de heuvel spelen, en deze wapenwedloop heeft van beide kanten tot speculatie geleid over wat er van deze fluctuatie zal komen..

Bitcoin-fans zeggen dat dit slechts een pomp en een dump is, terwijl Voorstanders van Bitcoin Cash zeggen dat BCH is ingesteld om BTC in te halen als de echte Bitcoin-valuta.

Dus welke kant heeft gelijk?

Welnu, BCH heeft een grote correctie ondergaan sinds zijn recordhoogte gisteren, en zag de prijzen dalen tot zo laag als ~ $ 1.050 gisteren. Maar de aanpassing van de hashrate-moeilijkheidsgraad van 13 november van BCH en de voortdurende waardevermindering van BTC doet ons denken dat deze worstelwedstrijd nog niet voorbij is

En hoewel we geen cryptoprofeten zijn, kunnen we u de argumenten geven waarom beide zijden van deze medaille denken dat hun valuta uiteindelijk zal zegevieren. Dus sluit je aan en wek die analytische eetlust op – het wordt pittig.

Het flipperen

Om dit debacle beter te begrijpen, moet u The Flippening en zijn context begrijpen (let op: deze flippening heeft geen verband met Ethreum, wat een andere samenzwering op zich was​.

Terug in augustus, geruchten begonnen te circuleren op Bitcoin-forums dat BCH een kans had om BTC te overwinnen in waarde en algemene marktkapitalisatie. De logica is dat, aangezien BCH-mijnbouw winstgevender is, mijnwerkers BCH-transacties via BTC zouden gaan verwerken, waardoor een verschuiving in hashpower van de ene munt naar de andere wordt gemarkeerd..

Bovendien biedt BCH snellere transactietijden met een blokschaaloplossing van 8 MB in tegenstelling tot de blokgrootte van 1 MB van BTC.

Neem deze twee factoren samen en je hebt een sterk argument voor de superioriteit van BCH.

Maar de hype leverde niets op en The Flippening is nooit gebeurd. In feite heeft BCH uiteindelijk meer geleden dan BTC. Na het behalen van 300% binnen enkele dagen en met een top van meer dan $ 900,00, zag BCH een gestage daling terug naar $ 300,00 niveaus.

Deze afname bevestigde alleen de vermoedens van de verdediger van BTC. Het leek erop dat de Flippening-hype een voor de hand liggende pomp en dump was van Koreaanse en Chinese mijnwerkers, wier beurzen het grootste deel van het muntenvolume tijdens de stijging zagen.

Maar hoe zit het nu?

Er is een groot aantal Bitcoin Cash-supporters die zeggen dat de daadwerkelijke Flippening voor de deur staat.

Sceptici en Bitcoin-fans noemen de pomp en dump van augustus als een herinnering dat Bitcoin koning is en dit is gewoon weer een zinloze aanval op de nummer 1-plek van de munt. Ze voerden ook aan dat dezelfde instroom van geld uit Oost-Azië de prijspiek stimuleert, waarbij een aanzienlijk deel van het volume van de munt wordt verhandeld via de Koreaanse beurs Bithumb.

Er spelen echter meer variabelen tijdens deze doorstart die onze aandacht verdienen voordat we een weloverwogen beslissing nemen over de toekomst van Bitcoin. Dus wat maakt de dreiging van deze Flippening anders dan de vorige? Hier zijn de argumenten ter verdediging van het recht van BCH op de troon:

Een anonieme augur

Onlangs links naar een pastebin.com bericht betreffende The Flippening begon te circuleren op reddit, 4chan en andere cryptoforums. Het bericht dateert van 30 juli en is griezelig nauwkeurig met zijn vooruitziende blik. Het voorspelt de pomp van BCH in augustus door kleinere mining pools, het falen en opschorten van Segwit2x, en de uiteindelijke acceptatie van BCH door de grote namen mining pools in China..

De laatste voorspelling is echter de meest vernietigende voor BTC en het belangrijkste voor BCH om een ​​dominante acceptatie te zien: namelijk de meerderheid van de mijnbouwmacht verschuift van BTC naar BCH. In wezen zou dit betekenen dat meer mijnwerkers BCH-transacties verwerken dan BTC, waardoor BCH de meerderheid van de mijnbouwmacht op de Bitcoin-blockchain krijgt..

En vanaf zondag lijkt deze profetie zichzelf in vervulling te laten gaan De hashrate van BCH heeft die van BTC overwonnen. Dit wil niet zeggen dat The Flippening op dit moment gegarandeerd is – hashrates zijn constant in beweging, en nu de hashrate-moeilijkheid van BCH is toegenomen, beweren BTC-voorstanders dat miners zullen terugkeren naar BTC.

Maar deze omstandigheden illustreren dat de adoptie van mijnwerkers cruciaal is voor het overleven van beide munten in deze wedstrijd, en het begrijpen van deze logica is essentieel om de invloed van mijnbouwmacht op de marktevaluatie te begrijpen..

De borgtocht van Bitcoin Classic en de ondersteuning van Gavin Andersen

Afgelopen vrijdag kwamen de ontwikkelaars bij Bitcoin Classic kondigde aan dat ze de code-ondersteuning voor Bitcoin zouden laten vallen na de Segwit2x-storing. Een blogpost geschreven door Tim Zander, de releasemanager van Bitcoin Classic, smeekt iedereen die Bitcoin Classic gebruikt om naar een alternatief knooppunt te verhuizen voordat Bitcoin Classic wordt afgesloten. Hij dringt er bij gebruikers op aan om massaal naar BCH te komen en zegt: “Ik weet zeker dat we binnen maximaal 6 maanden het‘ Cash ’zullen laten vallen en het‘ Bitcoin ’zullen noemen. ”

Bitcoin Classic moet niet worden verward met Bitcoin Core, de referentieclient die momenteel BTC gebruikt. Hoe dan ook, veel BCH-supporters zagen het Bitcoin Classic-nieuws als een verdere bevestiging dat BCH meer in overeenstemming is met de visie die Satoshi Nakamoto had voor Bitcoin toen hij het in 2009 uitvond..

Keu Gavin Andersen. Satoshi verliet Andersen om zijn opvolger te worden als hoofdontwikkelaar toen hij Bitcoin Core verliet in 2017. Gisteren, Andersen tweette dat Bitcoin Cash is wat hij in gedachten had toen hij in 2010 aan zijn werk bij Bitcoin Core begon. Met deze aankondiging volgt Andersen de voorsprong van Bitcoin Classic in BCH onderschrijven als meer in lijn met de visie van Satoshi voor de toekomst van Bitcoin.

gavin tweet

Net als bij het pastebin-bericht en de blogpost van Bitcoin Classic, hebben velen de steun van Andersen voor BCH opgevat als een zeker teken dat The Flippening deze keer echt is, maar dit heeft de nee-zeggers er niet van weerhouden deze gebeurtenissen af ​​te doen als louter een samenzwering..

Dus waarom zijn ze nog steeds niet overtuigd??

Op een basisniveau zijn BTC-verdedigers van mening dat BTC te diepgeworteld is als de dominante cryptocurrency. Ze beweren dat het de gouden standaard is geweest voor het uitwisselen van crypto, en totdat beurzen meer handelsparen voor BCH en andere valuta’s vermelden, zal het de marktstandaard blijven.

De kern van dit argument ligt in het first mover-voordeel dat BTC heeft ten opzichte van BCH, wat in wezen zegt dat, aangezien BTC als eerste bestond, het altijd de eerste zal zijn in de hoofden van mensen..

Het marktprecedent van BTC vormt de hoeksteen van zijn verdediging, en dit precedent draagt ​​bij aan de mentaliteit dat de instroom van transacties van Koreaanse beurzen BCH’s bullish streak een herhaling van augustus maakt – gewoon weer een pomp en dump. Velen zien de terugtrekking van BTC ook als een gezonde correctie van wat er is geweest een geweldige bull run sinds maart dit jaar.

De BTC-gemeenschap is onwankelbaar in zijn loyaliteit en sterk in zijn aantal. Tot nu toe zien ze de hashrate-omschakeling en BCH bullish stijgen als een nieuwe aanval op hun munt en de integriteit ervan, want voor hen is het alleen dat – een nieuwe aanval die zal mislukken en BTC alleen maar sterker zal maken..

Vanaf vandaag zouden de meeste cryptoworld hun logica geloven. Na een enorme uitverkoop op Bithumb om ongeveer 2:00 uur CST, BCH flirtte met een ondersteuningsniveau van $ 1.300 – $ 1.400. Het is misschien te vroeg om BCH volledig te tellen, vooral te midden van geruchten dat marktwalvissen zoals Tim Draper miljoenen aan Bitcoins hebben toegewezen aan populaire Amerikaanse beurzen.

Waar verlaat dit ons??

November was een tumultueuze tijd voor Bitcoin en de grotere wereld van cryptocurrency. Tussen de komst van de Bitcoin Gold-vork in oktober en het nieuws over de annulering van Segwit2x, zijn de markten extreem volatiel en bevindt de toekomst van Bitcoin zich in een zwak evenwicht.

Naar mijn mening zijn er een aantal uitkomsten die steeds meer mogelijk worden door deze gang van zaken.

Ze zijn als volgt:

1). BCH overtreft BTC in marktkapitalisatie en kosten, waardoor BTC in waarde afbrokkelt en beurzen en markten gedwongen worden BCH als de echte Bitcoin te erkennen.

2). Dit is echt gewoon een pomp en een dump, en wanneer degenen die de markt manipuleren besluiten om er een einde aan te maken, crasht de BCH-prijs, wordt geld terug in BTC gedumpt en ziet BTC gestage winsten terug tot $ 10.000.

3). Als de poging om BTC met BCH in te halen serieus is maar uiteindelijk mislukt, zullen we een correctie van de BCH-prijzen zien, maar niet dezelfde crash die we zouden zien met een pomp en een dump. Als gevolg hiervan blijft BTC weer klimmen terwijl BCH een gezonde ondersteuning behoudt na de terugtrekking en de twee naast elkaar bestaan.

Hoewel ik geloof dat deze drie scenario’s mogelijk zijn gezien de gebeurtenissen, onderschrijf ik niet de ene uitkomst boven de andere – dit zijn slechts voorspellingen. Evenmin onderschrijf ik BCH via BTC of vice versa. Dit artikel is bedoeld om de huidige situatie te analyseren en uit te leggen en mag niet worden opgevat als financieel / investeringsadvies.

Dat gezegd hebbende, de komende weken zullen interessant zijn voor cryptocurrency, dus plof wat maïs en ga kijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me