Crypto Coin vs. Token: het verschil begrijpen

Er zijn veel terminologieën voor cryptocurrencies. Nieuwere beleggers kunnen het moeilijk vinden om onderscheid te maken tussen verschillende categorieën. In dit artikel kijken we naar het verschil tussen cryptomunt en token. We onderzoeken ook enkele van de meest relevante projecten in elke categorie en proberen te begrijpen hoe sommige cryptocurrency-projecten migreren van digitale tokens naar digitale munten..

Crypto Coin versus Token vergelijken

Ja, het aantal verschillende terminologieën voor cryptocurrency kan overweldigend zijn voor zowel nieuwe als ervaren investeerders. Er is echter één belangrijk onderscheid dat de classificatie van cryptomunt versus token eenvoudig te begrijpen maakt.

De voorwaarde munt verwijst over het algemeen naar elke cryptocurrency die zijn eigen afzonderlijke, zelfstandige blockchain heeft. De voorwaarde teken of digitale tokens kan verwijzen naar elke cryptocurrency die bovenop een bestaande blockchain is gebouwd.

Voor nieuwere investeerders in cryptocurrency is het misschien het beste om deze termen te bedenken door een eenvoudige metafoor te gebruiken. Munten vertegenwoordigen in wezen een cryptocurrency die vergelijkbaar is met de fundering of het raamwerk van een gebouw. Tokens vertegenwoordigen daarentegen een cryptocurrency die wordt toegevoegd aan een bestaande infrastructuur. Het proces van het bouwen van een geheel nieuwe blockchain en het lanceren van een munt wordt doorgaans als complexer en tijdrovender beschouwd.

Cryptomunt versus token

Bitcoin werd in 2009 de eerste blockchain en digitale munt ter wereld.

Voorbeelden van grote munt- en tokenprojecten

Bitcoin is misschien wel het beste voorbeeld van een munt. Bitcoin vertegenwoordigt niet alleen de eerste cryptocurrency ter wereld, maar ook de eerste blockchain ter wereld. Sinds de lancering in 2009 zijn er een aantal nieuwe blockchains ontstaan. Omdat de code van Bitcoin open source software is, hebben een aantal projecten volledig nieuwe blockchains gelanceerd door slechts een paar technische componenten aan te passen. Vaak bevatten nieuwe projecten verbeteringen in schaalbaarheid, blokgrootte of andere technische componenten. Charlie Lee creëerde bijvoorbeeld Litecoin met deze aanpak.

Bepalen of een cryptocurrency een munt of een token is, is niet altijd eenvoudig. Op het eerste gezicht lijkt het kijken naar de naam van een project een effectieve manier om onderscheid te maken. Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) hebben bijvoorbeeld munten in hun naam en zijn munten. Binance Coin (BNB) is echter eigenlijk een op Ethereum gebaseerd digitaal token. De beste manier om erachter te komen of een project een munt of een token is, is door op de projectwebsite te kijken. Het is belangrijk op te merken dat zelfs projectteams deze termen soms door elkaar gebruiken.

Ethereum stap-voor-stap handleiding voor gebruikers die hun eigen ERC20-tokens willen maken.

Ethereum biedt een stapsgewijze handleiding voor gebruikers die hun eigen ERC20-tokens willen maken.

Crypto Coin vs. Token: welke is beter te maken?

Bepalen welk type cryptocurrency het beste is om te maken, is echt aan elk projectteam. Zeker, het coderen van een nieuwe blockchain is makkelijker met de beschikbaarheid van open source code. Desalniettemin vereist het ontwerpen van een nieuwe blockchain om voorbij de technische beperkingen van andere bestaande blockchains te breken veel tijd en moeite..


Tokens die zijn gebouwd op bestaande blockchain-netwerken spelen een integrale rol in de cryptocurrency-markt. Er zijn veel projecten die hoog in de ranglijst van marktkapitalisaties staan ​​die geen eigen native blockchains hebben (vanaf augustus 2018). OmiseGo, 0x, Maker en anderen gebruiken bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum om belangrijke technische vooruitgang, branchespecifieke integraties en nog veel meer te realiseren.

Uiteindelijk is het grootste voordeel van het maken van een nieuwe munt (en een nieuwe blockchain) versus een nieuw token (met behulp van een bestaande blockchain) dat er mogelijk minder afhankelijk is van andere teams om regelmatig technische verbeteringen aan te brengen..

Hard Fork of maak een nieuwe blockchain?

De realiteit is dat niet alle projectteams of open source-gemeenschappen het 100 procent eens zijn over alle kwesties. Vaak zien we debatten over welke richting een blockchain en de bijbehorende munt zou moeten gaan. Bitcoin Cash en Bitcoin Gold kwamen bijvoorbeeld naar voren als harde vorken van de originele munt, Bitcoin. In veel gevallen creëren deze hard forks levensvatbare alternatieven voor bestaande blockchain-projecten.

Hoewel hard forks een competitief element toevoegen aan de cryptocurrency-markt, is het heel goed mogelijk dat meerdere cryptocurrencies die afkomstig zijn van dezelfde blockchain in harmonie bestaan. Het is belangrijk op te merken dat cryptocurrencies die afkomstig zijn van hard forks munten zijn, geen tokens.

harde vork

Hard forks spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de toekomstige richting van blockchain-projecten.

Coin Swaps: verplaatsen van token naar munt

Hoewel veel hard-fork-munten qua marktkapitalisatie hoog scoren, vertegenwoordigen deze projecten niet de meerderheid van de cryptocurrencies. De meeste cryptocurrency-projecten op de markt in 2018 beginnen eigenlijk met het lanceren van een digitaal token in plaats van een munt. Er zijn verschillende redenen waarom projectteams dit doen.

Veel blockchain-projecten geven tokens uit tijdens hun ICO’s met de bedoeling om in de toekomst hun eigen blockchain te creëren. Het proces van het inzamelen van geld tijdens een ICO vereist geen nieuw project om al een bestaande, zelfstandige blockchain te hebben. Voor projectteams is het gemakkelijker om fondsen te werven en tokens te verdelen via een bestaande blockchain. Dit vermindert potentiële technische problemen en stroomlijnt het hele ICO-investeringsproces.

Doorgaans lanceren projectteams testnets van hun eigen blockchains voordat ze een openbaar beschikbaar cryptocurrency-mainnet vrijgeven. Zodra een projectteam klaar is om zijn mainnet te lanceren, voert het gewoonlijk uit een muntruil. Dit wordt ook wel een token-swap genoemd. Tijdens dit evenement kunnen gebruikers hun digitale tokens inwisselen voor digitale munten die kunnen worden gebruikt op de nieuwe, zelfstandige blockchain. In 2018 hebben EOS, Tron, VeChain Thor en verschillende andere projecten dit proces voltooid.

Voor beleggers is het belangrijk op te merken dat het wisselen van munten handmatig of automatisch kan worden gedaan. Veel beurzen zoals Binance hebben bijvoorbeeld een functie die digitale tokens automatisch omwisselt voor munten. Voor beleggers die geld in een externe portemonnee opslaan, kan het nodig zijn om een ​​paar handmatige stappen te doorlopen voordat ze nieuwe munten ontvangen.

token swaps

Coin swaps (ook bekend als token swaps) zijn heel gebruikelijk in de cryptocurrency-markt.

Gevolgtrekking

Digitale tokens en munten zijn beide van vitaal belang voor de cryptocurrency-markt. Hoewel er eigenlijk maar één belangrijk verschil is tussen deze twee cryptocurrency-categorieën, is het essentieel om het verschil tussen cryptomunt en token te kennen om de doelen en uitdagingen van verschillende projectteams te begrijpen. Het hebben van deze technische kennis kan op zijn beurt potentiële investeerders helpen om zowel ICO’s als bestaande cryptocurrencies beter te evalueren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map