Het populaire sociale mediaplatform Facebook blijft wenkbrauwen optrekken bij de cryptocommunity. Facebook is ‘s werelds grootste platform voor sociale media met meer dan een miljard geregistreerde gebruikers. En veel analisten zien een crypto Facebook als een essentiële stap naar grootschalige acceptatie. Het platform oefent extreme invloed uit in de digitale sector en hun wereldwijde netwerk zou een essentiële aanvulling kunnen blijken te zijn op de gedecentraliseerde economie.

De nieuwe pro-crypto-houding van het bedrijf zou de gedecentraliseerde economie een broodnodige boost kunnen geven. De socialemediagigant blijft zwijgen over de ontwikkeling van een cryptocurrency, maar ze hebben blockchain-technologie openlijk omarmd, inclusief de oprichting van een nieuwe blockchain-onderzoeksgroep.

Facebook

Het in Californië gevestigde Facebook kwam in 2004 op de markt. Het bedrijf groeide al snel van een kleine onderneming met een paar werknemers tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Facebook heeft momenteel meer dan 27.000 mensen in dienst en wordt openbaar verhandeld op de Nasdaq (GS; FB). Het was tot voor kort moeilijk om de crypto-houding van veel grote technologiebedrijven te bepalen, en Facebook heeft in het verleden gemengde crypto-uitspraken gedaan. Laten we even kijken hoe Facebook in januari overging van het verbieden van alle crypto-advertenties tot het aankondigen van plannen om eerder deze week een blockchain-onderzoeksgroep te starten.

Facebook Office via Businessbundit.com

Facebook Office via Businessbundit.com

Crypto Facebook

Een crypto Facebook zou de komende maanden miljarden mensen kennis kunnen laten maken met cryptocurrencies, aangezien de controversiële CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, de blockchain-technologie serieus lijkt te nemen. Een recent verslag doen van door FOX Business deelde die Facebook-manager David Marcus verliet het Facebook Messenger-app-team om een ​​nieuw team te starten dat zich toelegt op onderzoek naar blockchain-integratie in het platform.

Marcus bevestigde de verhuizing in een Facebook-bericht waarin hij uitlegt dat het messenger-app-programma zeer lonend was, maar nu is hij klaar om door te gaan naar een “nieuwe uitdaging”. De stap is een omkering van het standpunt van Facebook in februari, waarin de uitvoerende macht verklaarde dat het platform “niet van plan was om binnenkort crypto toe te voegen.” Hij legde zelfs verder uit dat cryptobetalingen op dat moment te duur en te traag waren voor gebruik met Facebook.

Toen hem werd gevraagd naar de blockchain-plannen van Facebook, legde Marcus uit dat Facebook niet alleen werkt aan één gebied van crypto-ontwikkeling. Het platform erkent nu de potentiële voordelen van blockchain-integratie in meerdere sectoren. Op de vraag of ‘s werelds grootste sociale mediaplatform van plan was om in de toekomst hun eigen cryptocurrency te creëren, zeiden Facebook-managers eenvoudig:

“We hebben op dit moment niets meer te delen.”

Als vroege Bitcoin-investeerder begrijpt Marcus de cryptomarkt en is daarom de perfecte keuze om Facebook naar de digitale economie te leiden. In december vorig jaar werd Marcus lid van het bestuur van Coinbase. Coinbase is de grootste crypto-uitwisseling in Noord-Amerika.

Velen zagen de beslissing van Marcus om lid te worden van het bestuur van Coinbase als een sterk signaal van de toekomstige blockchain-intenties van Facebook.

Crypto Facebook-speculatie

CNBC gemeld in mei dat een zakelijke herschikking de deuren had heropend voor het vooruitzicht van een crypto Facebook. Er zijn gemengde resultaten van de cryptogemeenschap met betrekking tot de kwestie, waarbij de meeste berichten de verhuizing zien als positief.

Het populaire nieuwscentrum Cheddar ook gemeld op 11 mei, dat Facebook inderdaad bezig is met het maken van een native token – Facecoin. De publicatie, die anonieme bronnen citeert, vond dat Facebook-blockchainonderzoek minstens een jaar teruggaat. Het rapport onthulde dat ook Morgan Beller, een lid van het ontwikkelingsteam van Facebook, heeft de afgelopen maanden in het geheim onderzoek gedaan naar mogelijke integratiescenario’s.

Crypto Facebook-advertentieverbod

In januari stelde Facebook een advertentieverbod voor cryptocurrency in, dat later door Google werd aangenomen. Beide firma’s noemden de ongereguleerde en speculatieve aard van de markt als de motivatie achter de verboden. Facebook-managers reageerden op de groeiende terugslag van gebruikers en overheidsfunctionarissen die beweren dat veel Initial Coin Offerings (ICO’s) oplichting zijn.

Zowel bedrijfs- als overheidsfunctionarissen hebben de afgelopen maanden de hitte op ICO’s opgevoerd nadat een reeks ICO-oplichting investeerders voor miljarden had weggenomen. Een onderzoek vrijgelaten van de Statis Group LLC beweert dat tachtig procent van de ICO’s in 2017 oplichting was.

Update van het Facebook-advertentiebeleid

Update van het Facebook-advertentiebeleid

Crypto Facebook-advertentieherstel

In juni besloten Facebook-managers om het reclameverbod ongedaan te maken. Blockchain-bedrijven kunnen nu adverteren op Facebook, maar ze moeten eerst goedkeuring vragen. Alle geïnteresseerde partijen moeten een toepassing waaronder licentie-informatie, en beursgenoteerde bedrijven moeten hun status bekendmaken. ICO-advertenties zijn nog steeds verbannen van het platform.

Crypto Facebook-wijzigingen

Rob Leathern, productmanager van Facebook, plaatste deze week een intercompany-post waarin hij beschrijft dat het nodig is om de resultaten van deze wijzigingen te onderzoeken voordat aanvullende aanpassingen worden doorgevoerd. Hij legde uit hoe het vorige verbod onbedoeld veel legitieme bedrijven blokkeerde om op Facebook te adverteren, en hoe het nieuwe protocol deze bedrijven in staat zou moeten stellen weer deel te nemen aan het advertentienetwerk van Facebook..

Adverteren is de belangrijkste bron van inkomsten van Facebook. Daarom heeft het vanuit zakelijk oogpunt niet veel zin om een ​​groeiende bedrijfssector, zoals een blockchain, volledig te beperken. Nu is er een manier die geïnteresseerde partijen kunnen inslaan om de wereldwijde markt van Facebook te benutten.

Facebook opent zich voor Crypto terwijl Google nee zegt

Facebook lijkt hun verbod te versoepelen op hetzelfde moment dat Google hun verbod volledig instelt. Er kunnen enkele redenen zijn voor deze timing. Zowel Google als Facebook concurreren om advertentie-inkomsten. De omkering van Facebook plaatst het platform nu als een vooraanstaande advertentieruimte voor de blockchain-gemeenschap. Google heeft hun advertentieverbod nog niet ongedaan gemaakt, wat aanzienlijke advertentiefondsen naar het nieuwe programma van Facebook zou kunnen leiden.

Een Crypto Facebook-toekomst

Crypto-analisten hebben een hypothese opgesteld wat er zou gebeuren als een groot bedrijf zoals Facebook of Amazon cryptocurrencies in hun platform gaat integreren. Deze megasites hebben miljarden gebruikers, en als slechts een klein percentage van hun gebruikersgroep zich bij de cryptomarkt zou voegen, zouden de effecten een enorme boost in de ruimte zijn. Het lijkt er nu op dat deze vragen zichzelf zullen beantwoorden wanneer Facebook de komende maanden hun volledige blockchain-ambities onthult.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me