Moe van speculatie? Deze cryptobedrijven bieden werkplatforms en services

Een duik nemen in de wereld van cryptocurrency kan een overweldigende ervaring zijn.

Meer dan 1.000 door blockchain ondersteunde cryptocurrencies die op meer dan 100 online markten circuleren, betekent dat de cryptopool diep en breed is. Deze duizelingwekkende reeks opties kan een beginnende belegger of cryptoliefhebber verstikken in marktangst.

Te midden van deze massa door speculatie gestuurde ICO’s, kan gezond onderzoek u echter naar veelbelovende bedrijven leiden met echt werkende producten.

Cryptocurrencies zijn niet langer een technologische nieuwigheid voor uw stereotiepe kelderbewoner, en de volgende cryptocurrencies zijn hiervan een bewijs.

Hun platforms zijn volledig functioneel en integreren blockchain in dagelijkse services, waardoor de technologie meer bekendheid krijgt met het publiek.

Rimpel (XRP)

Ripple, opgericht in 2012, is een blockchain-betalingsprotocol dat werkt als een real-time bruto-verrekeningssysteem. Laat u niet te veel in het jargon hangen. Simpel gezegd geeft Ripple antwoorden op problemen waarmee het internationale bedrijfsleven wordt geconfronteerd, zoals de behoefte aan valutaomwisseling, lange transactietijden en transactiekosten..

Als een bedrijf bijvoorbeeld grensoverschrijdend zaken wil doen, kan het 3-5 dagen duren om kapitaal te verplaatsen of een betaling uit te voeren. Als je dat koppelt aan hoge transactiekosten en fiat-wisselkoersen, kan het verplaatsen van grote bedragen van het ene land naar het andere een moeizaam proces zijn.

Voer Ripple in.

Het betalingsprotocol van Ripple stroomlijnt het transactieproces voor bedrijven met zijn blockchain en valuta (XRP). De blockchain biedt realtime transacties via een gedecentraliseerd, veilig systeem en XRP zorgt voor liquiditeit voor de overgemaakte fondsen.

Bovendien verlaagt het protocol de transactiekosten tot een minuscule vergoeding vanaf .00001 XRP (fracties van fracties van een cent).

Rimpel in de praktijk

Ripple’s platform, het Ripple Transaction Protocol, ziet een toenemende acceptatie door internationale financiële instellingen. Gebruikers communiceren met elkaar via gateways op ripple.net. Vanuit deze gateways kunnen ze communiceren met andere leden van het Ripple Transaction Protocol door geld te verzenden, ontvangen en uitwisselen in de vorm van XRP- en fiat-valuta’s.

De blockchain van Ripple dient als een grootboek voor deze transacties en slaat de transactiegegevens openbaar op in de blokken die het protocol vormen.

Het concept klinkt revolutionair, en tot nu toe bewijst Ripple dat dit zo is. Een indrukwekkende 100+ bedrijven gebruiken Ripple voor kapitaaluitwisseling, waaronder veel prominente banken zoals UBS, Santander en UniCredit.

Tot dusverre heeft Ripple aangetoond dat zijn real-world applicatie echte waarde heeft voor de wereldwijde financiële en zakelijke wereld, en het reeds veel gebruikte protocol zal waarschijnlijk meer gebruikers aantrekken naarmate het bedrijf meer momentum en exposure krijgt..

Siacoin (SC)

Maak je geen zorgen, dit is niet de zoveelste poging van een popster om mee te doen aan de golf van cryptocurrency (naar jou kijkend, DJ Khaled). Overigens heeft de popzangeres Sia niets met Siacoin te maken. Haar de oprichting dateert uit de HackMIT-wedstrijd van 2013. Het bedrijf wil het potentieel van de ongebruikte opslag ter wereld benutten met blockchain-technologie. In wezen wil Siacoin een samenwerkingsplatform voor cloudopslag creëren via een netwerk van individueel beheerde datacentra.

Met deze datacentra kunnen gebruikers gegevens beheren via de blockchain. De opslaghubs fungeren als individuele knooppunten die het hele systeem ondersteunen, dus in plaats van te bestaan ​​op één gecentraliseerde server (bijvoorbeeld Dropbox), bestaat de cloud via een gedecentraliseerd netwerk van door de gebruiker beheerde geheugenopslag.

Met behulp van Sia

In tegenstelling tot andere cloudopslagplatforms werkt Sia niet vanuit een domeinnaam. In plaats daarvan kan het programma worden gedownload van Sia’s website.

Na het downloaden kunnen gebruikers een bestand uploaden naar de cloud om te worden gehost in een van de datacenters van de blockchain. Als alternatief kunnen gebruikers ervoor kiezen om een ​​datacenter te hosten voor betaling in Siacoin. Om ervoor te zorgen dat hosts geen compromissen sluiten of persoonlijke gegevens misbruiken, zorgen slimme contracten ervoor dat hosts niet worden betaald, tenzij ze de informatie veilig opslaan. Het platform van Sia versleutelt ook en maakt alle gegevens overbodig om de gegevensbeveiliging verder te waarborgen.

Het platform is momenteel actief en is, net als Ripple, meer gericht op bedrijven dan op het gemiddelde individu, maar gezien de tijd en technologische groei zou Sia in de toekomst een goedkoper alternatief kunnen worden voor reguliere clouddiensten..

Steem (SMT)

Steem probeert de manier te veranderen waarop internetinhoud wordt gemaakt, gedeeld, gestimuleerd en zelfs beloond. De blockchain werkt met wat de makers Proof of Brain noemen. In tegenstelling tot Proof of Work-munten die valuta circuleren via mijnbouw (bijv.Bitcoin), wordt Steem gedistribueerd door upvoting of liken van content die communityleden genereren.

Wanneer een bericht of opmerking wordt gestemd, ontvangt de maker van die inhoud een vergelijkbaar aantal SMT’s (of Smart Media Token, de valuta van Steem). Ja, u leest het goed: u kunt worden betaald voor uw interacties op sociale media.

Dus waar werkt Steem?

Steem’s tegenhanger van sociale media, Steemit, neemt de valuta op in zijn platform. Hiermee kunnen gebruikers met elkaar in contact komen via een netwerk van blogposts en commentaarsecties, terwijl ze tegelijkertijd SMT verdienen voor de populariteit van hun bijdragen.

Met ingang van november 2017, Steemit heeft meer dan 400.000 geregistreerde accounts en verzamelt meer dan 90.000 dagelijkse berichten. Veel van de inhoud is, niet verrassend, momenteel gerelateerd aan cryptocurrency, maar de algemene acceptatie leidt tot een grotere diversiteit aan het creëren van inhoud.

Er zijn bijvoorbeeld categorietags voor alles, van sport en reizen tot memes en geschiedenis, met populaire trending-berichten die ergens tussen de $ 30,00 en $ 200,00 uitbetalen. U kent die complottheorieën die u deelt en waar niemand naar luistert? Nou, zelfs die hebben waarde op Steemit, en we vinden dat best netjes.

Steem probeert uiteindelijk een nieuwe standaard te stellen voor het sociale mediaplatform, maar de tijd zal uitwijzen of de internetgemeenschap een op winst gerichte benadering van online interacties accepteert..

Basisaandacht (BAT)

Net als Steem gebruikt Basic Attention geïndividualiseerde winstprikkels om de manier waarop we omgaan met online services te herzien. Maar voor BAT, het doel is reclame, geen sociale media.

Het idee is om advertentieservices zo te stroomlijnen dat alleen kijkers, uitgevers en adverteerders erbij horen, waardoor tussenpersonen niet meer nodig zijn en de kans op marketingfraude wordt verkleind. Het project is gebouwd op de Ethereum-blockchain en is een open source, gedecentraliseerd digitaal advertentieplatform dat wordt gevoed door het BAT-token. Gebruikers op het platform worden beloond in BAT voor hun aandacht en het bekijken van advertenties, en uitgevers ontvangen BAT in verhouding tot de populariteit van hun gepubliceerde advertenties.

Waar wordt dit geïmplementeerd?

Als je beloond wilt worden voor onschuldig consumentisme, De dappere browser ondersteunt momenteel het Basic Attention-platform. Het beschikt over een in-browser wallet om de BAT-gebruikers op de interface op te slaan door advertenties te bekijken. Het bekijken van advertenties is echter volledig optioneel, aangezien de Brave-browser geen advertenties weergeeft tenzij de gebruiker ze inschakelt.

De browser bevat ook een Brave Payments-functie, waarmee gebruikers een deel van hun BAT rechtstreeks vanuit hun browserportefeuille kunnen doneren aan hun favoriete websites; in de toekomst kan Brave Payments worden gebruikt voor diensten, producten, abonnementen en dergelijke wanneer websites de BAT-betalingsfunctie implementeren.

Brave maakt ook gebruik van het Basic Attention Metric-systeem om gebruikerstevredenheid en aandacht te meten. Met deze statistiek kan Basic Attention nauwkeurig meten welke advertenties de meeste views opleveren door te beoordelen welke advertenties elke kijker voorrecht heeft. Dit zorgt ervoor dat uitgevers een nauwkeurige vergoeding ontvangen voor de populariteit van een advertentie, en het garandeert ook dat adverteerders optimale bekendheid krijgen voor hun services door gebruikersinteresses bij te houden en te targeten.

Uiteindelijk is het een win-win voor alle betrokkenen: kijkers worden betaald voor blootstelling aan advertenties die ze willen zien, adverteerders bereiken hun doelmarkten en uitgevers hoeven zich geen zorgen te maken over frauduleuze marketing die hun winst ondermijnt.

Op dit moment is Brave de enige browser die het Basic Attention-platform ondersteunt, maar naarmate Basic Attention groeit, hoopt het team op een bredere acceptatie van het blockchain-protocol. Het is een van de weinige blockchain-technologieën die digitale reclame ten goede wil opschudden door fraude te elimineren, de dreiging van malware te verminderen en een nauwkeurigere meetwaarde te bieden voor het meten van advertentieblootstelling en gebruikersinteresse.

Brave is de eerste tastbare toepassing van de technologie van Basic Attention, maar als het populair wordt bij gebruikers, uitgevers en adverteerders, zou de reguliere acceptatie van BAT de nieuwe standaard voor online marketing kunnen maken..

Laatste gedachten

Houd er rekening mee dat dit geen volledige lijst is en dat sommige van deze platforms, hoewel ze actief zijn, nog verder moeten worden ontwikkeld. Maar over het algemeen hebben deze platforms hun haalbaarheid en technologische tastbaarheid bewezen in vergelijking met andere blockchain-aangedreven bedrijven waarvan de technologie in de theoretische ontwikkeling is..

Het is een opwindende tijd voor technologie, aangezien blockchain het creëren van hoogwaardige oplossingen of optimalisaties van huidige oplossingen voor veel mensen binnen handbereik heeft gemaakt.

Zorg ervoor dat u uzelf informeert over trends in de branche en volg enkele van uw favoriete bedrijven om hun vorderingen bij te houden.