CryptoCompare is een cryptocurrency aanbieder van marktgegevens met een wereldwijde voetafdruk. De vergelijkingswebsite biedt prijsinformatie over meer dan 5.000 munten en een groot aantal overeenkomstige valutaparen. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door medeoprichters Charles Hayter en Vlad Cealicu en is gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Er werken ongeveer 40 mensen, voornamelijk in Londen. Hoewel sommige medewerkers ook buiten continentaal Europa werken.

Het platform biedt geen enkele vorm van handelsservices en wordt puur gebruikt om statistieken, beoordelingen en andere nuttige gegevens in realtime weer te geven. Het beste gedeelte? De meeste diensten zijn gratis. We gaan enkele van de interessante tools bespreken die beschikbaar zijn en kijken hoe u kunt profiteren van de site. Laten we eraan beginnen.

Partnerschappen

CryptoCompare, een grotendeels onbekende speler in de wereld van financiële gegevens, begint al aandacht te trekken met enkele interessante partnerschappen. Het bedrijf heeft belangrijke deals gesloten met gevestigde zwaargewichten zoals Yahoo! Finance, Thomson Reuters en VanEck.

Deze bedrijven vertrouwen nu op CryptoCompare voor realtime prijsinformatie over cryptocurrency. Yahoo! gebruikt gegevens op meer dan 100 citaatpagina’s voor cryptocurrency, terwijl Reuters de gegevens heeft geïntegreerd in hun financiële desktopplatform dat bekend staat als Eikon. Voor VanEck levert CryptoCompare cryptocurrency-indices gericht op de institutionele belegger.

Trends

Het voordeel van het verzamelen van al die gegevens stelt het team in staat om een ​​aantal interessante inzichten te verzamelen over hoe de cryptocurrency-industrie zich ontvouwt. Landen met een liberaal beleid ten aanzien van crypto blijven bijvoorbeeld het aantal uitwisselingen en gemiddelde dagelijkse volumecategorieën domineren. Zuid-Koreanen handelen veel in Bitcoin en andere gevestigde munten. Malta en de Seychellen, hoewel kleine eilanden, zijn nog steeds goed voor meer handelsvolume dan de VS..

Gemiddelde dagelijkse volumetrends op basis van land

Gemiddelde dagelijkse volumetrends op basis van land

Voor deze en andere gegevenstrends en updates kunt u hun Middelgrote pagina.

Beoordelingen

CryptoCompare is een geweldige plek voor beoordelingen op verschillende gebieden waar liefhebbers van cryptocurrency advies nodig hebben. De meeste van deze feedback is afkomstig van daadwerkelijke gebruikers, hoewel er af en toe spam met gelieerde links is. U wilt dit waarschijnlijk combineren met andere recensiesites om een ​​beter totaalbeeld te krijgen. De belangrijkste delen die het vermelden waard zijn, zijn onder meer uitwisselingen, mijnbouwoplossingen en portefeuilles. De enorme hoeveelheid beschikbare informatie is behoorlijk indrukwekkend.

Uitwisselingen

De lijst met cryptocurrency-uitwisselingen is uitgebreid. Zo erg zelfs dat u zich waarschijnlijk zult vervelen voordat u naar de onderkant van de lijst scrolt. U kunt alle typische informatie vinden die aan elke beurs is gekoppeld, zoals locatie, kosten en beschikbare munten. De meeste gebruikers zullen echter de op gebruikers gebaseerde beoordelingen bekijken om een ​​idee te krijgen van de voor- en nadelen die andere handelaren momenteel ervaren..

Mijnbouw

Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency-mijnbouw, dan is deze sectie iets voor jou. Cryptocurrency-mijnbouw is een enorm veld en is niet voor bangeriken. Alleen al om deze reden zijn veel nieuwe enthousiastelingen overgestapt op cloud mining als een manier om hun inkomen aan te vullen. Hier kunt u bedrijfsanalyses, contractopties, mijnbouwpools en meer inhalen.

Wees echter gewaarschuwd, de Bitcoin-mijncalculator benadrukt de moeilijke marktomstandigheden waarmee mijnwerkers momenteel worden geconfronteerd bij deze prijsniveaus. Het kan zijn dat we de Bitcoin-prijs hogere niveaus moeten zien terugwinnen voordat de mijnwerker een gezonde winst maakt. Aan de andere kant, als je een langdurige HODLer bent, kun je de pijn misschien wel aan. Onthoud dat deze rekenmachines alleen schattingen geven en dat uw kilometerstand kan variëren.

Bitcoin-mijnbouwcalculator

Bitcoin-mijnbouwcalculator

Portemonnees

De portefeuillesectie is min of meer hetzelfde als de uitwisselingssectie, maar lijkt oplossingen aan te bevelen die het team persoonlijk gebruikt en / of vertrouwt. Hier vindt u beoordelingen van desktop-, mobiele en hardwareportefeuilles met een lijst met ondersteunde munten en verschillende beveiligingsfuncties.

Portefeuille

Als je al een tijdje in cryptovaluta werkt, heb je misschien al een app opgehaald om je te helpen bij het beheren van je portfolio. Als dat niet het geval is, heeft het team uitstekend werk geleverd door geregistreerde gebruikers een behoorlijk sexy portfoliotracker te bieden. Het kan echter even duren voordat u uw Lambo’s op de maan kunt krijgen!

Portfolio-tracker van CryptoCompare

Portfolio-tracker van CryptoCompare

CryptoCompare API

De API-gegevens van CryptoCompare zijn misschien wel een van hun beste functies. API staat voor Application Programming Interface en stelt ontwikkelaars in staat om ergens online marktgegevens op te halen van een bedrijfsserver. U kunt dit al doen met de meeste cryptocurrency-uitwisselingen, maar aangezien CryptoCompare gegevens verzamelt over een breed scala aan uitwisselingen en markten, biedt dit enkele extra interessante gegevenspunten.

De basis-API-service is gratis, wat geweldig is voor iedereen die wat gegevens wil verzamelen en zijn eigen applicaties wil combineren. API’s vallen buiten het bestek van dit artikel en u heeft enige programmeerkennis nodig om er volledig gebruik van te maken. Houd hoe dan ook uw ogen open voor de volgende generatie applicaties en gebruikersinterfaces, want dergelijke API’s zullen worden gebruikt om ze te maken. Dit maakt het voor ons, niet zo technisch ingestelde mensen, een stuk gemakkelijker om op de hoogte te blijven van de laatste cryptotrends.

API-aanroepen om aan uw zakelijke behoeften te voldoen

API-aanroepen om aan uw zakelijke behoeften te voldoen

Wat de gemeenschap zegt

Een korte blik op sociale media en trustsites suggereert dat gebruikers over het algemeen de tools en functies van CryptoCompare waarderen. Sommige gebruikers klagen over de complexe interface en moeilijke taal. Over het algemeen lijkt het echter een platform te zijn waar nogal wat gebruikers terechtkunnen voor advies, vooral nieuwe gebruikers.

Gevolgtrekking

CryptoCompare heeft zeker een indrukwekkend cv na slechts vijf jaar of zo. Naarmate de cryptocurrency-markten volwassen worden, zal de race beginnen om de meest uitgebreide realtime gegevens te leveren die beschikbaar zijn voor zowel particuliere als institutionele beleggers..

Gezien de investering van zwaargewicht nieuwsdiensten zoals Reuters en Yahoo! Financiën, we kunnen alleen maar hopen dat echte institutionele investeringen binnen handbereik zijn. Het bedrijfsmodel van CryptoCompare is behoorlijk slim omdat het een praktisch gratis service voor de detailhandel mogelijk maakt en tegelijkertijd voldoende inkomsten genereert van instellingen.

Zoals eerder vermeld, kan de interface een beetje druk worden, waardoor het voor nieuwe gebruikers moeilijk wordt om het maximale uit het platform te halen. Dat is echter een kleine prijs voor een gratis service. Als data jouw spel is en vooral als je een programmeur bent, is CryptoCompare misschien wel een goede keuze voor jou.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me