In deze verzameling cryptocurrency-apps nemen we je mee op een reis door de informatieplatforms die handelaren, enthousiastelingen, ontwikkelaars, speculanten en informele waarnemers op de hoogte houden van de wereld van virtuele valuta. Hoewel de meeste van deze tools beschikbaar zijn voor desktop- en laptopconfiguraties, willen we ons concentreren op de mobiele versies voor professionals en amateurs die altijd onderweg zijn.

Decentralisatie vindt niet alleen plaats binnen cryptocurrency-technologie, maar ook in verschillende sectoren van de wereldeconomie. Bitcoin en andere cryptocurrency-projecten stimuleren gedecentraliseerde revoluties in hernieuwbare energie, telecommunicatie en werkomgevingen, om er maar een paar te noemen. Met een recordaantal mensen die op afstand werken, is er misschien nog nooit een belangrijker moment geweest om de juiste virtuele tools binnen handbereik te hebben.

In kaart brengen van apps

TradingView

iOS

Het bedrijf achter de ongelooflijke webapplicatie heeft nu een mobiele versie. Voordat TradingView (TV) een cryptocurrency-app werd, begon het als een in kaart brengen en idee platform voor traditionele markten. U kunt op dit platform nog steeds vrijwel elk aandeel, obligatie of valutapaar ter wereld vinden.

Omdat ze de nieuwste activaklasse niet willen missen, hebben ze ook een hele reeks cryptocurrency-paren aan de mix toegevoegd. TradingView heeft overeenkomsten gesloten met de meeste grote beurzen, waaronder Binance, Kraken en Coinbase. U zit dus nooit vast zonder de nieuwste prijsfeeds.

Drie screencaps van de TradingView-app. De eerste is de huidige muntkoersen, de tweede een ETH-USD-grafiek en de derde is relevant nieuws.

Een kijkje in de TradingView-app

Het beste van tv is dat het in principe gratis is. En de gratis versie bevat een heleboel goodies. De gevorderde handelaar zal de extra functies willen bekijken die bij de betaalde versie horen.

Als u op zoek bent naar iets vlezigers, bekijk dan onze TradingView Primer voor een diepgaande discussie op het platform. TradingView is momenteel alleen beschikbaar op iOS, maar een Android-versie is in ontwikkeling voor een onbekende datum in 2018.

Coinigy

iOSAndroid

Coinigy is de nieuwe jongen in de buurt. Ze richten zich uitsluitend op cryptocurrencies en bieden prijsfeeds van meer dan 40 verschillende beurzen. Omdat specialisatie hun spel is, heeft Coinigy betere tools voor portfoliobeheer dan TradingView. Bovendien bieden ze (API) tools om uw cryptocurrency-accounts rechtstreeks aan uw grafieken te koppelen, zodat u met een klik op een knop rechtstreeks vanuit de grafieken kunt handelen.

Drie screenshots van de cryptocurrency-app Coinigy. Het eerste is het openingsscherm, het tweede toont een BTC / USD-grafiek en het derde toont de dashboardopties.

Bekijk de Coinigy-handelsapp.

Dit alles heeft echter een prijs. Het aanbod van Coinigy is niet gratis, behalve een proefperiode van 30 dagen. Dit is natuurlijk voldoende tijd om te beslissen of dit soort aanpak voor u werkt of niet.

Portfolio-trackers

De volgende apps bieden ook enige kaartmogelijkheden, maar zijn over het algemeen meer gericht op het leveren van gespecialiseerde portfoliodiensten.

Blockfolio

iOSAndroid

Blockfolio is een uitgebreide app voor portfoliobeheer die investeerders en handelaren helpt bij het bijhouden van hun favoriete cryptocurrency-investeringen. De app is bekend bij velen in de cryptogemeenschap. Zo goed zelfs dat sommige beroemde gebruikers zoals Ian Balina staan ​​bekend om het plaatsen van hun volledige portfolio-portfolio’s op Twitter!

Drie screenshots van Blockfolio, een cryptocurrency-app. De eerste toont een prestatietracker, de tweede toont actuele prijzen en analyses en de derde toont updates.

Een manier om uw cryptoportfolio bij te houden, is Blockfolio.

Enkele leuke extra functies zijn onder meer koersdoelen en ontwikkelingsupdates van cryptocurrency-projectteams.

CoinTracking

iOSAndroid

CoinTracking is misschien wel de meest uitgebreide applicatie voor het volgen van portefeuilles die er is. De app analyseert uw transacties en maakt realtime rapporten. Als je het leuk vindt om een ​​aantal beurzen te gebruiken en je munten op verschillende locaties op te slaan, dan zal het gebruik van deze cryptocurrency-app ervoor zorgen dat al die informatie een fluitje van een cent wordt. CoinTracking wordt aanbevolen voor de gevorderde cryptocurrency-gebruiker, maar is niet bijzonder moeilijk te gebruiken.

Een cryptocurrency-app, Cointracking. Het eerste paneel toont het app-dashboard, het tweede toont gegevens voor munten en het derde toont een prijswijzigingswaarschuwing.

Met CoinTracking kunt u eenvoudig uw digitale activa volgen.

Realtime rapporten zijn erg handig voor handelaren die op korte termijn toegang moeten hebben tot gerealiseerde en niet-gerealiseerde winsten. De rapporten bevatten ook een handige vermogenswinstbelastingcalculator voor diegenen die hun schuldbewijzen moeten bijhouden.

Nieuws-apps

De opties van de cryptocurrency-app voor nieuws zitten niet bijzonder boordevol functies. Als het echter om nieuws gaat, wil je absoluut hoogwaardige inhoud boven functies. Zorg er ook voor dat u in de toekomst bij ons terugkomt op CoinCentral, want we hopen ooit onze eigen app te introduceren.

CoinTelegraph

iOSAndroid

Cointelegraph werd opgericht in 2013 en biedt kwaliteitsnieuws samen met hun kenmerkende cartoonachtige illustraties. De app heeft enkele cryptocurrency-prijsconversies voor grote fiat-paren zoals de Amerikaanse dollar (), Euro () en Britse pond (​De functionaliteit is echter niet zo geweldig. Nogmaals, de kracht van deze cryptocurrency-app ligt minder in de app zelf en meer in de snelle toegang tot het laatste cryptocurrency-nieuws.

Drie screencaps voor de cryptocurrency-app, CoinTelegraph. Het eerste scherm toont nieuws, het tweede toont een specifiek nieuwsartikel en het derde toont de bitcoin-prijsindex.

Blijf op de hoogte van Cointelegraph-nieuws.

CoinDesk

iOSAndroid

Nogmaals, niet de meest geavanceerde apps. Ondanks enkele rapporten van gebruikers met betrekking tot crashes en functionele glitches, wordt Coindesk aanbevolen voor gebruikers die de CoinDesk-nieuwsfeed graag volgen.

Cryptocurrency-app, Coindesk, is een crypto-nieuws-app. De eerste screenshot toont een Ethereum-prijswijziging, de tweede toont het laatste nieuws en de derde toont een specifiek artikel.

Voorbeeldschermen van de crypto-nieuws-app Coindesk.

Persoonlijke portefeuilles

Het belangrijkste voordeel van het bezitten van een persoonlijke portemonnee boven een uitwisselingsportemonnee is dat u echt de uwe bezit privésleutels. Hierdoor kunt u uw eigen bank zijn. De volgende twee persoonlijke portemonnees omarmen deze filosofie en worden door velen in de cryptocommunity aanbevolen.

Blockchain-portemonnee

iOSAndroid

De Blockchain-portemonnee wordt u aangeboden door hetzelfde bedrijf dat een van de meest populaire beheert blockchain-ontdekkingsreizigers wereldwijd. De interface is eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Op dit moment ondersteunt de portemonnee alleen Bitcoin, Ether en Bitcoin Cash, maar verwacht dat er in de komende maanden meer zullen worden toegevoegd naarmate concurrerende portefeuilles de markt betreden en meer munten aanbieden..

Blockchain-portemonnee voor cryptocurrency-apps. De eerste afbeelding toont de prijsgrafiek en het saldo voor uw digitale activa. De tweede toont een overboeking en de derde is een QR-code voor het ontvangen van geld.

Iedereen heeft een persoonlijke portemonnee-app nodig. Hier kun je de aanpak van Blockchain Wallet zien.

Blockchain-portemonnee voegt ook langzaam fiat-naar-crypto-uitwisselingen toe in een aantal geselecteerde landen. Hopelijk zullen we een meerderheid van de landen in toekomstige ontwikkelingen op de lijst zien staan.

Brood portemonnee

iOSAndroid

De Bread-portemonnee bestaat al een paar jaar en wordt zelfs aanbevolen door bitcoin-goeroes als Andreas Antonopolous. Het Bread-team houdt de geest van cryptocurrency hoog door de portefeuillecode open-source te maken. Bovendien worden uw privésleutels niet door hun servers bewaard, maar door uzelf. Alle transacties gebeuren rechtstreeks met de juiste blockchain.

Cryptocurrency-app, broodportemonnee. Deze persoonlijke portemonnee wordt tentoongesteld met drie panelen. De eerste toont uw activa, de tweede toont uw transactiegeschiedenis voor Bitcoin en de derde laat u portefeuilles toevoegen.

Brood portemonnee

Brood heeft als bijkomend voordeel dat u cryptocurrency kunt kopen met uw bankpas en creditcard en ze bieden zelfs een Bitcoin-geldautomaatoptie, indien beschikbaar.

Wissel portefeuilles uit

Exchange-apps zijn voor het grootste deel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en toegang in uw land. Het belangrijkste verschil met exchange-apps is dat de meeste exchanges uw privésleutels bevatten. Met andere woorden, ze slaan uw cryptocurrencies voor u op. Als beveiliging uw eerste zorg is, overweeg dan om in plaats daarvan een hardware wallet te gebruiken.

Er zijn veel te veel uitwisselingen om hier te behandelen, dus om de zaken duidelijk en kort te houden, zullen we ons concentreren op twee belangrijke uitwisselingsapps, een uit de VS en een uit Azië..

Coinbase

iOSAndroid

Coinbase richtte zich traditioneel alleen op een paar munten, de kernmunten: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. En hoewel ze momenteel geen breed scala aan munten en functies bieden, bieden ze wel een solide cryptocurrency-uitwisseling. Coinbase wordt waarschijnlijk beschouwd als de veiligste beurs ter wereld met door verzekeringen gedekte muntenopslag en een regelgevingsvriendelijke omgeving.

Cryptocurrency-app Coinbase stelt u in staat op de hoogte te blijven van markten en uw activa te beveiligen. Deze afbeelding toont de markt- en activaschermen van Coinbase.

Een snelle blik op de Coinbase-app.

Veel beleggers zijn simpelweg niet geïnteresseerd in het verzamelen van een breed scala aan cryptocurrencies en geven de voorkeur aan een eenvoudige gebruikerservaring. Coinbase doet dit en doet het goed, wat waarschijnlijk een van de redenen is waarom de app overweldigend positieve recensies heeft gekregen. Als je een account hebt bij Coinbase, is deze app essentieel voor je verzameling.

Binance

Android

Binance is de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld met een marktkapitalisatie van $ 1,3 miljard. Ze bieden momenteel alleen crypto-naar-crypto-uitwisseling. De gelikte interface en de grote verscheidenheid aan munten bieden gebruikers volop mogelijkheden om te investeren in kleinere projecttokens. Alleen al om deze redenen blijft Binance een grote favoriet onder liefhebbers van cryptocurrency wereldwijd.

Munten achterlaten op een beurs is een riskantere aanpak. Als u dit echter liever doet, kan deze cryptocurrency-app u uitstekend op de hoogte houden van uw portfolio.

Met Binance Cryptocurrency App kunt u op de hoogte blijven van de markt. Hier zien we drie schermen. De ene is een dashboard, de andere is een handelsscherm en de derde is een marktoverzicht.

De Binance-app helpt je om markten en handel bij te houden.

Gebruikers moeten zich ervan bewust zijn dat er momenteel geen iOS App Store-applicatie is, ondanks verschillende online versies die handmatig kunnen worden gedownload. Dit is een potentieel veiligheidsrisico. We raden iOS-gebruikers aan om voorlopig de webapplicatie te gebruiken.

Veiligheid

Google Authenticator

iOSAndroid

Elke belegger die veiligheid serieus neemt, wil deze cryptocurrency-app in zijn verzameling. Het is geen geheim dat oplichting in de wereld van cryptocurrency gemeengoed is. 2 Factor authenticatie (2FA) is een relatief nieuwe beveiligingsfunctie die een tweede beveiligingslaag toevoegt aan gevoelige accounts. 2FA wordt het meest gebruikt bij het inloggen op cryptocurrency-uitwisselingen en bij het autoriseren van overdrachten. Het kan echter ook worden gebruikt met uw standaard Gmail-account of misschien zelfs met uw WordPress-website.

Google 2FA-authenticatie voegt een ander beveiligingsniveau toe. Deze afbeelding toont het installatie-, aanmeldings- en authenticatieproces voor Google 2FA.

Google 2FA-authenticatie voegt een ander beveiligingsniveau toe.

De authenticator-app geeft u een cijfercombinatie van 6 cijfers die nodig is voordat u doorgaat met uw volgende stap in een aanmeldings- of overdrachtsproces. Dit aantal wordt ongeveer elke 20 seconden bijgewerkt. Dit betekent dat een aanvaller zowel uw wachtwoord als uw telefoon nodig heeft om uw account te hacken. Het is bekend dat hackers wachtwoorden stelen / ontdekken van halverwege de wereld. Maar het bemachtigen van uw persoonlijke telefoon is een veel moeilijkere taak!

De 2FA van Google wordt sterk aanbevolen. We behandelen dit onderwerp hier in detail.

Tot slot: Checklist voor cryptocurrency-apps voor 2018

Terwijl de cryptocurrency-industrie blijft evolueren, beginnen veel subindustrieën mee te groeien. Dit biedt natuurlijk de mogelijkheid voor innovatieve spelers om de ruimte te betreden en hun eigen unieke cryptocurrency-app op de markt te brengen.

Veel mensen maken de fout om apps te downloaden die puur gericht zijn op het volgen van de prijs. Zoals we hebben laten zien, zijn er duidelijk een aantal apps die gespecialiseerd zijn in nieuws naar in kaart brengen naar opslag, veiligheid en verder. Het kan zijn dat u natuurlijk alleen de prijs hoeft te volgen. Maar als je je verder in het cryptocurrency-konijnenhol begeeft, zul je waarschijnlijk merken dat je verschillende applicaties gebruikt om op de hoogte te blijven.

Hebben we enkele interessante alternatieven gemist? Wat zijn uw aanbevelingen voor cryptocurrency-apps terwijl we de tweede helft van het jaar ingaan? Zorg dat je tweet ons uw favoriete apps voor 2018!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me