Cryptocurrency is levend en wel

Je hoort het waar je ook gaat:

“Bitcoin is dood”

“Cryptocurrency is een modegril”

Luister niet naar de haters en nee-zeggers. Cryptocurrency is springlevend. Het gaat nergens heen. Elke markt kent periodes van bull en bear. Het is natuurlijk en buitengewoon gezond dat de markt zichzelf corrigeert na een enorme bull run. Welkom bij de huidige staat van crypto rond augustus 2018.

Een afbeelding van een smeltende Bitcoin. Maar maak je geen zorgen, Bitcoin is springlevend.

Is Bitcoin aan het afnemen – of in opkomst??

Laten we de zaken in perspectief plaatsen

Bitcoin is down is 65% van alle tijden! De cryptocurrency-industrie bevindt zich in een dodelijke spiraal.

Niet zo snel.

We moeten alleen rekening houden met het gedragsaspect van investeerders en ook het geduld en de vooruitziende blik hebben om te profiteren van de onderliggende impact die het uiteindelijk wereldwijd zal hebben.. De cryptocurrency-industrie staat nog steeds klaar voor enorme groei.

Onderliggende behoefte

Het belangrijkste is dat de onderliggende behoefte aan cryptocurrency ongewijzigd is gebleven. Ik bespaar je het verdriet van het luisteren naar een geschiedenisles over een slecht monetair beleid dat de ineenstorting van het Romeinse rijk veroorzaakte of hoe mediacensuur naties eeuwenlang heeft geteisterd.

Financieel heeft de behoefte aan een gedecentraliseerde opslag van waarde buiten de controle van de overheid en centrale banken zichzelf bewezen na de financiële crisis. Miljarden mensen over de hele wereld hebben geen bank omdat ze geen toegang hebben tot traditionele banken.

Cryptocurrency heeft de macht om de tekortkomingen van het huidige financiële systeem van de wereld aan te pakken en op te lossen.

Sociaal gezien bieden cryptocurrency en blockchain-technologie nieuwe oplossingen voor veel van de wereldproblemen. Van onveranderlijke records die kunnen worden gebruikt voor verkiezingen tot gedecentraliseerde applicaties die niet door derden kunnen worden geblokkeerd, crypto heeft de mogelijkheid om de wereld te verbeteren en te verbinden op een vergelijkbare manier als het internet in eerste instantie deed.

Prijzen

Voor degenen die niet in cryptocurrency voor de technologie zitten, is dit niet de eerste keer dat de cryptocurrency-markt een gruwelijke bearmarkt heeft doorgemaakt. Bitcoin kende heel 2014 een vergelijkbare neerwaartse markt.

Laten we de prijzen in perspectief plaatsen. Als u een jaar geleden voor $ 2500 in Bitcoin had geïnvesteerd, zou u vandaag uw investering nog steeds meer dan verdubbelen. Dat is een ongelooflijk rendement dat door geen enkele andere activaklasse kan worden geëvenaard.

Hoewel het onmogelijk is om het exacte moment te bepalen waarop de bearmarkt van Bitcoin zal eindigen, zijn de huidige prijsniveaus buitengewoon aantrekkelijk voor nieuwe langetermijninvesteringen in cryptocurrency..

Bitcoin Bear Market - deze grafiek toont de voortgang van BItcoin, ter vergelijking overlappend met de tijdlijnen van 2013-2015 en 2017-2018.

Als we alleen naar Bitcoin kijken, kunnen toeschouwers de markt een beetje bearish vinden.

Toekomst van de cryptocurrency-industrie

De toekomst van de cryptocurrency hangt voornamelijk af van twee componenten: institutionele invloed en massale acceptatie.

Institutionele spelers

Nieuw geld van institutionele beleggers zal waarschijnlijk de springplank zijn die een nieuwe bullmarkt in de cryptocurrency-ruimte doet ontbranden.

Deskundigen zoals Michael Strutton hebben voorspeld dat er $ 100 tot $ 400 miljard extra op de markt zou komen als de SEC uiteindelijk een Bitcoin ETF zou goedkeuren. Door deze toegenomen geldstroom zou de prijs van Bitcoin gemakkelijk boven het hoogste punt ooit komen.

Hoe dan ook, als de SEC een Bitcoin- of cryptocurrency ETF goedkeurt, zijn er talloze, grote institutionele spelers die de cryptomarkt omcirkelen als haaien die wachten op het geschikte moment om wijselijk betrokken te raken bij zo’n snelgroeiende winstgevende activaklasse..

Het is niet de vraag of institutionele beleggers uiteindelijk betrokken raken bij de cryptomarkt, maar wanneer?

Wijdverbreide adoptie

Het belangrijkste voor het succes van de cryptocurrency-industrie op lange termijn is misschien wel de brede acceptatie door de massa. Een van de grote problemen met crypto is dat het in de echte wereld wordt gebruikt, dus het uitgeven in winkels enz., Maar nu is er een debetkaart genaamd CryptoPay waarmee je overal cryptocurrencies kunt uitgeven, dus dit is in dat opzicht een enorme sprong voorwaarts.

Vitalik Buterin benadrukte onlangs op zijn twitter de noodzaak van crypto om beter bruikbaar te zijn voor de gemiddelde consument:

Cryptocurrency is springlevend, hoewel in deze tweet van Vitalik over hoe het gemakkelijker zou zijn voor mensen om toegang te krijgen tot cryptocurrency, gunstiger zou zijn dan focussen op ETF's.

Langetermijndenken – waar zal crypto zijn als het niet algemeen toegankelijk is?

Huidige staat van adoptie

Hieronder vindt u het Technology Lifecycle Adoption Model dat vaak in marketing wordt gebruikt om de huidige staat van acceptatie van opkomende technologieën of producten uit te drukken. De cryptocurrency-industrie staat nog in de kinderschoenen. Zoals de grafiek laat zien, is het er niet in geslaagd de “kloof” over te steken naar reguliere adoptie.

Momenteel bevindt cryptocurrency zich nog in de vroege acceptatiefase, aangezien de prijsvolatiliteit en de technische complexiteit veel grote bedrijven en retailers ervan weerhouden om crypto als betaling te accepteren..

Ondanks de zakelijke risico’s van het accepteren van cryptocurrency, zijn grote bedrijven zoals Overstock, Expedia en Subway naar voren getreden om het te accepteren in de hoop een nieuw, groeiend klantenbestand aan te trekken.

Na verloop van tijd zouden we verwachten dat meer grote bedrijven en kleinere winkels cryptocurrency gaan accepteren als een manier om een ​​voorsprong op hun concurrentie te krijgen..

Cryptocurrency zal waarschijnlijk een technisch acceptatiesysteem volgen. De afbeelding toont een grafiek van een levenscyclus van technologie-acceptatie, die de vorm heeft van een bel.

De volgende stap van Crypto zou de kloof moeten oversteken.

Gevolgtrekking

Hoewel het onmogelijk is om het exacte moment te bepalen waarop de huidige bearmarkt van cryptocurrency zal eindigen, is de markt momenteel gepositioneerd voor langetermijngroei naarmate institutionele beleggers de industrie betreden, en grote retailers beginnen het te accepteren als een vorm van betaling.

Geen paniek. De bullmarkt van Cryptocurrency zal uiteindelijk terugkeren.

Noot van de redactie: misschien. Dit is geen financieel advies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map