Is de bank- en leveringsoplossing van Crypto Pot?

Jonge en speculatieve markten worden vaak geteisterd door misleidende investeringsmogelijkheden, en nee, crypto is niet anders. Met een wildgroei aan meme-tier-valuta’s en shitcoins, zijn er meer waardeloze dan waardevolle projecten om uit te kiezen.

Er komen inderdaad 1.400+ munten uit en er komen er met de dag meer uit. Het lijkt erop dat ondernemers over de hele wereld ‘blockchain’, ‘crypto’ en ‘gedecentraliseerd’ op ICO-projecten slaan, wat een use-case voor hun branche aankondigt terwijl ze een golf van winst maken op een zee van kansen.

Sommige industrieën hebben een duidelijke behoefte aan en gebruik van blockchain, maar voor degenen die dat niet doen, vraagt ​​de stem van gezond scepticisme in ons achterhoofd vaak: ‘Hebben we blockchain echt nodig voor dat?​

Als je deze reactie had toen je PotCoin, HempCoin en dergelijke tegenkwam, ben je waarschijnlijk niet de enige. Maar er is eigenlijk een sterk argument dat de ontluikende marihuana-industrie van Noord-Amerika, vooral in de Verenigde Staten, dringend behoefte heeft aan normen, transparantie, kwaliteitsonderhoud en betalingsoplossingen, en zou je het niet weten, blockchain biedt het wondermiddel voor veel van de problemen van de pot

The Case for Pot op de Blockchain

De twee lijken elkaar mooi aan te vullen, nietwaar? Beide opkomende industrieën, beide aantrekkelijk voor millennials, beide technisch legaal maar nog steeds vaag en zo gestigmatiseerd dat u uw interesse in hen misschien niet onthult tijdens familiebijeenkomsten.

Pot en cryptovaluta zijn de laatste tijd absoluut hot geweest op de taal van de popcultuur, en bovendien beginnen ze in dezelfde zin te worden gebruikt. Met een goede reden ook; cryptocurrencies en blockchain-technologie hebben het potentieel om twee problemen op te lossen die de jonge industrie teisteren: betalingsbelemmering en leveringstracering.

Voor betalingen

Legaliteit van potten door de staatOp vier na hebben alle staten in de VS marihuana in een of andere vorm gelegaliseerd, of dit nu recreatief, medicinaal of voor medicinale producten met een laag THC-gehalte is. En toch zijn er dispensaria niet uitgerust voor debet- / creditcards of cheques, vooral degenen die zich uitsluitend bezighouden met recreatieve cannabis.

De reden hiervoor is dat banken weigeren rekeningen te openen bij marihuanabedrijven, dus velen moeten een bedrijfsmodel met alleen contant geld gebruiken. Aangezien marihuana nog steeds is gekoppeld aan een schema 1-verdovend middel onder de federale Amerikaanse wetgeving (hetzelfde schema als cocaïne, meth en heroïne), zijn de meeste banken huiverig om dispensaria en telers te huisvesten.

Eigenlijk, slechts 300 van de 11.000 Amerikaanse banken zijn bereid hun diensten aan de marihuana-industrie aan te bieden. Maar zelfs als een cannabisondernemer een bank aan boord krijgt, kunnen betalingsverwerkers zoals PayPal, Stripe of Square weigeren zaken met hen te doen uit angst voor witwaskosten of federale weerslag..

U ziet waarschijnlijk waar dit naartoe gaat. Op het gebied van bankieren voor de niet-bankiers, zou blockchain een toestemmingsloze bankoplossing kunnen bieden voor de pot-industrie met cryptocurrencies als de bron van kapitaal en liquidatie. Cryptocurrencies zouden kunnen dienen als de geldloze tussenhandel die potwinkels momenteel niet hebben. Door de valuta rechtstreeks te gebruiken of te kopen bij crypto-geldautomaten in de dispensaria zelf, kunnen klanten genieten van een alternatieve betaalmethode die winkeliers niet met Lincolns, Jacksons en Benjamins achterlaat..

Voor toeleveringsketen

Afgezien van de betalingen, zou blockchaintechnologie zelf ook de hele toeleveringsketen van marihuana kunnen smeren. Bovendien zou het een extra transparantielaag kunnen introduceren waardoor elke stap van het proces beter in overeenstemming zou zijn met de staatsvoorschriften en federale tolerantie.

Nadat Washington en Colorado in 2012 recreatieve marihuana hadden gelegaliseerd, liet het Amerikaanse ministerie van Justitie het vrij een memorandum getiteld “Richtlijnen betreffende de handhaving van marihuana”, ook bekend als de Cole Memo. De memo leest in wezen dat de federale overheid door de staat gereguleerde marihuana-industrieën zal tolereren, zolang ze voldoen aan acht richtlijnen. Een van deze richtlijnen voorkomt cross-state verkoop van legale marihuana naar staten waar het nog steeds illegaal is.

Als telers, verladers en verkopers verbonden waren via een blockchain-netwerk, zou het risico van illegale verkoop praktisch geneutraliseerd kunnen worden. Bestellingen, zendingen en producten kunnen worden ingevoerd en getraceerd op de blockchain, waardoor er geen twijfel over bestaat hoeveel product een apotheek heeft gekocht en hoeveel het op voorraad heeft. Hier zijn duidelijke voordelen voor supply chain management. Maar vanuit een regelgevend oogpunt, als een overheid de voorraad en verkoopgeschiedenis van een winkel wil controleren op afwijkingen, kan een snelle scan door de database van een gedistribueerd grootboek de lucht opruimen, tenzij een winkel daadwerkelijk aan illegale verkoop doet..

Met dit systeem kan de circulatie van het hele ecosysteem worden gevolgd en geverifieerd. Deze transparantie zou zowel professionals uit de industrie als overheden ten goede komen, omdat het zo veel gemakkelijker zou maken om ervoor te zorgen dat telers, dispensers en verladers binnen hun wettelijke grenzen werken..

De cryptocurrencies die oplossingen bieden

De weinigen en de trotse, er zijn een handvol projecten in de blockchain-wereld die op zoek zijn naar een oplossing. De meeste van deze crypto’s zijn specifiek munten, met geen andere functie dan mensen in staat te stellen wat groen te kopen zonder dollars.

De twee meest populaire, PotCoin en HempCoin, zijn eigenlijk enkele van de oudste munten op de markt (beide zijn gemaakt in 2014). Nieuwkomer Budbo, waarvan de tokendistributie op gang kwam toen dit werd geschreven, lijkt zowel een platform voor het volgen van munten als voorraden te zijn voor consumenten, producenten en verkopers.

PotCoin (POT)

PotCoin is de eerste digitale valuta die is gecreëerd om transacties binnen de gelegaliseerde cannabisindustrie te vergemakkelijken, ”de coin’s website verkondigt trots. Aangeprezen als “een op de gemeenschap gebaseerde inspanning”, werkt de munt met behulp van Proof of Stake en claimt hij directe, goedkope transacties te bieden.

Zoals het er nu uitziet, wordt PotCoin voornamelijk gebruikt vanwege de koopkracht van cannabis. Volgens een blogpost vanaf oktober 2017 wordt PotCoin gehuisvest door of te koop op ongeveer 800 locaties in 35 landen dankzij General Bytes, een van ‘s werelds toonaangevende Bitcoin ATM-providers.

Naast zijn intrinsieke aard als valuta, staat PotCoin zijn houders toe om hun POT in een zadenbank te zetten. Zoals gebruikelijk bij het inzetten van valuta, kent de zadenbank gebruikers echte marihuanaplantzaden toe in verhouding tot het aantal POT-munten dat ze hebben ingezet. Zolang je op een locatie woont waar het kweken van marihuana legaal is, kun je je zaden “uitnemen” en ze op elk moment naar je laten verzenden. Op deze manier kun je, als je POT hebt ingezet in een PoS-portemonnee en de zadenbank, je investering zien groeien, zowel letterlijk als figuurlijk.

PotCoin zaadbanken

In de toekomst hoopt het team PotCoin te migreren naar de Ethereum- of Bitcoin-blockchain om de PotCoin Decentralized Autonomous Organization op te richten. Met behulp van Ethereum of tegenpartij wil het team een ​​bestuursstructuur voor de munt implementeren, compleet met slimme contracten. Naarmate meer handelaren PotCoin beginnen te accepteren, voorzien ze ook een beloningsprogramma voor verkopers en consumenten.

HennepCoin (THC)

Vergelijkbare markt, andere aanpak, HempCoin werkt aan hetzelfde doel als PotCoin, hoewel de methode en het tempo van acceptatie het onderscheidt. De munt bestaat al ongeveer net zo lang als PotCoin, maar wordt lang niet zo vaak overal ter wereld of in Noord-Amerika geaccepteerd.HempCoin masternode infographic

Momenteel ondergaat het een substantiële rebranding. Voor de eerste twee kwartalen van 2018 heeft het team een ​​hardfork gepland om de valuta te verplaatsen naar een masternode-consensusmodel à la Dash. Net als de munt die de pionier was van dit model, zal HempCoin een hybride Proof of Stake / Proof of Work-model gebruiken dat geschikt is voor directe verzending en anonieme transacties, samen met netwerkbeheer.

Bovendien werkt het HempCoin-team aan verschillende betalingsvectoren om hun product te helpen overstappen van theoretisch naar daadwerkelijk gebruik. Deze omvatten “HempPAY ™ Mobile, HempPAY ™ Card en HempPAY ™ Online.” Net als bij PotCoin is HempCoin van plan een incentiveprogramma uit te rollen om zowel dispensaria als consumenten aan te moedigen hun betaalmethode te gebruiken.

Budbo (BUBO)

Budbo wil de alles-in-één blockchain-oplossing zijn voor de marihuana-industrie. Naast de beperkingen van een alternatieve valuta, probeert Budbo telers, dispensers en klanten met elkaar te verbinden via zijn blockchain, waarbij de blockchain zelf een op maat gemaakt hulpmiddel biedt om alle stappen van de potproductie te beheren..

Met Budbo konden alle aspecten van de levenscyclus van een product worden vastgelegd en getraceerd op de blockchain. Dit betekent dat telers en laboratoria het THC / CBD-gehalte en andere specificaties kunnen bevestigen, verkopers tabbladen op de inventaris kunnen plaatsen en consumenten hun aankoop kunnen volgen tot het zaad waar het vandaan kwam..

Dit niveau van kwaliteitscontrole biedt professionals uit de industrie en regeringen een schat aan logistiek, inclusief bewijs van bestellingen, bewijs van afhalen en bewijs van levering. Bovendien kunnen telers en dispensers Budbo gebruiken om bestellingen te plaatsen voor voorraden en producten. Telers kunnen hun applicatie bijvoorbeeld gebruiken om meer zaden of oogstgereedschap te kopen, en verkopers kunnen hun voorraadhiaten opvullen door bestellingen te plaatsen bij telers of producenten..

budbo toeleveringsketen

De Budbo-applicatie wil een sociaal en zakelijk landschap cultiveren voor de jonge industrie. De inaugurele versie, Budbo v1.0, biedt gebruikers al een service om producten te vinden die het beste bij hun smaak passen. Met de “Tinder-achtige” applicatie kunnen gebruikers door een reeks dispensaria en productaanbiedingen bladeren die passen bij hun individuele voorkeuren, allemaal in de hoop te wieden wat ze niet willen voor wat ze doen. Dit is slechts een enkel voorbeeld van het potentieel om cannabisgebruikers uit alle lagen van de industrie samen te brengen in één allesomvattende applicatie die (hopelijk) de gebruikerservaring van iedereen zal verbeteren en vereenvoudigen.

Afsluiten

Als we afstand nemen van pot-specifieke cryptocurrencies, zijn er een aantal andere ontwikkelingen in de ruimte die proberen het geldprobleem van marihuana op te lossen.

In oktober vorig jaar, Dash werkte samen met Alt Thirty Six, een betaalplatform voor verkooppunten, om de enige cryptocurrency te zijn die door het systeem wordt aangeboden voor aan cannabis gerelateerde transacties. Alt Thirty Six koos voor Dash vanwege de functies voor privé verzenden en direct verzenden.

We noemden de ATM-provider General Bytes kort in onze discussie over PotCoin. Bovendien, POSaBIT en SinglePoint Inc. gebruik crypto-geldautomaten om als tussenpersoon voor cannabistransacties te dienen. In feite gebruiken consumenten een geldautomaat in de winkel om cryptocurrency te kopen met hun bankpas / creditcard, en ze kunnen deze valuta aan het loket inwisselen voor alle beschikbare producten van de apotheek.

Terwijl startups en cryptoprojecten werkende oplossingen ontwikkelen, enkele afwijkende stemmen zijn niet overtuigd dat zo’n ontluikende en onzekere industrie als crypto een ander kan helpen. De marihuana-industrie, zo betogen ze, zal nooit zo’n vluchtige betaalmethode willen toepassen, vooral omdat banken waarschijnlijk gemakkelijker marihuanahandelaren zullen accepteren naarmate legalisatie zijn weg blijft vinden naar staats- en federale wetgeving..

De meeste van deze argumenten houden echter geen rekening met de voordelen van de supply chain en logistiek van de blockchain. Misschien groeit crypto te langzaam om banken te verslaan voor de financiële klap, maar dat laat nog steeds het gedistribueerde grootboek en de gedecentraliseerde structuur van de blockchain over om veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid te bieden aan een industrie die nog steeds leert lopen. Misschien zal crypto er zijn om onderweg zijn hand vast te houden, aangezien de komende jaren ongetwijfeld zullen verduidelijken welke rol (indien van toepassing) het zal spelen in de legale groei van marihuana in Noord-Amerika en elders.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me