Hoeveel Caribische landen ken je uit je hoofd? Van de bijna 700 Caribische eilanden zijn er slechts ongeveer 30 bewoond, elk met hun eigen standpunt over cryptocurrency.

De Caribische eilanden staan ​​in de eerste plaats bekend als toeristische bestemmingen, maar hebben in de loop van de tijd ook een reputatie opgebouwd als schaduwrijke offshore-havens. De lokale regelgevende standpunten ten aanzien van cryptocurrency evolueren traag, maar wijzen consequent naar een transparantere toekomst.

Ondanks hun reputatie worden er pogingen ondernomen om cryptocurrencies in de Bahama’s en elders in het Caribisch gebied te reguleren. Het Caribisch gebied, een broeinest voor fintech, is nieuw leven ingeblazen door de groeiende en grotendeels ongereguleerde Bitcoin-markt.

Hier is een overzicht van de Caribische cryptocurrency-industrie van Solomon Brown, hoofd PR voor Freewallet, een ontwikkelaar van cryptocurrency wallet.

Eilanden, regelgeving en gebruik van cryptocurrency

Regelgeving voor cryptocurrency varieert van eiland tot eiland. Caribische landen hebben verschillende opvattingen over gedistribueerde grootboektechnologieën en blockchain. Eilanden als de Bahama’s en Antigua en Barbuda zijn goed op weg om cryptocurrency-regelgeving vast te stellen, het standpunt van Haïti hierover kan controversieel worden genoemd en Cuba loopt een beetje achter de bal bij het doorgeven van cryptocurrency-wetten.

Afbeelding via Pixabay

De Bahamas

Wetgevers op de Bahama’s hebben aangegeven dat ze cryptocurrency willen opnemen in het wettelijke kader van de economie van het eiland, maar met de huidige stand van zaken is er nog veel werk aan de winkel om dat te laten gebeuren..

Graham Thompson Attorneys, een toonaangevend Bahamiaans advocatenkantoor, concludeerde in een wit papier, getiteld ” The Bahamas ‘place in a Cryptographic World’ ‘: “ Het is belangrijk dat de Bahama’s proberen om virtuele valutahandel niet in een wetgevend kader te wrikken dat niet helemaal past, maar om een ​​stuk wetgeving te ontwikkelen, hetzij door wijziging aan de PSA of anderszins, dat is specifiek voor virtuele valuta. “

Inderdaad, de enige officiële wet die regulerende behandeling in de sfeer biedt, is de oude Wet op de Centrale Bank van de Bahama’s dat dateert uit 2010, toen we nog nauwelijks hadden gehoord van wettelijk kader en standaarden op het gebied van digitale tokens.

Afbeelding via Pixabay

De wet definieert valuta als volgt: “8. (1) De munteenheid van de Bahama’s zijn de bankbiljetten en munten die door de Bank worden uitgegeven krachtens de bepalingen van deze wet. (2) De eenheid van de genoemde valuta is de dollar, die zal worden verdeeld in honderd centen. ” Het vermeldt dat het “het enige recht van de Bank is om bankbiljetten en munten uit te geven”. Het is duidelijk dat het, aangezien het geen specificaties voor digitale tokens maakt, nauwelijks in staat is om de opkomende lokale cryptosfeer te reguleren..

Beetje bij beetje beginnen dingen te veranderen. Op 7 november 2018 heeft de Centrale Bank van de Bahama’s een Discussie papier over voorgestelde benaderingen voor de regulering van cryptocurrency-activa. Dit document beschrijft de voorgestelde regelgevende houding ten aanzien van activa in cryptocurrency en gerelateerde instrumenten voor onder toezicht staande financiële instellingen (SFI’s) onder de bevoegdheid van de Centrale Bank van de Bahama’s..

Dit omvat de toepassing van door de overheid opgelegde beperkingen op het scala aan cryptocurrency-betaalinstrumenten, het Exchange Control (EC) -regime genoemd. De geplande operaties zullen Caribische landen in staat stellen hun economieën beter te stabiliseren door de in- en uitgaande valutastromen te beperken en vervolgens de wisselkoersvolatiliteit op afstand te houden..

In 2019 ging de Securities Commission of Bahamas (SCB) een stap verder met cryptocurrency door het ontwerp uit te brengen met de naam “Digital Assets and Registered Exchanges Bill, 2019.”

De DARE Bill, 2019 regelt de vereisten voor het uitgeven of verkopen van digitale tokens in het land, en hoe verkopers en aanverwante bedrijven hun zaken moeten doen. Het omvat ook de secties die ervoor zorgen dat de ondernemers de antiwitwaswetgeving (AML) en de contrafinanciering van terrorismewetgeving (CFT) naleven en de gegevens en activa van hun klanten beschermen..

Cuba

In Cuba kan cryptocurrency de ultieme oplossing zijn voor problemen veroorzaakt door Amerikaanse economische sancties. Bitcoin wordt niet ondersteund door de overheid en is op grote schaal gebruikt om telefoons op te laden, online te winkelen en geld te sturen na de uitrol van mobiel internet in 2018. De oprichter van het Telegram-kanaal CubaCripto schat dat ongeveer 10.000 Cubanen cryptocurrencies verhandelen. Sommigen gebruiken het als bijbaan, anderen krijgen geld overgemaakt vanuit het buitenland.

Het in Brazilië geregistreerde Fusyona kan de eerste cryptocurrency-exchange worden genoemd die actief is in Cuba. Het helpt bij overmakingen, het in rekening brengen van een vergoeding van 10% en werken via grotere uitwisselingen. Terwijl andere platforms aarzelen om activiteit in het land te ontwikkelen, voorzichtig met de Amerikaanse boetes, gebruikt de oprichter van Fusyona Bitcoin en zegt: “Voor Cubanen is het een noodzaak en kan het een oplossing zijn voor hun uitsluiting van de wereldwijde financiële gemeenschap.” Desalniettemin is de uitwisseling van plan om toestemming te krijgen van de Cubaanse regering.

Afbeelding via Pixabay

Grappig genoeg overwoog de Cubaanse regering in juli 2019 om haar eigen cryptocurrency-munt uit te geven, maar ze besloot deze in te houden om het witwassen van geld en / of botsen met haar communistische principes te voorkomen..

De centrale bank van de staat heeft de voor- en nadelen van cryptocurrency onderzocht en zal binnenkort de mogelijkheden bespreken van het gebruik van cryptocurrency tegen een vergadering met wereldwijde financiële leiders in Washington. Maar in de tussentijd zijn er geen administratierekeningen die cryptocurrency specifiek onder regulering plaatsen.

De CoinCentral-belastingkit voor cryptocurrency

Haïti

De juridische status van cryptocurrency in Haïti is omstreden. Cointobuy’s analysetool heeft Haïti 208 van 249 landen gerangschikt op het gebied van cryptocurrency-veiligheid. Het is duidelijk dat het niet veilig is om in ICO’s te investeren of cryptocurrency te verhandelen in dit land. Desalniettemin hebben cryptocurrency-ondernemers van dit kleine eiland een aantal briljante ideeën bedacht. Het is veilig om te zeggen dat Haïti een echte blockchain-boom doormaakt, geleid door een aantal opwindende en zinvolle startups die proberen de toekomst van landbouw, productie en andere gebieden vorm te geven..

Bijvoorbeeld, AgriLedger is een project waarmee gebruikers de voedselvoorzieningsketen kunnen traceren en ontdekken hoe producten worden verbouwd of vervoerd. De Blockchain katoenproject (BCP) werkt op een vergelijkbare manier: het zal kleine katoenboeren steunen die katoen leveren aan Amerikaanse kledingproducenten. De boerderijlocaties worden gevolgd door GPS en BCP controleert ook of het katoen biologisch of fairtrade is en garandeert de boeren een eerlijke prijs voor hun katoen..

Afgezien hiervan is Haïti het thuisland van baanbrekende onderwijsprojecten zoals Cryptocurrency voor Haïti en de Haïti Blockchain Alliance. Ze helpen gewone mensen kennis te maken met de mogelijkheden van blockchain. De Haïtiaanse Centrale Bank heeft op de Haïti Tech Summit in juni 2019 aangekondigd dat het zijn eigen digitale valuta zal lanceren.

Dominicaanse Republiek

Er is weinig bekend over de cryptocurrency-industrie in deze regio. Nadat de regering van de Dominicaanse Republiek het gebruik van elke vorm van cryptocurrencies bij transacties verbood, hebben alle financiële instellingen in het land hun cryptovaluta verminderd. Burgers blijven het echter op eigen risico gebruiken.

Barbados

In Barbados staan ​​de regels voor cryptocurrency nog steeds op de loer. De Centrale Bank van Barbados heeft een positieve houding ten opzichte van BTC uitgesproken en begint op dit vlak veranderingen door te voeren.

Op 5 juli, Bitt Digital Inc.. werd het eerste op blockchain gebaseerde bedrijf dat de 8 maanden durende regelgevende sandbox onder leiding van de Central Bank of Barbados en de Financial Services Commission voltooide en verliet. Gouverneur van de Centrale Bank van Barbados, Cleviston Haynes, bevestigde dat het Regulatory Review Panel (RRP) het type bedrijfsactiviteit dat Bitt testte beschouwde als kandidaat voor regulering op grond van wetgeving die momenteel wordt opgesteld..

In juni 2019 nodigde de Centrale Bank van de Republiek Haïti Bitt uit om de waarschijnlijke voordelen van een nationale op blockchain gebaseerde digitale valuta te presenteren.

Jamaica

Momenteel heeft het wettelijke kader in Jamaica geen betrekking op crypto. Digitale valuta’s worden nauwelijks gedefinieerd of gereguleerd door de Securities Act of de Bank of Jamaica Act. De Banking Services Act behandelt e-geld dat dichter bij, maar nog steeds ver verwijderd is van BTC en cryptocurrency. Er zijn echter onlangs pogingen gedaan om de situatie recht te zetten en rekening te houden met digitale valuta.

Jamaica is groter dan de meeste Caribische landen. De laatste tijd heeft het economisch beter gepresteerd dan veel van zijn buren. In 2018 werd de Jamaica Stock Exchange (JSE) door Bloomberg geïdentificeerd als de snelst groeiende beurs ter wereld. Het was de tweede keer dat de publicatie de JSE de best presterende beurs noemde.

In april 2019 kondigde de JSE aan dat het de live handel van security token offerings (STO’s) en digitale activa zou mogelijk maken met de steun van het Canadese FinTech-bedrijf Blockstation. De verhuizing was bedoeld om bedrijven te helpen kapitaal aan te trekken via STO’s en zich te vestigen in de financiële gemeenschap, en tegelijkertijd veilige transacties met digitale activa op de markt te bevorderen. Vermoedelijk zullen de JSE, de Financial Services Commission en de Bank of Jamaica (BOJ) binnenkort de voorschriften en richtlijnen publiceren die deze nieuwe digitale handel mogelijk zullen maken..

De Organisatie van Oost-Caribische Staten

Deze intergouvernementele organisatie beoogt naast andere juridische aspecten de economische ontwikkeling te bevorderen. Protocolleden en Anguilla gebruiken de Eastern Carribean Dollar uitgegeven door de Eastern Caribbean Central Bank.

Ondanks dat ze geen cryptocurrency-regelgeving hebben, hebben deze 11 landen zich aangemeld om deel te nemen aan een pilotprogramma dat het gebruik van cryptocurrencies naast de nationale valuta van het land zal testen. Alleen de tijd zal uitwijzen of de op blockchain gebaseerde digitale versie van XCD de kortere weg is van de OECS naar een geldloze samenleving.

Saint Kitts en Nevis

Dit OECS-lid is bereid deel te nemen aan de ‘testrit’ van de Digital Eastern Carribean Dollar. De regering van Saint Kitts en Nevis is dat echter wel negatief over het accepteren van Bitcoins als betaling voor het Citizenship by Investment Program (CIP), dat in veel Caribische landen van harte is verwelkomd.

Antigua en Barbuda

In tegenstelling tot hun Caribische tegenhangers uit Saint Kitts en Nevis, zijn overheidsfunctionarissen uit Antigua en Barbuda dat wel het opstellen van wetten om Bitcoins te reguleren. Volgens lokale media zijn Antiguanen geïnteresseerd in het gebruik van cryptocurrency om te betalen voor openbare diensten.

De autoriteiten van de Caribische jurisdictie werken aan een speciaal wetsvoorstel met als doel de status van wettige valuta voor Bitcoin veilig te stellen, waarvan de circulatie is toegestaan ​​op het grondgebied van Antigua en Barbuda..

Het besluit werd genomen tijdens een bijeenkomst van het kabinet van ministers met experts van de Antiguan Leisure & Gaming Association, toegewijd aan best practices bij het accepteren van Bitcoins als betaling voor goederen en diensten. Al snel zou Bitcoin dus een officieel betaalmiddel kunnen worden in Antigua en Barbuda.

Interessant is dat bij het opsommen van de voordelen van Bitcoin, Antiguaanse functionarissen die de legalisatie ervan in hun thuisland promoten, opmerkten dat Bitcoin het gemakkelijk maakt om transacties te volgen, wat erg belangrijk is gezien het aantal mensen dat het Caribische land als een ‘belastinghaven’ beschouwt.​

Saint Lucia

In recent overleg met de autoriteiten van Saint Lucia zeiden vertegenwoordigers van de missie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat centrale banken Bitcoin niet mogen negeren. Volgens IMF-experts kunnen virtuele valuta concurreren met bestaande valuta en ook het monetaire beleid uitdagen.

Vervolgens werd gemeld dat de regering van Saint Lucian de vooruitzichten van Bitcoin overwoog en opties aan het onderzoeken was om ‘het te laten werken’. Een overeenkomstige verklaring werd afgelegd door de premier van Saint Lucia, Allen Chastanet.

Caribische cryptocurrency-evolutie

Het BIS-jaarboek 2018 Economisch rapport suggereerde dat cryptocurrency het ‘nieuwe bloemblad in de geldbloem’ is. De taxonomie van geld kan worden gedefinieerd door vier eigenschappen: de uitgever, de vorm, de mate van toegankelijkheid en het betalingsoverdrachtmechanisme. Cryptocurrencies combineren drie belangrijke kenmerken:

  1. Ze zijn digitaal. Cryptos streeft naar het bieden van veiligheid en vertrouwt op cryptografie om hacking en frauduleuze transacties te voorkomen.
  2. Ze zijn privé en hebben volgens hun ontwerp geen intrinsieke waarde, in tegenstelling tot goederengeld. “Hun waarde vloeit alleen voort uit de verwachting dat ze door anderen zullen worden geaccepteerd” – stelt het rapport.
  3. Ze maken een digitale P2P-uitwisseling mogelijk.

Het concurrentievoordeel van cryptocurrency is de onderliggende gedistribueerde grootboektechnologie. Het stelt elke gebruiker in staat om transacties in zijn kopie van het grootboek te verifiëren, de nauwkeurigheid van elke overboeking te garanderen en de mogelijkheid van dubbele uitgaven uit te sluiten.

Afbeelding via Pixabay

Wat betekent dit voor de Caribische eilanden? BTC heeft een aantal potentiële voordelen die de financiële geest uit de fles kunnen laten.

Voor de kleine Caribische landen die naam maakten als belastingparadijs op een vergelijkbare manier als het Latijns-Amerikaanse Panama, cryptocurrency biedt een manier om naar de toekomst te evolueren. Na een enorme lek van financiële bestanden die verband houden met het op drie na grootste offshore advocatenkantoor ter wereld, was het moeilijk voor Panama om te herstellen van reputatieschade. Panama verlegde zijn focus naar cryptocurrency op officieel niveau door uit te werken belastingprotocollen en ondersteunende blockchain-technologie.

Het Caribisch gebied lijkt het voorbeeld van Panama te volgen. De Bahama’s stellen voorschriften op voor cryptocurrency-activa. De Britse Maagdeneilanden geven een nationale cryptocurrency-munt uit. Antigua en Barbuda bieden burgerschap aan voor BTC. Met andere woorden, heel wat Caribische regeringen zijn bereid om zichzelf op de kaart te zetten in de cryptocurrency-ruimte.

Afbeelding via Pixabay

In de beginfase van de introductie van cryptocurrency in de wereldeconomie, is het cruciaal voor blockchain-gebaseerde projecten om beveiligingskwesties glashelder te houden. Het vertrouwen van gebruikers winnen is de sleutel tot de massale acceptatie van Bitcoin. Met operationele veiligheid in de schijnwerpers, is het belangrijk dat de lokale bevolking gebruik maakt van gerenommeerde cryptocurrency-services, zoals topmarktleiders zoals Binance, Coinbase en Bitfinance. Wat veilige portefeuilles betreft, is Freewallet er trots op zij aan zij te werken met deze grote namen om cryptocurrency meer beschikbaar te maken voor een breder publiek. Het was een voorrecht voor ons om onze krachten te bundelen om de financiële dienstensector te moderniseren.

Het Caribisch gebied stapt moedig de toekomst binnen met cryptocurrency en we helpen dit proces graag verder.