Cryptocurrency Taxes 101: What to Know Come Tax Season

Een nieuw jaar is aangebroken! Voor beleggers in cryptocurrency betekent dat hoop op nog een jaar van groei in virtuele valutamarkten. Helaas betekent dit echter ook dat we ons moeten voorbereiden om vanaf 2017 belasting te betalen over onze cryptovaluta-winsten.

De meesten van ons hebben onze resoluties genomen en besloten over onze ambities voor 2018, maar weinigen van ons kijken ernaar uit om onze belastingaangifte in te dienen. Maar voorbereid zijn is het halve werk, dus dit is het moment om te beginnen met belastingplanning.

Het is altijd een goed idee om een ​​Certified Public Accountant (‘CPA’) te raadplegen wanneer u uw belastingaangifte voorbereidt. Een goede CPA kan u helpen belastingverplichting te vermijden door uw vermogen op een slimme manier te beheren. Uw vaste accountant is echter waarschijnlijk niet op de hoogte van het veranderende landschap van belastingbeleid voor cryptocurrency. Als u in Bitcoin of andere virtuele valuta’s heeft geïnvesteerd, neem dan contact op met een getrainde cryptocurrency-accountant om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op het belastingseizoen.

Cryptocurrency-belasting in een notendop

Cryptocurrencies zijn misschien aan de rand van het internet begonnen, maar nu is het een vrij reguliere investering. Bitcoin-futures worden verhandeld op de beurzen van Chicago, en grote institutionele beleggers richten virtuele valutahandelbureaus op. Aangezien cryptocurrency steeds populairder wordt, heeft de Internal Revenue Service (“IRS”) de details van zijn beleid met betrekking tot belastinginning en rapportagevereisten verfijnd..

De IRS behandelt Bitcoin en andere virtuele valuta als kapitaalgoederen omdat ze in contanten kunnen worden omgezet. Dus, net als andere kapitaalgoederen, zijn cryptocurrencies onderworpen aan de regels voor vermogenswinst. Deze regels zijn van toepassing op belastingbetalers die cryptocurrencies kopen en verkopen voor investeringsdoeleinden, evenals op mensen die virtuele valuta uitgeven aan goederen en diensten..

Net als bij andere kapitaalgoederen hangt uw belastingtarief af van hoe lang u ze bezat voordat u ze verkocht, en van de prijs die u hebt gekocht en de prijs die u uitverkocht heeft. Als uw vermogensverliezen op uw cryptocurrency-investeringen groter zijn dan uw vermogenswinst, kunt u het verlies claimen als aftrek op uw inkomstenbelastingaangifte tot $ 3.000.

Wanneer u erachter komt hoe u uw winsten in cryptocurrency correct kunt rapporteren op uw aangifte inkomstenbelasting voor 2018, begint u met het bepalen van uw kostenbasis. Uw basis zijn de kosten die u daadwerkelijk voor een virtuele valuta hebt betaald toen u deze kocht, gecorrigeerd voor eventuele gerelateerde kosten. Dit betekent dat u commissies kunt aftrekken die verband houden met de aankoop van cryptocurrency, zoals het percentage dat Coinbase uit elke exchange haalt. De kostenbasis voor uw cryptocurrency-investeringen omvat echter geen investeringsgerelateerde kosten. Vergoedingen die in 2017 voor cryptocurrency-transacties zijn opgebouwd, moeten afzonderlijk worden vermeld op een schema A-formulier dat bij uw aangiften is gevoegd, ervan uitgaande dat u uw inhoudingen specificeert.

Wanneer u een cryptocurrency koopt, heeft u uw kostenbasis vastgesteld. Het actief wordt echter pas daadwerkelijk belast als u het verkoopt. Dit is wanneer u uw winsten of verliezen op de investering “realiseert”. Dus als u Bitcoin voor $ 12.000 hebt gekocht en het voor $ 13.000 verkoopt, is uw gerealiseerde winst $ 1.000, zelfs als deze ergens tussenin onder uw oorspronkelijke aankoopprijs daalt. Klinkt eenvoudig genoeg, toch? jammer genoeg niet.

Als het om cryptocurrency gaat, worden dingen snel gecompliceerd

In tegenstelling tot aandelen, die eenvoudige koop- en verkooptransacties zijn, is vrijwel elke vervreemding van activa in virtuele valuta een belastbare gebeurtenis. Belastingplicht wordt geactiveerd wanneer u uw cryptocurrency verhandelt voor contant geld of andere virtuele valuta, of wanneer deze wordt gebruikt om goederen of diensten te kopen. Afhankelijk van uw investerings- en bestedingspatroon kan dit de zaken ingewikkeld maken.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken – en wishful thinking – van veel cryptocurrency-investeerders, is het verzilveren van je cryptocurrency-investeringen niet de enige belastbare gebeurtenis tijdens de levensduur van je investering. Als u bijvoorbeeld een aankoop doet met Bitcoin op Overstock.com, is dit een transactie die onderhevig is aan vermogenswinstbelasting. Belastingverplichting ontstaat ook wanneer u de ene virtuele valuta inruilt voor een andere, wat bijna dagelijks voorkomt onder de meer moedige beleggers in cryptocurrency..

Omdat de IRS niet dezelfde rapportagevereisten van derden voor virtuele valuta’s oplegt als andere, meer sterk gereguleerde activa, ontvangt u aan het einde van het jaar geen formulier 1099 van uw beurs, klant of werkgever. Dit betekent dat u geen officieel rapport krijgt van uw inkomsten uit cryptovaluta. Het is eerder uw verantwoordelijkheid als belegger om uw winsten en verliezen in virtuele valuta correct te rapporteren. Er is zeer weinig officiële richtlijnen van de IRS over rapportagevereisten voor virtuele valuta, dus het is een zeer verstandige keuze om dit belastingseizoen te raadplegen met een getrainde cryptocurrency-accountant..

Federale belastinghervorming heeft gevolgen voor belastingen op cryptocurrency

Als u een accountant vraagt ​​naar de gevolgen van de belastinghervormingen van 2018, zult u waarschijnlijk een geërgerde zucht krijgen. Het belastingbeleid voor cryptocurrency is vrij vaag zoals het is, en het toevoegen van de complexiteit van grote belastinghervormingen maakt de zaken alleen maar ingewikkelder. Hoewel de volledige impact van de federale belastinghervorming nog afwachten, zijn er enkele beleidsmaatregelen die zeker van invloed zijn op beleggers in virtuele valuta.

De recente federale belastinghervorming veranderde de spelregels voor veel beleggers in cryptocurrency. Vanaf 2018 kunt u bijvoorbeeld niet langer aan cryptovaluta gerelateerde vergoedingen opnemen in uw gespecificeerde inhoudingen op uw aangifte inkomstenbelasting. Voor bedrijven is deze aftrek nog steeds toegestaan. De belastinghervormingen van 2018 veranderen ook de belastingtarieven op de vermogenswinst, wat een grote invloed kan hebben op uw investeringsbeslissingen. Als u uw cryptocurrency-activa nog een paar maanden vasthoudt, kan dit u duizenden dollars besparen – of u kosten – op uw federale aangifte inkomstenbelasting.

Een ervaren accountant voor cryptocurrency kan u helpen bij het plannen van de aanstaande wijzigingen in de federale belastingcode, vooral omdat deze betrekking hebben op uw virtuele valuta-portemonnee. Als u in 2017 cryptocurrencies heeft gekocht of verkocht – of als u tot dusverre uw investeringen in cryptocurrency niet heeft gerapporteerd op basis van eerdere regels – is het een goed idee om uw investeringen te bespreken met een CPA die de ins en outs van het belastingbeleid voor cryptocurrency begrijpt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me