Da Hongfei over de toekomst van NEO en de cryptocurrency-wereld

Voor de NEO-gemeenschap heeft Da Hongfei weinig introductie nodig. Voor degenen die nog niet in NEO moeten duiken, is enige fundamentele informatie juist. Da Hongfei is de oprichter van NEO (voorheen bekend als Antshares), een blockchain-platform voor gedistribueerde apps. Hij is ook de oprichter en CEO van Onchain, een blockchain-ontwikkelingsbedrijf voor bedrijven en instellingen op ondernemingsniveau.

Hongfei wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de cryptocurrency-wereld, vooral op het gebied van blockchain-acceptatie in China.

Achter zijn vriendschappelijke persoonlijkheid en openhartige grappen over zijn mollige en bescheiden vroege cryptocurrency-dagen schuilt een van de belangrijkste strategen achter een cryptocurrency met een historisch hoge marktkapitalisatie van meer dan $ 10,5 miljard, en een groeiend ecosysteem van ondernemers en ontwikkelaars.

Het volgende interview met Da Hongfei werd afgenomen bij NEO DevCon door Alex Moskov, Colin Harper en Bennett Garner. We gaan in op verschillende onderwerpen met betrekking tot Hongfei’s visie voor NEO, de cryptocurrency-wereld in het algemeen, evenals een paar vragen over de psyche van de man aan het roer van een beweging van meerdere miljarden dollars en technologische revolutie.

Da Hongfei CoinCentral

Colin Harper, Alex Moskov, Da Hongfei en Bennett Garner bij NEO DevCon.

CoinCentral: de focus van deze conferentie ligt op de visie van NEO en het gemeenschapsinitiatief en het streven naar een robuust ecosysteem. NEO lijkt erg voorzichtig te zijn met zijn ICO-partnerschappen en zijn partnerschappen in het algemeen. Kun je ingaan op wat het NEO-team bezighoudt wanneer ze een project beoordelen en besluiten het te steunen? Waarom denk je: “Dit is een goed project.

Hongfei: In dit zeer vroege stadium zijn we niet erg selectief. We zullen hun achtergrond bekijken en naar die visie kijken. De meeste projecten die ons benaderen, zijn legitieme projecten, dus we hebben geen erg strikte norm om te ondersteunen of niet. We worden echter geleidelijk selectiever.

Kunt u iets zeggen over uw persoonlijke psychologie bij het overzien van het hele NEO-ecosysteem? Hoe ziet een dag in het leven in het hoofd van Da Hongfei eruit??

Dingen gebeuren gewoon. Soms word je gedwongen om dingen te doen, dus het is niet alsof ik alles aan het plannen ben. De cryptoworld is 24/7 beschikbaar. Als ik wakker word, pak ik mijn telefoon en er staan ​​misschien 200 berichten op mijn WeChat die ik moet checken. Het is niet zo dat ik ieders werk doe, maar mensen komen naar me toe voor beslissingen. Als je genoeg dingen ziet, heb je een beter begrip van deze branche en wat de richting is.

Eerder deze maand deed u een interview met Bloomberg. In dat interview zei u dat u regulering een goede zaak vond en dat heeft u ook al eerder gezegd. Wat is uw mening over Amerikaanse en EU-regelgeving? Als je de regels zou maken, wat zou je dan graag op die markten willen zien??

Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat alles neerkomt op uitwisseling. Speculatie is in de meeste landen een gereguleerde zaak, u kunt niet vrijelijk een gecentraliseerde beurs runnen. Dus als een land cryptocurrency of een token zou willen reguleren, zou de beste manier om dit te doen zijn om de uitwisseling te reguleren.

Specifiek, Fiat-gateways of gewoon in het algemeen?

Zelfs symbol-token-uitwisseling is speculatie, ja. Er zijn twee manieren om een ​​fortuin te verdienen. De ene manier is om waarde te creëren, de andere manier is om waarde te verdelen. Speculatie is een nulsomspel. Het gaat er niet om iets te maken, het gaat erom hoeveel ik er zou moeten hebben en hoeveel er nog over zijn. Als iedereen speculeert, betekent dat dat niemand nieuwe waarden creëert. De menselijke natuur houdt van speculatie en daarom geloof ik dat speculatie in bijna elk land gereguleerd is.

Over speculatie gesproken, mensen houden echt van Tether omdat het ervoor zorgt dat hun investering niet fluctueert in de markt. Tether heeft veel terugval gezien van sommige communityleden en ze zijn er sceptisch over. Heeft u opmerkingen over Tether en hun huidige situatie met de Bitfinex-audit?

Tether lijkt veel op de oude goudsmeden uit de oudheid. Ze zouden je een papier geven waarop staat dat je een bepaalde hoeveelheid goud hebt opgeslagen in zijn kluizen. Geleidelijk kwamen die goudsmeden erachter dat ze meer papier konden drukken dan de werkelijke reserve. Het is zelfs veilig om dat te doen als je het bescheiden doet, en dat wordt een fractioneel reservesysteem. Ik denk dat Tether dezelfde kant op zal gaan. Ik beschuldig ze er niet van dat ze het nu doen, ik denk alleen dat het de richting van hun soort bedrijf is. Zelfs als ze geen 100% reserve hebben, zullen mensen het nog steeds gebruiken, zolang het intensief wordt gebruikt bij uitwisselingen. Als we er op de een of andere manier achter komen dat Tether slechts 95% reserve heeft, zal de prijs dan dalen tot 95 cent? Ik denk het niet. Ik denk dat de prijs vergelijkbaar zal blijven met $ 1,00. Geleidelijk aan zal het een fractioneel reservesysteem worden. Het is niet omdat ze moreel slecht zijn, het is gewoon de aard van het bedrijf.

Laat me hieraan toevoegen, de reden waarom ik dit zeg is omdat ik onlangs een beurs bezocht en ik de CEO vroeg waarom hij nog steeds USDT accepteert als Tether gevaarlijk is? Zijn antwoord was dat het op grote schaal werd gebruikt door elke grote beurs. Zelfs als ze nul dollar op de bank hebben, zullen alle uitwisselingen Tether niet laten sterven. Ze zullen Tether eren. Dat is de reden waarom hij besloot om USDT te blijven gebruiken. Hij zei dat zelfs als Tether als bedrijf failliet gaat, hij de USDT van zijn gebruiker zal eren met USD. Zolang het op grote schaal is gebruikt, is het moeilijk om dood te zijn.

Toen de Weiss-beoordeling uitkwam, waren er veel andere tokens die met een vergelijkbare beoordeling werden vermeld en het zijn ook echt goede projecten. Wat zijn enkele projecten buiten NEO die je echt leuk vindt??

Ik vind dat EOS het geweldig doet. Cosmos is geweldig. Ik heb Jed McCaleb ontmoet bij Stellar, hij doet geweldige dingen.

We hebben erg genoten van de sprekers die jullie hebben meegebracht Zhang Shoucheng, de natuurkundeprofessor van Stanford die sprak over geld als opslag van energie. Het lijkt erop dat hij ook redelijk betrokken is bij het NEO-ecosysteem. Wat zijn enkele dingen die u zoekt naar partners die bij NEO betrokken zijn?

We staan ​​heel open voor academici en marktleiders om mee samen te werken, vrienden te maken met of op de een of andere manier bij te dragen aan ons project. We hebben een stichting opgericht, genaamd Open Blockchain Foundation, geregistreerd in Californië. Deze stichting zal doneren aan universiteiten en onderzoekssubsidies ondersteunen. Het ondersteunt ook studentenorganisaties op het gebied van blockchain.

Een ding dat duidelijk wordt uit uw opmerkingen en uit de sprekers die we hier hebben gehoord, is dat NEO het lange spel voor ontwikkeling speelt. We weten dat het een aantal jaren heeft geduurd voordat je Antshares lanceerde en de ruimte bestudeerde. Kun je een beetje praten over geduld en het belang van geduld bij het bouwen van zoiets als een platform??

Er is een heel beroemd gezegde in China waar als er wind staat, zelfs het varken kan vliegen. Dat geldt ook voor deze branche.

Het probleem is dat als je altijd de richting van de wind achtervolgt, het echt moeilijk is. Wat we deden is dat we een plek zoeken en denken dat het er leuk uitziet, het landschap daar is mooi, en we zouden daar graag blijven en ons werk doen, en plotseling komt de wind. Dat is ons geduld. We doen het niet omdat het zo populair is. In 2014 was het niet populair, het was erg controversieel. We doen het omdat we het graag doen.

Vitalik en Hongfei

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin en NEO-oprichter Da Hongfei.

Dat geduld lijkt zijn vruchten af ​​te werpen. We zien NEO doorbreken in de top 10 en we zien dat het de grote spelers binnendringt. Het wordt vaak het ‘Chinese Ethereum’ genoemd en de hele focus op de conferentie is de slimme economie van NEO en de gemeenschap van NEO. Denk je dat het passend is om het ‘Chinese Ethereum’ te noemen en op welke manieren vind je dat NEO verschilt en hoe je jezelf onderscheidt??

Er zijn veel Chinese bedrijven die “Chinese This” en “Chinese That” worden genoemd. Baidu, de zoekmachine, wordt de Chinese versie van Google genoemd. Er zijn enkele Chinese versies die beter worden dan hun tegenhangers in de westerse wereld. WeChat is beter en groter dan WhatsApp. Alibaba is vergelijkbaar met Amazon en het is ook behoorlijk groot. Ik vind het niet erg om het ‘Chinese Ethereum’ te worden genoemd, omdat het voor mensen gemakkelijker is om te begrijpen wat NEO is. Na verloop van tijd verbeteren we en hebben we betere technologie en een ecosysteem. Tegen die tijd zullen mensen ons bij onze echte naam noemen.

Toen je je naam veranderde van Antshares in NEO, was er waarschijnlijk een bijeenkomst waarbij je andere namen rondzwierf. Wat waren enkele namen die NEO bijna heette en waarvan je blij was dat ze niet gebeurden??

Eigenlijk is NEO mijn idee. Antshares is afgeleid van onze Chinese naam. De Chinese naam vertaalt naar “Tiny Ant”. We kunnen ons geen Tiny Ant noemen omdat het raar is en we het domein niet kunnen krijgen, dus we hadden iets unieks nodig, dus bedachten we Antshares. Het is echter geen erg natuurlijke Engelse naam en er zijn conflicten met andere merken in China, zoals Antfinancial, en een actiecamera die concurreert met GoPro die exact dezelfde Chinese naam heeft als wij. We besloten om het merk te veranderen. Ik herinner me de andere namen niet. Ik kwam met NEO op de proppen en toen pushte ik hard naar mijn andere teamleden. Ik zou niet zeggen dat ik ze heb gedwongen, maar ik heb behoorlijk mijn best gedaan om ze te overtuigen. Niet iedereen dacht dat we een nieuwe naam nodig hadden, aangezien we al behoorlijk beroemd waren op de Chinese markt.

Was je ooit een fan van de Matrix?

Ja. Het is een heel intrigerende film. Onze naam NEO komt echter niet uit de Matrix.

Wat doe je voor de lol dat niet aan blockchain / crypto gerelateerd is? Wat doe je om te ontspannen?

Ik kijk naar MMA. Ik volg UFC al ongeveer 15 jaar, vrij vroeg.

Zullen de systeemvergoedingen in de toekomst worden verlaagd als de gasprijs blijft stijgen? Zo niet, denk je dan dat dit de groei van het ecosysteem überhaupt zal belemmeren?

Uiteindelijk wordt de systeemvergoeding bepaald door NEO-tokenhouders. Het NEO-token is een aandeel in het systeem, dus we zullen de NEO-tokenhouders de mogelijkheid geven om te beslissen hoeveel systeemkosten er moeten worden geprijsd. Het is niet voor altijd opgelost. De tokenhouders moeten een vergoedingsstructuur kiezen die vergelijkbaar is met andere blockchains.

Waarom een ​​ondeelbaar teken en zie je dat dit enige vorm van wrijving veroorzaakt terwijl NEO blijft groeien?

Ik denk dat het een probleem is. Laten we het zo zeggen. Elk blok heeft acht Gas ontgrendeld. Het gas is er al, het is gewoon inactief. Er is één gas gebonden met één NEO-fiche. Blok na blok wordt een klein deel van het gas ontgrendeld. Het is niet zo dat u dividend verdient, het is geen zekerheid. Het is als een geleidelijke vrijgave van iets dat u al bezit. De reden dat NEO-token ondeelbaar is, is dat we willen dat de release onmiddellijk plaatsvindt. Elk blok, er zullen acht gassen vrijkomen en die gassen zullen worden gedeeld door de NEO-tokenhouders. Als NEO deelbaar is, zal dit enkele wiskundige problemen veroorzaken. We denken er echter over om een ​​nieuw mechanisme te ontwerpen. Onder het nieuwe mechanisme is de totale hoeveelheid Gas ongeveer 100 miljoen, maar niet precies 100 miljoen. Met dat mechanisme kunnen NEO-tokens deelbaar zijn.

Laatste vragen, rechtstreeks uit de mond van het paard op Reddit. Gebruikt Da Hongfei ‘s ochtends speciale lotions of is hij van nature zo mooi?

Haha. Mijn ochtendroutine, 80% van de tijd, is scheren. Ik moet de vorm van mijn baard behouden.

Dit is slechts een oproep van de gemeenschap. Deze gebruiker zegt: “Ik heb geen vraag voor Da Hongfei”, maar deze gebruiker wilde zijn of haar dank uitspreken voor Antshares en NEO en voor wat het heeft gedaan om hun leven te veranderen en dat ze echt vertrouwen op de visie en het vermogen om uit te voeren . Ik wilde dat gewoon met je delen. Je hebt een aantal communityleden die echt, heel erg geïnteresseerd zijn in wat je doet.

Dank je!

Volg om op de hoogte te blijven van Da Hongfei en de gebeurtenissen in de NEO-wereld hem en NEO op Twitter, evenals de NEO Discord-kanaal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me