In september 2017 keurde het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) onderzoek naar blockchain-technologie goed. Sinds deze goedkeuring hebben DARPA-onderzoekers meerdere verschillende op blockchain gebaseerde systemen onderzocht. Deze onderzoekers kijken naar DARPA blockchain-programma’s om hun logistieke, communicatie- en beveiligingssystemen te verbeteren. Gezien de unieke aspecten die blockchain-technologie met zich meebrengt, is het geen verrassing dat de belangen van DARPA in deze technologie blijven groeien.

Toenemende bedreigingen

Cyberaanvallen nemen wereldwijd toe. Een recent studie bleek dat er in 2017 dagelijks meer dan zeven miljoen internationale datalekken waren. Uit dit onderzoek bleek ook dat hackers hun aanvalsmechanismen veel sneller verbeteren dan dat bedrijven hun beveiligingsprocedures verbeteren..

Data-integriteit

Een van de belangrijkste aandachtspunten die DARPA-onderzoekers willen verbeteren met blockchain-technologie, is de gegevensintegriteit. Gegevensintegriteitssystemen verifiëren of de informatie nog in de oorspronkelijke staat is en laten zien wie de gegevens heeft bekeken. Het verifiëren van de integriteit van de gegevens is van het grootste belang bij het bespreken van nationale defensie. DARPA wil direct kunnen weten wanneer onbevoegde indringers toegang krijgen tot hun informatie.

DARPA Blockchain-strategie

Deze aanpak toont het verschil tussen hacktechnieken en hun verdedigingsstrategieën. Het signaleert een verandering ten opzichte van de traditionele manier om hackers te stoppen voorafgaand aan hun aanval. In plaats daarvan wil DARPA weten of en wanneer iemand toegang heeft tot zijn systeem en welke wijzigingen zijn aangebracht tijdens de inbraak. Gedistribueerde grootboeksystemen bieden de mogelijkheid om de geldigheid van een document in bijna realtime te volgen en te verifiëren.

DARPA-kantoor via Forbes

DARPA-kantoor via Forbes

DARPA heeft onlangs een contract van $ 1,8 miljoen toegekend aan het cyberbeveiligingsbedrijf Galois. Het bedrijf, gespecialiseerd in wiskundige codeverificatie, ontving de subsidie ​​om verder onderzoek te doen naar de integratie van verschillende blockchain-technologieën in codering. DARPA wil dat de verificatietechnologie van Galois test op blockchain-gebaseerde codes, die niet kunnen worden gehackt, ter voorbereiding op de toekomst cyberoorlogen.

Timothy Booher, De voormalige blockchain-programmamanager van DARPA legde uit dat de nieuwe aanpak verwant is aan mid-evil kasteelmuren. In een interview met Kwarts, Booher vertelde interviewers dat hoewel kasteelmuren mensen buiten houden, het belangrijker is om te weten of iemand het kasteel is binnengegaan en zo ja, wat ze deden terwijl ze daar waren.

Blockchain-berichten

Troepen op de grond hebben een manier nodig om veilig met het hoofdkwartier te communiceren. In het verleden was het voor het leger moeilijk om nauwkeurig in te schatten wanneer communicatiekanalen of -systemen gecompromitteerd waren. Gecompromitteerde communicatie kan soldaten het leven kosten.

DARPA probeert met deze stap hun inter-office satellietcommunicatiesystemen aan te scherpen. Door aanzienlijke delen van de backoffice van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) te decentraliseren, kunnen gevalideerde gegevens onmiddellijk worden verzonden, waardoor de blootstelling aan hackers en langdurige vertragingen in de gegevensoverdracht worden verminderd.

In april kondigde het DoD ontwikkelingsplannen aan voor een beveiligd berichtenplatform. Volgens het publiek Aankondiging, DARPA is op zoek naar een “beveiligd berichten- en transactieplatform dat toegankelijk is via een webbrowser of zelfstandige native applicatie.”

Een platformvereiste is dat het gebruik moet maken van een bestaande blockchain zoals Bitcoin of Ethereum. Bovendien moet de app schaalbaar zijn en commercieel worden getest.

Hardware Systemen

Militaire hardware is zeer technisch van aard geworden. De huidige oorlogswapens zijn afhankelijk van de succesvolle communicatie van talloze elektronische systemen. Het is van cruciaal belang dat al deze systemen correct samenwerken. Een storing van één systeem, zoals GPS, kan leiden tot onbedoelde slachtoffers.

De onbetrouwbare aard van blockchains zou dat kunnen beschermen deze systemen in de toekomst door een transparante atmosfeer te creëren waarin alle netwerkinteracties een tijdstempel krijgen en worden gecontroleerd.

Militaire logistiek

Elektronische communicatie en cyberbeveiliging zijn niet de enige gebruiksscenario’s waarin DARPA blockchain-integratie voor ogen heeft. Een verslag gepubliceerd in december 2017 onthulde dat de National Defense Authorization Act (NFAA) voor 2018 een bepaling bevat die het DoD opdraagt ​​om blockchain-onderzoek met betrekking tot logistieke implementaties te vergroten.

Bevoorradingsketen

Een onderzoeksteam van The Defense Acquisition University merkte op dat supply chain-aanvallen een groot percentage uitmaken van het totale aantal cyberaanvallen dat de VS tegenkomt. In de meeste gevallen wijzigen, vervalsen of infecteren aanvallers gegevens binnen het supply chain-proces. Het lokaliseren van een aanvaller in deze zee van gegevens blijkt met de huidige systemen een uitdaging te zijn.

Het kantoor van de directeur van de nationale inlichtingendienst verklaarde dat de toeleveringsketens van de VS constant worden aangevallen door tegenstanders en buitenlandse agenten. De meest voorkomende aanvallen waren gericht op het stelen van gevoelig programmamateriaal voor onderzoek en ontwikkeling, het invoegen van malware in systemen en het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie over agenten.

Supply Chain voor 3D-printen

De Amerikaanse marine wil blockchain-technologie gebruiken om zijn groeiende 3D-printsystemen te beveiligen. Additive manufacturing, zoals het bij de marine wordt genoemd, creëert kritieke uitrusting voor ingezette troepen. In een interview met Maritime Executive legde luitenant-commandant Jon McCarter uit dat “de technologie die ten grondslag ligt aan de cryptocurrency Bitcoin waarschijnlijk een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop we zaken doen.” Hij verklaarde ook dat het “ook een revolutie teweeg zou kunnen brengen in additive manufacturing in de scheepvaart”.

Defensie-aannemers die Blockchain gebruiken

DARPA zet hun blockchain-ambities voort naast een groot aantal defensie-aannemers. De grootste defensie-aannemer van het land, Lockheed Martin, bekend gemaakt een strategisch partnerschap met het blockchain-logistiekbedrijf Guardtime Federal in april van dit jaar. Deze overeenkomst was de eerste in zijn soort. De taken van het bedrijf omvatten het aanpakken van cyberdreigingen met betrekking tot risicobeheersystemen in de toeleveringsketen, engineeringprocessen, softwareontwikkeling en wapensystemen.

DARPA Blockchain-technologie

Het is geen verrassing dat DARPA ernaar streeft om hun gebruik van blockchain-technologie te vergroten. Ze staan ​​niet alleen in deze wens om blockchain-technologie te bewapenen. De inzet is hoog op het slagveld, waar informatie de winnaars dicteert.

Deze nieuwste ontwikkelingen tonen de groeiende integratie van blockchain-technologie in militaire toepassingen. DARPA streeft ernaar een wereldleider te zijn op dit gebied. Het lijkt er nu op dat de uitkomst van toekomstige militaire conflicten kan afhangen van het gebruik van blockchain in een land.