Er zijn maar weinig cryptocurrency- en blockchain-projecten in de ruimte die kunnen concurreren met de voortgang en activiteitsniveaus van de open-source blockchain-gebaseerde betalingsoplossing Dash.

Ryan TaylorWe hebben de kans gekregen om contact mee te maken Ryan Taylor, de CEO van Dash Core Group Inc. die de ontwikkeling en het onderhoud van Dash leidt. Taylor heeft meer dan 15 jaar ervaring op het snijvlak van financiële dienstverlening en technologie.

Voordat hij in 2016 bij Dash kwam als Director of Finance, was Taylor een hedgefondsanalist die zich richtte op een investeringsmaatschappij van $ 20 miljard in New York. Hij was ook Associate Partner bij McKinsey & Het Business Technology Office van het bedrijf in New York, waar hij werkte met senior executive klanten van ‘s werelds grootste financiële instellingen.

In het volgende interview deelt Taylor zijn mening over het belang van stresstests, Dash voorbij Bitcoin schalen en de volgende stappen van Dash in een snel evoluerend landschap.

Een van de belangrijkste sterke punten van Dash is de gemeenschap eromheen. Wat is de geheime saus om deze positieve sfeer rondom Dash te behouden??

De Dash-gemeenschap staat erom bekend overweldigend inclusief en positief te zijn. Het is niet slechts één ding dat daartoe heeft geleid, aangezien veel geweldige mensen op grote en kleine manieren bijdragen aan die sfeer.

Ik denk echter echt dat de duidelijke visie die we uitdrukken om het ideale cryptocurrency-betalingsnetwerk te worden, gelijkgestemde individuen aantrekt die die visie delen. Door iedereen op dezelfde doelen af ​​te stemmen, ontstaat er echt een hechte gemeenschap.

Een paar weken geleden kondigde Dash aan dat het netwerk met succes een stresstest heeft uitgevoerd met enkele indrukwekkende resultaten. Kunt u details met ons delen??

De test werd uitgevoerd door de leden van de Dash-community met behulp van een transactietool die batches transacties verstuurde. Het Dash-netwerk ondervond geen detecteerbare onderbrekingen gedurende de twee dagen dat het experiment liep, en had meer dan een half miljoen transacties gedurende een periode van 24 uur.

Het netwerk kende ook nul verweesde blokkades en door de onregelmatigheid van de test waarbij duizenden transacties tegelijk werden verzonden, bereikte de mempool-achterstand van niet-bevestigde transacties een maximum van 3,2 MB. De grootte van de mempool was gelijk aan minder dan twee blokken aan gegevens. Dit betekent dat het netwerk vijf minuten nodig heeft om te wissen. Ondertussen zou Bitcoin veertig minuten nodig hebben om een ​​achterstand van die omvang weg te werken, aangezien het 10 minuten duurt om hun blokinterval weg te werken.

Als klap op de vuurpijl had het Dash-netwerk tijdens de verwerking van hoge transactievolumes nog steeds geen detecteerbare wijzigingen in de transactiekosten, waardoor de mediane transactiekosten ver onder de één dollarcent konden blijven..

Hoe is het de community gelukt om hiermee te beginnen zonder dat de ontwikkelaars lucht krijgen van wat er wordt gepland??

Het was eigenlijk een relatief eenvoudige tool. Het vereiste geen coördinatie met ontwikkelaars. Het Dash-netwerk is een netwerk zonder toestemming, dus iedereen die bereid is de kosten te betalen, is vrij om zoveel transacties te verwerken als hij wil. Toen de gemeenschap de tool eenmaal in handen had, werd het snel een viraal iets om te proberen het netwerk te breken. Het hield duidelijk uitzonderlijk goed stand.

Dash zei eerder dat zijn schaalplan voor de lange termijn zal toenemen tot ongeveer 40 keer de huidige capaciteit van Bitcoin. Kunt u ons details vertellen over hoe dit zal worden bereikt??

ASU heeft onlangs haar onderzoek naar blokpropagatie in het Dash-netwerk vrijgegeven en heeft een pad bepaald naar minimaal 10 MB blokgroottes (de maximale hoeveelheid die ze hebben gemodelleerd) en heeft grafeen geïdentificeerd als een technologie die veel verder zou kunnen opschalen, hoewel ze nog niet in staat waren om een ​​limiet te kwantificeren.

De implicaties voor dit onderzoek zijn enorm. Ten eerste betekent dit dat we de blokgroottes en de netwerkcapaciteit op korte termijn met minstens vijf keer de huidige capaciteit kunnen blijven vergroten. Het betekent ook dat we straks veertig keer de capaciteit van het bitcoin-netwerk hebben. We hebben ook een geloofwaardige weg om verder te groeien. Deze capaciteiten zijn alleen mogelijk op het Dash-netwerk dankzij de snelheid, die ongeveer is 100% sneller dan het netwerk van Bitcoin bij het vermeerderen van blokken.

De resultaten van de stresstest lieten gemiddelde transactiekosten zien van minder dan één cent. Hoe slaagt Dash erin om de kosten zo laag te houden in vergelijking met Bitcoin, terwijl de transactiesnelheden behouden blijven??

In tegenstelling tot Bitcoin en andere cryptocurrencies, bestaat Dash uit een netwerk met twee niveaus. Het tweede niveau in Dash voegt masternodes toe die verschillende functies uitvoeren, waaronder InstantSend, PrivateSend, en host het beheersysteem.

Masternodes zijn zeer effectief in het voorkomen van Sybil-aanvallen en bieden de beheerders van masternodes betalingen, waardoor ze worden gestimuleerd om te werken op professioneel beheerde en beheerde hardware. Dit is wat het Dash-netwerk zijn ongelooflijke snelheid geeft en het in staat stelt om ongeveer 4.000 transacties per seconde uit te voeren voor een zeer lage prijs.

In mei waren er berichten dat je Twitter en LinkedIn waren gehackt. Ben je er ooit achter gekomen wie het heeft gedaan? Hoe heb je de controle teruggekregen??

Na de ongeautoriseerde toegang tot mijn persoonlijke Twitter- en LinkedIn-accounts, kreeg ik binnen ongeveer drie uur de controle over beide accounts terug. Ik heb onmiddellijk de hulp ingeroepen van een particulier cyberbeveiligingsbedrijf om al mijn accounts te beveiligen, die geen enkele aanwijzing vonden dat vertrouwelijke of financiële gegevens in gevaar waren. En nog belangrijker, ik kan zeggen dat er geen aan Dash gerelateerde accounts of systemen zijn gecompromitteerd.

Het compromis vond plaats doordat een vertrouwde derde partij zijn eigen beveiligingsprotocollen niet volgde toen de aanvaller social engineering gebruikte om zich voor te doen als mij en toestemming kreeg om wachtwoorden opnieuw in te stellen. Helaas hebben we niet vastgesteld wie de hack heeft uitgevoerd, maar we hebben wel een cybercriminaliteitsrapport ingediend bij de FBI.

Het hele incident was een goede herinnering dat we allemaal onze vertrouwde externe leveranciers moeten garanderen en aanmoedigen om zich correct te houden aan de beveiligingsmaatregelen en om gebruikersidentiteiten grondig te verifiëren voordat persoonlijke gegevens of accounttoegang worden vrijgegeven.

Wat zijn de meest cruciale volgende stappen voor Dash op zijn huidige roadmap?

Het Dash-team heeft gewerkt aan de lancering van Dash Evolution om miljoenen gebruikers over de hele wereld de mogelijkheid te bieden om directe, veilige en bijna gratis transacties uit te voeren. Ons doel van dit project is om Dash gebruiksvriendelijker te maken door een platform te bieden dat veel nieuwe mogelijkheden biedt, inclusief nieuwe apps met een vergelijkbare Venmo- of Paypal-lay-out waar een gebruiker geld kan verzenden of ontvangen van zijn of haar contactenlijst..

Wij geloven dat Evolution het betalingssysteem van de toekomst zal zijn door gebruikers in staat te stellen hun accounts en gegevens in het gedecentraliseerde netwerk op te slaan in plaats van gedwongen te worden lange cryptografische adressen in te voeren..

We streven ernaar om het dagelijks gebruik van cryptocurrency toegankelijker te maken voor de gemiddelde persoon die misschien geen technische achtergrond heeft of geen kennis heeft van digitale valuta. Onlangs hebben we een bijgewerkte officiële routekaart verstrekt. En hoewel er geen exacte datums zijn vastgesteld, verwachten we dat we Evolution tegen het einde van het vierde kwartaal kunnen lanceren.

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me