David Knott, OmiseGo Research Scientist, over plasma en schaalvergroting

David Knott is een onderzoekswetenschapper bij OmiseGo en werkt momenteel aan Plasma en de gedecentraliseerde OmiseGo-uitwisseling. Munair Simpson van Coin Central had de gelegenheid om hem en zijn collega Kelvin Fichter, die zich ook richtte op Plasma-onderzoek en -ontwikkeling, te interviewen op de Ethereal Summit vorige maand tijdens Blockchain Week in New York City. We wilden David een paar vragen stellen over de OMG DEX en andere dingen die bij OmiseGo gebeuren.

Het interview

Munair: We willen iets over uw achtergrond leren. Hoe ben je in het programmeren terechtgekomen en ben je uiteindelijk als onderzoeker bij het team van Omise gekomen??

David: Ik begon anders over computers na te denken en kwam vrij recentelijk in de programmeerkant van de dingen. Ik zat op de universiteit om economie te studeren, maar toen realiseerde ik me dat, wanneer ik dingen programmeer en dingen bouw, de feedbacklus veel strakker was. Ik zou iets kunnen bouwen en ik zou kunnen zien “oh, het werkt”, of het werkt niet meteen en herhaal dat. Dat was geweldig. En dus begon ik mezelf programmeren te leren. Ik ging naar een codeschool, deed wat webdev-dingen, kwam toen achter Ethereum en raakte opgewonden. Ik heb een aantal solide contracten afgesloten toen ik voor Ethereum begon te werken op Viper, een programmeertaal voor smart contract op de eerste plaats en nu werk ik voor OmiseGo op Plasma.

OMG-team

OMG-team

Munair: Wilt u ons iets meer vertellen over Plasma en wat u met Plasma doet??

David: Ik ben een plasma-onderzoeker. De Plasma-whitepaper was geweldig, maar hij was erg breed en bevatte niet alle technische informatie die nodig was voor onmiddellijke implementatie. Dus ik werk eraan om de visie te nemen en deze vervolgens te specificeren en naar voren te schuiven, zodat we deze kunnen implementeren en het Plasma-framework kunnen gebruiken om de gedecentraliseerde uitwisseling die we bouwen te ondersteunen.

Plasma-zijketens

Plasma op Ethereum (uit de Plasma-whitepaper)

Munair: Het klinkt erg spannend. Ik herinner me je presentatie bij Fluidity. We hebben veel gesproken over hoe Plasma kan opschalen. Voor ons bij CoinCentral zijn we erg geïnteresseerd in DEXen en we willen weten hoe de schaalvergroting ervoor zorgt dat jullie meer waarde toevoegen in vergelijking met andere uitwisselingen op dit moment. In het bijzonder willen we weten wanneer je het gaat uitbrengen en of je dan een beetje kunt praten over de prestaties van het project tot nu toe?

David: Zeker. Dus nu, wanneer ik iemand waarde op Ethereum stuur, moet ik nog steeds nadenken over de transactiekosten. Het is aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld een creditcardtoeslag, maar er is nog steeds een vergoeding. Het is niet wrijvingsloos. Door middel van Plasma kunnen we voldoende bandbreedte krijgen om probleemloze transacties uit te voeren waarbij de vergoeding die u betaalt zo laag is dat u er niet eens aan hoeft te denken en het allemaal kan worden geabstraheerd. Dat is geweldig, vooral voor mensen die relatief weinig geld en waarde hebben. Voor de kansarmen zullen deze probleemloze transacties over de grenzen zeer nuttig zijn. In termen van wanneer we dingen daadwerkelijk zullen uitbrengen, zal pessimistisch gezien de eerste iteratie die gebruikmaakt van Plasma dit jaar in Q4 worden uitgebracht. Op dit moment concentreren we ons op veel dingen. We hebben een productieteam in Polen dat aan de blockchain-kant werkt om het Plasma MVP specificatie die we vrijgeven voor productie. Wat betreft de onderzoekskant verleggen we in feite de grenzen van zowel de Plasma MVP-architecturale specificaties als de Plasma Cash-specificaties.

OMG-routekaart

OMG-routekaart

Munair: De Plasma Cash klinkt erg spannend. Wordt dat de basis van de manier waarop de OmiseGo DEX zal werken of is het gewoon iets dat enigszins interessant is om te onderzoeken?

David: Dus op dit moment is het super interessant. Er wordt vooruitgang geboekt, maar Plasma MVP bestaat al iets langer. Op dit moment richten we ons op het uitbreiden van beide aan de onderzoekskant, maar we nemen een Plasma MVP-achtige architectuur in productie. Dan houden we onze ogen gericht op waar de onderzoekskant mee bezig is Plasma Cash en we zullen waarschijnlijk een overdracht hebben waar we wat spullen uit Plasma Cash zullen halen naarmate het vordert.

Munair: Met de OmiseGo DEX zijn jullie van plan Ethereum te gebruiken om de waarde voor de eindgebruiker eruit te halen, is dat correct??

David: Het OMG-netwerk wordt naar Ethereum gerouteerd. Het OMG-netwerk zal, hoewel elke transactie niet op Ethereum wordt uitgezonden, veel beveiligingseigenschappen delen met het grotere Ethereum-netwerk. We zullen in feite veel waarde en beveiliging vastleggen die Ethereum heeft doordat er zoveel financieel kapitaal achter zit.

Munair: Het klinkt alsof, als ik aan het OmiseGo-project in het algemeen denk, de DEX min of meer is bedoeld om transacties op de markt in Zuidoost-Azië te vergemakkelijken, waar mensen zich in Thailand bevinden en ruilwaarde nodig hebben met mensen die misschien in Vietnam zijn. Is dat min of meer de drijvende kracht achter de DEX en hoe deze waarde moet toevoegen? Of is dit een DEX waar mensen die misschien iets willen doen, zoals typische orderboekhandel, OMG Plasma DEX kunnen gebruiken om grote transacties uit te voeren? Zoals bijvoorbeeld de Radar Relay-jongens of andere relayers die het 0x-protocol gebruiken?

David: Het is duidelijk dat we ondervertegenwoordigde, kansarme mensen willen helpen en dat is zeker een doel, maar we denken aan de hele wereld. We zijn gevestigd in Zuidoost-Azië, maar het OMG-netwerk zal wereldwijd zijn en we streven naar alles.

OmiseGo-bouwstenen

OmiseGo-bouwstenen

Munair: Een van de problemen met gedecentraliseerde uitwisselingen is front-running. Heeft u hierover nagedacht en wat zijn uw ideeën om dit te verhelpen??

David: Ja, front-running is een groot probleem. We zullen waarschijnlijk beginnen met het gebruik van een commit-onthullingsschema met batchverwerking van orderafstemming. Commit-onthullen is in feite dat mensen zich committeren aan een bestelling voordat ze deze onthullen, zodat iemand de feitelijke inhoud van de bestelling niet ziet, zodat ze deze aan de voorkant kunnen uitvoeren. Dan kunnen we in batch bestellen en wat dat doet, is dat het het spel van snelheid wegneemt, zodat iedereen binnen een bepaalde periode een bestelling kan plaatsen en dan worden ze ergens in de toekomst samen verwerkt.

Munair: Het lijkt een beetje op wat de jongens bij Gnosis deden met hun uitwisseling.

David: Ja, ze doen Nederlandse batchveilingen. Ja, we hebben het met hen over verschillende ideeën over front-running en alleen algemene DEX-architectuur.

Munair: Dus het klinkt alsof jij en het team erg samenwerken. U heeft Vitalik als een van uw adviseurs. Je hebt connecties met zoveel mensen die grote stappen zetten in de branche. Sta je open om samen te werken met jongens als Gnosis en misschien andere mensen in de uitwisselingsruimte om de best mogelijke gedecentraliseerde uitwisseling te maken?

David: Vast en zeker. Voor ons draait het allemaal om samenwerking en waarden. Natuurlijk bouwen we een product en we willen dat dat product wordt verkocht, maar we werken graag samen om een ​​beter ecosysteem te maken en de visie om van de wereld een betere plek te maken naar voren te schuiven. Die visie is erg sterk binnen blockchain en in het bijzonder binnen de Ethereum-community.

Munair: David, je hebt vandaag een collega meegenomen. Wilt u uw collega voorstellen??

Dit is Kelvin. Hij is een plasma-onderzoeker.

Munair: Vertel me iets over jezelf en je team en wat doe je als onderzoeker?

Kelvin schrijft: Ik werk sinds ongeveer begin dit jaar bij OmiseGo. Ik heb eigenlijk al mijn tijd besteed aan het bedenken van nieuwe dingen die we met Plasma kunnen doen, of ik zoek naar specifieke dingen die ik uit Plasma wil halen en probeer ze dan te bouwen.

Munair: Jullie zijn twee van de mensen in het Plasma-team die ook naar DEXes voor OmiseGo kijken. Precies hoe groot is het team?

Kelvin schrijft: We hebben drie mensen in het onderzoeksteam en daarna hebben we een implementatieteam. Dan zijn er ook een paar andere teams die niet OmiseGo zijn en die aan Plasma werken waar we mee samenwerken. Het zijn veel mensen van over de hele wereld. Ik weet op dit moment niet eens hoeveel mensen er zijn.

David: Aan de onderzoekszijde gaat het eigenlijk om informatie-uitwisseling. Zelfs als mensen niet rechtstreeks met OmiseGo werken, duwen zoveel verschillende mensen Plasma naar voren. Ik denk dat we er net zo goed van profiteren als iedereen die geïnteresseerd is in Plasma als een oplossing voor schaal 2.

TENGEN-doel

TENGEN-doel

Munair: Het grootste probleem dat iedereen tegenkomt bij gedecentraliseerde beurzen is liquiditeit. Je zou op een DEX kunnen gaan en het is misschien allemaal uitgebouwd, maar er is daar geen liquiditeit. Wat doen jullie bij OmiseGo om ervoor te zorgen dat wanneer je de DEX lanceert, er voldoende liquiditeit zal zijn en dat je een echt fatsoenlijke uitwisseling hebt??

David: We zijn ons zeer bewust van die bezorgdheid en denken er veel over na. We doen een paar dingen. Een daarvan is dat we momenteel een gecentraliseerde beurs lanceren, die in feite zal worden aangesloten op de gedecentraliseerde beurs voor niet-bewarende schikkingen, dus dat zal vanaf het begin liquiditeit helpen genereren. We zijn ook gefocust op het uitbouwen van de tooling rond integratie met het OMG-netwerk en praten met verschillende gecentraliseerde en gedecentraliseerde centrales die mogelijk bereid zijn om aan te sluiten op het OMG-netwerk. Dan zouden we in feite de liquiditeit delen.

Munair: Kunt u een van deze gecentraliseerde uitwisselingen noemen waarmee u mogelijk wilt samenwerken??

David: Ik ben plasma-onderzoeker, dus dat klinkt net iets te zakelijk voor mij.

Munair: Is er nog iets dat jullie willen toevoegen??

Kelvin schrijft: Je kunt het. Kom helpen. Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Als u het wilt doen, staan ​​we altijd voor u klaar om u aan boord te helpen en meer te weten te komen over Plasma. Als je plasma-onderzoek wilt doen, bel ons dan.

David: Schaaloplossingen zijn nu beschikbaar. Laat u niet intimideren. Lees de documenten, bekijk de code, ga naar GitHub om de bloeding te zien van waar opinieleiders over denken [layer two scaling] en maak dan gewoon een pauze en implementeer deze dingen zelf.

Bedankt, David en het OmiseGo-team

We hopen op geweldige dingen. Voor meer informatie over de visie van OmiseGo, bekijk hun officiële gids, wit papier, en routekaart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map