Er is veel veranderd in de cryptomarkt sinds Satoshi Nakamoto voor het eerst zijn revolutionaire Bitcoin uitbracht wit papier negen jaar geleden. Tegenwoordig is Bitcoin niet de enige in de crypto-ruimte. Er zijn momenteel meer dan vierduizend altcoins beschikbaar voor beleggers. Deze groeiende variëteit kan het moeilijk maken om te onderscheiden wat het beste Bitcoin-alternatief is.

Altcoins – Het beste Bitcoin-alternatief om de leegte te vullen

Bitcoin dient vele doelen, en voordat u het beste Bitcoin-alternatief kunt bepalen, moet u beslissen welke functies u het meest wenst in uw cryptocurrency. Bitcoin is oorspronkelijk ontworpen als een vorm van elektronisch geld. Helaas heeft blockchain-congestie de transactietijden en -kosten van Bitcoin verhoogd.

De extra kosten hebben het vermogen van Bitcoin om in zijn huidige staat als elektronisch geld te functioneren, beperkt. Deze schaalbaarheidsproblemen hebben Bitcoin voorlopig gedwongen tot een scenario met waardeopslag. Lightning Network-ontwikkelaars hopen de blockchaincongestie van Bitcoin te verminderen door het gebruik van een off-chain protocol, maar het project bevindt zich nog in de bètatestfase..

Terwijl de ontwikkeling van het Lightning Network vordert, zoeken velen naar Bitcoin-alternatieven om de leegte op te vullen. Laten we even de tijd nemen om enkele van de andere grote spelers in de cryptomarkt te bekijken en te zien welke unieke functies ze gebruikers bieden.

Ethereum

Een groeiend aantal analisten voorspelt dat Ethereum dat zal doen voorbijgaan Bitcoin op een dag met betrekking tot marktkapitalisatie. Roger Ver aka Bitcoin Jesus behoort tot dit groeiend aantal cryptoprofessionals die de verandering voorspellen. Ethereum kwam in 2015 op de markt als de eerste cryptocurrency die slimme contracten aanbood.

Slimme contracten zijn zelf-geïnitieerde protocollen die op de blockchain leven. Slimme contracten zijn tegenwoordig standaard bij cryptocurrencies, maar dit was niet altijd het geval. Ethereum was de eerste cryptocurrency van de tweede generatie vanwege de introductie van slimme contractmogelijkheden.

Ethereum kan ook grotendeels worden toegeschreven aan de huidige hausse in Initial Coin Offerings (ICO). Het ERC-20-tokenprotocol van de altcoin is verreweg het meest gebruikte platform voor het maken van tokens in de crypto-ruimte. Ironisch genoeg hadden ERC-20-ontwerpers het protocol bedoeld voor intercompany-gebruik, maar nadat ze de sterke publieke vraag naar een dergelijk protocol hadden erkend, besloten Ethereum-managers om het openbaar te maken..

Al deze factoren hebben geleid tot de stijging van Ethereum op de cryptomarkt en zijn huidige positie als een van de beste bitcoin-alternatieven.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) kwam op de markt op 1 augustus 2017. Bitcoin Cash was de eerste Bitcoin hard fork die plaatsvond. De cryptocurrency lijkt in veel opzichten op Bitcoin, met als belangrijkste verschil dat BCH een blokgrootte van 8 MB had in vergelijking met de blokken van 1 MB van Bitcoin. De grootte van het muntenblok is in mei van dit jaar weer vergroot tot 32 MB.

Bitcoin Cash is een van de meest geaccepteerde cryptocurrencies door leveranciers. De altcoin is erin geslaagd om in de top 5 cryptocurrencies te blijven wat betreft marktkapitalisatie sinds het voor het eerst op de markt kwam. Enkele van de meest invloedrijke cryptoprofessionals pleiten voor deze altcoin, en velen geloven dat BCH echt de visie van Satoshi Nakamoto van “een elektronisch peer-to-peer-geldsysteem” vervult.

Niet iedereen in de cryptogemeenschap is het met dit perspectief eens. BCH- en Bitcoin-supporters hebben vaak gestreden op prikborden en sociale mediaplatforms. Ondanks het controversiële begin van deze cryptocurrency, slaagde Bitcoin Cash erin om bovenaan de cryptomarkt te blijven. Tegenwoordig zien veel crypto-investeerders BCH als een van de beste beschikbare Bitcoin-alternatieven.

EOS

EOS kwam op de markt na het hosten van een ICO van een jaar die met succes meer dan vier miljard USD ophaalde. In tegenstelling tot Bitcoin vervullen EOS-tokens geen functie. In plaats daarvan functioneert het EOS-platform als een besturingssysteem dat de ontwikkeling, uitvoering en hosting van gedecentraliseerde apps op commerciële schaal (dApps) mogelijk maakt..

Blockone is het ontwikkelingsteam achter EOS. De oprichter van het project, Dan Larimer, is ook medeoprichter van Steemit en Bitshares. Ontwikkelaars houden hun EOS-tokens vast om in aanmerking te komen voor het gebruik van de bronnen van het EOS-platform, waaronder grotere schaalbaarheid, bruikbaarheid en flexibiliteit in vergelijking met eerder ontworpen crypto’s zoals Ethereum.

EOS maakt gebruik van een Proof-of-Stake-mijnsysteem dat milieuvriendelijker is dan het Proof-of-Work-protocol dat door Bitcoin wordt gebruikt. Proof-of-stake-munten vereisen geen intensieve rekenkracht. Velen geloven dat Proof-of-Stake-munten de toekomst van de cryptomarkt zijn. In plaats van actief naar de munten te minen, worden munthouders beloond voor het uitzetten (houden) van hun crypto in hun portemonnee. Het zijn deze baanbrekende verbeteringen die EOS tot een van de beste Bitcoin-alternatieven op de markt hebben gemaakt.

Stellaire lumen

Stellar Lumens (XLM) kwam op de markt op 31 juli 2014. Stellar is een open-source gedecentraliseerde cryptocurrency die zich richt op het creëren van een open wereldwijd financieel netwerk. Stellar is bijzonder geschikt voor de overmakingsindustrie van miljarden dollars. Bovendien maakt Stellar gebruik van kredietankers om het uitwisselen van fondsen naadloos te vergemakkelijken zonder te hoeven wachten op goedkeuring van derden. Een soortgelijk systeem wordt door PayPal gebruikt om hun overboekingen te versnellen.

Wereldovermakingsstatistieken via Statista

Wereldovermakingsstatistieken via Statista

Het ontwikkelingsteam van Stellar, onder leiding van Jed McCaleb en Joyce Kim, blijft oprukken in de cryptomarkt. Beide individuen zijn bekend in de cryptogemeenschap en ze hebben hun ervaring gebruikt om een ​​uniek Bitcoin-alternatief te creëren. Vóór de officiële release van Stellar creëerde het team een ​​website met de naam ‘Secret Bitcoin Project’ om geïnteresseerde partijen te vinden die bereid waren de mogelijkheden van Stellar te testen.

Stellar blijft een groeiende acceptatie zien. Sommige non-profitorganisaties zoals de Stichting Praekelt hebben zich aangemeld bij het project. Momenteel heeft Stellar strategische partnerschappen met bedrijven uit de Filippijnen, India en West-Afrika. Vorig jaar breidde Stellar hun strategische partnerschappen uit met IBM en KlickEX. Al deze factoren hebben van Stellar Lumens een aantrekkelijk Bitcoin-alternatief gemaakt om te overwegen.

De beste Bitcoin-alternatieven zijn er

De cryptomarkt blijft nieuwe en steeds innovatievere concepten produceren. Deze altcoins verleggen de grenzen van de cryptogemeenschap en luiden een nieuw tijdperk van decentralisatie in. Binnenkort ziet u misschien een dag waarop een van deze Bitcoin-alternatieven Bitcoin uit de eerste plaats duwt. Voorlopig moet u deze projecten in de gaten houden, want ze zullen de komende maanden ongetwijfeld verdere ontwikkeling zien.