Een andere benadering van adoptie in de echte wereld

Misschien heb je wel eens gehoord van POS-systemen (point of sale) voor cryptocurrency, zoals de TenX & Monaco-kaarten en dachten dat ze de toekomst waren van het verkrijgen van crypto in fysieke winkels. Welnu, ze vertrouwen nog steeds op Visa en andere grote creditcardmaatschappijen om te functioneren.

Terwijl bedrijven als deze nog steeds een stap in de goede richting zijn voor de massale acceptatie van crypto, gaan sommige kassasystemen nog een stap verder en geven Bitcoin direct in handen van handelaren. Ze elimineren de behoefte aan creditcardmaatschappijen – een van Satoshi’s oorspronkelijke dromen voor Bitcoin. Wie zijn zij? Dat zoeken we uit.

POS-systemen

Deze systemen vergemakkelijken de peer-to-peer-transactie van cryptocurrency zonder de noodzaak van grote creditcardbedrijven zoals Visa, Mastercard en American Express. Sommige bieden de mogelijkheid om creditcards te integreren, maar hebben ook de mogelijkheid om de kassasystemen zonder te gebruiken. Houd er rekening mee dat u nog steeds de juiste cryptocurrency-portemonnee voor elk POS-systeem nodig heeft om ze te gebruiken.

CoinGate

CoinGate biedt een POS mobiele app. Op de site staat dat “creditcardmaatschappijen gewoonlijk tot 3% van het transactiebedrag in rekening brengen en dat er verschillende extra kosten zijn. Met CoinGate kun je Bitcoin-betalingen accepteren voor slechts 1% van het transactiebedrag en zijn er geen maandelijkse, registratie- of ondersteuningskosten. “

coingate

Klanten kunnen betalen met Bitcoin en meer dan 50 altcoins waarvan Coingate automatisch converteert naar de overeenkomstige Bitcoin-waarde. Handelaars krijgen echter de keuze om uitbetalingen in Bitcoins, euro’s of USD te ontvangen.

Snelle feiten

 • 1% vast bedrag voor verwerkte betalingen
 • Tal van betalingsopties voor cryptocurrencies voor klanten
 • Uitbetaling aan handelaren in Bitcoin, USD of Euro

Pundi X

Pundi X stelt dat het “blockchain-ontwikkelaars en tokenhouders in staat zal stellen om cryptocurrency en services af te handelen in elke fysieke winkel ter wereld.” Het team heeft plannen om in drie jaar tijd tussen de 100.000 – 700.000 eenheden uit te rollen.

Pundi X-systeem

De “crypto naar crypto naar fiat” -methode die in de projecten wordt beschreven wit papier stelt handelaars in staat om items te verkopen “zonder het gebruik van de VISA- of Mastercard-service door rechtstreeks naar de cryptocurrency blockchain te gaan om transacties te registreren.” Het bedrijf ontvangt vervolgens het transactierapport en zorgt ervoor dat de winkelier fiatgeld terugkrijgt.

Snelle feiten

 • Smart Card: Betaal voor items met “X Pass” en ontvang een ontvangstbewijs
 • Mobiele portemonnee: verwerkt privé- en openbare sleutels waardoor het gemakkelijk is om met crypto te betalen
 • Software en hardwareproducten voor interoperabiliteit
 • Kopers kunnen cryptocurrency kopen op elke verkooplocatie van POS-apparaten
 • Ondersteunt BTC-, ETH-, ERC20-tokens, PXS, XEM, QTUM, XLM en meer
 • Beloningssysteem om gebruikers aan te moedigen PXS, de eigen cryptocurrency, te gebruiken
 • Biedt winkeliers informatie over detailhandel door gebruik van POS-producten

Met de contactloze X Pass-betaalkaart kunt u met de Pundi X POS-apparaten op locaties dagelijkse artikelen kopen. Het enige dat u hoeft te doen, is ermee tegen het POS-apparaat tikken. U kunt ook op een van de locaties cryptocurrency kopen tegen de realtime waarde met creditcards, die in uw cryptocurrency-portemonnee worden geladen.

Pundi X produceert een breed scala aan POS-producten voor verkopers om aan de behoeften van verschillende locaties te voldoen. Deze omvatten desktopapparaten, mobiele apparaten, scanners, printers, geldautomaten en meer.

Enten

Enten is een mobiele app vergelijkbaar met Pundi X. Hiermee kan de handelaar zowel crypto als fiat accepteren.

enten

Snelle feiten

 • Geen koperskosten, Graft brengt alleen de handelaar in rekening
 • Directe transactiebevestiging
 • Kopers kunnen betalen met de belangrijkste cryptocurrencies en het Graft-token (GRFT)
 • Verkopers kunnen kiezen waarin ze willen worden betaald, ongeacht de betalingskeuze van de koper
 • Verbindt uw crypto-portemonnee met GRAFT-portemonnee
 • Extreem lage tarieven (0,01-1%) voor verkopers die de GRFT accepteren

Scenario 1: U koopt een kopje koffie met GRFT en de handelaar accepteert GRFT. Vrijwel geen kosten verbonden aan deze transactie.

Scenario 2: U betaalt de koffie met GRFT, maar de handelaar accepteert alleen Amerikaanse dollars. De crypto wordt omgezet in de Amerikaanse dollar, maar de handelaar is verantwoordelijk voor de makelaarskosten.

Scenario 3: U betaalt voor koffie met Bitcoin, maar de handelaar accepteert alleen Amerikaanse dollars De handelaar zou de Bitcoin-vergoedingen en de makelaarskosten moeten betalen.

Scenario 4: U betaalt voor de koffie met een creditcard, maar de handelaar accepteert alleen Bitcoin. De handelaar zou de creditcard- en Bitcoin-kosten moeten betalen.

Er zijn veel andere scenario’s die zich kunnen voordoen met verschillende valuta, maar dit zou een overzicht moeten geven van hoe Graft werkt.

Opendime

Opendime is “een kleine USB-stick waarmee u Bitcoin kunt uitgeven als een dollarbiljet.” U kunt er zo vaak geld op laden als u wilt, en iedereen kan de waarde ervan controleren. Op het moment dat u de verzegeling verbreekt om de privésleutel te achterhalen, moet deze worden weggegooid.

opendime

Snelle feiten

 • Functioneert als een alleen-lezen USB-stick
 • Het saldo kan worden geverifieerd zonder internetverbinding
 • Als een papieren portemonnee maar dan veiliger
 • Bitcoins zijn vergrendeld totdat ze fysiek worden ontgrendeld en de privésleutel wordt onthuld
 • Betrouwbaar gedurende 25-100 jaar
 • “Bitcoin in uw handen” zonder de vertragingen bij de bevestiging of enorme kosten
 • Het bedrijf beweert dat je “iedereen een Opendime kunt geven en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat je het geld later terug kunt nemen”

Scenario: U wilt een auto van $ 10.000 kopen. U maakt $ 10.000 aan Bitcoin over op een Opendime door de Bitcoin naar zijn wallets-adres te sturen. De autodealer controleert de waarde op de Opendime en overhandigt je de autosleutels. De autodealer “breekt” vervolgens de Opendime om de privésleutel te onthullen die nodig is om het geld op te ruimen en over te schrijven naar een andere portemonnee.

Waarvoor kan Can Opendimes worden gebruikt?

 1. Geef het cadeau, een soort cadeaukaart.
 2. Laad het met Bitcoin (je kunt het laden met elke gewenste waarde) en bewaar het als een papieren portemonnee.
 3. Verkoop het voor zijn realtime waarde voor fiat-valuta, ruil het in voor een item met een vergelijkbare waarde, enz.

Gevolgtrekking

Mensen gebruiken cryptocurrencies meestal om andere cryptocurrencies te kopen. We weten allemaal dat er veel meer nuttige aspecten van de blockchain zijn, maar de technologie staat nog relatief in de kinderschoenen. Wat we nodig hebben, is dat de wereld crypto meer ziet als een middel voor dagelijkse betalingen en minder als een speculatie.

De dingen die ons ervan weerhouden om daar te komen, liggen buiten de controle van de gemiddelde persoon, maar vertragingen bij de bevestiging en hoge transactiekosten die de meeste cryptocurrencies teisteren, helpen niet bij de oorzaak. Het is nu duidelijk dat de meeste van deze digitale valuta in hun huidige vorm niet de schaalbaarheid aankunnen die nodig is om te functioneren als een Visa-creditcard.

Visa stelt dat het kan verwerken 56.000 transacties per seconde (tps). Zelfs Ripple als een van de cryptocurrencies met de hoogste doorvoersnelheid kan momenteel slechts 1.500 tps aan. Ter vergelijking: Bitcoin is beperkt tot een snelheid van 7 tps.

Om deze hoge vertragingen bij de bevestiging en hoge transactiekosten in perspectief te plaatsen, schommelt de gemiddelde transactiekost voor BTC momenteel ongeveer $ 4 met een blokbevestigingstijd van 10 minuten, Ethereum $ 0,75 na 25 seconden, LTC $ 0,23 na ongeveer 2 minuten en XRP minder dan een cent met bijna directe betalingen in een fractie van een seconde. Visa heeft een vergoeding van 1,43% – 2,4% en is vrijwel onmiddellijk.

Tot slot, als u op zoek bent naar locaties die crypto accepteren, download dan apps zoals CryptoFind (helaas dekt momenteel alleen Australië) die beschikbaar zijn in GooglePlay en App Store. Je gaat zeker helpen om crypto te brengen naar de droom die Satoshi Nakamoto voor ogen had.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me