Sinds de wereldwijde belangstelling voor cryptocurrencies en blockchain in 2017 enorm is toegenomen, is het debat om publieke en private blockchains tegen elkaar vast te pinnen in de context van praktische adoptie blijven bestaan. Ethereum is ongetwijfeld de meest populaire openbare blockchain met meer dan meerderheid van +2.400 Dapps erop gebouwd sinds Ethereum live ging in 2015, maar de beste Ethereum-applicaties zien nog steeds slechts een paar duizend transacties per dag.

Als het gaat om big business (bijvoorbeeld de Fortune 1000), bevinden de meeste bedrijven zich nog in de test- en testfase van het institutionaliseren van blockchain in hun eigen dagelijkse zaken. Bovendien moet bij de beslissing of u uw eigen blockchain intern wilt bouwen of een blockchain gebruiken die speciaal is gebouwd voor ondernemingen, zoals Hyperledger Fabric of Corda, rekening houden met de levensvatbaarheid op korte en lange termijn..

Onnodig te zeggen dat we op dit moment, medio 2019, nog ver verwijderd zijn van waar veel experts dachten dat we zouden zijn vanuit een blockchain-acceptatieperspectief. Schaalbaarheid en snelheid zijn een groot probleem geweest voor Ethereum, terwijl de bull versus bear case lonen aan de valutakant van de dingen. Investeerders en blockchain-projecten zetten hun weddenschappen op de blockchains waarvan ze denken dat ze niet alleen zullen blijven bestaan, maar ook de komende jaren wereldwijd marktaandeel zullen veroveren.

Dus wat is er precies nodig om grote ondernemingen op blockchain te laten werken, zoals bedoeld door de makers van al deze protocollenbedrijven? En hoe kunnen we de technologie nog steeds houden aan de toenemende regelgevende controle en regelgevende maatregelen?

Problemen met openbare en particuliere blockchains

De duidelijke blockchain-voordelen van transparantie, onveranderlijkheid en decentralisatie hebben hun wisselwerking bij het vergelijken van publieke en private blockchains, zowel in toestemmingsloze (open) als geautoriseerde (gesloten) instellingen. Deze afwegingen zijn sleutelfactoren geweest die tot adoptieproblemen hebben geleid, waardoor velen hybride opties met on-chain en off-chain oplossingen overwegen.

Op hoog niveau stellen openbare blockchains iedereen in staat lid te worden van hun blockchain-netwerk om deel te nemen aan transacties, terwijl transactiegegevens openstaan ​​voor openbare, groepsverificatie in een betrouwbaar, gedecentraliseerd netwerk. De belangrijkste problemen met openbare blockchains waren echter gecentreerd rond transactiesnelheid, schaalbaarheid en energieverbruik.

Aan de andere kant beperken private blockchains transacties tot geautoriseerde partijen in een meer gecontroleerde, gecentraliseerde omgeving waardoor een sneller, beter schaalbaar netwerk mogelijk is. De belangrijkste afwegingen met private blockchains draaien om het vereiste vertrouwen in de geautoriseerde, controlerende entiteiten en de inherente problemen met gecentraliseerd, privébeheer van gegevens, inclusief kwetsbaarheden in verband met datamanipulatie en hacking. Nu Facebook probeert Libra in de komende 12 maanden te lanceren en tegelijkertijd te maken heeft met veel privacyproblemen, is het argument voor door blockchain ondersteunde privacy sterker dan ooit.

Als een McKinsey-rapport wijst erop dat “de meeste commerciële blockchain een privéarchitectuur met toestemming zal gebruiken om de openheid en schaalbaarheid van het netwerk te optimaliseren.” Er zijn echter veel use-cases voor zowel publieke als private blockchains op veel gebieden, waaronder stemmen, gamen, toeleveringsketen en financiën, waarvan velen zeggen dat ‘één maat past niet allemaal’ als het gaat om welk type blockchain opvalt. als ‘beste van het ras’.

Quras streeft naar het creëren van de eerste ‘Best of Both Worlds’ openbare blockchain

Naarmate de blockchain-industrie volwassen wordt, blijven we meer innovatieve bedrijven zien komen met oplossingen die de problemen aanpakken op het fundamentele, protocol-blockchain-niveau..

Enter Qura’s, een openbare blockchain die geheime, anonieme contracten gebruikt. Het in Tokio gevestigde Quras werkt aan een ‘best of both worlds’-blockchain, waarbij anonieme transacties worden gebruikt in een slim contract, zodat alleen de betrokken partijen de transactie kunnen bekijken terwijl het slimme contract zich op een gedistribueerd en gedecentraliseerd netwerk bevindt..

Tegenwoordig hebben blockchain-projecten een beperkt aantal protocollen waarop ze kunnen werken, waarbij elk op zoek is naar het juiste blockchain-protocol met de opties die nodig zijn om hun ecosysteem te runnen. Services die privéfunctionaliteiten vereisen, kunnen niet op openbare protocollen worden uitgevoerd, terwijl veel gebruiksscenario’s van private blockchains beperkt zijn tot waardeoverdracht. Een gebrek aan acceptatie van dApp op de grootste blockchains duidt op een verkeerde afstemming van stimuleringsmechanismen tussen gebruikers van de blockchain en de blockchain-infrastructuurprovider.

De meest populaire op privacy gerichte cryptocurrencies, zoals Zcash, Monero en Dash, gebruiken elk hun eigen technologie, maar geen enkele bevat slimme contracten. Terwijl andere geweldige projecten zoals Origo Network, Enigma en OasisLabs privacy op slimme contracten willen inschakelen, maar alleen OasisLabs heeft zijn eigen protocol, waarbij de traceerbaarheid van transacties altijd openbaar is.

Het team achter Quras dacht na over alle huidige problemen met blockchain-protocollen en adoptieproblemen in hun 2,5 jaar durende ontwikkeling van de Quras-blockchain.

“Quras is flexibel voor projectbehoeften, waardoor elk project de vereiste privacyfiltering kan inbouwen door het gebruik van zero-knowledge proof en ringtechnologieën om gebruikerstransacties te beschermen. Quras beschermt de privacy voor zowel gebruikers als ondernemingen, waardoor veel nieuwe gebruiksscenario’s mogelijk zijn voor grote bedrijven die terughoudend waren in het verkennen van blockchain voor hun eigen inspanningen vanwege zowel schaalbaarheid als privacyproblemen, ”zegt Ken Misuma, CMO van Quras.

Met een huidige laadcapaciteit om tot 1.000 transacties per seconde te verwerken, samen met de plannen van Quras om de capaciteit te vergroten, is de blockchain gebouwd op schaal.

Stimuleringsmaatregelen op één lijn brengen en tegelijkertijd individuen empoweren

Voor het eerst geïmplementeerd door NEM, gebruikt Quras een ‘Proof of Importance’ -algoritme om netwerkgebruikers te belonen, in plaats van geldhoarders. Degenen die door het algoritme als ‘belangrijk’ worden beschouwd, kunnen blokken produceren en blokbeloningen ontvangen. Quras is van plan om alle transactiekosten te verdelen aan gebruikers die een bepaald volume QRS behouden, de belangrijkste waardeoverdracht in het QuUras-ecosysteem.

Het Quras-mainnet wordt in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht, tot grote verwachting van hun gemeenschap, die meer dan 100.000 merkambassadeurs en ontwikkelaars omvat. Terwijl Quras heeft gewerkt aan het doen van enkele belangrijke Dapp-aankondigingen, hebben ze de ruime prikkels ingevoerd om ontwikkelaars en tokenmanagers op het Quras-protocol te brengen. Quras is van plan om 20-40% van de gasvergoedingen te verdelen aan projecten die voortbouwen op zijn blockchain. Quras-gas kan op zijn beurt worden gebruikt om te betalen voor netwerkdiensten, zoals gegevensopslag, uitvoering van slimme contracten en transactiekosten.

“Aangezien we leven in het tijdperk van het individu, denk ik dat we individuen en hun privacy moeten beschermen”, zegt Shigeki Kakutani, CEO van Quras. “Zo worden alle Facebook-gegevens op de server opgeslagen, maar vanaf nu vind ik dat het tijd moet zijn om zelfs (jouw persoonlijke) gegevens persoonlijk te bezitten. (Het zou) niet ergens op een server moeten staan. ”

Verantwoordelijk overbruggen van grote ondernemingen naar blockchain-technologie

De impact van een openbare blockchain met privé, anonieme transacties is enorm bij het beschermen van identiteit en transacties, terwijl er transparantie in het proces is. Deze benadering kan ook van cruciaal belang zijn om grote ondernemingen ertoe te verleiden blockchain te gebruiken voor efficiëntiewinst en reële waardecreatie zonder de bagage die met publieke en private blockchains kan komen..

Door een digitale ID aan te nemen, wordt voldaan aan wet- en regelgeving, wat de deur opent voor use cases in de moderne wereld. Naleving van regelgeving is essentieel voor adoptie, dus innovatieve technologieën moeten flexibel genoeg zijn om te kunnen functioneren binnen de huidige kaders en toekomstige regels van de wet.

Door een digitale ID te gebruiken, kunnen gebruikers hun identiteit tot in detail controleren. Hierdoor kunnen organisaties gedistribueerde identificatiegegevens alleen gebruiken als ze toestemming hebben van hun klanten. Met een hogere privacystandaard die anonieme technologie gebruikt, kan een veiligere digitale privé-ID worden ondersteund.

En dit is precies waarom blockchains zoals Qura’s goed gepositioneerd zijn voor acceptatie door grote ondernemingen. Industrieën die kunnen profiteren van de combinatie van blockchain- en anonimiteitstechnologieën zijn onder meer financiën en de transacties van activa van klanten, de overheid en de afhandeling van elektronisch stemmen en slimme stadsinfrastructuur, verzekeringen en de persoonlijke en activagegevens voor verzekeringsdekking, evenals gezondheidszorg, toeleveringsketen, gaming en detailhandel.

Laten we eens kijken de + $ 7 biljoen gezondheidszorgsector bijvoorbeeld, dat erg gefragmenteerd is, belast met slechte klantenservice en een gebrek aan transparantie over prijs, kwaliteit en veiligheid van producten en diensten. Tegenwoordig kunnen medische gegevens niet gemakkelijk worden gedeeld tussen gezondheidspraktijken, laat staan ​​landenlijnen, vanwege verschillende voorschriften en het onvermogen om anonieme consumentengegevens te gebruiken. Omdat privacy wordt geïmplementeerd op het niveau van transactie-initiatie en contractinteractie, kan massale verzameling van medische gegevens veilig en ethisch worden uitgevoerd.

De toekomst is helder

De convergentie van traditionele industrie en blockchain is onvermijdelijk, maar het zal op een compliante manier moeten gebeuren die de stabiliteit, privacy of bescherming die de vrije ondernemingswereld vandaag heeft niet opoffert..

Gelukkig zorgen veel opwindende bedrijven ervoor dat de convergentie eerder of later zal plaatsvinden, en kunnen we eindelijk het ‘web 3.0’-tijdperk voorgoed betreden.

Quras streeft ernaar de blockchain te zijn die is gebouwd voor samenwerking en massale acceptatie, en zich ontwikkelt voor de toekomst met een sterk gevoel van gevoeligheid als het gaat om wat er vandaag nodig is.

Noot van de redactie: dank aan Simon Bogdanowicz en het Quras-team voor hulp bij dit artikel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me