Blockchain-technologie is een van de meest revolutionaire concepten van onze tijd, en het verandert de manier waarop persoonlijke en zakelijke interacties op wereldwijde schaal plaatsvinden. De technologie biedt een veiliger en kosteneffectiever alternatief voor de status quo. Deze voordelen zijn precies waarom het geen grote verrassing zou moeten zijn om te horen dat blockchain-technologie voor hoger onderwijs nu een steeds grotere rol speelt in onze onderwijssystemen. Blockchain-technologie voert binnen enkele seconden taken uit waarvoor ooit aanzienlijk personeel nodig was, zoals bewaken, beveiligen en valideren.

Het internet van waarde

Het internet is perfect om een kopiëren van bijvoorbeeld een e-mail of lezing, maar alleen in combinatie met blockchain-technologie kan de origineel document verzonden, of de authenticiteit ervan geverifieerd. Dit gebruik van blockchain-protocollen maakt het mogelijk om online waarde te verzenden in plaats van alleen informatie. Een persoon zou bijvoorbeeld een virtueel diploma kunnen sturen in plaats van alleen een kopie. Het is het equivalent van het hebben van uw educatieve referenties in uw zak. Deze mogelijkheden hebben een doorslaggevend effect op de hele onderwijssector. Het afgelopen jaar was een opwindend jaar voor de blockchain-gemeenschap en de versmelting van deze technologie met de onderwijsindustrie is een welkome fusie.

Validatie

De kosten die gepaard gaan met het verifiëren van de accreditaties van studenten en de tijd die nodig is voor het aanvraagproces, beperken werkgevers om de educatieve verdiensten van potentiële nieuwe medewerkers vast te stellen. Een op blockchain gebaseerd systeem zou studenten de mogelijkheid bieden om hun academische vaardigheden te bewijzen wanneer ze direct, zonder vertraging en tegen een veel goedkoper tarief naar werk zoeken.

Momenteel vragen universiteiten gemiddeld ongeveer $ 8 om uw transcripties naar het buitenland te sturen. U kunt zich voorstellen dat deze prijs een combinatie is van de kosten voor het maken, archiveren en verwijzen van uw document. Deze prijs kan lager zijn dan $ 0,01 en nog steeds winstgevend zijn in een op blockchain gebaseerd systeem.

Elektronicagigant Sony zag de behoefte aan dit type platform en ze hebben al een blockchain voor hoger onderwijs gecreëerd verificatie systeem dat wereldwijd veel gebruikt wordt. Met deze dienst kunnen scholen transcripties en scores beheren via een digitaal portaal. Het platform is mogelijk gemaakt door een samenwerking met IBM.

Beveiligingsrisico’s

Het probleem met een papieren of zelfs digitale transcriptiesysteem is het risico dat het wordt gewijzigd, gehackt, vernietigd, verwijderd, gekopieerd en meer. Documenten kunnen voor altijd verloren gaan als ze worden vernietigd. Evenzo komen duplicatie en wijzigingen van digitale versies van documenten vaak voor. Deze bezorgdheid groeide nadat hackers de afgelopen jaren verschillende spraakmakende scholen hadden aangevallen.

Persoonlijke gegevens kunnen openbaar worden na een aanval op servers. Sommige scholen zoals Ohio staat, de University of California – Berkeley en de University of Wisconsin zijn allemaal onlangs gehackt. De extra beveiliging die door een blockchain-systeem wordt geboden, kan deze problemen helpen verlichten en de persoonlijke gegevens van studenten veiliger houden tegen een aangenamere prijs.

Kop over datalekken in de staat Ohio via SC Media

Kop over datalekken in de staat Ohio via SC Media

Tweerichtingsonderwijs via Blockchain-systemen voor hoger onderwijs

De studenten van tegenwoordig willen leren in een interactieve omgeving die hen beloont voor hun bijdragen. Blockchain-protocollen maken het mogelijk om studentenactiviteiten in realtime te volgen. Met deze functie kunnen leertechnieken worden aangepast op basis van de situatie of zelfs de leerstijl van een leerling. In dit scenario is de feedback van de student even waardevol als het curriculum bij het bepalen van de beste aanpak voor het leveren van inhoud.

Een recent studie uitgevoerd door onderzoekers van Harvard benadrukt de voordelen van systemen voor leren in twee richtingen. De mogelijkheid om de voortgang van elke leerling nauwkeurig te volgen, is een enorm voordeel ten opzichte van de huidige systemen. Tegenwoordig dicteert een professor aantekeningen terwijl studenten de informatie in notitieblokken krabbelen. Een meer interactieve benadering zou een leerling in staat stellen om de informatie rechtstreeks naar hun langetermijngeheugen te sturen vanwege de extra sensorische input die nodig is bij interactie in de klas in twee richtingen.

Onderwijs op maat met behulp van Blockchain-hoger onderwijs

De verzamelde gegevens zorgen ook voor een meer op maat gemaakte leerervaring voor individuen. Deze unieke benadering van curriculumplanning zou meer studenten kunnen helpen zich maximaal te ontwikkelen op basis van hun capaciteiten en binnen hun tijdschema’s. Portals voor computerleren kunnen automatisch de voortgang van een leerling volgen en een curriculum opstellen op basis van de sterke en zwakke punten van de leerling.

Onderzoekers van de Universiteit van Maryland hebben e-learningplatforms gevonden die onder deze premisse functioneren overtroffen klassikaal leren in de meeste scenario’s. Door de toevoeging van blockchain-technologie aan deze systemen kunnen docenten de sterke en zwakke punten van een individuele student in realtime beter begrijpen.

Uitbreiding van de klas met Blockchain-systemen voor hoger onderwijs

Met blockchain kunnen de prestaties van uw klas gemakkelijk worden overgezet naar het wervingsproces. Stel je een scenario voor waarin je referenties krijgt van je echte werkervaringen. Blockchain computergebaseerde leersystemen kunnen de professionele prestaties van studenten volgen, ongeacht of ze zich in de klas bevinden. Projectmatig leren systemen worden op grote schaal gebruikt door bedrijven met succes. Binnenkort kunt u deze informatie wellicht gebruiken om uw ervaring te bewijzen. En deze informatie kan waardevol zijn bij het zoeken naar toekomstige banen.

Beloningssystemen

Zodra u studenten efficiënter kunt volgen, kunt u een geautomatiseerd beloningssysteem implementeren. Dit systeem kan bestaan ​​uit een platform dat de blockchain-gegevens van studenten verzamelt en gebruikt om te bepalen wie het meest een studiebeurs of academische erkenning verdient. Het protocol kan dan een slim contract gebruiken om het geld naar de rekening van de student te sturen na ontvangst van de prijs.

De Universiteit van Nicosia in Cypress gebruikt een soortgelijke systeem die de records van hun leerlingen bijhoudt. CNBC behandelde het platform voor het eerst in 2016. Sindsdien hebben docenten het platform uitgebreid met op maat gemaakte curricula voor studenten.

Samenwerking binnen Blockchain hoger onderwijs

Blockchain-technologie maakt het gemakkelijk om grotere, meer interpersoonlijke opdrachten uit te voeren die ook realistischer zijn voor de huidige werkomgeving. In een zakelijke omgeving is het gebruikelijk om grote projecten te zien die worden ontwikkeld door talloze mensen die achter elkaar werken. ConsenSys is slechts één service die bedrijven een gemakkelijke manier biedt om deze taken uit te voeren.

ConsenSys biedt bedrijven toegang tot Blockchain-technologie

ConsenSys biedt bedrijven toegang tot Blockchain-technologie

In de klaslokalen van de toekomst draait alles om samenwerking. Door het gebruik van blockchain-consensus kunnen grote hoeveelheden individuen in verschillende regio’s in realtime stemmen over wijzigingen in een enkelvoudig project. Bovendien konden degenen die aan het project werkten hun voortgang volgen. Blockchain-technologie kan de bijdragen van elke persoon aan het project automatisch volgen.

Ons huidige onderwijssysteem maakt gebruik van concurrentie in plaats van samenwerking. Studenten strijden tegen elkaar en de winnaar is degene die past bij de manier van lesgeven van de professor. Het meewerken aan toetsen of andere opdrachten levert harde straffen op. Deze strategie helpt studenten alleen informatie te ontwikkelen in plaats van de mogelijkheid te krijgen om deze informatie op een zinvolle manier toe te passen.

Leraren zijn al lang op zoek naar een middel om meer interactie in de klas te brengen. Onderzoek heeft bewezen dat deze strategie buitengewoon productief is bij de ontwikkeling van studenten, vooral jonge kinderen. Deze technologie zou een nieuw tijdperk van coöperatief leren van studenten kunnen inluiden, waarin klassen of zelfs hele leerinstellingen samen aan grootschalige onderwijsprojecten kunnen werken..

Blockchain hoger onderwijs – nieuw curriculum

Blockchain-technologie is bij uitstek geschikt om aan de eisen van onze instellingen voor hoger onderwijs en studenten te voldoen. Scholing vormt de kern van onze samenleving en verbeteringen in ons onderwijssysteem komen ten goede aan alle sectoren. Hopelijk zal er in de toekomst een voortdurende versmelting van deze sectoren plaatsvinden, waardoor meer blockchain-gebaseerde platforms voor hoger onderwijs zullen ontstaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me