In de crypto-ruimte komen steeds meer niet-vervangbare tokenconcepten op de markt. Deze tokens zijn anders dan hun vervangbare tegenhangers doordat ze niet uitwisselbaar zijn. Beschouw niet-vervangbare tokens als uniek in de wereld. Ze vertegenwoordigen meestal een digitaal of real-world asset en zijn niet op dezelfde manier gemaakt. Daarom vertegenwoordigt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, niet elk token dezelfde hoeveelheid waarde.

Fungibele versus niet-fungibele activa

De Amerikaanse dollar is een ander voorbeeld van een vervangbaar actief. Het maakt niet uit of u een dollar in uw zak inwisselt voor een andere bestaande dollar. Behalve in zeldzame gevallen van drukfouten, ongeacht de oorsprong van uw dollar, zal deze nog steeds slechts gelijk zijn aan één dollar in waarde.

Het belang van niet-fungibele tokens

Niet-vervangbare tokens dienen een essentieel doel binnen de crypto-ruimte. Deze tokens zijn gemaakt om een ​​bepaald activum te vertegenwoordigen, dat een bepaalde waarde heeft binnen een digitaal ecosysteem. Ze kunnen virtueel worden vastgehouden of ze kunnen items uit de echte wereld vertegenwoordigen, zoals onroerend goed, documentatie of zelfs personeel.

In het verleden waren avatars van videogames, virtueel onroerend goed, en andere digitale gamingproducten zijn voor miljoenen verkocht. In één geval een taaldocent met de naam Ailin Graef verkocht een virtueel eigendom van het spel Second Life voor een miljoen dollar. Hoewel dit zeldzaam klinkt, komt het eigenlijk veel vaker voor dan u denkt. een studie plaatst de markt voor virtuele activa voor videogames op meer dan 50 miljard dollar per jaar. Wie zei dat het spelen van videogames tijdverspilling is?

IBM onderzoekt niet-fungibele tokens

Niet-vervangbare tokens zijn uniek en kunnen niet worden gedupliceerd of vervalst. De mogelijkheid om te worden geauthenticeerd zonder dat er externe organisaties nodig zijn, geeft niet-vervangbare tokens een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de vorige verificatiesystemen. Door de noodzaak van verificatie door derden te elimineren, maken niet-vervangbare tokens het mogelijk om nieuwe en innovatieve eigendomsstrategieën te ontwikkelen.

De computergigant IBM kondigde onlangs een platform die niet-vervangbare tokens zouden gebruiken in combinatie met RFID-technologie om de autoverkopen te volgen. Bovendien stelt het platform voor om dezelfde technologie te gebruiken die wordt toegepast bij automatische registratie.

Door een echt activum te tokeniseren, verkrijgt u het vermogen van wrijvingsloze overdracht.

Stel je voor dat je je auto verkoopt. Momenteel bestaat dit proces uit talloze stappen, waaronder het laten zien van uw lokale DMV met uw ID, registratie en eigendomsdocumentatie. De persoon die uw voertuig koopt, moet ook op dezelfde locatie aankomen met soortgelijke documentatie.

Het proces kan extreem tijdrovend zijn. Als uw auto een token is, kunt u gewoon de betaling voor het item accepteren en het token dat het eigendom van het voertuig vertegenwoordigt, overdragen. Het is deze wrijvingsloze economische activiteit die de aandacht heeft getrokken van veel blockchain-gebaseerde startups in de industrie.

Tokenizing Real World Assets

Zoals je je kunt voorstellen, kan de mogelijkheid om een ​​item virtueel weer te geven op bijna alles ter wereld worden toegepast. Niet-vervangbare tokens worden steeds vaker gebruikt bij de tokenisatie van real-world assets. Uw huis kan zelfs worden weergegeven door een uniek niet-vervangbaar digitaal token. U kunt het eigendom van onroerend goed gemakkelijk overdragen, verkopen of verifiëren zonder dat u uw oorspronkelijke akte hoeft op te sporen. Je virtuele daad zou alles zijn wat je nodig hebt.

De tokenisatie van onroerend goed is al begonnen, met talloze blockchain-startups die beweren deze taak met gemak te volbrengen. Blocksquare is zo’n platform dat deze diensten aan het publiek aanbiedt. Het platform gebruikt PropTokens om een ​​bepaalde eigenschap te vertegenwoordigen.

Blocksquare-eigenschap

Blocksquare-eigenschap

Hoewel het concept voor het tokeniseren van onroerend goed indrukwekkend klinkt, zijn er nog enkele juridische hindernissen die u moet nemen om deze platforms op grote schaal te laten toepassen. Ten eerste moeten tokenized vastgoedplatforms een manier vinden om te voldoen aan de talrijke en vaak variërende vereisten van de lokale vastgoedmarkt..

Landen, staten en zelfs provincies hebben hun eigen onroerendgoedwetten. Deze differentiërende structuur betekent dat een tokenized vastgoedplatform om te slagen een vorm van gelokaliseerd bestuur moet bieden. Op deze manier kan tokenisatie met succes worden toegepast.

Overheden zoeken naar niet-fungibele tokens om documenten te digitaliseren

Overheden zoeken naar niet-vervangbare tokens om de inefficiënties in de huidige landrecordsystemen te helpen verminderen. In januari van dit jaar begon de stad South Burlington in Vermont gebruik te maken van een op blockchain gebaseerde landenregister. Het systeem gebruikt niet-vervangbare tokens om elke landtitel een unieke digitale handtekening te geven. Het programma is zo succesvol geweest dat Vermont op zoek is naar een aantal aanvullende blockchain-gebaseerde programma’s.

ERC-721-protocol

Het meest populaire platform dat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van niet-vervangbare tokens is het ERC-721-protocol van Ethereum. Dit niet-vervangbare token-protocol werd populair in december vorig jaar dankzij het op Ethereum gebaseerde spel Cryptokitties. Met deze game kunnen gebruikers unieke digitale activa in de vorm van virtuele katten kopen, verhandelen en verkopen.

Afbeelding via Cryptokitties-startpagina

Afbeelding via Cryptokitties-startpagina

Cryptokitties maakt gebruik van het ERC-721-protocol om ervoor te zorgen dat elk virtueel activum uniek van aard is. De game werd enorm populair in november 2017, en op een gegeven moment resulteerde het enorme aantal gebruikers in enorm veel congestie op de Ethereum-blockchain. Ongeacht deze vertragingen hielpen Cryptokitties de wereld de mogelijkheden en het verdienpotentieel van virtuele activa te laten zien. In één geval een Cryptokitties-gebruiker verkocht hun virtuele kat voor meer dan 100.000 USD.

Niet-fungibele tokens in opkomst

Niet-vervangbare tokens zijn een cruciaal onderdeel van de digitalisering van de economie. Het vermogen krijgen om een ​​uniek bezit virtueel te vertegenwoordigen, is een essentiële stap in de richting van de verdere integratie van blockchain-technologie in onze markt. Niet-vervangbare tokens blijven een groeiende acceptatie zien, aangezien hun voordelen op de markt worden getoond.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me