Blockchain-programmeurs begrijpen het belang van het verifiëren van hun codering voordat ze permanente wijzigingen aan hun platform aanbrengen. Helaas is niemand perfect, en cryptoprogrammeerfouten kunnen en zullen gebeuren. Als er fouten optreden in de blockchain-codering, kan dit gevolgen hebben voor een groot deel van de cryptogemeenschap.

Een kleine crypto-programmeerfout kan leiden tot miljoenen verloren geld. Zoals je gaat ontdekken, kan een bug in je code gelijk zijn aan een ramp op de blockchain. Deze verstrekkende gevolgen zijn des te meer reden om uw project open source te maken. Open-sourceprojecten krijgen extra beveiliging vanwege het grote aantal ontwikkelaars dat de code op fouten controleert. Dat gezegd hebbende, bevatten zelfs open-sourceprojecten programmeerfouten. Laten we even de vijf grootste cryptoprogrammeerfouten in de geschiedenis onderzoeken.

Ethereum en het Parity Wallet Fiasco

Stel je voor dat je een smart contract aan het programmeren was en dat je ineens per ongeluk controle kreeg over de multi-signature wallets van duizenden mensen. Wat zou jij doen? Lambo-shoppen? Of zou je de snelweg willen nemen devops199 en probeer uw codering ongedaan te maken om de portemonnee terug te geven aan hun rechtmatige eigenaren?

Je hebt het goed gehoord; devops199 heeft de code verwijderd die hem per ongeluk toegang gaf tot duizenden Parity-portefeuilles met meerdere handtekeningen. Helaas heeft het elimineren van de code ook al het geld in die portemonnees voor onbepaalde tijd bevroren. In totaal ging $ 300 miljoen aan Ethereum verloren in het debacle.

Parity Wallet via homepage

Parity Wallet via homepage

Ironisch genoeg was de bug die deze ramp met cryptoprogrammering veroorzaakte niet dezelfde code die ertoe leidde dat een hacker eerder deze maand $ 32 miljoen stal. Een hacker heeft misbruik gemaakt van een fout in het multi-signature wallet-protocol. Het ontwikkelingsteam van Parity ging in een stroomversnelling om het defect te corrigeren om te voorkomen dat de hacker meer zou stelen. Achteraf gezien waren de effecten van de hack niet erger dan $ 300 miljoen in Ethereum, voor altijd bevroren.

Tweeënnegentig miljard Bitcoin

Bitcoin-ontwikkelaar Jeff Garzik merkte iets vreemds op bij het beoordelen van Bitcoin-codering op 8 augustus 2010. Hij ging ermee akkoord bitcointalk om andere ontwikkelaars te waarschuwen voor een ernstig probleem dat hij tegenkwam. Wat Garzik opviel, was dat de waarde van een van de blokken 92 miljard bitcoin was. Aangezien er verondersteld wordt dat er slechts 21.000.000 bitcoin ooit is gemaakt, is dit een ernstige coderingsfout.

De fout was zo groot dat de ontwikkelaars besloten om op de resetknop te drukken. Ze deden dit door de blockchain terug te spoelen naar het blok vóór het blok met 92 miljard bitcoin. Deze herstart betekende dat alle transacties die na de hack, maar vóór de fix werden uitgevoerd, ongeldig werden verklaard.

Later werd onthuld dat een hacker een bug had gevonden waardoor ze dat konden exploiteren een nummeroverloopfout. Dit type fout treedt op wanneer uw systeem de telprotocollen opnieuw start, in plaats van chronologisch door te gaan. Wanneer dit gebeurt, kan dit allerlei nadelige gevolgen hebben voor een netwerk. In dit geval resulteerde het in de creatie van 92 miljard bitcoin. In het openbaar spreken, Wladimir Van Der Laan, De hoofdontwikkelaar van Bitcoin noemde het incident het ‘ergste’.

REX ICO-incident

De REX platform brengt de voordelen van blockchain-technologie naar de vastgoedsector. Dit platform creëert een gedecentraliseerde peer-to-peer blockchain multiple listing service (MLS). Ondanks dat het ten minste één grote crypto-programmeerfout heeft doorgemaakt, blijft het platform groeiend succes zien.

REX haalde de krantenkoppen in augustus 2017 toen ontwikkelaars $ 1,3 miljoen aan ether verloren tijdens hun Initial Coin Offering (ICO). De fout ontstond toen een van de ontwikkelaars de verkeerde Javascript hex-string invoerde tijdens het programmeren van de slimme contracten van de ICO. Deze fout leidde ertoe dat het geld van ICO-deelnemers naar een inactief adres op de blockchain werd gestuurd.

Gelukkig voor degenen die geld verloren, haalde REX al $ 13 miljoen aan durfkapitaalfinanciering op en kon iedereen de REX-tokens uitgeven die ze verschuldigd waren. Niet iedereen heeft zoveel geluk als er cryptoprogrammeerfouten optreden.

Binance schort de handel op

Als u een van de grootste beurzen ter wereld bent, kunnen codeerfouten schadelijk zijn voor duizenden crypto-gebruikers. In februari van dit jaar, Binance de handel bijna twee dagen opgeschort vanwege een coderingsfout. Het oorspronkelijke handelsembargo zou slechts 24 uur duren, maar Binance verlengde de handelsstop vanwege “onvoorziene vertragingen”.

Gezien het enorme aantal crypto-hacks dat de afgelopen jaren is meegemaakt, is het geen verrassing dat cryptohandelaren erg wantrouwend werden tegenover de uitwisseling. Velen geloofden dat de uitwisseling was gehackt en dat ze de waarheid voor het publiek verborgen hielden. De zorgen werden zo groot dat zelfs John McAfee ging naar Twitter om de mogelijk getroffen personen te waarschuwen.

Zhao Chengpeng via Twitter

Zhao Chengpeng via Twitter

In reactie op de groeiende publieke onrust, de CEO van Binance, Zhao Chengpeng, publiceerde een scherm van de coderingsfout. Hij beloofde ook om zijn sociale media-account elke twee uur bij te werken totdat het probleem was opgelost. Uiteindelijk hebben de ontwikkelaars de programmeerfout gecorrigeerd zonder dat iemand direct geld verloor.

Bitcoin upgrade nachtmerrie

Zoals alle software moet de codering van Bitcoin van tijd tot tijd worden geüpgraded. Deze upgrades zijn essentieel om de blockchain soepel te laten werken. Als er iets misgaat met een Bitcoin-update, kan dit catastrofaal zijn.

Een perfect voorbeeld van een nachtmerrie over een Bitcoin-upgrade deed zich voor in maart 2013. Bitcoin had een geplande upgrade van versie 0.7 naar versie 0.8. Versie 0.8 vergrootte de blokgrootte van Bitcoin. Toen de update eenmaal was voltooid, begon de nachtmerrie.

Ontwikkelaars realiseerden zich dat de update het netwerk incompatibel maakte met de huidige versie van Bitcoin. Deze upgrade heeft de blockchain opgesplitst in twee afzonderlijke. Deze splitsing is vergelijkbaar met een hard fork, maar vond plaats lang vóór Bitcoin Cash.

Bitcoiners begonnen ontwikkelaars te waarschuwen voor de problemen die zij hadden tegengekomen met de upgrade. Uiteindelijk besloot de community dat het het beste was om nogmaals op de herstartknop te drukken. Bitcoin keerde terug naar versie 0.7, maar zoals u waarschijnlijk weet, was dit niet het einde van het debat over de blokgrootte in de Bitcoin-gemeenschap.

Crypto-programmeerfouten – Blijf alert

Hoewel we met blockchaintechnologie onze huidige systemen kunnen upgraden, is het niet perfect. Deze topcryptocoderingsfouten benadrukken de moeilijkheden waarmee blockchain-ontwikkelaars tegenwoordig worden geconfronteerd. De meeste crypto-gebruikers staan ​​nooit stil bij de getalenteerde mannen en vrouwen die de crypto-ruimte laten functioneren. Nu u een glimp heeft opgevangen van de gevolgen van cryptoprogrammeerfouten, zult u het zeker waarderen wanneer alles volgens plan werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me