SounDAC is een autonoom platform voor royaltybetalingen dat is ontworpen om meer controle in de handen van de kunstenaar te geven en tegelijkertijd distributeurs een efficiënter bedrijfsmodel te bieden. SounDAC (XSD) kende vorige week een recordgroei toen XSD in slechts vijf dagen met 5.834 procent steeg. XSD ging van $ 0,07 op 29 augustus naar een hoogste punt van $ 0,36 op 4 september. De munt wordt nu verhandeld op $ .14 na het ondergaan van marktcorrecties in de afgelopen twee dagen.

SounDAC, aanvankelijk MUSE geheten, kwam op de markt op 6 mei 2015. MUSE maakte het eerst krantenkoppen toen ze samenwerkten met fintech-platform OpenLedger en Deense Bitcoin-uitwisseling CCEDK. Het bedrijf koos ervoor om zijn product te rebranden nadat het zich realiseerde dat MUSE ook een populair online carrièreplatform in New York is.

Vorige maand maakten de ontwikkelaars de rebranding bekend via hun sociale media rekeningen. Tijdens de wijziging was het bedrijf onvermurwbaar dat de rebranding geen technische wijzigingen met zich meebracht. In een Steemit-post legde het bedrijf uit dat de branding nodig was om verwarring te voorkomen. De succesvolle rebranding zorgde voor een groot deel van de winst van deze week.

SounDAC kondigt rebranding aan via nieuwe Twitter

SounDAC kondigt rebranding aan via nieuwe Twitter

SounDAC inspiratie

Het SounDAC-platform biedt alle facetten van de muziekindustrie van meerdere miljarden dollars een op blockchain gebaseerd alternatief voor de status quo. Recente rapporten gepubliceerd van Statista laten zien dat de inkomsten van de Amerikaanse muziekindustrie vorig jaar de 17,2 miljard USD overtroffen. Analisten voorspellen dat de industrie tegen 2021 meer dan 22,6 miljard dollar zal bedragen. Door deze verwachte groei zijn velen op zoek naar betere opties.

Momenteel betalen muzikanten enorme vergoedingen aan distributeurs, managers en andere essentiële productie-elementen om hun eindproduct uit te brengen. SounDAC elimineert deze kosten. Volgens een Billboard studie, de gemiddelde muzikant betaalt tien procent van zijn bruto-inkomen aan zijn zaakwaarnemer en nog eens twintig procent aan zijn manager. Deze kosten vinden plaats vóór aftrek van eventuele belastingen, toeslagen of extra kosten.

Gemiddelde uitbetaling voor muzikanten via Billboard

Gemiddelde uitbetaling voor muzikanten via Billboard

Bovendien worden artiesten nu geconfronteerd met all-inclusive 360 aanbiedingen. Deze deals verschillen van eerdere contracten omdat ze platenlabels rechten geven op alle niet-muzikale activiteiten van de artiest. Deze stijl van platencontracten is nu de industriestandaard. De meeste 360-arrangementen bieden platenmaatschappijen een deel van live optredens, merchandise, aantekeningen, tv, films en de lijst gaat maar door. Deze constante aanslag van geld laat veel te wensen over voor alle partijen, vooral de muzikant.

SounDAC-oplossingen

De ontwikkelaars achter het SounDAC-platform beloven deze zorgen, en nog veel meer, te verlichten door de integratie van een autonoom blockchain-gebaseerd systeem. Op hun platform kan elke deelnemer aan een nummer automatische royaltybetalingen ontvangen, inclusief mastering, compositie, streamingplatforms en uitgeverijen. SounDAC voert deze taken uit met behulp van slimme contracten.

Het SounDAC-systeem creëert een wereldwijd grootboek voor muzikanten. Deze open database werkt op De Graphene-toolkit van Cryptonomex. De technologie stelt bedrijven in staat om gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen, uitwisselingen uit te voeren of aanvullende blockchain-services te integreren. De populaire cryptocurrency-uitwisseling, Bitshares, was het eerste bedrijf dat het protocol met succes uitvoerde.

SounDAC belooft transparantie

SounDAC creëert een rijke, transparante database van wie wat verschuldigd is via hun blockchain-protocol. Elke keer dat de muziek van een artiest wordt gestreamd, krijgt het stuk een tijdstempel en wordt het op de blockchain geplaatst. Deze transparantie biedt alle betrokken partijen een gemakkelijkere manier om hun inkomsten te beheren. Het verlaagt ook de kosten voor de kunstenaar omdat het de noodzaak voor dure publicatieovereenkomsten overbodig maakt.

Het gebruik van slimme contracten automatiseert de hele procedure, inclusief het monitoren van spelen, het berekenen van verschuldigde royalty’s en het verdelen van fondsen. Het protocol vereenvoudigt de muziekindustrie door meerdere tussenpersonen uit de vergelijking te verwijderen. De betrouwbare aard van het systeem is een van de belangrijkste voordelen.

Platform codering

Het SounDAC-platform maakt gebruik van een open-sourcecode. Gebruikers kunnen de codering van het platform bekijken via hun GitHub bladzijde. Hun GitHub toont 258 commits, 12 releases en 12 bijdragers. De pagina toont tot nu toe 16 opgeloste problemen. De socialemedia-accounts van het bedrijf zijn nieuw vanwege de rebranding.

Wit papier

Het SounDAC-platform heeft tot op heden geen whitepaper uitgebracht. Toen hij met de president van SounDAC, Cedric Cobban, sprak over deze vreemde beslissing, legde hij uit dat de concurrentie in de blockchain-muzieksector is toegenomen en dat het bedrijf “wat grip wil hebben voordat het de geheime saus onthult”. Hoewel deze benadering ongetwijfeld uniek is, laat het onbeantwoorde vragen vanuit het perspectief van een investeerder.

SounDAC White Paper via website

SounDAC White Paper via website

In de meeste gevallen wordt het niet aanbevolen om te investeren in bedrijven die geen whitepaper hebben, omdat u niet weet waar, wanneer en welke uitgaven uw geld dekt. Het lijkt erop dat investeerders goed waren om in dit platform te investeren, ondanks het feit dat er geen whitepaper is. Hoewel dit misschien vreemd lijkt, kan het zijn omdat het al operationeel en open-source is.

SounDAC-team

Het SounDAC-team, geleid door oprichter Eddie Corral en president Carlo Cobban, hoopt de muziekindustrie te transformeren. Beide mannen zijn executives bij PeerTracks. PeerTracks is een populaire advertentievrije blockchain-gebaseerde streaming-site. De website is geïntegreerd in het SounDAC-platform. Deze integratie biedt een blockchain-alternatief voor traditionele muziekstreamingplatforms zoals Spotify of Pandora. Het stelt SounDAC ook in staat om een ​​allesomvattend platform aan te bieden.

SounDAC-team via website

SounDAC-team via website

XSD-token

Het XSD-token heeft een totale voorraad van 18.081.806. Er zijn momenteel 14.581.806 XSD-tokens in omloop. Op dit moment hebben XSD-tokens een marktkapitalisatie van $ 2.104.288. Op de website van het bedrijf staat geen aanvullende informatie over het XSD-token.

Blockchain-muziekwedstrijd

Er is een aanzienlijke groei in de blockchain-muzieksector, met meerdere platforms gepland voor release dit jaar. Deze groeiende concurrentie voedt meer innovatie in de ruimte. Hieronder staan ​​slechts enkele van de concurrenten van SoundDAC:

Mysterieuze Blockchain-muziek

SounDAC koos voor een interessante strategie door geen whitepaper te maken maar hun code als open source beschikbaar te stellen. Het concept achter het project is sterk, maar dit gebrek aan direct beschikbare informatie zou bij investeerders tot verwarring kunnen leiden. Ondanks al deze flagrante misstappen, slaagde SounDAC erin om de plek als de beste aanwinst van vorige week veilig te stellen door een succesvolle rebranding en een goed begrip van de tekortkomingen van de muziekindustrie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me