De Vulcano-munt (VULC) project richt zich op geothermisch onderzoek en ontwikkeling. Het primaire doel van de munt is om fondsenwerving voor meer onderzoek in de sector te vergemakkelijken. De ontwikkelaars van de munt hebben er slim voor gekozen de crypto te vernoemen naar een klein eiland in de Tyrreense Zee dat bekend staat als Vulcano-eiland. Het ontwikkelingsteam achter dit project is van mening dat blockchain-technologie de sleutel is om onderzoek in deze wetenschap vooruit te helpen.

De ontwikkelaars van het project hebben verklaard dat ze van plan zijn een altcoin-ecosysteem te creëren waarin gebruikers beloningen ontvangen voor hun inspanningen. Laten we even kijken hoe deze munt uitbarstte in de grootste winst van deze week.

Vulcano-munt

Het Vulcano-muntenproject kwam op de markt op 24 september 2017, te midden van de crypto-rage van vorig jaar. De munt bereikte tijdens de release een piek van iets minder dan $ 0,04. Sindsdien is Vulcano inactief gebleven tot deze meest recente bijeenkomst.

Vulcano-grafieken via CoinMarketCap

Vulcano-grafieken via CoinMarketCap

Aanvankelijk gebruikt Vulcano een hybride Proof-of-Work / Proof-of-Stake consensusmechanisme. Onlangs is het project volledig overgeschakeld op een Proof-of-Stake-mechanisme. Ontwikkelaars voerden de verandering uit als een middel om trouw te blijven aan de kernopvattingen van het milieuonderzoek van de munten.

De Vulkaan barst uit

Het lijkt er nu op dat een groot deel van de groei van Vulcano voortkwam uit een combinatie van factoren. Een belangrijk feit om te overwegen is de toevoeging van de munt aan het populaire altcoin-platform Muntuitwisseling. In de meeste scenario’s neemt het handelsvolume automatisch toe telkens wanneer een munt aan een beurs wordt toegevoegd. Momenteel kunnen Vulcano-gebruikers hun munten verhandelen op het Yobit, muntenmarkten, en Coinexchange-platforms.

Vulcano-upgrades

Vulcano-ontwikkelaars hebben onlangs een upgrade naar een nieuw blockchain-netwerk uitgevoerd dat gebruikers meer beveiliging en snellere transacties biedt. Bovendien kozen onderzoekers ervoor om de totale hoeveelheid VULC te verminderen en de operationele code van het platform te verbeteren. Al deze manoeuvres droegen bij aan het momentum dat deze obscure altcoin won.

Vulcano kreeg extra snelheid van een perfect getimede harde vork die tijdens de week was gepland. Deze harde vork verschoof de cryptocurrency naar het Proof-of-Stake-consensusmechanisme. Iedereen die Vulcano vasthield tijdens de hard fork ontving een gelijk bedrag van de nieuwe VULC-munt. Hard forks geven meestal een boost in het handelsvolume voor een munt, omdat beleggers hun bezit willen positioneren om hun ontvangen gratis munten te maximaliseren.

Dit toegevoegde handelsvolume resulteert ook in een verhoogde marktwaarde voor de munt. Gezien het feit dat het nieuwe Proof-of-Stake-mechanisme 950 procent rente uitkeert aan de betrokkenen, zijn er genoeg redenen om te zien waarom investeerders op de harde vork zijn gesprongen.

Vulcano Masternodes

Het Vulcano-platform maakt gebruik van Masternodes om extra beveiliging te bieden. Masternode-operators bieden specifieke netwerkdiensten aan in ruil voor een vergoeding. Masternodes verschillen van reguliere knooppunten doordat ze de volledige blockchain in realtime vasthouden. Met dit volledige knooppuntprotocol kunnen hoofdknooppunten aanvullende services uitvoeren voor blockchain-gebruikers, zoals die met betrekking tot privétransacties.

Masternodes krijgen ook de mogelijkheid om te stemmen op noodzakelijke netwerkwijzigingen. Deze knooppunten zijn essentieel om budgetterings- en treasury-systemen binnen de blockchain mogelijk te maken. In tegenstelling tot gewone knooppunten zijn Masternodes altijd actief. Om Masternode te worden op het Vulcano-platform, moet je minimaal 50.000 VULC inzetten.

Media-accounts

Vulcano beheert een Github pagina waar geïnteresseerde partijen nuttige informatie kunnen vinden, zoals de Masternode-downloadscripts. De oorspronkelijke pagina heeft niet veel activiteit en het project toont slechts zes opslagplaatsen en nul mensen. Vorige maand hebben de ontwikkelaars van de munt een nieuwe Github gelanceerd en bijgewerkt Wit papier om sommige upgrades van het systeem te promoten.

Vulcano-informatie via CryptoSlate

Vulcano-informatie via CryptoSlate

Vulcano’s telegram account heeft veel meer activiteit met 165 actieve leden. De Twitter van de munt is ook niet overdreven actief. Het account toont slechts 847 volgers met in totaal 55 tweets. Hoewel het niet erg druk is, kun je hier beginnen te zien waar een deel van het momentum van deze week is door een geschiedenis van promotieberichten.

Portemonnees

Vulcano-portefeuilles bestaan ​​voor alle belangrijke besturingssystemen, inclusief Windows, Mac OS en Linux. Het platform heeft op dit moment geen mobiele portemonnees, maar ontwikkelaars werken aan dit doel. Zoals eerder vermeld, moeten Masternodes hun installatiebestanden downloaden via de Github-link.

VULC-team

De leider van het ontwikkelingsteam van Vulcano is blockchain-theoretici Jason Brink, alias Bitbender. Deze uitgesproken, zelfbenoemde gedistribueerde grootboek-evangelist is te vinden bevorderen het project op tal van Aziatische blockchain-gerelateerde evenementen. De meerderheid van het ontwikkelingsteam van het project is onbekend in de cryptogemeenschap.

Vulcano-team via homepage

Vulcano-team via homepage

VULC OUD & NIEUW

Er zullen 8.026.511.433 VULC (oud) gemaakt worden. Er zijn al 7.957.622.878 VULC in omloop. Vandaag begint het momentum van de munt te vertragen, waarbij het 24-uurs handelsvolume daalt tot $ 5.437. De onlangs gecreëerde nieuwe VULC geeft een totaal aanbod van 103.900.001. Het totale circulerende aanbod is nog niet beschikbaar voor deze munt, maar de munt toont $ 8.233 in 24-uurs handelsvolume via CoinMarketCap.

Onderzoeksgerelateerde munten

Vulcano is slechts een van de vele op onderzoek gebaseerde munten die het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen. Platformen zoals deze stimuleren blockchain-integratie in de wetenschappelijke gemeenschap en helpen mensen te laten zien dat deze technologie met succes op bijna elke sector van toepassing is. Verwacht dat er in de komende maanden meer op onderzoek gebaseerde munten zoals VULC zullen worden ontwikkeld naarmate het succes van de vorige projecten aan het licht komt.

De beste winst van deze week

Na het bekijken van de feiten over de belangrijkste cryptomarkt-gainer van deze week, waren de winsten van VULC niet het resultaat van een onmiddellijk pump-and-dump-plan. In plaats daarvan kan de beslissing van het ontwikkelingsteam om direct na een beursnotering te forceren, worden beschouwd als de belangrijkste factor in de winst van de munt.