Aankomende cryptocurrencies veroorzaken een financiële evolutie

In 2009 creëerde Satoshi Nakamoto Bitcoin, gedeeltelijk als reactie op de financiële ineenstorting van 2008. Hij stelde zich een puur peer-to-peer financieel systeem voor waarin u geen externe instellingen hoeft te vertrouwen om transacties te doen. Nu zijn er honderden (zo niet duizenden) aankomende cryptocurrencies die zijn gebouwd op de basis van Bitcoin. Ze zijn hier om de financiële sector te verbeteren op dezelfde manier als Bitcoin deed voor eenvoudige transacties.

In dit artikel onderzoeken we de impact die deze aankomende cryptocurrencies hebben op ‘s werelds grootste industrie: financiën.

Bestaande instellingen werken efficiënter

Omdat producten al beschikbaar zijn, werken sommige cryptocurrencies, met name Ripple en Stellar, samen met bestaande instellingen om hun systemen efficiënter te maken.

Het Ripple Transaction Protocol (RTXP) is een netwerk van financiële instellingen op de blockchain. Elk bedrijf dat het protocol gebruikt, kan transacties uitvoeren met elke andere deelnemer tegen een fractie van de tijd en kosten die het in een traditioneel systeem zou kosten. Dit is met name ideaal voor wereldwijde betalingen die doorgaans 3-5 dagen kunnen duren en deelnemers kosten $ 1,6 biljoen per jaar.

Nadeel van wereldwijde betalingen

Gestart door een Ripple-teamlid, heeft Stellar een vergelijkbare impact op de financiële sector. Het project heeft de krachten gebundeld met IBM om ook betere betalingen over de hele wereld mogelijk te maken. Sommige Stellar-aanhangers beweren dat de symbolische economie van het project ertoe leidt dat het een meer gedecentraliseerde oplossing is dan zijn tegenhanger, Ripple. Er is echter ruimte voor beide in een enorm onderling verbonden wereld.

U heeft volledige controle over uw geld

Een van de grootste waarden die blockchain aan de financiële sector toevoegt, is monetaire controle. Met deze technologie hoeft u uw geld niet langer een bank te vertrouwen. Het is opgeslagen in een onveranderlijk grootboek dat bijna onmogelijk te manipuleren of te hacken is.

Echt, elke aankomende cryptocurrency dient dit doel. Omdat ze allemaal blockchaintechnologie gebruiken (of iets dergelijks), vertrouwt u op de open-sourcecode van de munt in plaats van op een corrupte instelling. Met cryptocurrency is het onmogelijk voor iemand om uw geld te bevriezen of u te vertellen waar en wanneer u uw geld kunt uitgeven.

Uw portemonnee, privésleutels en fondsen zijn volledig in uw handen. Dit is regel nummer één voor elke gerenommeerde cryptocurrency.

Transacties zijn echt peer-to-peer

Blockchain-technologie elimineert ook de noodzaak van tussenpersonen bij transacties. En er zijn tal van opkomende cryptocurrencies die die functie gebruiken voor goed gebruik. De grote spelers zoals Bitcoin en Litecoin zijn gespecialiseerd in dit soort transacties, maar er zijn ook enkele kleinere projecten waar je op moet letten.

Nano is enigszins populair geworden vanwege het gebrek aan kosten en bijna onmiddellijke transactietijden. Omdat Nano het algoritme voor gerichte acyclische grafieken (DAG) gebruikt in plaats van een typische blockchain, wordt het netwerk efficiënter naarmate meer mensen het gebruiken. Hoewel de cryptocurrency niet zo door de strijd is getest als de grote jongen Bitcoin, zou het een veelbelovende toekomst kunnen hebben voor gratis peer-to-peer-betalingen.

Een ander project, Request Network, breidt zich verder uit dan eenvoudige peer-to-peer-betalingen door een Paypal-achtige blockchain-interface te bouwen. Door hun platform te gebruiken, verzendt en vraagt ​​u geld terwijl u tussenpersonen van derden vermijdt. Maar het team stopt daar niet. Ze hebben een geheel gemaakt mindmap voor alle manieren waarop ze de financiële sector willen veranderen. Crowdfunding, betalingen, verkooppunten – het team probeert het allemaal op te lossen.

Meer mensen hebben toegang tot bankdiensten

Het belangrijkste is dat aankomende cryptocurrencies bankdiensten naar de 2 miljard mensen over de hele wereld zonder banken. Of ze het zich nu niet kunnen veroorloven, ze komen niet in aanmerking, of de landen waarin ze wonen ontbreken aan bankinstellingen, deze groep mensen wordt vaak onderbediend.

Veel opkomende cryptocurrencies maken bankdiensten betaalbaarder en beter beschikbaar voor niet-banken. Met Stellar kunnen financiële instellingen het zich veroorloven om zowel goedkope rekeningen als leningen met gunstigere rentetarieven aan te bieden. Nu kan een ondernemer in een ontwikkelingsland gemakkelijker een lening krijgen, waardoor de economie wordt gestimuleerd.

Zelfs cryptocurrency-uitwisselingen hebben een onwaarschijnlijk effect op de financiële industrieën van landen zonder banken. Zo kondigde Binance onlangs een initiatief aan om het economische landschap van Oeganda te transformeren en te verbeteren. Dat doen ze door de werkgelegenheid van jongeren te bewijzen via blockchain.

@binance zal samenwerken met @CryptoSavannah @AggieKonde @HelenHaiyu om de economische transformatie van Oeganda en de werkgelegenheid voor jongeren te ondersteunen door middel van blockchain, waarbij de 4e industriële revolutie wordt omarmd. Dit zullen we doen door duizenden banen te creëren en investeringen naar Oeganda te halen.

– CZ (@cz_binance) 22 april 2018

Er zou een hele nieuwe financiële infrastructuur kunnen bestaan

Als we voorbij traditionele financiële structuren gaan, is het zelfs mogelijk dat binnenkort een nieuwe technologische infrastructuur de hele financiële sector van stroom zal voorzien.

Wanchain is slechts één project dat probeert om vanaf de basis financiering op te bouwen. In plaats van zich aan te sluiten bij de huidige infrastructuur, bouwen ze hun eigen infrastructuur. Hun doel is om een ​​volledig blockchain-gebaseerd ecosysteem te creëren waarin iedereen financiële diensten kan bouwen. Het succes van Wanchain zou kunnen betekenen dat fysieke banken verdwijnen en in plaats daarvan (gedecentraliseerde apps) dapps op de blockchain worden.

Dit is slechts het begin

Blockchain-technologie begint al een enorm effect te hebben op de financiële sector. Met gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin, krijgt u een veilige waardeopslag, betrouwbare peer-to-peer-betalingen en volledige monetaire controle.

Andere aankomende cryptocurrencies hebben ook aanzienlijke gevolgen. Naast digitale transacties zijn nieuwere projecten specifiek gericht op het helpen van niet-bankieren, het schaalbaarder maken van blockchain-technologie en het bieden van functionele interfaces.

Aangezien deze en meer cryptocurrencies de financiële sector blijven verbeteren, zal het niet lang duren voordat onze huidige financiële infrastructuur tot het verleden behoort..