DreamTeam is een alles-in-één infrastructuurplatform voor competitieve eSports-gaming. Het platform fungeert als een veilige betalingsgateway met als doel eSports-competitie veel toegankelijker te maken voor iedereen over de hele wereld die wil concurreren.

DreamTeam heeft tot doel verschillende urgente problemen voor eSports-fans en -spelers op te lossen, zoals veilige salarisbetalingen en ontvangst van toernooiprijzengeld via slimme contracten. Het bedrijf is opgericht vanuit de idealen om een ​​puur gedecentraliseerd economisch systeem te creëren op basis van P2P-contact tussen gebruikers.

We kwamen in contact met DreamTeam CEO en oprichter Alexander Kokhanovskyy. Kokhanovskyy heeft 20 jaar ervaring in de eSports-industrie en gemaakt Natus Vincere (Na`Vi), een van de meest populaire teams en succesvolle teams in de geschiedenis van eSports. In 2016 werd Kokhanovskyy aandeelhouder van ESForce, dat werd overgenomen door Mail.Ru voor $ 100 miljoen.

Hoe gaat het vandaag met je CounterStrike-karbonades? Heb je het nog steeds?

Ik heb tegenwoordig niet echt de tijd om veel te spelen. Ik kan dit echter natuurlijk zeggen, ik heb het nog steeds. &# 128578;

Wat was het dat je ertoe bracht DreamTeam te starten??

Ik ben een voormalig gamer en zit al 20 jaar in de esports-industrie. Ik ken het van binnen en van buiten en vanuit meerdere invalshoeken: van een amateur tot een succesvolle professionele speler, coach, teammanager en CEO van het profteam NaVi. Al deze ervaring heeft me geholpen de belangrijkste pijnpunten van elke esports-speler te begrijpen: hoe een team te vormen, hoe je geweldige teamgenoten, coaches, managers, adverteerders, enz. Kunt vinden, hoe je alles kunt beheren en bovendien hoe je geld kunt verdienen en geld verdienen. Dus kwam ik op het idee om één platform te bouwen dat al deze problemen op één plek kan helpen oplossen. Dat is waarom ik DreamTeam aan het bouwen ben, dat de plek zal worden die dient als het enige toegangspunt voor de hele esports-industrie en die elke gamer de kans zal geven om zijn doelen te bereiken.

Droom team

Laten we het hebben over opkomende technologie. Blockchain, AI / ML en VR / AR hebben het potentieel om gaming zoals we die kennen volledig te transformeren, en in sommige opzichten hebben ze dat al gedaan. Laten we snel vooruitspoelen naar 2029: een 12-jarig kind zet zijn gameconsole aan. Hoe anders denk je dat de game-ervaring en de industrie zullen zijn?

Die technologieën veranderen het gaminglandschap al. Over 10-15 jaar gaat gamen naar AR / VR, mensen zullen niet langer bij hun computer zitten. De tweede technologie die een revolutie teweegbrengt in de branche, is mobiel gamen. We zien al dat mobiel de manier verandert waarop mensen spelen en hun apparaten gebruiken. Het is een obsessie geworden en mensen spelen urenlang onderweg. In termen van prestaties verliest mobiel gamen ten opzichte van pc-gaming.

Maar vanuit een ander oogpunt: naarmate het aantal mobiele games groeit, zal esports blijven evolueren van pc naar mobiel. We kunnen nu zien dat telefoons al sneller zijn dan console-, native pc-, tablet- en browsergames. Een andere technologie is blockchain, die een enorm potentieel heeft om bestaande hiaten in gaming op te lossen.

In eerste instantie zal blockchain een oplossing worden om de kosten van microtransacties tussen gebruikers en game-ontwikkelaars te verlagen. Het tweede punt is dat blockchain de meest veilige manier is om dergelijke transacties uit te voeren. Het kan het vertrouwen tussen klanten en de kansspelmarkt helpen vergroten. Dergelijke projecten zien we al op de markt. Gezien al deze factoren is het eigenlijk heel moeilijk te voorspellen welke spelmogelijkheden we over 10 jaar zullen zien. Maar het zal zeker anders zijn.

In maart 2019 kondigden Snapchat, Walmart en YouTube aan dat ze gamingaanbiedingen zouden uitbrengen en de industrie zouden betreden. Welke gevolgen denkt u dat dit zal hebben voor de industrie in het algemeen? Hoe zit het met kleinere platforms? Hoe zit het met gamers?

Elke keer dat een grote speler, dat wil zeggen Walmart, YouTube of een ander bekend en wereldwijd bedrijf dat de markt betreedt, is het geweldig voor esports. Die grote bedrijven hebben de connecties en middelen om honderden miljoenen mensen te bereiken. Dus als die beursgenoteerde bedrijven in de esports komen, zal de industrie er enorm van profiteren.

Over de impact die die bedrijven zullen hebben op kleinere platforms en gamers, kan ik op dit moment niet echt zeggen. Het hangt er echt van af wat ze hebben gepland.

Wat vind je van de evoluerende Battle Royale-formaten zoals Fortnite en Apex Legends in termen van het verdienen van marktaandeel? Kunt u aangeven wat er nodig is voor een gamingbedrijf om een ​​aanzienlijk marktaandeel in deze branche te verwerven??

Met games als Fortnite en Apex Legends zien we een snelle stijging in populariteit. Dus als eerste op de markt zijn, helpt veel. Dat is echter niet het belangrijkste. Het is duidelijk dat je een geweldig product moet maken. Je moet services en functies bieden die spelers willen en nodig hebben. En je moet buiten de gebaande paden denken om functies te bedenken die de gemeenschap kunnen verbinden.

Als je al deze dingen kunt doen, heb je een goede kans om een ​​aanzienlijk percentage van de markt te veroveren. Ik denk dat er weinig ruimte is voor meer Battle Royale-games. Omdat er geen plaats is voor MOBA – alles is er voor 2 games zoals Dota2 en LOL.

Ik denk dat we in de komende 2-3 jaar nieuwe fasen zullen zien in de ontwikkeling van multiplayer-games in nieuwe genres. Maar ik zal ook zeker zeggen dat die games meer voor een casual publiek zullen zijn dan voor hardcore.

Waarom tokenisatie en blockchain? Kunt u aangeven wat DreamTeam onderscheidt van vergelijkbare aanbiedingen op de markt??

DreamTeam-tokens zijn gemaakt met als doel het hele esports-ecosysteem te verbeteren. Tokens in combinatie met de nieuwste blockchain-technologie lossen veel urgente problemen op voor esports-fans, zoals veilige salarisbetalingen en de ontvangst van uitbetalingen van toernooiprijzen, terwijl veel voorkomende valkuilen zoals fraude en niet-betaling worden vermeden.

droom team

En dit alles kan worden gedaan door het gebruik van slimme contracten. Sponsors en adverteerders kunnen er absoluut zeker van zijn dat het geld alleen wordt betaald als hun KPI’s 100% zijn voltooid (of het nu een soort advertentiecampagne is, videoweergaven, enz.).

Wij geloven dat dit een ideaal gedecentraliseerd economisch systeem is, waar niemand verantwoordelijk is voor uw geld, maar alleen p2p-contact tussen gebruikers. Over andere bedrijven gesproken, ja, we hebben enkele nicheconcurrenten. Maar bedrijven op een dergelijke schaal zijn afwezig in esports, omdat we een unieke combinatie creëren van blockchain, AI, wervingsdiensten, opties voor het genereren van inkomsten en nog veel meer. Dit is wat DreamTeam onderscheidt.

Als voormalig amateur-gamer is deze afbeelding best spannend. Helaas zag eSports er toen niet zo lucratief uit als een carrière als nu. Kun je ons vertellen hoe DreamTeam van plan is om amateurgamers in profs te veranderen??

droom team

Zoals bij elke professionele teamsport, zijn twee dingen essentieel om te winnen: een geweldig team en vaardigheden. DreamTeam is een platform dat beide bouwt. Totdat DreamTeam kwam, was het erg moeilijk voor de gemiddelde speler om toegang te krijgen tot de tools die professionele teams gebruiken. Bijvoorbeeld de DreamTeam CS: GO Analytics-tool. Teams kunnen hun spellen uploaden naar ons Analytics-programma dat hun spel analyseert, en ze kunnen ook elk spel analyseren om nieuwe Pro-tactieken te leren of om te leren hoe ze hun tegenstanders kunnen bestrijden. DreamTeam heeft ook een functie genaamd de DreamTeam Journey.

Deze functie begeleidt gebruikers bij het vinden van teams en spelers, het opzetten van oefenwedstrijden op gratis servers, het gebruik van het trainingscentrum en de analysetool en nog veel meer. Door alles toegankelijker te maken, kan DreamTeam honderden miljoenen gamers helpen het pad te effenen van amateur naar pro.

Wat zijn uw plannen en kanalen voor gebruikersacquisitie? Hoe zorgt u er dan voor dat uw gebruikers terug blijven komen??

Sinds de lancering van het platform hebben we de volgende beschikbare kanalen gebruikt voor gebruikersacquisitie: influencermarketing, SEO, zoekmachines (Google, Bing), contentmarketing, partnerschappen en sponsorprogramma’s, enz..

De beste manier om het juiste kanaal te kiezen, is door alle mogelijke regio’s en alle mogelijke instrumenten te testen. Elk kanaal werkt goed, afhankelijk van de doelen, het publiek, de geografische locatie en andere factoren. Zoekoptimalisatie is een van de beste kanalen op het gebied van verkeer omdat mensen ons zelf zoeken en vinden.

Om partnerschappen en sponsorprogramma’s aan te raken, hebben we FACEIT Major London 2018 (CS: GO) en een aantal Starladder-toernooien gesponsord. We hebben partnerschappen met marktleiders zoals Na’Vi en Fnatic. We hebben hele mooie resultaten behaald met influencermarketing, dit was een van de belangrijkste kanalen waarmee we in minder dan een jaar tijd 1 miljoen gebruikers hebben bereikt.

Zoals eerder vermeld, was het bijna onmogelijk om toegang te krijgen tot de functies die professionele teams hebben en bovendien om alle benodigde functies op één plek te vinden. DreamTeam brengt hierin verandering. We creëren een duidelijk pad voor elke speler om zijn doelen te bereiken. En natuurlijk zorgt het toevoegen van nieuwe functies en nieuwe games ervoor dat gebruikers terugkeren naar het platform.

Wat zijn de grootste uitdagingen of mijlpalen die DreamTeam in de nabije toekomst wil bereiken?

Voorlopig ligt onze focus vooral op het product zelf, het marketingproces is al opgezet. We werken nu aan de ontwikkeling van het product om de retentie te vergroten. Om dit te bereiken, werken we constant aan het toevoegen van nieuwe en het verbeteren van bestaande functies voor onze hoofdgame op het platform – CS: GO. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe markten en nieuwe games.

Een paar maanden geleden hebben we Apex Legends gelanceerd – waar gebruikers dynamische statistieken kunnen volgen, wereldwijde klassementen kunnen bekijken, spelers kunnen vinden en ermee kunnen chatten met behulp van de LFG-functie, professionele strategieën kunnen leren met DreamTeam-gidsen en op de hoogte kunnen blijven van het laatste nieuws . Het toevoegen van Appex-legendes werkte ook erg goed in termen van conversie.

Samenvattend: onze grootste uitdaging is om te begrijpen hoe het werk dat we hebben gedaan, kan worden geïmplementeerd in andere games die aan het platform zijn toegevoegd. In termen van bedrijfsuitbreiding kijken we naar de andere markten. We zien een enorm potentieel op de Aziatische markten en we werken nu aan nieuwe samenwerkingsmogelijkheden om in 2020 in Azië te lanceren.

Hoe kan een lezer DreamTeam ondersteunen??

De beste manier om DreamTeam te steunen is door lid te worden van ons platform! 🙂 Terwijl we bouwen aan het platform voor de nummer 1 sport van de toekomst. En we twijfelen er niet aan dat esports over 10-15 jaar groter zullen zijn dan alle andere traditionele sporten.

Dank je!