De staat van Bitcoin-mijnbouw: wettelijke voorschriften over de hele wereld

Hoewel bitcoin-mijnbouw een goede manier kan zijn om cryptocurrency te verdienen, zijn er momenteel veel zorgen over de legaliteit van zowel het eigendom van cryptocurrency als mijnactiviteiten over de hele wereld..

In dit artikel zullen we proberen enkele zorgen over mijnbouwvoorschriften weg te nemen. We zullen ook enkele recente gevallen in de regelgeving inzake cryptocurrency-mijnbouw onderzoeken en enkele vragen over de toekomst van deze industrie bekijken..

De Maleisische casestudy

In januari 2018 kwamen Maleisische functionarissen viel twee woningen binnen die illegale bitcoin-mijnactiviteiten hadden uitgevoerd. Hoewel cryptocurrency zelf al als illegaal werd beschouwd in Maleisië, was dit niet de officiële aanklacht die de regering gebruikte om deze specifieke mijnactiviteiten stop te zetten. In plaats daarvan rechtvaardigden lokale functionarissen de inval op basis van andere beschuldigingen. Ze zeiden bijvoorbeeld dat deze mijnwerkers geen officiële bedrijfsvergunning hadden en noemden ook een paar andere redenen (mogelijk brandgevaar veroorzaken en buitensporige hoeveelheden energie verbruiken).

Wat de Maleisische zaak zo moeilijk te begrijpen maakt, is dat in feite elke regering in een ander land vergelijkbare redenen zou kunnen noemen om mijnactiviteiten stop te zetten, zelfs op plaatsen waar het mijnen van bitcoin volledig legaal zou moeten zijn. Zal dit gebeuren? Waarschijnlijk niet, maar het is iets om als een mogelijkheid te overwegen.

Is mijnbouw legaal in mijn land?

De algemene vuistregel met betrekking tot bitcoin-mijnbouw blijft relatief eenvoudig. Als je in staat bent om cryptocurrency te bezitten en te gebruiken waar je woont, zou je ook op die locatie cryptocurrency moeten kunnen minen. Als het bezit van cryptocurrency illegaal is waar u woont, is mining waarschijnlijk ook illegaal. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel en de legaliteit van cryptocurrency is niet zo duidelijk. Een dergelijke uitzondering is IJsland. Hoewel cryptocurrency technisch gezien illegaal is om in IJsland te bezitten / verhandelen, zijn er nog steeds een aantal grootschalige, bekende mijnbouwactiviteiten in het hele land.

* Houd er rekening mee dat wetten altijd onderhevig zijn aan verandering, dus het is belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat u investeert in mijnbouwapparatuur. Als u nog niet weet of het bezit van cryptocurrency zelf legaal of illegaal is in uw land, hier is een complete uitsplitsing per land.

Bitcoin-mijnbouw en zorgen over energieverbruik

Ondanks het feit dat mijnbouw goed is voor ongeveer 0,60% van het totale energieverbruik ter wereld (meer dan het totale energieverbruik van Argentinië), blijft cryptocurrency-mijnbouw legaal in het grootste deel van de wereld. In de EU is er bijvoorbeeld niet veel officiële discussie over het verbieden van crypto zelf. Er is echter gesproken over het verbieden van cryptocurrency-mijnbouw vanwege het hoge energieverbruik dat gepaard gaat met mijnbouw. Ambtenaren zijn bang dat de mijnbouw het moeilijker zou kunnen maken voor landen die proberen de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs die in 2020 ingaat.

Zelfregulering door middel van algoritmen

De meeste regeringen verbieden het bezit van cryptocurrency uit angst dat nationale valuta aan waarde zullen verliezen en de regering de controle over hun respectievelijke financiële systemen zal verliezen (ook wel decentralisatie genoemd).

Aan de andere kant van het spectrum realiseren cryptocurrency-projecten zich ook dat centralisatie van hun nieuwe valuta’s moet worden voorkomen. Projecten proberen er zelf voor te zorgen dat niemand of een kleine groep mensen de levering van een cryptocurrency kan overnemen via grote mijnactiviteiten.

Om centralisatie te voorkomen, gebruiken veel projecten Proof-of-Work-consensusalgoritmen zoals SHA-256, die bedoeld zijn om te voorkomen dat mijnwerkers ASIC-chips gebruiken. Hoewel dit niet zo extreem is als het helemaal verbieden van mijnbouw, beperkt het wel hoe mensen mijnbouwactiviteiten kunnen opzetten en hiervan kunnen profiteren. Het goede is dat dit soort zelfregulering niet alleen zorgt voor de decentralisatie van digitale valuta, maar ook helpt om gebeurtenissen zoals grootschalige 51% aanvallen van gebeuren.

De toekomst van mijnbouwverordeningen

Naarmate cryptocurrency populairder wordt, zullen we waarschijnlijk veranderingen blijven zien in cryptocurrency-mijnbouw en regelgeving. Naarmate er meer mineable cryptocurrencies op de markt komen en naarmate de prijzen stijgen, zal er meer belangstelling zijn voor bitcoin mining. Hier zijn een paar dingen die zullen helpen bij het bepalen van de toekomst van mijnbouwvoorschriften:

  1. Een verschuiving naar Proof-of-Stake (PoS) -projecten zou de “legale versus illegale” discussie over mijnbouw een irrelevant onderwerp kunnen maken. Hoewel PoW-consensusalgoritmen die afhankelijk zijn van miners nog steeds belangrijk zijn voor de meeste van de beste cryptoprojecten, zien we veel beweging in de richting van PoS-consensusalgoritmen, die natuurlijk de noodzaak voor mijnbouw om cryptotransacties te verifiëren en goed te keuren elimineren. Casper van Ethereum is daar een voorbeeld van.
  2. Meer projecten zoals Chia zouden de creatie van energie-efficiënte, koelere mijnbouwactiviteiten mogelijk maken. Als projecten als deze succesvol zijn, zullen regeringen zich minder zorgen maken over het huidige buitensporige energieverbruik van de mijnbouw. Als gevolg hiervan zou dit heel goed kunnen bijdragen aan het verbeteren van de regelgeving voor mijnbouw, vooral binnen de EU.
  3. Hoe zal mijnbouw malware invloed hebben op de toekomst van cryptocurrency-mijnbouw? De bezorgdheid over deze voortdurende aanvallen groeit: wie heeft precies de autoriteit of mogelijkheid om mijnbouw te reguleren op een manier die voorkomt dat deze aanvallen plaatsvinden en tegelijkertijd ervoor zorgen dat legitieme mijnactiviteiten kunnen bestaan ​​om de toekomst van cryptocurrency te ondersteunen?

Dit is slechts een korte lijst van activiteiten die de toekomst van de mijnbouw kunnen beïnvloeden. Zoals eerder vermeld, evolueert de industrie snel en wat vandaag belangrijk kan zijn, kan morgen een non-factor zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map